Tilburg'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Tilburg 210 bini aşan nüfusuyla Hollanda'nın mütevazı merkezlerinden biridir. Tilburg tarihi ve turistik açıdan da önemlidir. İşte, Tilburg'da gezilecek görülecek yerler
Tilburg'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

De Pont Müzesi

Tilburg’da bulunan modern sanatlar müzesidir. İsmini kurucusu Avukat Jan de Pont’dan almıştır. 12 Eylül 1992 yılında hizmete açılan müzede Giuseppe Penone, Rene Daniels, Keith Tyson, Ai Weiwei, Bill Viola, Anish Kapoor gibi Dünyaca ünlü isimlerin eserleri sergilenmektedir. Yalnızca özel destekle kurulmuş bir müze olmasına rağmen sergilenen çalışmaların mükemmelliği her yıl binlerce turisti buraya çekmektedir.

de-pont-muzesi.jpg

 

Fairy Tale Forest

fairy-tale-forest.jpg

Burası iyi bilinen masallara ait animasyonlar, heykeller ve rakamların olduğu ormanlık bir alandır. 61 bin metrekarelik bir bölgeyi kapsayan Fairy Tale Forest 1950’li yıllarda şehrin turizmini canlandırmak amacıyla Reijnders kardeşler tarafından düşünülmüştür. Buraya gelen ziyaretçiler kendilerini bir masalın kahramanı gibi hissetmektedirler. Bilhassa çocuklu aileler Fairy Tale Forest’e yoğun ilgi göstermektedir.

 

Beekse Bergen Safari Park

beekse-bergen-safari-park.jpg

Büyük, küçük memeliler ve kanatlı hayvanlardan oluşan 150’nin üzerinde türe ev sahipliği yapmaktadır. Yalnızca Tilburg’un değil tüm Hollanda’nın en önemli eğlence merkezlerinden biri olarak ünlenmiştir. Bu bölgelerde safari yürüyüşü, araçla gezi veya botlar aracılığıyla suda gezinti yapabiliyorsunuz. Bu parkı diğerlerinden farklı ve özel kılan ziyaretçiyle hayvanlar arasında bir engel olmamasıdır. 1968 yılından bu yana hizmet veren bu park her geçen gün daha da gelişmiştir. Toplam alanı 120 hektar civarındadır.

 

Efteling Fata Morgana

efteling-fata-morgana.jpg

Mistik görüntüsüyle ziyaretçilerini efsunlayan yapı 27 Mart 1986 yılında inşa edilmiştir. Doğu’nun minare, kubbe ve saray anlayışından esinlenerek oluşturulmuştur. Yapı net bir şekilde Arap kültürüne ait bir saray olduğunu göstermektedir. Yaklaşık 7 milyon Euro’ya mal olan Fata Morgana’nın içerisindeki figürler ve heykellerle Arapların meşhur hikayesi ‘Bin Bir Gece Masalları’ canlandırılmaktadır. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.