Lumia 950'nin Çıkış Tarihi Belli Oldu

Microsoft’un yeni amiral gemisi olarak adlandırılan Lumia 950’nin çıkış tarihi belli oldu.
Lumia 950'nin Çıkış Tarihi Belli Oldu

Nokia’nın akıllı telefon pazarındaki yerini aldıktan sonra Windows Phone işletim sistemiyle Lumia markası altında akıllı telefon üreten Microsoft yeni amiral gemisini belirledi. Lumia 950 olarak adlandırılan cihazın çıkış tarihi belli oldu.

Akıllı telefon pazarında düşüşte olan ve tekrar eski yerini almak isteyen Microsoft çareyi yüksek özelliklere sahip cihaz üretmekte buldu. Firmanın akıllı telefon üreten kolu Lumia markası altında üretilen cihazı 19 Ekim tarihinde New York’ta düzenleyeceği bir etkinlik ile görücüye çıkartacağı sızdırıldı. Herhangi resmi bir açıklama yapmayan Microsoft kasım ayında da telefonu satışa çıkartacak.

Lumia 950

Pazara dönüş için Lumia 950’nin özelliklerini bir hayli yüksek tutan Microsoft yeni cihazıyla tekrar eski koltuğuna oturmayı planlıyor.

Performans bakımından oldukça güçlü olacak olan telefon Windows 10 Mobile işletim sistemiyle kullanıcıları karşılayacak. Metal kasaya sahip olacak telefonun şık tasarımıyla da dikkatleri üzerine çekeceği konuşuluyor.

Lumia 950

5.2 inç büyüklüğünde ekranı bulunacak telefon 2560x1440 çözünürlük sunabilecek. Ekran aynı zamanda IPS paneline sahip olacak.

Cihaz üzerinde SnapDragon 808 işlemci taşıyacak ve bu işlemciyi 3 GB kapasiteye sahip RAM destekleyecek. Böylece cihaz herhangi bir işlemde hiç zorlanmayacak.

Telefon kamerasıyla da kullanıcıları sevindirecek. Lumia 950, 20 megapiksel PureView arka kameraya sahip olacak. Aydınlatmayı ise 3’lü LED flaş yapacak. Ayrıca 5 megapiksel ön kamerası bulunan cihaz çok kaliteli selfie’ler çekebilecek.

Lumia 950

Lumia 950, 32 GB dahili hafızayla satışa sunulacak. Micro SD kart desteği de bulunacak. Böylece kullanıcı isterse hafızayı yükseltebilecek. Cihazda aynı zamanda son teknoloji kabul edilen USB Type-C bağlantısı bulunacak. Hızlı şarj özelliği de barındıracak telefon üzerinde tam 3000 mAh gücünde batarya taşıyacak. Böylece rahatlıkla bir günü çıkartabilecek.

19 Ekim tarihinde New York’taki etkinlikte tanıtılacak cihazın şu an için fiyat bilgisi verilmedi. Muhtemelen etkinlikte telefonun tanıtılmasıyla birlikte fiyatı da açıklanacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.