Çam Terebentin Yağı Nedir? Kullanım Alanları ve Faydaları

Saç dökülmelerine karşı oldukça etkili olan çam terebentin yağı hakkındaki tüm detayları sizler için bu içeriğimizde bir araya getirdik.
Çam Terebentin Yağı Nedir? Kullanım Alanları ve Faydaları

Çam Terebentin Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?

Bazı ağaçların reçinesine verilen bir isim olan terebentin, içeriğine ve özelliğine göre çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan bir şifa kaynağıdır. Bu öz, çam terebentin veya yağı olarak adlandırılmaktadır.

Güçlü bir antibiyotik ve antiseptik özelliğine sahip olan çam yağı aynı zamanda enerji verici özelliğe de sahiptir. Ancak kullanımında oldukça dikkatli olunması gereken çam yağını bolca kullanmanız durumunda çeşitli yan etkiler söz konusu olabilir.

Bu içeriğimizde çam terebentin Yağının faydaları ve kullanım alanları hakkında bilgiler vereceğiz...

Çam Terebentin Yağının Saçlara Sağladığı 4 Fayda

Çam Terebentin Yağı Faydaları

Saç bakımında kullanılan çam terebentin yağının direk olarak saç derisine temas etmesi önerilmemektedir. Bu nedenle şampuan içerisine damlatılan çam terebentin yağı, ekstra bir kullanım gerektirmeyecektir.

200 ml oranındaki bir şampuana yaklaşık 20-25 damla çam terebentin yağı damlatılması yeterli olacaktır. Genellikle rutin bakımlarda sıkça kullanılan bu öz, dökülmeleri azaltarak saçların hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olmaktadır.

Köklerini besleyen çam terebentin yağı, saçların daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar. Özellikle saçlarının dökülmesinden veya geç uzuyor olmasından şikayetçi kişilerin sıkça başvurduğu yöntemlerin başında çam terebentin yağı gelmektedir. Peki çam terebentin yağının saça olan diğer faydaları nelerdir?

İşte çam terebentin yağının saç bakımında kullanıldığı alanlar...

1. Saça Doğal Bakım Yapar

Çam Terebentin Yağı Faydaları

Çam terebentin yağıyla saçınıza bakım yapmak en doğal ve verimli bakımlardan birisi olacaktır. Saçın canlı ve dolgun görünmesini de sağlayan çam terebentin yağıyla hazırlanan maskeyi haftada bir kez saçınıza uygulamanız yeterlidir. Sönük ve mat saçlara sahipseniz çam terebentin yağı bunun üstesinden kolayca gelecektir.

2. Saçın Hızlı Uzamasını Sağlar

Çam Terebentin Yağı Faydaları

Çam terebentin yağıyla saçınıza düzenli bir şekilde bakım yaptığınızda saç köklerinizin güçlendiğini, saçlarınızın hızlı uzadığını ve dökülmenin önlendiğini göreceksiniz.

3. Saçın Çabuk Yağlanmasını Önler

Çam Terebentin Yağı Faydaları

Çoğu insan saçının aşırı hızlı yağlanmasından ve sürekli tekrar yıkamaktan şikayet eder. Çam terebentin yağıyla bakım yapmak bunun önüne geçebilir. Saçın hızlı yağlanmasını önleyen çam terebentin yağı aynı zamanda saçın beslendiği yağ ihtiyacını da karşılar.

4. Saç Dökülmesini Önler

Çam Terebentin Yağı Faydaları

Çam terebentin yağının bilinen en önemli faydalarından biri de saç dökülmelerine karşı koruma sağlamasıdır. Saç köklerini besler ve onarır. Bu sayede saç dökülmelerinin de önüne geçmiş olur.

Çam Terebentin Yağının Solunum Hastalıklarına Sağladığı 5 Fayda

Çam Terebentin Yağı Faydaları

Solunum yolu hastalıklarının tedavisinde oldukça etkili olan çam terebentin yağı, kaynar suyun içine bir iki damla damlatılarak buharın solunması ile oldukça etkili sonuçlar vermektedir. 1 çay bardağı sıcak suyun içine damlatılan 1-2 damla çam terebentin yağından elde edilen buharı ciğerlerinize soluyarak solunum yollarınızın açılmasını sağlayabilirsiniz.

Ancak bu uygulama esnasında yağın cildinize temas etmemesine ve gözlerinizin buhardan etkilenerek yanmaması için kapalı olmasına dikkat etmelisiniz. Peki çam terebentin yağının solunum yolu hastalıklarına olan etkisi nelerdir?

1. İlaç Yapımında Kullanılır

Çam Terebentin Yağı Faydaları

Solunum yolları açısından oldukça etkili ve faydalı olan çam terebentin yağı, çeşitli öksürük ve soğuk algınlığı ilacının yapımında kullanılmaktadır.

2. Balgam Söktürücüdür

Çam Terebentin Yağı Faydaları

Solunum yollarının açılmasına yardımcı olan çam terebentin yağı aynı zamanda balgamın atılmasında da oldukça etkilidir.

3. Solunumu Kolaylaştırır

Çam Terebentin Yağı Faydaları

Güçlü bir antibakteriyel ve antiseptik özelliğine sahip olan çam terebentin yağı, solunumun kolaylaşmasına yardımcı olarak bronşit gibi hastalıkların tedavisinde oldukça etkili sonuçlar vermektedir.

4. Sinüzit ve Gribe İyi Gelir

Çam Terebentin Yağı Faydaları

Balgamın atılmasına yardımcı olan çam terebentin yağı aynı zamanda solunum yolunda oluşan enfeksiyonlara karşı da oldukça etkilidir. Havaların soğumasıyla birlikte görülme sıklığı artan sinüzit ve grip tedavisinde çam terebentin yağından faydalanabilirsiniz.

5. Bağışıklık Sistemine Fayda Sağlar

Çam Terebentin Yağı Faydaları

Bu yağ bağışıklık sistemi hastalıklarına karşı etkili bir tedavi yöntemi sağlanabilir. Tek başına veya okaliptüs ve çay ağacı yağı gibi bitkisel yağlar ile hazırlanan kürler, enfeksiyonun en aza indirilmesine yardımcı olur.

Çam Terebentin Yağının Cilt Sağlığına 4 Faydası

Çam Terebentin Yağı Faydaları

Çam terebentin yağını cilt için kullandığınızda mutlaka taşıyıcı yağ ile inceltmeniz önerilmektedir. Aksi halde cildinizin tahriş olması söz konusu olabilir. Çam terebentin yağının faydaları saymakla bitmez desek yeridir.

Kas ve kemik ağrılarından selülit tedavisine kadar oldukça geniş bir alanda fayda sağlayan çam terebentin yağı aynı zamanda pek çok kozmetik markasının içeriğinde kullanılmaktadır.

Sabun ve şampuan gibi çeşitli kozmetik ürünlerin içeriğinde kullanılan çam terebentin yağı oldukça faydalıdır. Peki çam terebentin yağının cilde faydaları nelerdir? İşte çam terebentin yağının cilde faydaları...

1. Cildi Pürüzsüzleştirir

Çam Terebentin Yağı Faydaları

Çam terebentin yağı taşıyıcı bir yağ ile inceltilerek kullanıldığında cildin pürüzsüzleşmesini ve parlamasını sağlar. Cilt üzerindeki mikropları ve ölü derileri temizleyen yağ, cildi besleyerek mükemmel bir görünüme kavuşmasını sağlar. Ayrıca çam terebentin yağını selülit bakımında da kullanabilirsiniz.

2. Kaşıntı ve Sedef Hastalığına İyi Gelir

Çam Terebentin Yağı Faydaları

Egzama ve sedef hastalığı gibi cilt sorunlarının tedavisinde çam terebentin yağı ilaç olarak kullanılmaktadır. Ciltte oluşan kaşıntı ve kızarıklık çam terebentin yağı sayesinde tedavi edilebilmektedir.

Onarıcı etkisiyle egzama sebebiyle oluşan yaraları dahi tedavi eden çam terebentin yağını diğer cilt hastalıklarını tedavisi için de kullanabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise taşıyıcı bir yağ ile çam terebentin yağının seyreltilmesidir.

3. Cildi Çevresel Faktörlerden Korur

Çam Terebentin Yağı Faydaları

Cildin üzerine sürüldüğü andan itibaren gözle görülmeyen besleyici bir tabaka oluşturan çam terebentin yağı, bu sayede gün içerisinde çevresel faktörlerden korunmanızı sağlar. Çam terebentin yağı sayesinde mikroplardan ve tozlardan uzak kalarak cildinizin daha genç kalmasını sağlayabilirsiniz.

4. Eklem ve Kas Ağrılarına İyi Gelir

Çam Terebentin Yağı Faydaları

Çam terebentin yağı ağrı kesici etkiye sahip doğal bir ilaçtır. Romatizma ve eklem ağrısı gibi dayanılmaz ağrıların tedavisinde sıklıkla kullanılan bu ilaç, kas sıkışması gibi durumlarda da etkilidir. Kas kasılması ve kramp gibi durumlarda çam terebentin yağı kullanımı önerilmektedir.

Cildindeki sorunlardan çam terebentin yağını kullanarak kurtulabileceğiniz gibi bazı gıdaları tüketerek de bir daha oluşmasını engelleyebilirsiniz.


En İyi Çam Terebentin Yağı Listesi

SıraMarkalarFaydasıneoldu Puanı
1DPSaçları Güçlendirir10/9.9
2NursSaçları Besler10/9.7
3Shiffa HomeSaçları Parlatır10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Çam Terebentin
Yağı
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi 3 Çam Terebentin Yağı Tavsiyesi

İçeriğimizin bu kısmında güçlü antibiyotik ve antiseptik özelliği sayesinde çeşitli hastalıkların tedavisinde etkili bir şifa kaynağı olan çam terebentin yağı içeren ürünleri bir araya getirdik.

İşte çam terebentin yağı içeren en iyi markalar:

1. DP Çam Terebentin Tuzsuz Şampuan

Çam Terebentin Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Dp Çam
Terebentin Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Saç bakımı için sıklıkla kullanılan çam terebentin yağı, DP markasının bu şampuanın içerisine ana madde olarak eklenmiştir. Bu şampuan sayesinde saçlarınızın daha güçlü, sağlıklı ve parlak olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca çam terebentin yağı sayesinde saçlarınızın hızlı uzamasına destek olabilirsiniz.

2. Nurs Çam Terebentin Yağı

Çam Terebentin Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Nurs Çam
Terebentin Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Tamamıyla organik bir ürün olan Nurs çam terebentin yağını hayatınızın her alanında ilaç niyetine kullanabilirsiniz. Bu yağı şampuanlarınızın içine karıştırarak saç bakımında, sıcak suda açarak solunum yolu tedavisinde ve diğer taşıyıcı yağlarla karıştırarak cilt bakımında kullanabilirsiniz.

3. Shiffa Home Çam Terebentin Yağı

Çam Terebentin Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Shiffa Çam
Terebentin Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Seyreltilmiş ve işlenmiş bir biçimde gelen Shiffa Home çam terebentin yağı, tek başına kullanılabileceği gibi diğer şifalı yağlar ile karıştırılarak kullanılması tavsiye ediliyor. Özellikle saç bakımı için Hint yağı ile karıştırılması gereken bu ürün oldukça büyük bir fayda sağlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Badem Yağının Faydaları Nelerdir?Ağrıları Geçirmesiyle Bilinen Kekik Yağı Faydaları
Menekşe Yağının FaydalarıKırışıklığa İyi Gelen Argan Yağının Faydaları
Sakinleştirici Ylang Ylang Yağının FaydalarıKokusuyla Stres Bırakmayan Gül Yağının Faydaları
Üzüm Çekirdeği Yağının FaydalarıKakao Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları
Hint Yağının İnsan Sağlığına FaydalarıKrill Yağının Mucizevi Faydaları

Çam terebentin yağı ne işe yarar?

Çam terebentin yağı sedef hastalığı, egzama, kaşıntı, sivilce, siğil, kızarıklık gibi cilt hastalıklarına iyi gelmektedir. Aynı zamanda saçlarda etkisi yüksek bir yağdır. Saçlardaki kepekleri giderir, parlaklık kazandırır ve mat görüntüyü ortadan kaldırır.

Çam terebentin yağı saça nasıl uygulanır?

Çam terebentin yağını saça uygulamak için iki yöntem vardır. İlk yöntem ikinci yönteme göre daha basittir. İlk yöntemde yağdan 20 damla kadar şampuana damlatılır ve her duşta bu şampuan kullanılır. İkinci yöntemde ise yağdan 3 ile 4 damla kadar ele damlatılır. Saça masaj yaptıktan sonra 15 dakika beklenir ve saç durulanır.

Çam terebentin yağı saç çıkarır mı?

Çam terebentin yağı besleyicidir ve saç köklerini uyarır. Saç köklerinin uyarılması sonucunda saç çıkabilmektedir. Saçın çıkması için düzenli olarak kullanmak gerekir. Ayrıca saç dökülmelerinin de önüne geçer.

Çam terebentin yağı nerelerde kullanılır?

Çam terebentin yağı ilaç yapımında, saç dökülmelerinde, saçların uzatılmasında, balgam, sinüzit, grip gibi hastalıkların geçirilmesinde kullanılan bir yağdır. Kullanım alanları son derece geniştir. En etkili yağlardan birisidir.

Çam terebentin yağı yüze sürülür mü?

Çam terebentin yağı pürüzsüz ve canlı bir cilde sahip olmak isteyenler için kullanılabilecek bir yağdır. Ciltte oluşmuş sorunları ortadan kaldırır, cilde canlılık katar aynı zamanda pürüzsüzleştirir.

Çam terebentin yağını kimler kullanamaz?

Hamileler, çocuklar, emziren anneler, boğmaca hastaları, astım hastaları ve akciğer hastalarının çam terebentin yağını kullanmaları önerilmemektedir. Yağın yan etkileri olduğu için kişinin uzman bir doktora başvurup kullanması daha mantıklıdır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum