Üzüm Çekirdeği Yağı Nelere İyi Gelir? - Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları

Üzüm Çekirdeği Yağı Nelere İyi Gelir? - Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları
13.05.201619:11

Cilt sağlığından kalp sağlığına kadar pek çok alanda fayda sağlayan üzüm çekirdeği yağının bilinmesi gereken özellikleri, üzüm çekirdeği yağının tüm yararlarını sizler için bu içeriğimizde bir araya getirdik.

Haber güncelleme tarihi 08.08.2020 17:54

Üzüm Çekirdeği Yağı Nedir? Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları

Üzüm çekirdeği yağı, şarap üretiminde kullanılan üzümlerin çekirdeklerinden elde edilen renksiz ve hafif bir yağdır. Hem mutfakta hem de kozmetik ürünlerde kullanılabilen üzüm çekirdeği yağı, cilt sağlığına önemli katkılarda bulunmaktadır. Tüm cilt tiplerine uygun olan üzüm çekirdeği yağı, akneden kırışıklıklara kadar pek çok cilt sorununa karşı etkili çözümler sunar. Üzüm çekirdeği yağı, “vitis vinifera” adı verilen bir üzüm çeşidinin tohumlarından elde edilir. Bu üzüm çeşidi İspanya ve Arjantin’de üretilse de üzüm çekirdeği yağının ana üreticileri İtalya ve Fransa’dır. Besleyici özelliğiyle bilinen üzüm çekirdeği yağı, pek çok araştırmaya konu olmuştur. Yapılan araştırmalarda üzüm çekirdeği yağının sağlık açısından faydalı olduğu belirtilmiştir.


Saç dökülmesi, cilt yaraları, yüzde oluşan lekeler, akneler, sivilcelerin tedavisinde kullanılan ve cilde iyi gelen birçok etkisiyle bilinen Üzüm Çekirdeği Yağını uygun fiyatlarla "Trendyol" üzerinden satın almak için buraya tıklayınız...


Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları;

1. Günlük Nemlendirici Olarak Kullanılabilir

gunluk-nemlendirici-olarak-kullanilabilir.jpg

Üzüm çekirdeği yağı, bitki dünyasında bulunan pek çok yağ türüne göre oldukça hafif bir yapıya sahiptir. Bu hafif ve yağsız yapısı sayesinde iyi bir günlük nemlendirici olarak kullanılabilir. Vücudunuzu ve yüzünüzü aşırı yağlandırmadan başarılı bir şekilde nemlendirir.


2. Cildin Yağ Oranını Dengeler

cildin-yag-oranini-dengeler.jpg

Genel olarak üzüm çekirdeği yağının cilde faydaları saymakla bitmez fakat, tıkanmış gözenekleri açarak, yağ dengesini düzenler. Sivilceli ciltlerde özellikle kullanılması gereken üzüm çekirdeği yağı cildin yapısını dengeler.


3. Leke ve İzleri İyileştirir

leke-ve-izleri-iyilestirir.jpg

E vitamini ve C vitamini bakımından da zengin olan üzüm çekirdeği yağı, ciltte bulunan yara, leke ve izleri iyileştirici etkiler yaratarak cilt tonunu eşitler. Sivilcelerden sonra yüzde kalan lekeler hepimiz için çok sinir bozucudur. Bu lekelerle başarılı bir şekilde mücadele eden üzüm çekirdeği yağı aynı zamanda yüzünüzdeki renk eşitsizliklerini de doğal bir şekilde dengeler.


4. Saç Dökülmelerinin Önüne Geçer

sac-dokulmelerinin-onune-gecer.jpg

Sertleşmiş saçlara duştan sonra uygulanırsa yumuşatıcı etkileri olan üzüm çekirdeği yağı, gündelik kullanımda saç dökülmelerini de önleyebilir. Düzenli bir şekilde kullanıldığında mevcut saç dökülmesinde büyük oranda olumlu etkiye sahiptir. Ayrıca sertleşmiş ve matlaşmış saçlara parlaklık ve yumuşaklık kazandırır.


5. Yüzün Daha Canlı Görünmesini Sağlar

yuzun-daha-canli-gorunmesini-saglar.jpg

Gözaltı halkalarının belirginliğini, yorgunluk etkilerini ortadan kaldırarak yüzünüzün daha canlı görünmesini sağlar.


Üzüm Çekirdeği Yağının Sağlığa Katkıları

uzum-cekirdegi-yaginin-sagliga-katkilari.jpg

 Üzüm çekirdeği yağı vücut sağlığına önemli katkılarda bulunur. Diyabetten hemoroide kadar pek çok sağlık sorunu karşısında etkili çözümler sunan üzüm çekirdeği yağı, uzmanlar tarafından önerilen yağlardan biridir. Üzüm çekirdeği yağının içerisinde bulunan “oligomerik proantosiyanidin” maddesi, kalp ve damar sistemi sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur. Bu madde kötü kolesterol olarak nitelendirilen LDL seviyesini düşürür ve kötü kolesterolün kalp damar sağlığına zarar vermesini engeller. LDL oranını düşüren üzüm çekirdeği yağı, iyi kolesterol olarak tanımlanan HDL seviyesini yükseltir. Ayrıca kalp hastalığı ve ateroskleroz riskini azaltır. Üzüm çekirdeği yağının içerisinde bulunan oligomerik proantosiyanidin maddesinin faydalı olduğu konulardan bir diğeri ise hemoroid hastalığıdır. Bu madde hemoroide bağlı şişlik ve ağrıyı giderir. Ayrıca üzüm çekirdeği yağı, hemoroid kanamalarının hafiflemesine yardımcı olur. 

Üzüm çekirdeği yağının faydalarından bir diğeri ise varis ve örümcek damar riskini azaltmasıdır. Damarlardaki anormal genişlemeyi önleyen üzüm çekirdeği yağı, varis ve örümcek damar gibi sağlık sorunlarına karşı koruma sağlar. Kan dolaşımını arttıran üzüm çekirdeği yağı bu özelliği sayesinde varis tedavisinde kullanılır. Toplumumuzda yaygın olarak görülen sağlık sorunlarından biri olan diyabet, hemen hemen her yaş grubunda görülmeye başlanmıştır. Üzüm çekirdeği yağı, diyabete bağlı komplikasyonları önlemeye yardımcı olur. İçeriğindeki maddeler sayesinde kan dolaşımını arttıran üzüm çekirdeği yağı, kılcal damarları güçlendirerek diyabetik retinopatiyi önlemeye yardımcı olur.


Üzüm Çekirdeği Yağının Cilde Katkıları

uzum-cekirdegi-yaginin-cilde-katkilari.jpg

  • Orta dereceli sivilce ve akne tedavisinde oldukça etkilidir.
  • Yara izi ve diğer ufak cilt yaralarının tedavisine yardımcı olur.
  • Cildin nem oranını dengeler.
  • Kırışıklıkları azaltır.
  • Güneş ve yaşlılık lekelerine iyi gelir.
  • Yaşlılık belirtilerini geciktirir.
  • Göz altı morluklarını giderir.
  • Cildi tahriş etmez.
  • Makyaj temizleyici olarak kullanabilirsiniz.
  • Cildi besler.
  • Cilt toniği olarak kullanılabilir.
  • Cildi sıkılaştırır.
  • Cilt tonunu eşitler.
  • Cildi güneşin zararlı ışınlarından korur ve güneş yanığı riskini azaltır.

Üzüm Çekirdeği Yağının Saç Sağlığına Katkıları

uzum-cekirdegi-yaginin-sac-sagligina-katkilari.jpg

  • Saçı nemlendirir ve yumuşatır.
  • Saç dökülmelerini engeller.
  • Saç derisinde kepek ve egzama oluşumunu engeller.
  • Saçı güçlendirir.

Üzüm Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Doğal nemlendirici olarak nitelendirilen üzüm çekirdeği yağını cildinize doğrudan uygulayabilirsiniz. Üzüm çekirdeği yağını cildinize doğrudan uygulayabileceğiniz gibi günlük olarak kullandığınız kremlere de ilave edebilirsiniz. Üzüm çekirdeği yağı, bolca kullanmanızı gerektirmeyecek kadar güçlü bir yağdır. Bu nedenle ilk aşamada az miktarda kullanmaya başlamalısınız. Birkaç damla üzüm çekirdeği yağı cildinizin büyük bir bölümü için yeterli olacaktır. Üzüm çekirdeği yağını dairesel hareketlerle cildinize uygulamanız önerilir. 

Önerilen İçerik;

Yosun Yağının Cilde Faydaları

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

NeOldu.com

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
352
27
175
14
98
38
12
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İLGİLİ HABERLER
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 - 2020 NeOldu.com
Burada yer alan yazılı ve görsel içerik, izinsiz olarak,
kısmen ya da tamamen kopyalanamaz başka yerde kullanılamaz.