Bologna'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Bologna yaklaşık 400 bin nüfusun yaşadığı İtalya'nın mütevazı merkezleri arasında yer almaktadır. Yazımızda Bologna'da yer alan tarihi ve turistik merkezleri bulabilirsiniz.
Bologna'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Bologna Kuleleri

12 ve 13. Yüzyıllarda yapılan Bologna Kaleleri, savunma ve taarruz amaçlı olarak inşa edilmişti. Şehrin birçok yerinde yaklaşık 200 civarında kule bulunmaktaydı. O devirlerden günümüze Bologna Kuleleri adlı şehrin simgesi haline gelen bu kuleler kalmıştır. Kulelerden biri diğerinden daha incedir. İnce olan diğerinden hayli yüksektir.

bologna-kuleleri.jpg


San Petronio Bazilikası

san-petronio-bazilikasi.jpg

Tam 132 metre yüksekliğe ve 66 metre genişliğe sahiptir. Bu ölçüleriyle dünyanın en büyük beşinci kilisesi olarak anılmaktadır. 1479 yılında tamamlanan katedral birkaç kez onarımdan geçmiştir. San Petronio Bazilikası yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağındaki yapılardan birisidir. Burada Dante’nin ‘Cennet’ ve ‘Cehennem’ freskleri var. Bu eserleri inceledikten sonra kilisenin terasına çıkıp Bologna’yı izlemenin zevkini tatmalısınız.


Maggiore Meydanı

maggiore-meydani.jpg

Bologna’nın en önemli ve tarihi meydanlarından biridir. 15. yüzyıldan kalma tarihi yapıları ile göz dolduran Maggiore Meydanı çok geniştir. Şehrin en merkezi noktasında bulunduğu için günün her saati cıvıl cıvıl. Burada çeşitli etkinliklerin de düzenlenmesi meydanı daha da ilgi çekici hale getiriyor. Ayrıca Bologna’da ziyaret etmek isteyeceğini tarihi ve turistik yerlere yürüme mesafesinde bulunuyor.


Re Enzo Sarayı

re-enzo-sarayi.jpg

Del Podesta Sarayı’nın iş yükünü azaltmak için bir ek saray binası kurulması amacıyla 1245 yılında yapılmıştır. Bu nedenle önceleri ‘Yeni Saray’ olarak anılmıştır. 13. yüzyıldan günümüze gelene kadar Re Enzo Sarayı birçok kez ekleme ve restore işlemi görmüştür. Yine de inşa edildiği dönemin mimarisini kaybetmeden ayakta duran yapı Bologna’da görülmesi gereken önemli mekanlar arasında bulunuyor.


Bologna Tarih Müzesi

bologna-tarih-muzesi.jpg

Bologna Tarih Müzesi, şehrin derin tarihine ışık tutmaktadır. Burada sergilenen eserler şehrin yakın ve uzak geçmişine dair önemli bilgiler vermektedir. Ayrıca müzeyi ziyaret eden herkese Bologna’nın 1000 yıllık geçmişi animasyon film şeklinde izletilmektedir. Müze yakın zamanda yenilenmiş ve daha modern hale getirilmiştir. Tarih Müzesi’ne giriş için 10 Euro (yaklaşık 35 TL) ödemeniz gerekiyor.

 

İTALYA GEZİ REHBERİ

İtalya Gezilecek Noktalar

Milano Gezilecek Noktalar

Venedik Gezilecek Noktalar

Roma Gezilecek Noktalar

Capri Turistik Yerler

Cenova Tatil Yerleri

Palermo Gezilecek Yerler

Floransa Gezilecek Noktalar

Torino Gezilecek Yerler

Napoli Gezilecek Yerler

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.