Groningen'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Hollanda'nın tarihi ve turistik merkezi Groningen'de yaklaşık 200 bin nüfus yaşamaktadır. Groningen seyahatlerinizde şehrin gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Groningen'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Groninger Müzesi

Groningen’de bulunan Groninger Müzesi yerel, ulusal ve dünyaca ünlü sanatçıların çağdaş eserlerinin sergilendiği kurumdur. 1874 yılında açılan müze şu anki binasında 1994 yılından beri hizmet vermektedir. Her yıl ortalama 250 bin kişinin ziyaret ettiği müze şehrin en önemli miraslarından biri olarak kabul edilmektedir. Ayrıca binanın mimarisi de mükemmel tasarlanmıştır. Rengarenk ve otantik görünümüyle ilk kez görenleri şaşırtmaktadır. 

groninger-muzesi.jpg


Martinikerk ve Martin Kulesi

martinikerk-ve-martin-kulesi-001.jpg

Şehrin Eski Marti olarak adlandırılan kısmında yer almaktadır. 15. yüzyılda Gotik tarzda oluşturulmuş bir kilisedir. Kilisenin en büyük çan kulesi Martin Kulesi’dir (Martinitoren). Martin Kulesi tam 97 metre yüksekliğe sahiptir ve şehrin birçok noktasından belirgin bir şekilde izlenebilmektedir. Aynı zamanda şehrin en büyük çan kulesi olma özelliği de taşımaktadır. Groningen’le özdeşleşen Martin Kulesi’ni ve Martinikerk’i muhakkak ziyaret edin.


Kuzey Deniz Müzesi

kuzey-deniz-muzesi-002.jpg

Groningen’in en büyüleyici müzesi burasıdır. Hollanda denizcilik tarihiyle ilgili olarak kurulan müze gemi meraklılarının kaçırmaması gereken bir kurumdur. Gemi modelleri, dizel gemi motorları ve gemicilik aletleri çok fazla ilgi görüyor. Müzede ziyaretçilere ülkenin 1470’li yıllardaki denizcilik faaliyetlerini aksettiren bir animasyon film gösterilmektedir. Ek olarak o yılların yaşam koşulları ve ticareti hakkında da geniş bilgi verilmektedir.


Prens Bahçesi

prens-bahcesi.jpg

Mükemmel bir peyzaj çalışmasının ürünü olan bahçe muhteşem çiçek ve güllerden oluşmaktadır. Tipik bir Rönesans dönemi bahçesidir. Bahçe hemen yan tarafındaki 400-500 yıllık evlerle otantik bir görünüm oluşturmaktadır. Burada bir de özellikle yabancılardan yoğun ilgi gören Güneş saati bulunmaktadır. Bahçenin etrafında bu harika mekanı rahatlıkla görebileceğiniz restoran ve kafeler hizmet veriyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.