Badem Yağı Nedir, Badem Yağının Faydaları Nelerdir?

Cildin nem dengesini sağlamasıyla öne çıkan badem yağının faydaları nelerdir? İşte badem yağı hakkında bilinmesi gerekenler.
Badem Yağı Nedir, Badem Yağının Faydaları Nelerdir?

Badem yağı özellikle kozmetik alanında sıkça kullanılan bitkisel bir yağdır. İnsan sağlığı için birçok faydası bulunan badem yağını sizler için detaylıca araştırdık. Bu içeriğimizde badem yağının faydalarını ve hakkında bilinmesi gerekenleri anlatacağız. O zaman vakit kaybetmeden içeriğimize geçelim.

Badem Yağı Nedir?

Çiğ bademden elde edilen doğal bir yağ olan badem yağının içerisinde bulunan yağ asitleri vücudumuza büyük katkılar sunuyor. A ve K vitaminleri bakımından zengin olan badem yağının iki farklı çeşidi vardır. Bunlardan ilki bizimde günlük hayatta tükettiğimiz tatlı bademdir. Diğeri ise acı tadıyla bilinen acı bademdir.

Badem Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Badem yağı özellikle cilt üzerinde birçok etkiye sahiptir. Cildi nemlendirmesinin yanı sıra yaşlılık belirtilerini ortadan kaldıran badem yağının cilde olan tüm faydaları nelerdir? İşte badem yağının cilde faydaları.

1. Nemlendirici Etkisi Vardır

badem yağının faydaları

Badem yağının içinde bolca vitamin olduğu için cildi güzelce besliyor ve nemlendiriyor. Soğuk havalarda cildi kuruyanlar için badem yağı nemlendirmek için birebirdir. Piyasada satılan birçok nemlendirici kremin hammaddesi olan badem yağını saf halde kullanmak daha doğal ve daha faydalı olacaktır.

2. Cildi Yeniler

badem yağının faydaları

Badem yağı cildinizdeki tahrişlere, çatlaklara ve döküntülere iyi geliyor. Hafif yaralanmalarda da badem yağı yaranın iyileşme hızını arttırıyor ve antibakteriyel özelliği sayesinde yaraları temizliyor.

3. Dudak Çatlaklarına İyi Gelir

badem yağının faydaları

Çatlamış ya da kurumuş dudaklarınıza her gün badem yağı sürebilirsiniz. Özellikle kış aylarında soğuk havadan dolayı çatlayan dudaklar için badem yağı tavsiye edilmektedir. Ayrıca sadece dudak değil tüm cilt çatlakları için de badem yağı kullanılabilir.

4. Yaşlanma Karşıtıdır

badem yağının faydaları

Badem yağı, göz altı morluklarına ve yaşlanmaya karşı ciddi bir koruyucudur. Cilt üzerinde oluşan kırışıklıkları en aza indiren badem yağı cilt üzerinde oluşan lekeleri de temizlemektedir. Ek olarak badem yağının cilt üzerindeki yaralara da iyi geldiğini söyleyelim.

5. Egzamaya İyi Gelir

badem yağının faydaları

Badem yağı iltihaplı yaralara ve egzamalara oldukça iyi geliyor. Cildin yenilenmesini sağlayan badem yağını düzenli bir şekilde kullanarak egzama probleminden kurtulabilirsiniz.

6. Güneş Işınlarından Korur

badem yağının faydaları

Badem yağını güneşe çıkmadan önce yüzünüze ve kollarınıza sürün. Böylelikle güneşin tehlikeli ışınlarından vücudunuzu korumuş olacaksınız. Güneş kremlerinin birçoğunda etkin madde olarak kullanılan badem yağı, cildinizin üzerinde oluşturduğu tabaka sayesinde zararlı güneş ışınlarından sizi korur.

7. Sivilce ve Akneleri Yok Eder

badem yağının faydaları

Badem yağının ciltte oluşan leke, sivilce ve siyah noktaları giderme özelliği bulunmaktadır. Antibakteriyel özelliği sayesinde cildi mikroplardan arındıran badem yağı sivilce oluşumunu da azaltır.

Badem Yağının İnsan Sağlığına Faydaları

Badem yağı oldukça faydalı bir yağdır. Özellikle kışın yaşadığımız grip gibi hastalıklara karşı bizi koruyan badem yağının diğer faydaları nelerdir? İşte badem yağının insan sağlığına olan faydaları.

1. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

badem yağının faydaları

Ağız yoluyla badem yağını aldığınızda bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara karşı daha dinç ve dirençli olmak için badem yağı tüketimi son derece önemlidir.

2. Kabızlığı Önler

badem yağının faydaları

Kabızlık ve hazımsızlıkta badem yağı çok yararlıdır. Mide ve bağırsakların yumuşamasını, temizlenmesini sağlayan badem yağı bu etkileri sayesinde boşaltım sistemindeki sorunların önüne geçiyor.

3. Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarına İyi Gelir

badem yağının faydaları

Badem yağı, soğuk algınlığı ve bronşiti de olumlu yönde etkilemektedir. Badem yağı kullanımı üst solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanma riskinizi azaltır.

4. Ağrı Kesicidir

badem yağının faydaları

Başta böbrek ve baş ağrıları olmak üzere vücutta oluşan birçok ağrının giderilmesini sağlayan badem yağı doğal bir ağrı kesicidir.

Badem Yağının Saça Faydaları

badem yağının faydaları

Badem yağı cilde ve insan sağlığına olduğu kadar saça da faydalıdır. Saç dökülmelerini kısa süre içerisinde durdurmasıyla bilinen badem yağını, dökülme yaşadığınız kaş ve kirpik gibi bölgelerinize sürebilirsiniz. Saça nem katarak yumuşamasını sağlayan sabit yağ, bu sayede daha kontrol edilebilir saçlara sahip olmanızı sağlıyor.

Badem Yağı İçeren En İyi Ürünler Listesi

SıraMarkaFormEtkineoldu Puanı
1Diamond HairYağ/ŞampuanOnarıcı10/10
2Avon NaturalsŞampuanBesleyici10/9.7
3Nivea PumpVücut LosyonuNemlendirici10/9.8
4ArifoğluYağBesleyici10/9.8
5Le Petit MarseillaisVücut KremiNemlendirici10/9.9
Amazon
Fiyatlarını Gör
Badem Yağlı
Saç Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Badem Yağı İçeren En İyi Ürün Tavsiyeleri

Badem yağının faydalarından yukarıda detaylıca bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise içerisinde badem yağı bulunan ürünleri inceleyeceğiz. İşte badem yağı içeren en iyi ürünler.

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

en iyi saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Diamond Hair markasının saç bakım setiyle başlıyoruz. Badem yağı dahil 12 farklı bitkinin özünü içeren ürün, bu sayede saçın ihtiyaç duyduğu tüm besini karşılıyor. İçerisindeki yoğun vitamin ve mineraller sayesinde saçın yıpranan bölgelerini onaran ürün aynı zamanda saç derisini ferahlatıyor. Bu sayede uyuyan saç kökleri uyanıyor ve saç dökülmeleri duruyor.

2. Avon Naturals Saç Şampuanı

badem yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Avon
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Badem ve avokado yağlarını içeren bu şampuan, kuru saçlarınızı canlandırarak daha yumuşak bir yapıya kavuşmasını sağlıyor. Düşük pH değeri sayesinde saçınızın dengesini sağlayan ürün, ilk kullanımdan itibaren saçınızın doğal parlaklığını geri kazanmasına yardımcı oluyor. Son olarak bu şampuanın tüm saç tiplerine uygun olduğunu belirtelim.

3. Nivea Pump Vücut Losyonu

badem yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Nivea
Vücut Losyonu
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Nivea markasının losyonuyla devam ediyoruz. Normal ve kuru ciltler için özel olarak geliştirilen bu ürün, içerisinde değerli yağları barındırıyor. Zarif kokusu ile oldukça güzel bir hava yaratan losyon, cildinizin gün boyu ışıldamasını sağlıyor. Ek olarak bu ürünün hızlı emilim sağladığını ve vücutta rahatsız edici bir his bırakmadığını söyleyelim.

4. Arifoğlu Tatlı Badem Yağı

badem yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Badem Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Arifoğlu markasının ne kadar kaliteli bir sabit yağ üreticisi olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen bu ürün, herhangi bir katkı maddesi içermemesi sayesinde beğeniliyor. Sivilce ve akne gibi sorunlarınızı ortadan kaldırmanıza yardımcı olan badem yağı aynı zamanda cildi nemlendiriyor. Bu sayede derinizde oluşan çatlaklar, tahrişler ve döküntüler düzeliyor.

5. Le Petit Marseillais Onarıcı Bakım Kremi

badem yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
La Petit
Marseillais Bakım Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Le Petit Marseillais markasının bakım kremiyle bitiriyoruz. 3 harika maddeyi bir araya getiren Le Petit Marseillais bakım kremi, ilk kullanımdan itibaren daha ışıltılı bir cilde sahip olmanızı sağlıyor. İçerisindeki argan yağı sayesinde cildinizi yumuşatan ve parlatan ürün aynı zamanda kırışıklıkları ortadan kaldırıyor. Bu sayede daha genç bir cilde sahip olursunuz. Son olarak bu bakım kreminin çatlakları onardığını söyleyelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Çam Terebentin Yağının Kullanım AlanlarıAğrıları Geçirmesiyle Bilinen Kekik Yağı Faydaları
Menekşe Yağının FaydalarıKırışıklığa İyi Gelen Argan Yağının Faydaları
Sakinleştirici Ylang Ylang Yağının FaydalarıKokusuyla Stres Bırakmayan Gül Yağının Faydaları
Üzüm Çekirdeği Yağının FaydalarıKakao Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları
Hint Yağının İnsan Sağlığına FaydalarıKrill Yağının Mucizevi Faydaları

Badem yağı yüze sürülür mü?

Badem yağı yüze sürülebilen bir yağdır. İçeriğindeki bileşenler sayesinde cildin ihtiyacı olan her şeyi sağlar. Vücuttaki şişlikleri, kızarıklıkları, tahrişi, egzamayı da gideren badem yağı son derece faydalıdır.

Badem yağı nerelerde kullanılır?

Badem yağı besleyici vitaminler açısından oldukça zengindir. E, A ve B vitaminlerini içerisinde barındıran badem yağı saç ve cilt bakımında yararlıdır. Gözaltı rahatsızlıklarında, saç bakımında, yaralanmalarda badem yağı kullanılır.

Badem yağı cildi güzelleştirir mi?

Protein açısından zengin olan badem yağı vitamin ve mineral kaynağıdır. Cildi güzelleştirme etkisiyle bilinen badem yağı sağlıklı görünen bir cildi geliştirmenin, korumanın, oluşabilecek hastalıkları önlemenin anahtarıdır.

Badem yağı tüylenme yapar mı?

Badem yağı içeriğinde yüksek miktarda e vitamini barındırır. Fazla kullanımı sonucunda tüylenme görülebilir. E vitamini kıl köklerini beslediği için çok fazla kullanılırsa tüylenme sorunu ortaya çıkar.

Badem yağı ne için kullanılır?

Özellikle cilde nem katmak için kullanılan badem yağı, birçok nemlendirici ürünün içerisinde bulunuyor. Saç bakımı açısından oldukça önemli olan badem yağı, ilk kullanımdan itibaren daha parlak ve yumuşak saçlara sahip olmamızı sağlıyor. Aynı şekilde cilt bakımında da daha pürüzsüz bir yapıya kavuşmamızı destekliyor.

Badem yağı nasıl kullanılmalıdır?

Yiyeceklerinizde ya da suyun içerisine birkaç damla damlatarak kullanabileceğiniz badem yağını tüketecekseniz 2 haftada bir 5 gün ara vermelisiniz. Cildinize kullanacaksanız her gün az miktarda olmak üzere uygulayabilirsiniz. Saçınıza kullanacaksanız ise şampuanın içine damlatabilirsiniz.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum