Utrecht'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Hollanda'nın tarihi ve turistik merkezlerinden biri olan Utrecht'te yaklaşık 300 bin nüfus yaşamaktadır. Utrecht gezilerinize rehber olabilmek adına şehrin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizler için derledik.
Utrecht'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Utrecht Kanalları

Bu kanallar şehri daha anlamlı ve çekici hale getirmektedir. Kanallar şehir içindeki hemen hemen her yere ulaşım imkanı sunmaktadır. Utrecht’e gelen turistlerin birçoğu bu farklı ve otantik yolculuğu denemektedir. Kanallar boyunca tarihi evler ve restoranlar uzanmaktadır. Aynı zamanda bu gezintide şehrin mükemmel tabii güzelliklerine de tanık olma fırsatı yakalıyorsunuz.

utrecht-kanallari.jpg

 

Utrecht Dom Kulesi

utrecht-dom-kulesi-.jpg

Utrecht’te bulunan yaklaşık 113 metre yüksekliğindeki dev kilise kulesidir. Gotik tarzda inşa edilen ve kentin her yerinden görülebilen harika yapıt Utrecht’in en önemli simgesidir. 1321 yılında yapımına başlanan şaheser niteliğindeki yapının bitmesi 60 yılı aşmıştır. Kule inşa edildiği dönemde Avrupa’nın en büyük kilise kulelerinden biri oldu. Buraya yapacağınız ziyaretlerde Almanca ve İngilizce sunumun yanında Türkçe tercüme şansı da sunuluyor. Kuleye tırmanmak için ise 450 adımdan fazla basamak çıkmanız gerekiyor. Zirveye ulaştığınızda muazzam bir Utrecht manzarası sizleri bekliyor olacak.

 

Centraal Museum (Merkez Müzesi)

centraal-museum.jpg

Şehirde antik ve modern sanat koleksiyonlarının sergilendiği müzedir. Bu müzeye Dick Bruna Evi ve Rietveld Schröder Evi de dahildir. Müzenin oluşturulmasında en büyük gayreti A. Grolman göstermiştir. 19. yüzyılın ikinci çeyreğinde yapılan çalışmalarla 18 ve 19. yüzyıllara ait eserler müzede sergilendi. Müzenin tam olarak açılışı 1838 yılında gerçekleşti. Rietveld Schröder Evi’nde çizim ve eski kostümlerden oluşan yaklaşık 50 bin, Dick Bruna Evi’nde ise 12 binin üzerinde eser sergilenmektedir.

 

Aziz Peter Kilisesi

aziz-peter-kilisesi-001.jpg

Utrecht’in en tarihi kiliselerinden biridir. Yapımına 1039 yılında başlanan kutsal mekan 1048 yılında tamamlanabilmiştir. Daha sonra şehrin katedral merkezi haline gelmiştir. Romanesk tarzda oluşturulan kilise muhteşem sütunlarıyla ilgi çekmektedir. 1300’lü yılların başında kiliseye eklenen Gotik ve Romanesk tarzı şapellerle yapı muazzam bir görünüme kavuşmuştur. Yaklaşık 50 yıl önce yapılan restore çalışmalarında ise Romanesk heykeller ve kumtaşı kabartmalar eklenmiştir. Utrecht’in en önemli manevi ve tarihi yapılarından biri olan Aziz Peter Kilisesi mutlaka görülmelidir.

 

Botanik Bahçe

utrecht-botanic-garden.jpg

Aklınıza gelebilecek birçok bitki türünü barındıran küçük bir bahçedir. Rengarenk yapısıyla huzur veren Utrecht Botanik Bahçesi’nde yürümek sizleri keyiflendirecek. Utrecht gezinizde rahat bir nefes almak istiyorsanız muazzam tasarlanmış bu mütevazı bahçeyi mutlaka gezin.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.