Smartisan U1 Duyuruldu

Çinli firma Smartisan fiyat performans odaklı olarak üretilen yeni telefonu U1’i basın düzenlediği toplantısında tanıttı.
Smartisan U1 Duyuruldu

Çin pazarının önemli firmalarından Smartisan yeni telefonuyla kullanıcılarının karşına çıktı. Bilindiği gibi Çin’de çok fazla rekabetçi ortam olmasından dolayı firmalar fiyat ve performans odaklı cihazlara yönelmişlerdi. Smartisan da yeni telefonunu bu politikada üretti.

En son 2014 yılında T1 isimli telefonla karşımıza çıkan firma geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısıyla da yeni telefonu U1’i tanıttı. Smartisan T1 cihazından gayet olumlu mesajlar ve sonuçlar alan firma U1 ile de aynı tepkileri alacağından emin gözüküyor.

Smartisan U1

Tamamen düşük fiyat yüksek performans politikasıyla üretilen cihaz tasarımıyla ve tam 7 farklı renk seçenekleriyle kullanıcıları şimdiden etkilemiş durumda. Kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi, koyu mavi, mor ve beyaz renk seçenekleri sunan U1 adeta gökkuşağını andırıyor.

Cihaz tasarımı kadar performansıyla da dikkat çekiyor. U1’in 5.5 inç 1080p çözünürlüğündeki ekranını Gorilla Glass 3 teknolojisi koruyor. Böylece cihazın ekranı sert darbelere karşı kendini korumayı sağlarken kullanıcılarına da kaliteli görüntüler sunuyor.

Smartisan U1

Telefon üzerinde Snapdragon 615 gibi güçlü bir işlemci taşıyor. 8 çekirdeğe sahip bu güçlü işlemciyi 2GB kapasiteli yüksek bir RAM destekliyor. Böylece cihaz işlem yaparken ne kendini ne de kullanıcısını yoruyor.

Smartisan U1 üzerindeki bu yüksek donanımlar kamerada da kendisini ortaya koyuyor. Arka kısmında F/2.2 diyaframlı 13 megapiksel kamera bulunan cihaz ön kısımda da aynı şekilde F/2.2 diyaframa sahip 5 megapiksel kamera taşıyor. Böylece cihaz kullanıcısına çok kaliteli fotoğraflar çekebiliyor. Telefon 16 veya 32GB iki farklı dahili hafıza seçeneğini sunuyor. Aynı zamanda çift farklı hattın kullanılabilmesi için çift SIM kart destekliyor.

Smartisan U1

NFC ve LTE gibi bağlantıları da bulunan U1 2900 mAh gücünde bataryayla geliyor. Cihazdaki tek eksik nokta batarya gücü gibi görünüyor. Zira tüm özellikler kullanıldığında cihazın bataryası ancak 1 günü çıkartabilir.

1 Eylül’de Çin pazarında satışa çıkacak olan Smartisan U1’in fiyatı da hafıza seçeneklerine göre değişiyor. 16GB’lık versiyonu 140 dolar olarak belirlenirken 32GB’lık versiyonu 160 dolar olarak belirlendi. Cihazın Avrupa pazarına ne zaman çıkacağı henüz bilinmezliğini koruyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.