Hint Yağı Nedir? Hint Yağının 8 Faydası

Hint Yağı Nedir? Hint Yağının 8 Faydası
19.08.201513:51

Hint adındaki bitkinin tohumlarından elde edilen hint yağı, içeriğindeki E vitamini, protein ve mineral ile sağlık açısından oldukça yararlıdır. Bu içeriğimizde hint yağı hakkında bilgileri sizlere sunuyoruz. İşte Hint Yağının mucizevi faydaları...

Haber güncelleme tarihi 17.08.2020 15:24

Hint Yağı Hakkında Bilgiler ve Faydaları

Ricinus Communis adındaki bitkinin tohumlarından elde edilen hint yağı, içeriğindeki E vitamini, protein ve mineral ile sağlık açısından oldukça yararlıdır. Yüzyıllardan beri bilinen ve kullanılan bir yağ olan hint yağı cilt sağlığı, çeşitli iltihap ve bakterilerin tedavisinde de kullanılmaktadır.

Vücut sağlığına olan yararıyla bilinen hint yağı, çeşitli kozmetik ürünlerde, merhemlerde, mantar tedavilerinde ve çeşitli cilt yanıklarında da hint yağının etkilerinden yararlanılmaktadır. Aynı zamanda hint yağı, antioksidan özelliğine sahiptir. Hint yağının bilinen diğer özellikleri ise baş ağrısı, sinüzit, karın ağrısı, mide ağrısı ve eklem ağrısı gibi çeşitli ağrıların tedavisinde kullanılmaktadır. Hint yağı aynı zamanda kabızlığa iyi gelmesi nedeniyle müshil yerine de kullanılmaktadır. Hint yağı, multiple skleroz, parkinson ve beyin felci gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır. Kadınlar için güzelliğin en önemli iki unsuru şüphesiz ki saç ve cilt bakımıdır. Hint yağı birçok kozmetik ürünün içeriğinde bulunmaktadır. Aynı zamanda yüz temizleme özelliği oldukça yüksek olan hint yağı, lavanta yağı ile birlikte kullanılarak cilt temizliğinde de tercih edilmektedir. Faydaları saymakla bitmeyen hint yağının kullanımında oldukça dikkatli olunmalıdır. Hint yağı, direk cilde uygulanabildiği gibi aynı zamanda direk ağız yoluyla da tüketilmektedir. Ancak kullanım dozunun belirlenmesi açısından doktora danışılması önerilmektedir. Aksi halde cilt üzerine yoğun hint yağı uygulanması gözeneklerin tıkanmasına ve dolayısıyla cildin tahriş olmasına neden olabilir.

3-537.jpg


Vücut bakımında, cilt bakımında ve saç bakımında kullanılan ayrıca vitamin ve mineraller açısından son derece zengin bir doğal yağ olan hint yağını incelemek veya uygun fiyata satın almak için buraya tıklayınız...


Hint yağının kullanım alanları;

1. Kabızlığı Gidermede Önemli Bir Yardımcıdır

kabizlik-010.jpg

Hint yağının bağırsakları çalıştırıcı özelliği vardır, yani laksatiftir. Genellikle geçici kabızlık problemlerinde oldukça işe yarar. Herhangi bir şekilde tüketildiğinde ince bağırsakta parçalanır ve risin oleik asit salgılar. Risinoleik bağırsakta emilerek güçlü bir laksatif etki yaratır. Her ne kadar kabızlık konusunda etkileri gözlense de kesinlikle uzun dönemli bir tedavi yöntemi olarak kullanılmamalıdır.


2. Doğal Bir Nemlendiricidir

nemlendirici-002.jpg

Nemlendiriciler cildin dış tabakasında su kaybını önleyerek nemi muhafaza ederler. Kozmetikte de Hint yağı, suyu hapsetme özelliği nedeniyle birçok ürünün içinde kullanılır. Özellikle parfümlü, boyalı ve cildi tahriş eden ürünler yerine doğal bir çözüm olabilir.


3. Yaraların İyileşmesine Yardımcı Olur

yaralar.jpg

Hint yağı, yaraların iyileşmesini hızlandırır ve bu süreçte yaraların kurumasını önleyen nemli bir ortam yaratır. Doku büyümesini sağlar, böylece yara ile dış etkenler arasından bir bariyer oluşturularak enfeksiyon riski azaltılır.


4. İltihap Önleyici Etkisi Vardır

iltihap.jpg

İçinde bulunan ana yağ asidi risinoleik, iltihap sökücü özelliğe sahiptir. İltihabı azaltırken ağrıyı hafifletir. Romatoid ve sedef gibi iltihaplı hastalıklarda oldukça etkili olabilmektedir.


5. Akneleri Azaltır

akne-006.jpg

Akneler siyah noktalara, iltihaplı sivilcelere ve şişliklere neden olabilir. Özellikle gençlerde ve gençlerde oldukça yaygındır. Birçok insan akne problemleriyle uzun süre boyunca savaşır. Hint yağı, akneleri azaltabilecek çeşitli özelliklere sahiptir. Aknenin çıkış noktası ise iltihaplardır. Hint yapı iltihapları giderebildiği için akneler için de oldukça iyi bir çözümdür.


6. Mantarlarla Mücadele Eder

mantar-019.jpg

Candida Albicans genellikle genital bölge, diş eti iltihapları, diş eti enfeksiyonlarında görülen bir mantar türüdür. Hint yağı bu mantar türüyle savaşır ve bu bölgelerin sağlıklı kalmasını sağlar. Araştırmalarla hint yağının diş etlerindeki bu mantarı yok edebildiği kanıtlanmıştır.


7. Saçların ve Saç Derisinin Güçlenmesinde Oldukça Etkilidir

saç.jpg

Özellikle hasar görmüş ev kuru saçlarda Hint yağı oldukça etkilidir. Düzenli uygulandığında saç tellerini besler, esnekliğini arttırır ve kırılmaların önüne geçer. Kepek, pul pul dökülme sorunlarında da oldukça etkilidir. Saçları yumuşatır, nemlendirir. Böylece daha hızlı uzamalarına ve gürleşmelerine yardımcı olur. Aynı etkiler kaş ve kirpikler için de geçerlidir.


8. Yaşlanma Etkilerini Azaltır

yaşlanma.jpg

Yaşlandıkça kuruyan ve kırışıklarla kendini gösteren yaşlanma etkilerini yoğun nem özelliği sayesinde azaltır. Cilde nüfuz ettiğinde elastin ve kolajen üretimini arttırır. Bu da cildi yumuşatmaya ve nemlendirmeye yardımcı olur. İnce çizgilerin görünümünü geciktirir ve cildi pürüzsüzleştirir.

Önerilen İçerik: Okaliptüs Yağının Mucizevi Faydaları

UYARI !
İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. 

NeOldu.com

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
447
12
58
3
6
4
9
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İLGİLİ HABERLER
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 - 2020 NeOldu.com
Burada yer alan yazılı ve görsel içerik, izinsiz olarak,
kısmen ya da tamamen kopyalanamaz başka yerde kullanılamaz.