Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları ve Kullanım Alanları

Bu içeriğimizde cilt sağlığı ve saç sağlığı için faydalı olan üzüm çekirdeği yağı hakkında bilgiler veriyoruz. İşte üzüm çekirdeği yağının faydaları...
Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları ve Kullanım Alanları

Üzüm Çekirdeği Yağını Faydaları

Üzüm çekirdeği yağı, şarap üretiminde kullanılan üzümlerin çekirdeklerinden elde edilen renksiz ve hafif bir yağdır. Hem mutfakta hem de kozmetik ürünlerde kullanılabilen üzüm çekirdeği yağı, cilt sağlığına önemli katkılarda bulunmaktadır. Bu içeriğimizde sizler için üzüm çekirdeğinin faydalarını ve kullanım alanlarını araştırdık.

Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları Listesi

SıraFaydasıEtkisiUygulama
1Günlük Nemlendirici Olarak KullanılabilirCildi KurutmazMasaj
2Cildin Yağ Oranını DengelerYağlanmayı EngellerMasaj
3Leke ve İzleri İyileştirirCildi BeslerMasaj
4Saç Dökülmelerinin Önüne GeçerSaçı BeslerSürmek
5Yüzün Daha Canlı Görünmesini SağlarNemlendiriciMasaj

Üzüm Çekirdeği Yağının 5 Faydası

İşte üzüm çekirdeği yağının faydaları ve kullanım alanları...

1. Günlük Nemlendirici Olarak Kullanılabilir

Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları

Üzüm çekirdeği yağı, bitki dünyasında bulunan pek çok yağ türüne göre oldukça hafif bir yapıya sahiptir. Bu hafif ve yağsız yapısı sayesinde iyi bir günlük nemlendirici olarak kullanılabilir. Vücudunuzu ve yüzünüzü aşırı yağlandırmadan başarılı bir şekilde nemlendirir.

2. Cildin Yağ Oranını Dengeler

Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları

Genel olarak üzüm çekirdeği yağının cilde faydaları saymakla bitmez fakat tıkanmış gözenekleri açar ve yağ dengesini düzenler. Sivilceli ciltlerde özellikle kullanılması gereken üzüm çekirdeği yağı cildin yapısını dengeler.

3. Leke ve İzleri İyileştirir

Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları

E ve C vitamini bakımından da zengin olan üzüm çekirdeği yağı, ciltte bulunan yara, leke ve izleri iyileştirici etkiler yaratarak cilt tonunu eşitler. Sivilcelerden sonra yüzde kalan lekeler hepimiz için çok sinir bozucudur. Bu lekelerle başarılı bir şekilde mücadele eden üzüm çekirdeği yağı aynı zamanda yüzünüzdeki renk eşitsizliklerini de doğal bir şekilde dengeler.

4. Saç Dökülmelerinin Önüne Geçer

Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları

Sertleşmiş saçlara duştan sonra uygulanırsa yumuşatıcı etkileri olan üzüm çekirdeği yağı, gündelik kullanımda saç dökülmelerini de önleyebilir. Düzenli bir şekilde kullanıldığında mevcut saç dökülmesinde büyük oranda olumlu etkiye sahiptir. Ayrıca sertleşmiş ve matlaşmış saçlara parlaklık ve yumuşaklık kazandırır.

5. Yüzün Daha Canlı Görünmesini Sağlar

Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları

Gözaltı halkalarının belirginliğini, yorgunluk etkilerini ortadan kaldırarak yüzünüzün daha canlı görünmesini sağlar.

Üzüm Çekirdeği Yağı Ürünleri

Cilt sağlığı ve saç sağlığına iyi gelen üzüm çekirdeği yağı hakkında bilgiler verdiğimiz bu içeriğimizde en çok kullanılan ürünlere de yer verdik.

En İyi Üzüm Çekirdeği Yağı Ürünleri Listesi

SıraMarkalarHacimneoldu Puanı
1Arifoğlu Üzüm Çekirdeği Yağı50 ml10/9.9
2Shiffa Home Üzüm Çekirdeği Yağı50 ml10/10
3Mindivan Üzüm Çekirdeği Yağı150 ml10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Üzüm
Çekirdeği Yağları
Aradığın
Fiyatları Gör

Üzüm Çekirdeği Yağı İçeren 3 Ürün Tavsiyesi

Soğuk pres yöntemiyle elde edilen üzüm çekirdeği yağı ürünlerini aşağıda bulabilirsiniz. İşte üzüm çekirdeği yağı ürünleri...

1. Arifoğlu Üzüm Çekirdeği Yağı

Üzüm Çekirdeği Yağı

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Yağ
Aradığın
Fiyatı Gör

Soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen Arifoğlu üzüm çekirdeği yağı e vitamini açısından oldukça zengin olup cilde ve saça direkt olarak uygulanabilmektedir. Masaj yaparak uygulanması tavsiye edilen bu yağ saç köklerinin güçlenmesini sağlarken cildin de yenilenmesine yardımcı olmaktadır.

2. Shiffa Home Üzüm Çekirdeği Yağı

Üzüm Çekirdeği Yağı

Amazon
Fiyatını Gör
Shiffa Home
Yağ
Aradığın
Fiyatı Gör

Üzüm çekirdeği yağı içerisinde potasyum, kalsiyum, magnezyum, sodyum, fosfor, demir ve kükürt minerallerini içerir. Vitaminler açısından da son derece zengin olan üzüm çekirdeği yağı günlük kullanıma uygun doğal bir bakım ürünüdür.

3. Mindivan Üzüm Çekirdeği Yağı

Üzüm Çekirdeği Yağı

Amazon
Fiyatını Gör
Mindivan
Yağ
Aradığın
Fiyatı Gör

Cildin üzerine ve saça direkt olarak uygulayabileceğiniz bu üzüm çekirdeği yağı ürünü aynı zamanda ağız yoluyla alınabilmektedir. Uzmanların günde bir kaşıktan fazla içilmemesi gerektiğini belirttikleri bu ürünü cildiniz için kullanırken günlük kremlerinizin içerisine ilave etmenizi öneriyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Çam Terebentin Yağının Kullanım AlanlarıBadem Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?
Kekik Yağının Mucizevi FaydalarıMenekşe Yağının Faydaları Nelerdir?
Argan Yağının Faydaları Nelerdir?Ylang Ylang Yağının Faydaları
Gül Yağının Faydaları Nelerdir?Kakao Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları
Hint Yağının İnsan Sağlığına FaydalarıKrill Yağının Mucizevi Faydaları

Üzüm çekirdeği yağı nedir?

Tüm cilt tiplerine uygun olan üzüm çekirdeği yağı, akneden kırışıklıklara kadar pek çok cilt sorununa karşı etkili çözümler sunar. Üzüm çekirdeği yağı, “vitis vinifera” adı verilen bir üzüm çeşidinin tohumlarından elde edilir.

Bu üzüm çeşidi İspanya ve Arjantin’de üretilse de üzüm çekirdeği yağının ana üreticileri İtalya ve Fransa’dır. Besleyici özelliğiyle bilinen üzüm çekirdeği yağı, pek çok araştırmaya konu olmuştur. Yapılan araştırmalarda üzüm çekirdeği yağının sağlık açısından faydalı olduğu belirtilmiştir.

Üzüm çekirdeği yağının faydaları nelerdir?

Üzüm çekirdeği yağı vücut sağlığına önemli katkılarda bulunur. Diyabetten hemoroide kadar pek çok sağlık sorunu karşısında etkili çözümler sunan üzüm çekirdeği yağı, uzmanlar tarafından önerilen yağlardan biridir.

Üzüm çekirdeği yağının içerisinde bulunan “oligomerik proantosiyanidin” maddesi, kalp ve damar sistemi sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur. Bu madde kötü kolesterol olarak nitelendirilen LDL seviyesini düşürür ve kötü kolesterolün kalp damar sağlığına zarar vermesini engeller.

LDL oranını düşüren üzüm çekirdeği yağı, iyi kolesterol olarak tanımlanan HDL seviyesini yükseltir. Ayrıca kalp hastalığı ve ateroskleroz riskini azaltır. Üzüm çekirdeği yağının içerisinde bulunan oligomerik proantosiyanidin maddesinin faydalı olduğu konulardan bir diğeri ise hemoroid hastalığıdır. Bu madde hemoroide bağlı şişlik ve ağrıyı giderir. Ayrıca üzüm çekirdeği yağı, hemoroid kanamalarının hafiflemesine yardımcı olur.

Üzüm çekirdeği yağı varise iyi gelir mi?

Üzüm çekirdeği yağının faydalarından bir diğeri ise varis ve örümcek damar riskini azaltmasıdır. Damarlardaki anormal genişlemeyi önleyen üzüm çekirdeği yağı, varis ve örümcek damar gibi sağlık sorunlarına karşı koruma sağlar.

Kan dolaşımını arttıran üzüm çekirdeği yağı bu özelliği sayesinde varis tedavisinde kullanılır. Toplumumuzda yaygın olarak görülen sağlık sorunlarından biri olan varis, hemen hemen her yaş grubunda görülmeye başlanmıştır. Varisi ortadan kaldırmak için bu yağ kullanılabilir.

Üzüm çekirdeği yağı diyabete iyi gelir mi?

Üzüm çekirdeği yağı, diyabete bağlı komplikasyonları önlemeye yardımcı olur. İçeriğindeki maddeler sayesinde kan dolaşımını arttıran üzüm çekirdeği yağı, kılcal damarları güçlendirerek diyabetik retinopatiyi önler.

Üzüm çekirdeği yağı cilde iyi gelir mi?

Üzüm çekirdeği yağının cilde birçok faydası vardır. Orta dereceli sivilce ve akne tedavisinde oldukça etkilidir. Yara izi ve diğer ufak cilt yaralarının tedavisine yardımcı olur. Cildin nem oranını dengeler.

Ayrıca kırışıklıkları azaltır. Güneş ve yaşlılık lekelerine iyi gelir. Yaşlılık belirtilerini geciktirir. Göz altı morluklarını giderir. Cildi tahriş etmez. Makyaj temizleyici olarak kullanabilirsiniz. Cildi besler, sıkılaştırır, tonunu eşitler. Cildi güneşin zararlı ışınlarından korur ve güneş yanığı riskini azaltır.

Üzüm çekirdeği yağı saça iyi gelir mi?

Saç bakımında sıklıkla kullanılan üzüm çekirdeği yağı saç köklerini besleyerek dökülmelerin önüne geçmektedir. Saçı nemlendirir ve yumuşatır, dökülmeleri engeller,, saç derisinde kepek ya da egzama oluşumunu engeller, saçı güçlendirir.

Üzüm çekirdeği yağı cilde sürülür mü?

Cilt sağlığına birçok faydası olduğu bilinen üzüm çekirdeği yağı krem veya bitkisel bakım yağı formunda direkt olarak cilt üzerine uygulanabilmektedir. Cilde direkt olarak sürüldüğünde etkisini gösteren yağdan az kullanılması gerekir.

Üzüm çekirdeği yağı nasıl kullanılır?

Doğal nemlendirici olarak nitelendirilen üzüm çekirdeği yağını cildinize doğrudan uygulayabilirsiniz. Üzüm çekirdeği yağını cildinize doğrudan uygulayabileceğiniz gibi günlük olarak kullandığınız kremlere de ilave edebilirsiniz.

Birkaç damla üzüm çekirdeği yağı cildinizin büyük bir bölümü için yeterli olacaktır. Üzüm çekirdeği yağını dairesel hareketlerle cildinize uygulamanız önerilir. Üzüm çekirdeği yağı, bolca kullanmanızı gerektirmeyecek kadar güçlü bir yağdır. Bu nedenle ilk aşamada az miktarda kullanmaya başlamalısınız.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.