Rotterdam'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Rotterdam Hollanda'nın ve Avrupa'nın doğal ve tarihi açıdan değerli merkezlerinden biridir. 600 bini aşan nüfusun yaşadığı Rotterdam'da birçok turistik alan bulunuyor. İşte, Rotterdam'da gezilecek görülecek yerler...
Rotterdam'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Rotterdam Merkez Tren İstasyonu

Günde yaklaşık 110 bin civarında yolcunun giriş çıkış yaptığı şehrin en faal yerlerinden biridir. 2014 yılının Mart ayında hizmete açılmıştır. Daha önceki istasyon binasının dizaynı bilindik bir yapıya sahipti. Ancak şu anda Rotterdam Merkez Tren İstasyonu’nun binası çok egzotik şekilde tasarlanmıştır. Eğer Rotterdam’daysanız bumerangı andıran yapısıyla dikkat çeken istasyon binasının önünde fotoğraf çektirmeyi unutmayın.

rotterdam-merkez-tren-istasyonu-001.jpg

 


Erasmus Köprüsü

erasmus-koprusu-001.jpg

Rotterdam’da Nieuwe Maas Nehri üzerine 1996 yılında kurulan köprü benzerine az rastlanacak tarzda yapılmıştır. Köprü ile su arasındaki mesafe 10-12 metredir. Ancak köprünün kendi yüksekliği 139 metredir ve tam 802 metre uzunluğa sahiptir. Köprünün başında uzanan yamuk direk köprüye bağlanan halatları tutarak destek sağlamaktadır. Köprü şehrin iki yakasını birbirine bağlaması bakımından önemli bir görev üstlenmektedir. Avrupa’nın en modern ve ilginç köprülerinden biri olması sebebiyle görülmelidir.

 


Euromast Kulesi

euromast-kulesi-001.jpg

104 metre boyundaki yapı 1958-1960 yılları arasında inşa edilmiştir. Aynı zamanda anıt özelliği taşıyan yapı Hugh Maaskant tarafından tasarlanmıştır. Gözetleme kulesi amaçlı olarak da kullanılan yapının yüksekliği anteniyle beraber yaklaşık184 metreyi bulmaktadır. Şehrin sembollerinden biri haline gelen Euromast Kulesi çok merkezi bir yerde bulunmaktadır ve şehrin birçok yerinden rahatça görünmektedir.

 


Wereldmuseum Rotterdam

wereldmuseum-rotterdam.jpg

Rotterdam’da 1883 yılından bu yana hizmet veren bir etnografik müzedir. Burada Asya, Okyanusya, Afrika, Amerika ve İslam mirasının çeşitli kültürlerden gelen 1800’den fazla etnografik objeleri sergilenmektedir. Çok farklı kültürlere ait kalıntıları bir arada bulabileceğiniz ender mekanlardan biridir. Ayrıca kurumda Budizm ve Hinduizme dair önemli bilgiler verilmektedir. Merkeze çok yakın olan müzenin binası da çok güzeldir.

 


Pilgrim Fathers Kilisesi

pilgrim-fathers-kilisesi.jpg

1417 yılında inşa edilen Pilgrim Fathers Kilisesi’nin ekleme ve restore işleri 1761 yılına dek sürmüştür. Günümüze gelene kadar 1958 ve 1998 yıllarında da küçük rötuşlar geçiren kilise uluslar asası bir üne sahiptir. Kilisenin isminin Türkçe karşılığı ‘Hacı Baba Kilisesi’dir. Kilise görenleri adeta büyülemektedir. Şapeli, duvar işlemeleri mükemmel bir çalışmanın ürünüdür. Zengin bezemeli minberi, vitrayları ve düzenlenmiş bahçesiyle hayli ilgi görmektedir.

 


Mevlana Camii

mevlana-camii.jpg

Yapımında Osmanlı mimari tarzını aksettiren işlemelerin uygulandığı müze 2001 yılında tamamlanmıştır. 2 minaresi bulunan caminin minare boyları yaklaşık 34 metredir. Hollanda’da yaşayan Müslümanlara hizmet veren Mevlana Camii’nin içi de ülkemizdeki camilerle benzer özellikler taşımaktadır. 2006 yılında Rotterdam’ın en cazip yapısı olarak seçilen Mevlana Camii’ni görmeyi unutmayın.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.