ZUK Z1 Görücüye Çıkıyor

Dünyanın en büyük bilgisayar firması kabul edilen Lenovo’nun desteklediği Çinli firma ZUK ilk akıllı telefonu Z1’ görücüye çıkartıyor.
ZUK Z1 Görücüye Çıkıyor

Lenovo akıllı telefon pazarında da boy gösterirken aynı zamanda pazarda yerini büyütmeyi de ihmal etmiyor. Firma son olarak ZUK adlı Çinli teknoloji firmasını desteklediğini açıklamasının ardından firma Z1 adlı akıllı cihazını görücüye çıkarttı.

Lenovo’nun sadece online olarak internet üzerinden satış yapan markası olarak görülen ZUK yeni telefonu Z1 ile pazara iddialı bir giriş yaptı. En dikkat çeken özelliği ise Android tabanlı ve geliştiribilir işletim sistemi olan Cyanogen ile gelmesi oldu.

zuk z1

Telefonun diğer özellikle ise son derece göz kamaştırıyor. Cihaz 5.5 inç full HD çözünürlüğünde ekrana sahip. Böylece kullanıcılara son derece kaliteli görseller sunabiliyor.

Snapdragon 801 gibi güçlü işlemciyi taşıyan cihaz aynı zamanda bu işlemciyi destekleyecek olan 3GB RAM’e sahip. Bu sayede Z1 işlem yaparken hiç takılmıyor ve kullanıcılarını da zorlamıyor.

zuk z1

Telefonun dikkat çeken bir başka özelliği ise kamerası. Kameraları Sony imzalı olan cihaz 13 megapiksel arka ve 8 megapiksel ön kameraya sahip. Cihaz yüksek ön kamera kalitesi sayesinde selfie severleri mutlu ediyor.

zuk z1

Z1 son teknoloji olduğunu USB Type-C bağlantısıyla da belli ediyor. Hızlı şarj özelliği de bulunan telefon üzerinde 4100 mAh batarya taşıyor. Böylece tüm özellikleri kullanıldığında bataryası gayet rahat bir günü çıkartabiliyor.

ZUK Z1’in Çin pazarında Eylül ayında satışa çıkması bekleniyor. Cihazın uluslararası telefon pazarına da Ekim ayında açılacak Z1'in fiyat etiketi ise 250 euro olarak belirlenmiş durumda.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.