Lenovo Vibe P1 Görücüye Çıktı

Lenovo’nun IFA etkinliğinde tanıtması beklenen yeni telefonu Vibe P1 Çinli online satış sitesinde yer aldı.
Lenovo Vibe P1 Görücüye Çıktı

Yaptığı yenilikler ve geliştirmelerle dünyanın bir numaralı bilgisayar firması olarak görülen Lenovo akıllı telefon pazarında da aynı başarıyı yakalamak istiyor. Bunun için çalışan mühendisler piyasanın üst kulvarında yarışacak Vibe P1’i üretti.

Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenecek olan IFA etkinliğinde birden fazla firma yeni ürünlerini tanıtacak. Tanıtılması beklenenlerden bir tanesi de Lenovo’nun yeni cihazı Vibe P1’di. Ancak Lenovo fuara günler kala bir sürpriz yaparak P1’i Çinli online satış sitesi Pandawill’de görücüye çıkarttı.

Lenovo Vibe P1

Lenovo P1 tasarımıyla göz doldururken performansıyla da kendine hayran bırakıyor. Cihazda 5.5 inçlik 1080x1920 çözünürlüğünde bir ekran bulunuyor. Böylece kullanıcılara kaliteli görüntüler sunulması hedefleniyor.

Cihaz gücünü Snapdragon 615 işlemciden alıyor. 1.5 GHz hıza sahip işlemci tam 8 çekirdekten oluyor. Bu güçlü işlemciyi 3 GB kapasitesinde RAM destekliyor. Grafik işlemcisi olarak da Adreno 405 bulunuyor. Böylece P1 işlem yaparken zorlanmıyor ve kullanıcısına sıkıntı yaşatmıyor.

Lenovo P1 13 megapiksellik arka kamera ve 5 megapiksellik ön kamerasıyla son derece kaliteli fotoğraflar çekebiliyor. Cihazda aynı zamanda 16GB dahili hafıza bulunuyor. Telefon hafıza kapasitesini az bulanlar için de microSD kart desteği sunuyor.

Lenovo Vibe P1

Cihazın açıklanan özelliklerinden en fazla dikkat çeken ise bataryası oldu. Günümüz telefonlarında ortalama 3000-3500 mAh batarya bulunurken Lenovo P1 tam 5000 mAh gücündeki bataryasıyla geliyor. Böylece cihaz rahatlıkla iki günü çıkartabiliyor. Aynı zamanda 4G LTE teknolojisini de destekleyen telefon kullanıcılarına çift SIM kart özelliği de sunuyor.

Çinli e-ticaret sitesi Pandawill’de satışa çıkartılan telefonun fiyat etiketi ise 309 dolar olarak belirlenmiş durumda. Ancak cihazın Avrupa pazarındaki fiyatının ne olacağı bilinmiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.