Sony Xperia Z5 Compact Görüntülendi

Sony firmasının IFA fuarı ile tanıtacağı yeni amiral gemisi olarak görülen XPeria Z5 Compact’ın görselleri internete sızdı.
Sony Xperia Z5 Compact Görüntülendi

Sony’nin Eylül ayında düzenlenecek olan IFA 2015 Fuarı’nda tanıtacağı yeni amiral gemisi Xperia Z5 Compact’ın görüntüleri sızdırıldı. Fuara yaklaşık 2 hafta kala sızdırılan fotoğraflar için Sony “şanssızlık” değerlendirmesinde bulundu.

Yayınlanan görselde görüldüğü gibi Sony yine klasik tasarımından vazgeçmemiş olacak ki telefonda yan bantlar metal ve cam arka kasa bulunuyor. Cihazın ön kısmı da eski modelleri andırıyor.

Görseli gören Sony kullanıcılarının büyük bir kısmı telefonun standart tasarım ile çıkmasını olumsuz olarak görüyor. Eleştirilerin arka arkaya geldiği cihaz için Sony herhangi bir açıklama yapmış değil. Öte yandan bazı teknoloji uzmanları da Sony’nin izlediği standart tasarım yolunu eleştirdi. Uzmanlar HTC’nin de bu planla gittiğini ve sonunda pazardaki satışının ve değerinin son derece düştüğünü vurguladı.

Sony XPeria Z5 Compact

Cihaz tasarımıyla eleştiriler alsa da performans özellikleriyle övgüyü hak ediyor. Günümüz standartlarında yüksek seviye olarak kabul edilecek cihaz özellikleriyle kullanıcıları meraklandırıyor.

Yeni Sony XPeria Z5 Compact 4.7 inçlik bir ekrana sahip olacak. 1280x720 görüntü kalitesi sunacak olan cihaz kullanıcılarına son derece net görüntüler sunmayı hefeliyor.

Üzerinde Snapdragon 810 işlemci bulunacak olan cihazda bu güçlü işlemciyi 3GB RAM destekleyecek. Böylece cihaz işlem yaparken zorlanmayacak. Cihazdaki Snapdragon 810 işlemciye de teknoloji uzmanlarınca birkaç eleştrili geldi. Uzmanlar daha önce ısınma sorunu yaşandığı bilinen işlemcinin yeni XPeria Z5 Compact’ta kullanılmaması gerektiğini belirtti. Öte yandan Qualcomm işlemcinin bu sorununu çözebilmek için v2.1 ile güncelledi. Bakalım cihaz çıkınca bahsedilen sorunlar sürecek mi?

Sony XPeria Z5 Compact

Sony için artık bir gelenek haline gelen su geçirmezlik özelliği XPeria Z5 Compact’ta da kullanılacak. Ayrıca cihaz üzerinde bir de parmak izi okuyucusu bulunacak. Böylece kullanıcı güvenliği üst düzeyde olacak.

Ortaya çıkan bir görselle bile tartışmalara konu olan Sony XPeria Z5 Compact’ın tanıtılmasıyla birlikte neler olacağını kimse tahmin edemiyor. Bunu hep birlikte sadece 2 hafta sonra göreceğiz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.