Lahey'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Lahey Hollanda sınırları içerisinde yer alan tabii ve turistik mekanlarla dolu bir merkezdir. Tarihi açıdan da önemli alanlara sahip olan Lahey'in gezilecek ve görülecek mekanlarını sizler için araştırdık.
Lahey'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Binnenhof

binnenhof.jpg

13. yüzyılda Gotik üslupla inşa edilmiş bir kaledir. 1584 yılından itibaren ülkenin siyasi merkezi haline gelmiştir. Yüzyıllar boyunca bu özelliğini sürdüren Binnenhof halen kullanımda olan Dünya’nın en eski Parlamentosu olarak ünlenmiştir. Yolunuz Lahey’e düşerse bu yıllara meydan okuyan eski kaleyi muhakkak ziyaret edin.


Barış Sarayı

baris-sarayi.jpg

1899 yılında Lahey Barış Konferansı’nda savaşı bitirmek amacıyla toplanılmasının adına inşa edilen bir saraydır. Saray binasında Neo-Rönesans mimarisinin izleri belirgin şekilde görünmektedir. Özellikle sağ tarafındaki kulesi çok dikkat çekmektedir. Resmi açılışı 28 Ağustos 1913’te gerçekleştirilen saray ülkedeki birçok devlet kurumuna ev sahipliği yapmaktadır. Lahey gezinizde bu şaşalı yapıya muhakkak zaman ayırın.


Madurodam

madurodam.jpg

Lahey’de 1952 yılında (Den Haag) kurulan minyatür bir şehirdir. Burada ülkedeki binaların küçültülmüş halleri yer almaktadır. Her yıl yüz binlerce turisti bünyesine çeken Madurodam ülkenin küçük bir özeti olarak nitelendirilebilir. Madurodam’da yalnızca evlerin değil gemilerin, araçların, yolların vs. minyatürleri bulunmaktadır. Bu büyüleyici minyatür şehri muhakkak görmelisiniz.


Louwman Müzesi

louwman-muzesi.jpg

Ülkenin antika otomobil ve motosikletlerinin sergilendiği müzedir. Burada hem ulusal otomobiller hem de meşhur Louwman ailesinin 1934 yılından bu yana 200’ün üzerinde otomobili bulunmaktadır. 2003 yılından bu yana Louwman Müzesi adıyla hizmet veren kurum üç kattan oluşuyor. Birçok ünlü ismin eski araçları da burada sergileniyor. Antika araç tutkunlarının mutlaka gezmesi gereken bir müzedir. Ayrıca son yıllarda müzede tablo ve çizimlerden oluşan koleksiyonlar da ziyaretçilere sunulmaktadır.


Grote of Sint-Jacobskerk 

grote-of-sint-jacobskerk--001.jpg

1424 yılında Gotik mimari tarzında yapılan Protestan Kilisesi’dir. Ancak 1566 yılına kadar yalnızca Katolik Kilisesi olarak hizmet vermiştir. Kilisedeki Rönesans tarzı oymalar ve camlar çok dikkat çekmektedir. Kilise afetlerden olumsuz etkilense de aslına uygun olarak restore edilmiştir. Kilisenin çan kulesi 93 metre yüksekliğindedir ve şehrin her yerinden görülebilen bu kule adeta Lahey’le özdeşleşmiştir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.