Eindhoven'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

220 bine ulaşan nüfusuyla Hollanda'nın önemli merkezlerinden biri haline gelen Eindhoven tarihi, turistik ve tabii açıdan gezilip görülecek birçok mekana sahiptir. İşte, Eindhoven'de görülecek yerler...
Eindhoven'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Sint-Catherinakerk (Eindhoven)

Aziz Katerina’ya adanmış Roma Katolik Kilisesi şehrin en önemli yapılarından biridir. Şehrin Katerina Meydanı’nda bulunan ve Ortaçağ’da yapılan harap durumdaki Katerina Kilisesi’nin yerine inşa edilmiştir. 13. yüzyıla ait olan kilisenin yerine 1867 yılında Neo-Gotik mimari tarzıyla yenisi konuşlandırılmıştır. Kilisenin 73’er metre boyunda iki kulesi bulunmaktadır.

sint-catherinakerk-(eindhoven).jpg


Eindhoven Müzesi

eindhoven-muzesi-001.jpg

Demir Çağı’ndan Ortaçağ’a kadar olan zaman dilimini kapsayan bir arkeolojik açık hava müzesidir. 1982 yılında kurulan Eindhoven Müzesi ilk yıllarında ‘Tarih Öncesi Köy’ olarak anılmaktaydı. Müzede söz konusu devirlerde yaşayan insanların gündelik yaşamları ve rutin ihtiyaçları üzerinde durulmaktadır. Örneğin o devirlerde oynanan oyunlar, savaş aletleri, ateş yakma teknikleri... Müze hafta içi okul çocukları tarafından ziyaret edilirken hafta sonlarında ise daha çok yabancı turistlerin akınına uğruyor.


Evoluon

evoluon-001.jpg

1966’da Philips Şirketi’nin kendi 75. kuruluş yıldönümüne atfen Eindhoven şehrine armağan ettiği uzay aracını andıran bir yapıdır. Kablolar vasıtasıyla ayakta duran bina Sanayi Devrimi’ni sembolize etmektedir. İlginç yapı özellikleriyle görenleri hayretlere düşüren Evoluon yaklaşık 20 yıldır turist ziyaretine kapatılmıştır. Şu anda ise kongre merkezi olarak hizmet vermektedir. Eindhoven seyahatinizde bu enteresan yapıyı dışarıdan görebilir ve fotoğraflayabilirsiniz.


Van Abbemuseum

van-abbemuseum.jpg

Dünyanın en meşhur modern sanat müzelerinden biridir. Eindhoven’in merkezinde bulunan müze 1936 yılından bu yana hizmet vermektedir. Müze adını kurucusu Henri Van Abbe’den almaktadır. Müzede yüzlerce heykel, tablo ve çizim sergilenmektedir. Aynı zamanda burada dünyaca ünlü sanatçılar El Lissitzky, Pablo Picasso ve Kandinsky Wassily’nin eserleri de ziyaretçilerin beğenisine sunulmaktadır.


Genneper Parkı

genneper-parki-001.jpg

Eindhoven’de bulunan Genneper Parkı, içerisinde yüzlerce bitki türü, dere, eski ahşap evler, yürüyüş ve bisiklet yollarını barındıran muhteşem bir alandır. Eindhoven halkının en önemli sosyal alanlarından biridir. İnsanlar buraya bisiklet sürmek, golf oynamak ve jogging yapmak amacının yanında gezip eğlenmek, parkta hizmet veren lüks restoranlarda bir şeyler yiyip içerek manzarayı seyretmenin mutluluğunu yaşamak için gelmektedirler.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.