Hint Yağı Nedir? Hint Yağının İnsan Sağlığına 8 Faydası

Saç sağlığı ve cilt sağlığı alanında sıklıkla kullanılan Hint yağı hakkında bilgileri bu içeriğimizde derledik. İşte Hintt yağının ömucizevi faydaları...
Hint Yağı Nedir? Hint Yağının İnsan Sağlığına 8 Faydası

Hint Yağı Hakkında Bilgiler ve Faydaları

Bu içeriğimizde vücut bakımında, cilt bakımında ve saç bakımında kullanılan ayrıca vitamin ve mineraller açısından son derece zengin bir doğal yağ olan hint yağını detaylıca inceledik. Aşağıda hint yağının kullanım alanları ve insan sağlığına faydaları yer alıyor.

Hint Yağının Faydaları Listesi

SıraFaydaEtki
1Sindirim SistemiKabızlığı Önler
2NemlendiriciYumuşak Cilt
3Yaraları İyileştirmeİz Kalmaması
4İltihap ÖnlemeSedef Hastalığını Engeller
5Akne ÖnlemePürüzsüz Cilt
6Mantarla MücadeleEnfeksiyon Engeller
7Saç SağlığıGüçlü Saçlar
8Yaşlanma KarşıtıKırışıklığı Önler

İşte mucizevi bitkisel yağ Hint yağının insan sağlığına faydaları;

1. Kabızlığı Gidermede Önemli Bir Yardımcıdır

Hint Yağının Faydaları

Hint yağının bağırsakları çalıştırıcı özelliği vardır, yani laksatiftir. Genellikle geçici kabızlık problemlerinde oldukça işe yarar. Herhangi bir şekilde tüketildiğinde ince bağırsakta parçalanır ve risin oleik asit salgılar.

Risinoleik bağırsakta emilerek güçlü bir laksatif etki yaratır. Her ne kadar kabızlık konusunda etkileri gözlense de kesinlikle uzun dönemli bir tedavi yöntemi olarak kullanılmamalıdır.

2. Doğal Bir Nemlendiricidir

Hint Yağının Faydaları

Nemlendiriciler cildin dış tabakasında su kaybını önleyerek nemi muhafaza ederler. Kozmetikte de Hint yağı, suyu hapsetme özelliği nedeniyle birçok ürünün içinde kullanılır. Özellikle parfümlü, boyalı ve cildi tahriş eden ürünler yerine doğal bir çözüm olabilir.

3. Yaraların İyileşmesine Yardımcı Olur

Hint Yağının Faydaları

Hint yağı, yaraların iyileşmesini hızlandırır ve bu süreçte yaraların kurumasını önleyen nemli bir ortam yaratır. Doku büyümesini sağlar, böylece yara ile dış etkenler arasından bir bariyer oluşturularak enfeksiyon riski azaltılır.

4. İltihap Önleyici Etkisi Vardır

Hint Yağının Faydaları

İçinde bulunan ana yağ asidi risinoleik, iltihap sökücü özelliğe sahiptir. İltihabı azaltırken ağrıyı hafifletir. Romatoid ve sedef gibi iltihaplı hastalıklarda oldukça etkili olabilmektedir.

5. Akneleri Azaltır

Hint Yağının Faydaları

Akneler siyah noktalara, iltihaplı sivilcelere ve şişliklere neden olabilir. Özellikle gençlerde çok yaygındır. Birçok insan akne problemleriyle uzun süre boyunca savaşır. Hint yağı, akneleri azaltabilecek çeşitli özelliklere sahiptir. Aknenin çıkış noktası ise iltihaplardır. Hint yağı iltihapları giderebildiği için aknelere karşı oldukça iyi bir çözümdür.

6. Mantarlarla Mücadele Eder

Hint Yağının Faydaları

Candida Albicans genellikle genital bölge, diş eti iltihapları, diş eti enfeksiyonlarında görülen bir mantar türüdür. Hint yağı bu mantar türüyle savaşır ve bu bölgelerin sağlıklı kalmasını sağlar. Araştırmalarla hint yağının diş etlerindeki bu mantarı yok edebildiği kanıtlanmıştır.

7. Saçların ve Saç Derisinin Güçlenmesinde Oldukça Etkilidir

Hint Yağının Faydaları

Özellikle hasar görmüş kuru saçlarda Hint yağı oldukça etkilidir. Düzenli uygulandığında saç tellerini besler, esnekliğini arttırır ve kırılmaların önüne geçer. Kepek, pul pul dökülme sorunlarında da oldukça etkilidir. Saçları yumuşatır, nemlendirir. Böylece daha hızlı uzamalarına ve gürleşmelerine yardımcı olur. Aynı etkiler kaş ve kirpikler için de geçerlidir.

8. Yaşlanma Etkilerini Azaltır

Hint Yağının Faydaları

Yaşlandıkça kuruyan ve kırışıklarla kendini gösteren yaşlanma etkilerini yoğun nem özelliği sayesinde azaltır. Cilde nüfuz ettiğinde elastin ve kolajen üretimini arttırır. Bu da cildi yumuşatmaya ve nemlendirmeye yardımcı olur. İnce çizgilerin görünümünü geciktirir ve cildi pürüzsüzleştirir.

En İyi Hint Yağı Listesi

SıraMarkaHacimneoldu Puanı
1Balen50 ml10/9.8
2Arifoğlu50 ml10/9.9
3Shiffa Home50 ml10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Hint
Yağları
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi Hint Yağı Tavsiyesi

Hint yağı soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen doğal yağlardan biridir. Cilt üzerine kullanılan ve içilebilir bir yağ olan hint yağını tanınan markalardan satın almanızı öneririz. İşte en iyi hint yağı ürünleri... 

1. Balen Hint Yağı

Hint Yağı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Balen
Hint Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Piyasaya sunduğu birçok doğal yağ çeşidi ile bilinen Balen markasının ürettiği bu hint yağı haricen kullanıma uygundur. Aynı zamanda bu yağı direkt olarak içebilirsiniz. Hint yağı bir taşıyıcı yağ olamadan cilde uygulanabilmektedir. burada dikkat edilmesi gereken nokta ise hint yağını cilde uygularken aşırıya kaçmamaktır. 

2. Arifoğlu Hint Yağı 

Hint Yağı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Hint Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Soğuk pres yöntemiyle elde edilen Arifoğlu Hint yağını akne, sivilce, yara ve mantar tedavilerinde kullanabilirsiniz. yaraları dezenfekte eden ve temizleyen hint yağı iyileşme sürecini de hızlandırır. Cildin nem kazanmasını sağlayan Hint yağı yaşlılık kırışıklıklarına da iyi gelmektedir. 

3. Aksu Vital Shiffa Home Hint Yağı

Hint Yağı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Aksu Vital
Hint Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Haricen kullanımı uygun görülen Shiffa Home hint yağı cilde masaj yapılarak uygulanmalıdır. Saç ve sakal sağlığına iyi gelen hint yağı çam terebentin yağı ile birlikte kullanıldığında saç uzamasına direkt fayda sağlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Çam Terebentin Yağının Kullanım AlanlarıBadem Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?
Kekik Yağının Mucizevi FaydalarıMenekşe Yağının Faydaları Nelerdir?
Argan Yağının Faydaları Nelerdir?Ylang Ylang Yağının Faydaları
Gül Yağının Faydaları Nelerdir?Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları
Kakao Yağı Faydaları ve Kullanım AlanlarıKrill Yağının Mucizevi Faydaları

En iyi Hint yağı hangisi?

Doğal üretilen Hint yağları arasında; Balen Hint Yağı, Arifoğlu Hint Yağı, Aksu Vital Shiffa Home Hint Yağı en çok tercih edilen Hint yağı markasıdır.

Hint yağı neye iyi gelir?

Kabızlığı gidermede önemli bir yardımcıdır, doğal bir nemlendiricidir, yaraların iyileşmesine yardımcı olur, iltihap önleyici etkisi vardır, akneleri azaltır, mantarlarla mücadele eder, saçların ve saç derisinin güçlenmesinde oldukça etkilidir, yaşlanma etkilerini azaltır.

Hint yağı saça nasıl sürülür?

Saçın yoğunluğuna göre elinize damlatacağınız Hint yağını masaj yaparak köklere yedirmelisiniz. Haftada bir uygulamanız gereken Hint yağı düzenli kullanımda saç dökülmesinin önüne geçecektir.

Hint yağı tüylenme yapar mı?

Hint yağı kıl kökünü besleyen yağlardan olduğu için düzenli kullanımda yüz bölgesinde tüylenme problemi yaratacaktır. Aşırı miktarda kullanmak zararlıdır. Kısa süre içerisinde tüylenmeye neden olur.

Hint yağının zararı var mı?

Hint yağının zararı vardır. Sürekli olarak tüketildiği taktirde sindirim sistemine zarar verir. Kabız olarak kişilerin devamlı Hint yağı tüketmesi zararlıdır. Gebelik döneminde olan kadınların kullanmaması gerekir. Çok fazla kullanılması durumunda kusma, ishal, mide bulantısı, baş ağrısı gibi durumlar ortaya çıkar.

Hint yağı sivilce yapar mı?

Hint yağı fazla miktarda kullanıldığında cilt üzerinde sivilceye, akneye neden olur. Bir yağ çeşidi olduğu için ciltteki yağ oranını artırır. Hint yağı kullanımında abartıya kaçmamak son derece önemlidir.

Hint yağı vücuda sürülür mü?

Hint yağı cilt tedavilerinin çoğunda kullanılan şifalı bir yağdır. Bu yüzden vücuttaki herhangi bir yere sürülmesinde sakınca yoktur. Vücuda sürmeden önce dikkatli olmak gerekir. 1, 2 damla Hint yağı kullanımı yeterli olacaktır.

Hint yağı ciltte ne kadar kalmalı?

Hint yağını yüzünüze masaj şeklinde sürdükten sonra gece boyunca bırakabilirsiniz. Sabah kalktığınızda ılık suyla durulayıp bebeksi ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.