Krill Yağı Nedir? Krill Yağının 10 Mucizevi Faydası

Bu içeriğimizde omega-3 yağ asitleri bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan krill yağı hakkında bilgileri derledik. İşte Krill yağının faydaları.
Krill Yağı Nedir? Krill Yağının 10 Mucizevi Faydası

Krill Yağının İnsan Sağlığına Faydaları

Krill ismindeki deniz canlısından elde edilen krill yağı, Omega-3 açısından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Son zamanlarda ismi sıkça duyulmaya başlayan krill yağı, Omega-3 vitamininin bir üst kaynağı olarak bilinmektedir.

Göz gelişiminden beyin gelişimine kadar birçok alanda fayda sağlayan Omega-3 asitleri, ilerleyen yaşlarda birçok hastalığa karşı koruma ve direnç sağlamaktadır. Özellikle kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere kanser ve daha birçok hastalığa neden olan maddelerle savaşarak üstün koruma sağlar.

Bu içeriğimizde Omega 3 açısından son derece zengin olan ve insan sağlığına yüksek oranda katkıda bulunan "krill yağı" hakkında bilgileri derledik .

İşte Krill yağı hakkında bilgiler ve insan sağlığına faydaları...

1. Kolesterole İyi Gelir

Krill Yağının Faydaları

Krill yağı tüketimi yüksek kolesterolün kontrol altına alınmasına ve kötü kolesterole yakalanma riskinin azaltılmasına yardımcı olur. Ayrıca krill yağı iyi kolesterolü de yüksek oranda arttırmaktadır. Krill yağı kolesterole karşı balık yağından daha iyi sonuçlar vermektedir.

2. Depresyona İyi Gelir

Krill Yağının Faydaları

Kullanıcılarına göre depresyon hallerinde krill yağı kullanımı ruh sağlığına oldukça yararlıdır. Antidepresan özelliği göstererek kullanıcılarının moralini düzelttiği öne sürülmektedir.

3. Beyin Fonksiyonlarını Düzenler

Krill Yağının Faydaları

Krill yağı içerisindeki yüksek oranda bulunan Omega-3 yağı beyin fonksiyonlarını düzenler ve hafızayı güçlendirir. Vücutta Omega-3 eksikliği hafıza kaybına ve beyin fonksiyonlarının yavaşlamasına yol açmaktadır.

4. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Krill Yağının Faydaları

Krill yağının vücut fonksiyonlarını düzenleyerek bağışıklık sistemine katkıda bulunduğu biliniyor. Sürekli rahatsızlık hissedenlerin krill yağı kullanımı ile birlikte kısa sürede hastalıklara karşı bağışıklık kazandığı görülüyor.

5. Kalp Sağlığına İyi Gelir

Krill Yağının Faydaları

Krill yağının kalbe karşı başlıca etkisi kolesterolü düşürmesidir. Aynı zamanda damar ve kalp rahatsızlıklarının da önüne geçen krill yağı, içeriğindeki yüksek besin kaynaklarıyla kalbi korumaktadır.

6. Cilt Kanserini Önler

Krill Yağının Faydaları

Cildi beslediği ve gençleştirdiği bilinen krill yağı, cilt kanserini de yüksek oranda engellemektedir. Uzmanlar tarafından uzunca bir süredir araştırılan bu konu neticesinde krill yağı hayvanlarda kansere karşı %100 olumlu sonuç vermiştir.

7. Yaşlanmayı Önler

Krill Yağının Faydaları

Cilt kırışıklıklarını düzenleyen ve gideren krill yağı, içerdiği antioksidanlar sayesinde hücreleri sık sık yeniler. Bu sayede yaşlanmanın önüne geçmiş olursunuz.

8. Adet Öncesi Sendromunu Önler

Krill Yağının Faydaları

Krill yağının adet öncesi ruhsal ve fiziksel ağrılara karşı rahatlatıcı etkisi olduğu gözlemlenmiştir. Vücut fonksiyonlarını düzelten krill yağı, bu sayede en az ağrı ile rahat bir adet dönemi geçirmenizi sağlamaktadır.

9. Göz Sağlığına İyi Gelir

Krill Yağının Faydaları

Balık yağının gözlere ve görme yetisine iyi geldiği bilinen bir gerçektir. Krill yağı balık yağına oranla daha fazla doğal besin kaynağını içerisinde barındırır. Bu sayede krill yağı göz sağlığını korur.

10. Eklem Ağrılarını Önler

Krill Yağının Faydaları

İltihapların giderilmesinde etkin bir doğal besin kaynağı olan krill yağı, eklem ağrıları ve eklem iltihaplanmalarında da son derece etkilidir.

Kril Yağı Ürünleri

Amazon
Fiyatlarını Gör
Krill Yağı
Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

İçeriğimizin bu kısmında krill yağı içeren ürünleri detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. İşte krill yağı içeren en iyi ürünler.

1. Tab Krilom Ultra Krill Yağı

Kril Yağı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Tab Krilom
Krill Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Krilom markasının özel formülü ile hazırladığı ve ufak kapsüller halinde satışa sunduğu Krill yağı ağızdan alınan ve midede kolayca eriyen ufak haplar formundadır. Günlük olarak kullanılan Krilom Krill yağı beyin gelişimi ve cilt sağlığı açısından besleyici ve takviye edici bir üründür.

2. Krill Yağı Omega 3 KRILL OİL

Krill Yağı ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Aniqnaturals
Krill Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Yetişkinler için günde iki kapsül kullanılması tavsiye edilen bu Krill yağı sağlıklı beslenmenin yanında takviye gıda olarak tüketilmesi gerekmektedir. Dış tarafında doğal jelatin bulunan bu kapsüller midede kolayca eriyerek direkt olarak emilir.

3. Nature's Supreme Krill Oil

Kril Yağı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Natures Supreme
Krill Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Omega 3 açısından oldukça zengin olan Krill Yağı beyin fonksiyonlarına bağışıklığa ve kolesterole iyi gelmektedir. Düzenli tüketimde sağlık açısından birçok fayda sunan Krill yağı Nature's Supreme markası adı altında güvenle satışa sunulmuştur.

4. Neptun Krill Yağı

Kril Yağı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Neptun
Krill Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen Neptune Krill Yağı gün içerisinde yetişkinler için 2 kapsül alınması gerekmektedir. Takviye edici olarak kullanılması gereken Neptune Krill yağı yemeklerle birlikte tüketilebilir.

Krill Yağı Hakkında Profesör Görüşleri

Sağlık alanında onlarca araştırmaya ve sağlık problemi çözümlerine konu olan krill yağı profesörlerinde gündeminden düşmüyor. Başta Canan Karatay ve Osman Müftüoğlu olmak üzere birçok profesör krill yağı hakkında görüşlerini belirtmişlerdir.

Canan Karatay Krill Yağı Hakkında Neler Söyledi?

Gazeteci Ayşe Arman ile yaptığı röportajda Omega-3 yağına dolayısıyla da krill yağına yer veren ünlü profesör Canan Karatay'ın görüşleri şöyleydi: İnsan vücudunun üretemediği doymamış yağlardan biri olan Omega-3 mutlaka takviye olarak alınmalıdır. Krill yağı içerisinde yer alan EPA ve DHA asitleri vücut için oldukça önemlidir. Her gün 2-3 gram kadar EPA alınmalıdır.

Canan Karatay Omega-3'ün faydalarını ise şu şekilde sıralıyor:

1. Yaşlanmayı önlüyor.
2. Üremeyi düzenliyor.
3. Döllenmeyi kolaylaştırıyor.
4. Adet kramplarını önlüyor.
5. Eklem ağrılarına iyi geliyor.
6. Kalp ve damar hastalıklarından koruyor.

Osman Müftüoğlu Krill Yağı Hakkında Neler Söyledi?

Profesör Doktor Osman Müftüoğlu krill yağı ile ilgili yazısında omega-3 açısından zengin bir besin olan bu yağın balık yağından daha faydalı olduğunu belirtiyor. EPA ve DHA deposu olan krill yağının biyolojik yararlarının daha çok olduğundan bahsediyor. Krill yağının yaz kış fark etmeksizin kullanılması gerektiğini de belirten Müftüoğlu, fosfolipid yapıdaki bu yağın sabah kahvaltısıyla birlikte tüketilmesini tavsiye ediyor.

Krill Yağı Hakkında Kullanıcı Yorumları

Krill yağını kullanmak isteyenler ancak aklında bazı soru işareti kalanlar için bu içeriğimizde krill yağını kullananların yorumlarına da yer verdik. İşte krill yağı kullanıcı yorumları...

? Emzirme döneminde kullanıyorum ..herkese tavsiye ederim kaliteli ürün. Ceren P.

? Diyetisyenimin önerisiyle aldım. Omega 3 ten daha faydali olduğunu soyledi. Memnun kaldım tesekkurler. Hakan K.

? menopoz dönemlerine iyi geldiği ile ilgili bir araştırma bulunuyordu. hakkaten ateş basmasını ve depresyonu bir nebze dizginliyor. tek sorun kapsüller büyük olduğundan biraz yutmak biraz zor oluyor. tavsiye ederim bayanlar. Miray

? omega 3 den daha etkili olduğu söyleniyor.. eczacı hanım depresyona da iyi geldiğini söyledi tavsiye edebilirim. Derya

? Trigliserid formunda olan ve içeriğinde yüksek miktarda bulunan EPA VE DHA değerleri eğer kişide lipaz enzim bozukluğu varsa kana karışmıyor direkt atılıyor.İnsanların %54 kadarında lipaz enzim bozukluğu olduğuna göre çoğu kişi içeriği yüksek diye aldıkları epa ve dha yağından faydalanamıyor demektir.Oysa ki fosfolipid yapıda olan krill omega3 kullanan kişilerde epa ve dha oranları düşük olsa da enzim aktivitesine ihtiyaç duymadıklarından direkt kana karışarak kişiye ihtiyaç duydukları omega3 yağının faydasını sağlamaktadırlar. Yunus D.

? Kesinlikle balık yağından daha etkili. burda bakılması gereken fiyat aralığıdır. Çoğu balık yağında ağır metallerin olduğunu unutmamak gerek. krill bu acıdan çok daha değerli oluyor. Tolgahan K.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Çam Terebentin Yağının Kullanım AlanlarıBadem Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?
Kekik Yağının Mucizevi FaydalarıMenekşe Yağının Faydaları Nelerdir?
Argan Yağının Faydaları Nelerdir?Ylang Ylang Yağının Faydaları
Gül Yağının Faydaları Nelerdir?Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları
Kakao Yağı Faydaları ve Kullanım AlanlarıHint Yağı Hakkında Bilgiler ve Faydaları

Krill yağını kimler kullanamaz?

Hamilelerin ve emziren annelerin bu dönemlerde krill yağı tüketmeden önce mutlaka doktorlarına başvurmaları önerilmektedir. Deniz ürünlerine karşı alerjisi olan kişilerin krill yağı kullanmaları önerilmemektedir. Ameliyattan 2 hafta önce krill yağı kullanımı bırakılmalıdır ve ameliyattan sonra yara tamamen iyileşene kadar kullanılmamalıdır.

Krill yağı ne işe yarar?

Krill yağı yaşlanma etkilerini geciktirir, hücre hasarını önler, vücuda omega-3 takviyesi sağlar. Görme yetisini güçlendirir, vücutta bulunan iltihabın dışarıya akmasına yardımcı olur ve damar sağlığını korur.

Krill yağı mı balık yağı mı?

Krill yağında bulunan Omega-3 yağ asitleri balık yağına oranla daha kolay sindirilir, beyne daha fazla uyum sağlamaktadır.

Krill yağını balık yağından ayıran en önemli faktörlerden biri daha kolay sindirilmesinin yanı sıra içeriğindeki güçlü antioksidan özelliği ile balık yağının önüne geçmesidir. Krill yağı, balık yağından daha pahalıdır. Balık yağına oranla krill yağı hakkında yapılan araştırmalar daha azdır.

Krill yağı ne kadar kullanılmalıdır?

Krill yağının uzunca bir süre kullanılması önerilmemektedir. Doktor kontrolünde olmakla birlikte 3 aylık süre uygun görülmektedir.

Krill yağının yan etkisi var mı?

Genellikle çok fazla yan etkisine rastlanmamasına karşın mide yanması, mide bulantısı, ağız kokusu ve ishal gibi sorunlar gözlemlenebilir. Bu yan etkiler daha çok fazla tüketildiğinde karşımıza çıkar.

Krill yağı kilo verdirir mi?

Karın bölgesindeki yağlanmayı önleyen krill yağı kilo vermeye yardımcıdır. Karın çevresindeki yağ kaybını artırdığı için kişi fit görünmeye başlayabilir. Ayrıca yağ yakımını kolaylaştırır, kilo kaybını artırır. 

Krill yağı boy uzatır mı?

Krill yağı içerisinde bol miktarda omega-3 barındırmaktadır. Bu yüzden vücutta boy uzaması ve büyüme hormonunun salgılanması gibi bir durum gözükebilir. Krill yağı boy uzatmayı destekleyecidir.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum