Ağrıları Geçirmesiyle Bilinen Kekik Yağı Faydaları Nelerdir?

Özellikle cilt ve kalp sağlığına büyük etkileri olan kekik yağının faydaları nelerdir? İşte kekik yağının tüm faydaları.
Ağrıları Geçirmesiyle Bilinen Kekik Yağı Faydaları Nelerdir?

Kekik Yağı Faydaları

Ağrıların giderilmesinde ve cilt sağlığı alanında sıklıkla kullanılan kekik yağını sizler için araştırdık. Bu içeriğimizde kekik yağının hangi hastalıklara şifa olduğunu ve nasıl kullanılması gerektiği gibi bilgileri veriyoruz. Günlük kullanıma uygun bu doğal ilaç hakkında tüm sorularınızı içeriğimizde bulabilirsiniz.

İşte kekik yağının insan sağlığına mucizevi faydaları...

1. Kramp ve Ağrılara İyi Gelir

kekik yağının faydaları

Çeşitli nedenlere bağlı olarak meydana gelen kramp ve ağrıların tedavisinde kekik yağı oldukça etkilidir. Özellikle bağırsak, kas ve sinirlerde meydana gelen spazmların giderilmesi için oldukça etkilidir.

Kekik yağının ağrı tedavisinde kullanıldığı bir diğer bölge ise karın ve kas ağrılarıdır. Sakinleştirici özelliği olan kekik yağı sinirleri yatıştırır ve çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelen karın ve kas ağrılarını en aza indirir.

Özellikle masa başı çalışanlar ve bel ağrısından şikayetçi kişiler için kekik yağı önerilmektedir. Bel bölgelerinde masaj yaparak uygulamaları takdirde ağrılarının azaldığı söylenmektedir.

2. Romatizma ve Kireçlenmeyi Engeller

kekik yağının faydaları

Kan dolaşımını hızlandırma özelliğine sahip olan kekik yağı, romatizma ve kireçlenmeye karşı da olumlu sonuçlar vermektedir. Kekik yağı kan dolaşımını hızlandırarak vücut dengesinin korunmasına katkıda bulunur. Ağrıları dindirici özelliğiyle bilinen kekik yağı aynı zamanda romatizma ve kireçlenme nedeniyle meydana gelen ağrıları da dindirmektedir.

3. Bakterilere Karşı Savaşır

kekik yağının faydaları

Bakterilere ve mikroplara karşı oldukça etkili bir silah olan kekik yağı, bu maddeler nedeniyle meydana gelen hastalıklara karşı koruma sağlamaktadır.

4. Adet ve İdrar Söktürücüdür

kekik yağının faydaları

Kekik yağının adetleri ve idrarı sökmesi en çok bilinen özelliklerinden biridir. Kadınların korkulu rüyası olan adet döneminde kasılmalar ve kramplar nedeniyle meydana gelen ağrıları en aza indiren kekik yağı, spazm önleyici özelliğe sahiptir. Bu özelliği sayesinde kekik yağı daha rahat ve ağrısız bir regl dönemi geçirmenizi sağlayacaktır.

Vücutta biriken toksinler ve tuzlar nedeniyle meydana gelen ödemin yol açtığı bir diğer sorun ise idrara çıkma ihtiyacını karşılayamamaktır. Kullanılan kekik yağı idrara çıkmayı kolaylaştırırken aynı zamanda vücuttaki ödemin de atılmasını sağlamaktadır. Böylece vücuttaki tuz ve toksinler atılarak şişkinlik ortadan kaldırılır.

5. Kalbe İyi Gelir

kekik yağının faydaları

Spazm önleyici özelliği olan kekik yağı, kalp üzerindeki baskıyı azaltarak kalbin daha rahat çalışmasını sağlamaktadır. Kekik yağının kalp kapakçıklarına sağladığı faydanın yanı sıra kalp kaslarının rahatlamasını da sağlamaktadır.

Kekik yağı kullanacak kalp ve tansiyon hastalarının dikkat etmeleri gereken unsurlardan biri de öncelikle doktorlarından onay almalarıdır. Aksi halde düzenli olarak kullandıkları ilaç nedeniyle çeşitli yan etkilere neden olabilir.

6. Kırışıklıkları Ortadan Kaldırır

kekik yağının faydaları

Kekik yağının faydalarından birisi de kırışıklıkları ortadan kaldırmasıdır. Kekik yağı, düzenli kullanımlarda yaşlanmayı önleyici özelliğe sahiptir. Cildi nemlendirir ve kırışık oluşumunu engeller.

7. Akne ve Sivilcelere İyi Gelir

kekik yağının faydaları

Özellikle akne ve sivilce tedavisinde sıklıkla kullanılan doğal tedavi yöntemlerinden biridir. Eğer sürekli olarak sivilcelerle uğraşıyorsanız kekik yağını sürerek ortadan kaldırılmalarını sağlayabilirsiniz. Sivilce ve akne tedavisinin yanı sıra ciltte oluşan yara ve yanık tedavisinde de olumlu sonuçlar vermektedir.

En İyi Kekik Ürünleri

Amazon
Fiyatlarını Gör
Kekik
İçerikli Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Kekik yağının tüm faydalarından yukarıda detaylıca bahsettik. Bu kısımda ise kekik yağı içeren en iyi ürünleri inceleyeceğiz. İşte kekik yağı içeren en iyi ürünler.

1. Avon Nature Pro Şampuan

kekik yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Avon
Kekikli Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Avon markasının kekik içeren şampuanıyla başlıyoruz. Kekik dahil birkaç bitkiyle zenginleştirilmiş içeriğe sahip olan bu şampuan, saç köklerini besleyerek koparak dökülmeleri engelliyor. Yoğun vitamin ve mineral içeren formülü sayesinde saçın tüm ihtiyacını karşılayan ürün aynı zamanda tüm saç tiplerine uygundur. Bu sayede herkesin kullanımına uygundur.

2. Le Petit Marseillais Duş Jeli

kekik yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Le Petit Marseillais
Kekikli Duş Jeli
Aradığın
Fiyatı Gör

Cildinizi temizlemesinin yanı sıra mis gibi kokmasını sağlayan bu duş jeli, organik greyfurt ve kekik içeriği sayesinde cildinize nem katıyor. Bu sayede cildinizdeki kırışıklar düzeliyor ve daha pürüzsüz bir yapıya kavuşuyor. Cildinize nem katmasının yanı sıra hücreleri de yenileyen ürün, düzenli kullanımlarda daha canlı bir cilde sahip olmanızı sağlıyor. Son olarak bu duş jelinin içerisinde sağlığa zararlı herhangi bir katkı maddesi olmadığını belirtelim.

3. Esila Masaj Kremi

kekik yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Esila
Masaj Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Esila markasının masaj kremiyle devam ediyoruz. Kekik, biberiye ve balık yağı gibi içerisinde birçok yağ bulunduran krem, rahatlatıcı etkisiyle vücudunuzun gevşemesini sağlıyor. İçerisindeki antioksidanlarla üzerinizdeki stresi alan ürün aynı zamanda nemlendirici etkisiyle cildinizin ihtiyacını karşılıyor. Bu sayede daha pürüzsüz ve yumuşak bir cildiniz olur. Son olarak bu masaj kreminin tamamen bitkisel içeriğe sahip olduğunu söyleyelim.

4. Arifoğlu Kekik Çayı

kekik yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Kekik Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Arifoğlu markasının ne kadar kaliteli bir bitkisel ürün üreticisi olduğunu biliyoruz. İçerisindeki antioksidanlarla stres seviyesini düşüren kekik çayı, tamamen bitkisel içeriği sayesinde herkes tarafından tüketilmeye uygundur. Oldukça lezzetli olmasıyla beğenilen ürün, burun tıkanıklığını açarak daha rahat nefes almanızı sağlıyor. Bu sayede grip ve nezle gibi hastalıklar daha az canınızı sıkar.

5. Mecitefendi Kekik Yağı

kekik yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Mecitefendi
Kekik Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Mecitefendi markasının kekik yağıyla bitiriyoruz. Tamamen saf kekik bitkisinden elde edilen bu yağ, herhangi bir katkı maddesi içermiyor. Spazm önleyici özelliğiyle kalbinizde oluşabilecek herhangi bir sorunun oluşma nedenlerini ortadan kaldıran kekik yağı, ilk kullanımdan itibaren daha sağlıklı olmanızı destekliyor. Ağrı yaşadığınız bölgeye sürerek verdiği acının azalmasını sağlayan ürün aynı zamanda akne ve sivilce tedavisinde de kullanılıyor. Böylelikle hem daha sağlıklı bir yapıya hem de daha pürüzsüz bir cilde sahip olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Çam Terebentin Yağının Kullanım AlanlarıBadem Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?
Menekşe Yağının FaydalarıKırışıklığa İyi Gelen Argan Yağının Faydaları
Sakinleştirici Ylang Ylang Yağının FaydalarıKokusuyla Stres Bırakmayan Gül Yağının Faydaları
Üzüm Çekirdeği Yağının FaydalarıKakao Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları
Hint Yağının İnsan Sağlığına FaydalarıKrill Yağının Mucizevi Faydaları

Kekik yağı neye iyi gelir?

Kekik yağı sindirim sistemine, cilde, çeşitli hastalıklara iyi gelen bir yağdır. Kekik yağı sakinleştirici, antiseptik, antibakteriyel ve antifugal özelliklere sahiptir. Kozmetik ürünlerinde koruyucu olarak kullanılır.

Kekik yağı nasıl kullanılır?

Kekik yağını enfeksiyon gidermek amacıyla kullanacaksanız bir bardak suyun içerisine birkaç damla kekik yağı eklemeniz yeterli olacaktır. Ayrıca kekik yağı haricen cilt üzerine uygulanarak da kullanılabilir. Kekik bitkisini kaynar suya ekleyip demleyerek çay da elde edebilirsiniz.

Kekik yağı içilirse ne olur?

Vücudumuzdaki toksinlerin ve zararlı maddelerin yok edilmesini sağlayan kekik yağı sindirim sistemine yardımcı olur. İçmek için kekik çayının içerisine bir damla atmanız yeterli olacaktır. Düzenli olarak tüketildiği taktirde mide ile ilgili sorunları ortadan kaldırır.

Kekik yağı kimler kullanamaz?

Astımı olan kişilerin kekik yağı kullanması önerilmez. Kalp problemleri yaşayan bireylerin de kekik yağı kullanmaması gerekir. Kekik yağını kullanmadan önce doktora danışmalarında fayda vardır.

Kekik yağı nerelerde kullanılır?

Saç bakımı, cilt bakımı, eklem ve kas ağrıları gibi alanlarda kekik yağı kullanımı uygundur. Ayrıca kekik bitkisini çay olarak da tüketebilirsiniz. Kekik çayı ise mide rahatsızlıkları ve regl dönemleri için sıklıkla kullanılmaktadır.

Kekik yağı hangi hastalıklara iyi gelir?

Üst solunum yolları enfeksiyonları, astım, bronşit, mide ağrıları, mide krampları, adet ağrıları ve daha birçok ağrı tedavisi için kekik yağı kullanılmaktadır. Kekik yağının iyi bir idrar ve gaz söktürücü olduğu da biliniyor.

Kekik yağının zararları nelerdir?

Her bitkisel üründe olduğu gibi kekik yağının da fazla kullanılması bazı problemlere yol açmaktadır. Bu problemlerin başlıca olanları mide ağrısı ve baş ağrısıdır.

Kekik çayı nasıl yapılır?

1 bardak sıcak su içerisine 1 veya 2 kaşık taze kekik yaprağı koyarak kekik çayını elde edebilirsiniz. Ayrıca kuru kekik yaprağıyla da kekik çayı yapabilirsiniz. Kaynar su içerisinde bir süre demlenen kekik günde birkaç kez içilmek için hazır olmuş olur.

Kekik çayı günde kaç bardak tüketilmelidir?

Kekik çayını gün içerisinde iki defa kullanmanız önerilmektedir. Sabah ve akşam olmak üzere iki kere tüketilen kekik çayı vücudunuzda oluşan ağrıların, sancıların ve diğer rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olacaktır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.