Sakinleştirici Etkisi Olan Ylang Ylang Yağının Faydaları

Saç ve cilt bakımında kullanılan yağlardan birisi olan ylang ylang yağının tüm etkilerini bir içerikte topladık. İşte ylang ylang yağının faydaları.
Sakinleştirici Etkisi Olan Ylang Ylang Yağının Faydaları

Ylang Yağının Faydaları

Özellikle saç bakımında yoğun olarak kullanılan ylang yağı, kırıkları onarma ve saçın uzama hızını arttırma gibi birçok özelliğe sahiptir. Saç bakımının yanı sıra cilt üzerinde de birçok etkiye sahip olan bitkisel yağı, son yıllarda çok fazla kullanılmaya başlandı. Peki ylang yağının faydaları nelerdir?

Ylang Yağının Faydaları Listesi

SıraFaydaÖzellikEtkisi
1Stresi AlırSakinleştiriciStres ve Gerginliği Azaltır
2Sebum Dengesini SağlarDengeleyiciYağ Dengesini Kontrol Altına Alır
3Sindirim Sistemini HızlandırırDüzenleyiciKilo Vermeyi Kolaylaştırır
4Yaralara İyi GelirTedavi EdiciEnfeksiyonlara İyi Gelir
5Kan Dolaşımını HızlandırırDüzenleyiciKalp ve Damar Hastalıklarına İyi Gelir
6Cildi NemlendirirNemlendiriciCildinizi Yumuşatır
7Saç Kırıklarını OnarırOnarıcıYıpranmaları Ortadan Kaldırır
8Saçın Uzama Hızını ArttırırBesleyiciSaçınız Daha Hızlı Uzar
9Saçın Parlaklığını ArttırırBesleyiciSaçınız Canlanır

Ylang Yağının Tüm Faydaları

İşte saç bakımında sıklıkla kullanılan ylang yağının faydaları...

1. Stresi Alır

ylang yağının faydaları

Ylang yağı kadınların regl dönemlerinde stres ve gerginliği azaltmaktadır. Ruhsal sebeplerden oluşan bozukluklara da iyi gelmektedir. Sakinleştirici özelliği sayesinde panik, stres, uykusuzluk, endişe ve şok gibi durumlarda etkilidir.

2. Sebum Dengesini Sağlar

ylang yağının faydaları

Yağlı ciltlerde aşırı olan sebum üretimini dengeleyerek normal seviyede tutar. Böylece akne ve sivilce problemleri ortadan kalkmış olur. Bu yüzden yağlı cildiniz varsa kesinlikle ylang yağını kullanmanızı öneriyoruz.

3. Sindirim Sistemini Hızlandırır

ylang yağının faydaları

Ylang yağı sindirim sisteminin hızlanmasına da yardımcı olmaktadır. Aşırı kilolarından şikayetçi olan kişilerin ylang yağı tüketmesi son derece faydalıdır.

4. Yaralara İyi Gelir

ylang yağının faydaları

Ylang yağının faydalarından birisi de yaralara iyi gelmesidir. Aktif kanamalarda da kullanabileceğiniz ylang yağı, mantar yarası gibi çeşitli enfeksiyon yaralarına iyi gelmektedir.

5. Kan Dolaşımını Hızlandırır

ylang yağının faydaları

Vücuttaki kan dolaşımının hızlanmasını sağlar. Bu sayede kalbiniz daha sağlıklı bir şekilde çalışır. Bu da çeşitli kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir.

6. Cildi Nemlendirir

ylang yağının faydaları

Ylang yağının faydalarından bir diğeri ise cildi nemlendirmesidir. Ylang yağını cildinize nem katmak için de kullanabilirsiniz. Düzenli bir şekilde kullanılan ylang yağı cildi nemlendirir ve bu da cildinizin daha yumuşak olmasını sağlar.

7. Saç Kırıklarını Onarır

ylang yağının faydaları

Ylang yağının saçlar üzerinde de büyük etkileri bulunuyor. Bu etkilerinden birisi de kırıklara ve yıpranmalara iyi gelmesidir. Düzenli bir şekilde ylang yağıyla saçlarınıza bakım yaparsanız kırıkların onarıldığını fark edeceksiniz.

8. Saçın Uzama Hızını Arttırır

ylang yağının faydaları

Ylang yağının saça olan bir diğer faydası ise uzama hızını arttırmasıdır. Ylang yağı içerisinde fazlasıyla vitamin ve mineral bulundurmaktadır. Bu sayede saçın ihtiyaç duyduğu vitaminler karşılanır. Bu da saçın hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlar.

9. Saçın Parlaklığını Arttırır

ylang yağının faydaları

Saçları besleyerek güçlenmesini sağlayan ylang yağı, özellikle kuru ve mat saçların yumuşayarak parlamasını sağlamaktadır. Zamanla yıpranan saçların canlılık kazanmasını sağlayan ylang yağı, her saç tipine uygundur.

Ylang Yağı İçeren Ürünler

Saçımıza, cildimize ve vücudumuza büyük faydaları olan ylang yağını içeren ürünlerin en iyilerini inceledik.

En İyi Ylang Yağı İçeren Ürünler Listesi

SıraÜrünlerAdetneoldu Puanı
1Diamond Hair Saç Bakım Seti10 x 15 ml10/9.9
2Arifoğlu Ylang Yağı20 ml10/9.8
3NUKA Organik Ylang Yağı5 ml10/9.9
4Love Beauty and Planet Şampuan400 ml10/9.8
5Bade Natural Ylang Ylang Uçucu Yağı10 ml10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Ylang Yağı
Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Ylang Yağı İçeren En İyi Ürünler

Ylang yağının tüm faydalarından yukarıda bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise içerisinde ylang yağı bulunan ürünleri inceleyeceğiz. İşte ylang yağı içeren en iyi ürünler.

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

portakal kabuğu yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Bakım Seti
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Diamond Hair markasının saç bakım setiyle başlıyoruz. İçerisinde 12 farklı bitkinin özü bulunan şampuanı sayesinde saçı temizlerken ihtiyaç duyduğu tüm besinleri karşılayan ürün, bu sayede saçımızın daha hızlı uzaması için gerekli ortamı hazırlıyor. Formülündeki keratin proteini sayesinde saç kırıklarını onaran şampuan aynı zamanda saçın ihtiyaç duyduğu nemi karşılıyor. Bu sayede saçlarınız kısa sürede daha yumuşak ve parlak bir yapıya kavuşur.

2. Arifoğlu Ylang Yağı

ylang-yagi-iceren-urunler.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Ylang Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Arifoğlu markasını kaliteli bitkisel yağlarıyla tanıyoruz. Tatlandırıcı, renklendirici ve şeker gibi herhangi bir katkı maddesi içermeyen ürün, tamamen organik ylang ylang bitkisinden üretilmiştir. Su buharı distilasyonu yöntemiyle en kaliteli malzemelerden üretilen bu bitkisel yağ, ciltteki sebum dengesini sağlayarak sivilce oluşumuna engel oluyor. Sakinleştirici özelliği sayesinde günün yorgunluğunu ve stresini alan ürün aynı zamanda sindirim sistemini hızlandırıyor. Bu sayede fazla kilolardan şikayetçiyseniz kilo verme konusunda zorluk yaşamazsınız.

3. NUKA Organik Ylang Yağı

ylang yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Nuka
Ylang Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Nuka markasının ylang yağıyla devam ediyoruz. %100 saf ylang yağı içeren bu ürün, ilk kullanımdan itibaren yaraların kapatılmasına yardımcı oluyor. Banyo sonrası kullanımda cildin nem ihtiyacını karşılayan ve ferahlamasını sağlayan bitkisel yağ aynı zamanda saç kırıklarını onarıyor. Bu sayede hem daha sakin bir cilde hem de daha dolgun saçlara sahip olursunuz.

4. Love Beauty and Planet Şampuan

ylang yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Love Beauty
Ylang Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Hindistan cevizi özü ve ylang yağı içeren formülü sayesinde saçın besin ihtiyacını karşılayan bu şampuan, saçı temizlemesinin yanı sıra nemlendirilmesini de sağlıyor. Bu sayede saçlarınız daha canlı ve yumuşak bir görünüm kazanır. Yoğun miktarda vitamin ve mineral içermesi sayesinde saçlardaki kırıkları onaran ürün aynı zamanda saçın uzama hızını arttırıyor. Bu sayede saçlarınız hem daha sağlıklı hem de daha dolgun bir yapıya kavuşur.

5. Bade Natural Ylang Ylang Uçucu Yağı

ylang yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Bade Natural
Ylang Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Bade Natural markasının uçucu yağıyla bitiriyoruz. Su buharı distilasyonuyla elde edilen bu yağ, tamamen organik içeriğe sahiptir. Herhangi bir katkı maddesi içermeyen ürün, kullanımla beraber cildin rahatlamasını ve sakinleşmesini sağlıyor. Kanamaları durdurma özelliği sayesinde yaralara iyi gelen bitkisel yağ aynı zamanda cildin sebum oranını dengeliyor. Bu sayede cildinizde sivilce ve akne gibi problemlerin oluşması engelleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Çam Terebentin Yağının Kullanım AlanlarıBadem Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?
Kekik Yağının Mucizevi FaydalarıMenekşe Yağının Faydaları Nelerdir?
Argan Yağının Faydaları Nelerdir?Kokusuyla Stres Bırakmayan Gül Yağının Faydaları
Üzüm Çekirdeği Yağının FaydalarıKakao Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları
Hint Yağının İnsan Sağlığına FaydalarıKrill Yağının Mucizevi Faydaları

Ylang yağı ne işe yarar?

Ylang yağının afrodizyak, sakinleştirici ve öforik etkisi vardır. İletişimi güçlendiren ylang yağı aynı zamanda rahatlama etkisi yaratır. İktidarsızlık, uykusuzluk, gerginlik, stres, depresyon gibi bozuklukları ortadan kaldırır.

Ylang yağı nerede kullanılır?

Ylang yağı cilt ve saç bakımında Kullanılır. Aynı zamanda masaj için de kullanılmaktadır. Masaj uygulamasında kullanılan yağlara ylang yağı damlatırsanız rahatlatıcı bir etki elde edersiniz. Her 10 ml masaj yağı için 5 damla ylang yağı yeterli olacaktır.

Masaj uygulamasında olduğu gibi cilt bakımında da sıkça kullanılan ylang yağını nemlendirici yağlar ile karıştırarak cildinizin daha pürüzsüz, parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Cilt bakımı için nemlendirici yağların içine 1-2 damla ylang yağı damlatabilirsiniz.

Ylang yağı cilde iyi gelir mi?

Ylang yağını tek başına kullanmanız cildinizin tahriş olmasına neden olabilir. Bu sebeple ya su ile ya da farklı yağlar ile inceltmenizi öneriyoruz. Ylang yağının sakinleştirici ve dinlendirici etkilerinden yararlanmak için ise küvet suyuna yaklaşık 10 damla ylang yağını damlatabilirsiniz.

Ancak ylang yağını doğrudan kullanmadan önce mutlaka ufak bir test yapmalısınız. Cildinizin küçük bir bölgesine ylang yağı uygulayarak alerjiniz var mı öğrenebilirsiniz.

Ylang yağı nedir?

Ylang yağı, Güney Asya yağmur ormanlarında bulunan cananga odorato ağacından elde edilen bir yağdır. 40-60 metreye yakın boya sahip olan bu ağacın oldukça hoş kokulu çiçekleri vardır.

Ylang yağı ise bu çiçeklerden buhar damıtma yoluyla elde edilir. Annonaceae ailesine ait olan cananga odorato ağacı, uzun, sarkık, yeşilimsi ve sarı renkli çiçeklere sahip olmakla birlikte bazen pembe renkli çiçeklerine de rastlanılmaktadır.

Ylang yağı güzel kokar mı?

Ylang yağı son derece güzel kokmaktadır. Oldukça değerli olan bu yağ, parfüm sanayisinde de sıkça kullanılmaktadır. Parfüm ağacı olarak da bilinen bu ağacın çiçeklerinden damıtılan yağlar ile parfüm yapılmaktadır. Bu bitkiden üretilen parfümlerin baharatlı ve tatlımsı bir kokusu vardır.

Ylang yağının etkisi var mıdır?

Ylang yağı, kişinin içini kıpır kıpır yapan bir etkiye sahip olmasının yanı sıra kadınlarda sohbet etme isteği uyandırdığı belirtilmiştir. Saçlarda kullanıldığında parlaklık hissi yaratır, ciltte kullanıldığında ise pürüzsüzlük sağlar.

ylang yağı saça iyi gelir mi?

Ylang yağı, özellikle saç bakımında sıkça kullanılan yağların başında gelmektedir. Oldukça güçlü bir afrodizyak etkisine sahip olan ylang yağı, kökünden ucuna kadar saçları beslemektedir. Saçların uzamasına da yardımcı olan ylang yağı, diğer bakım yağları ile karıştırıldığında artan etkisi ile mucizeler yaratmaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum