Badem Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Badem Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?
13.08.201515:33

Badem yağı içeriğinde bulunan vitaminler sayesinde vücut, saç ve cilt sağlığına olumlu etkileri görülmektedir. Cilt ve saç sağlığınız için badem yağını maske ve karışımlarla kullanabilirsiniz.

Haber güncelleme tarihi 23.02.2021 14:49

Badem Yağı Hakkında Bilgiler

Badem yağı özellikle kozmetik alanında sıkça kullanılan bitkisel bir yağdır. İnsan sağlığı için birçok faydası bulunan badem yağını sizler için detaylıca araştırdık. Bu içeriğimizde badem yağının faydalarını ve nasıl kullanması gerektiğini anlatacağız. İşte badem yağı hakkında bilgiler.

badem-yaği-hakkinda-bilgiler.jpg

İnsan sağlığına faydaları ile bilinen badem yağını ve badem yağı ile üretilen ürünleri incelemek veya satın almak için buraya tıklayınız.


Badem Yağının İnsan Sağlığına 12 Faydası

1. Nemlendirici Etkisi Vardır

nemlendirici-etkisi-vardir.jpg

Badem yağının içinde bolca vitamin olduğu için cildi güzel besliyor ve nemlendiriyor. Soğuk havalarda cildi kuruyanlar için badem yağı nemlendirmek için birebirdir. piyasada satılan birçok nemlendirici kremin hammaddesi olan badem yağını saf halde tüketmek daha doğal ve daha faydalı olacaktır.


2. Cildi Yeniler 

cildi-yeniler-.jpg

Badem yağı cildinizdeki tahrişler, çatlaklara, döküntülere iyi geliyor. Hafif yaralanmalarda dabadem yağı yaranın iyileşme hızını arttırıyor ve antibakteriyel özelliği sayesinde yaraları temizliyor. 


3. Dudak Çatlaklarına İyi Gelir 

dudak-çatlaklari.jpg

Çatlamış ya da kurumuş dudaklarınıza her gün badem yağı sürebilirsiniz. Özellikle kış aylarında soğuk havadan dolayı çatlayan dudaklar için badem yağı tavsiye edilmektedir. Ayrıca sadece dudak değil tüm cilt çatlakları için badem yağı kullanılabilir.


4. Yaşlanma Karşıtıdır

yaşlanma-karşiti.jpg

Göz altı morluklarına, yaşlanmaya karşı ciddi bir koruyucudur. Cilt üzerinde oluşan kırışıklıkları en aza indiren badem yağı cilt üzerinde oluşan lekeleri de temizlemektedir. Badem yağının cilt üzerindeki yaralara iyi geldiğini belirtmiştir. Bu yağ yaralarda olduğu gibi derideki aksaklıkları tedavi eder cildin yenilenmesini sağlar.  


5. Egzamaya İyi Gelir 

egzama-011.jpg

Badem yağı iltihaplı yaralara ve egzamalara oldukça iyi geliyor. Ayrıca saç derisinde ve ciltte egzama kaşıntısını da azaltmaktadır. Egzamalı cildin yenilenmesini sağlayan badem yağını düzenli bir şekilde kullanarak egzama probleminden kurtulabilirsiniz.


6. Güneş Işınlarından Korur

güneş-işinlarindan-korur.jpg

Cildinizi güneşten koruyor. Güneşe çıkmadan önce yüzünüze, kollarınıza sürün ve böylelikle güneşin tehlikeli ışınlarından vücudunuzu korumuş olacaksınız. Güneş kremlerinin birçoğunda etkin madde olarak kullanılan badem yağı cildinizin üzerinde oluşturduğu tabaka sayesinde zararlı güneş ışınlarından sizi korur.


7. Saç Dökülmesini Önler

saç-dökülmesi.jpg

Dökülen saçlarınıza, kaşlarınıza, kirpiklerinize hatta sakallarınıza badem yağı oldukça etkilidir. Mutlaka yatmadan önce badem yağını dökülen yerlere kulak pamuğu ile sürebilirsiniz. Devamlı yaptığınızda mucizesini göreceksiniz.


8. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

bağişiklik-sistemi-001.jpg

Ağız yoluyla badem yağını aldığınızda bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara karşı daha dinç ve dirençli olmak için badem yağı tüketimi son derece önemlidir.


9. Kabızlığı Önler

kabizliği-önler.jpg

Kabızlık ve hazımsızlıkta badem yağı çok yararlıdır. Mide ve bağırsakların yumuşamasını, temizlenmesini sağlayan badem yağı bu etkileri sayesinde boşaltım sistemindeki sorunların önüne geçer.


10. Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarına İyi Gelir

üst-solunum-yolu-enfeksiyonlari.jpg

Soğuk algınlığı ve bronşiti olumlu yönde etkilemektedir. Burun tıkanıklığı ve diğer kulak burun boğaz rahatsızlıklarında badem yağı oldukça etkilidir. Ayrıca badem yağı kullanımı üst solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanma riskinizi de azaltır. 


11. Ağrı Kesicidir

ağri-kesici.jpg

Başta böbrek ve baş ağrıları olmak üzere vücutta oluşan birçok ağrının giderilmesini sağlayan badem yağı doğal bir ağrı kesicidir. 


12. Sivilce ve Akneleri Yok Eder

sivilce-ve-akneler.jpg

Badem yağının ciltte oluşan leke, sivilce ve siyah noktaları giderme özelliği bulunmaktadır. Antibakteriyel özelliği sayesinde cildi mikroplardan arındıran badem yağı sivilce olşumunu da azaltır.


Badem Yağı Nedir? Ne İçin Kullanılır?

badem-yaği-nedir.jpg

Çiğ bademden elde edilen doğal bir yağdır. Soğuk sıkma yöntemi ile bu yağ elde ediliyor. Sarı rengi ve güzel kokuya sahiptir. Badem yağının içerisinde bulunan yağ asitleri sayesinde vücudumuzda oldukça yararlı bir duruma geliyor.  Badem yağının içinde %70 oleik asit vardır. A ve K vitaminleri badem yağının içerisinde vardır. Badem yağı acı ve tatlı olarak iki çeşittir. Sağlığa birçok etkisi görülmektedir. Badem yağı özellikle saç ve cilt sağlığı açısından önemli bir yere sahiptir. Genellikle kozmetik ürünlerin içeriğinde badem yağı kullanılmaktadır. Bunun dışından yüksek miktarda protein içermektedir. 


Badem Yağı Nasıl Kullanılmalıdır?

badem-yaği-nasil-kullanilmalidir.jpg

  • Yiyeceklerinizde ya da suyun içerisine birkaç damla damlatarak kullanabilirsiniz. Badem yağını tüketecekseniz 2 haftada bir 5 gün ara vermelisiniz.
  • Cildinize kullanacaksanız az miktarda her gün yüzünüze ve saçlarınıza, kirpiklerinize kullanabilirsiniz.
  • Saçınıza kullanacaksanız şampuanın içine damlatırsanız her duşta kullanabilirsiniz.
  • İsterseniz e vitamini kapsülleri ve zeytinyağı ile karıştırıp saçınıza maske yapabilirsiniz.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır.

Önerilen İçerik; ► Her Gün 20 Badem Yerseniz Neler Olur?

NeOldu.com

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
4
0
2
0
1
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İLGİLİ HABERLER
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 - 2021 NeOldu.com
Burada yer alan yazılı ve görsel içerik, izinsiz olarak,
kısmen ya da tamamen kopyalanamaz başka yerde kullanılamaz.