Samsung Galaxy Alpha İncelemesi

Samsung' un iPhone 6' ya rakip olarak ürettiği Alpha modeli, kampanyalar ve indirimler derken oldukça uygun bir fiyatla dikkat çekiyor. Serinin ilk ve son telefonu olduğu açıklanan telefonun özelliklerine ve fiyatına göz atıyoruz.
Samsung Galaxy Alpha İncelemesi

SAMSUNG GALAXY ALPHA NASIL?

Apple iPhone 6 ile birlikte değişen tasarımı ve güçlenen işlemcisiyle bomba gibi düşünce Samsung karşı atak yaparak Galaxy Alpha modelini tanıttı. Model her anlamda iPhone 6 ile yarışıyordu. Samsung' un çok eleştiri aldığı plastik kasa gitmiş metal kasa gelmişti. İnce, tek elle kolayca kullanılabilen ve 8 çekirdekli işlemciye sahip telefon dikkat çekmeyi başarsa da istediği satış rakamlarına bir türlü ulaşamadı. Samsung bu modelin ilk ve son olacağını ve devamının olmayacağını açıklayarak S serisine yoğunlaşınca telefon ucuzladı. Şu an giriş seviye telefonların fiyatına düşen telefonu yakından inceliyoruz.

 

SAMSUNG GALAXY ALPHA TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 4.7 inç 720p HD çözünürlüğe sahip Super AMOLED ekran

- Gorilla Glass 4 ekran koruma ve %70.22 ekran/gövde oranı

- 1.8 GHz 8 çekirdekli Exynos 5 Octa 5430  İşlemci

- 2 GB Ram ve Mali-T628 MP6 Grafik İşlemci

- 16 GB arttırılamayan dahili hafıza

- 12 MP led flaşlı ana kamera ve 4K UHD video kaydı

- 2.1 MP ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 1.860 mAh çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, parmak izi okuyucu ve Android 6 Marshmallow

 

SAMSUNG GALAXY ALPHA EKRAN VE TASARIM ÖZELLİKLERİ

galaxy-alpha-ekran.jpg

Samsung, Galaxy S2 ile akıllı telefon piyasasında ilk kez Apple' ye meydan okumuş ve başarılı olmuştu. Bundan sonra S serisi telefonlarıyla piyasaya yön veren firmalardan olsa da rakiplerinin kaliteli malzeme kullanımına cevap verememiş ve plastik kasa sebebiyle yıllarca eleştirilmişti. Buna dur demek isteyen firma Galaxy Alpha modeliyle kullanıcılarının karşısına çıktı. Telefona önden bakınca köşeli tasarım hatları ve metal çerçeve dikkat çekiyor. Ön profilde kenarların hafif içerde yapısı köşeleri çıkıntılı yapıyor ve estetik görüntüyü arttırıyor. 4.7 inç 1280x720p ekranı Super AMOLED panele sahip ve Gorilla Glass 4 teknolojisi ile çizilmelere ve kırılmalara karşı dayanıklılık gösteriyor.

galaxy-alpha-tasarim.jpg

Yan taraflarını incelediğiniz zaman Samsunglarda alışkın olduğumuz sağ tarafta güç tuşu, sol tarafta ses tuşları yer alıyor. Üst tarafta 3.5mm kulaklık girişi ve alt tarafta da güç girişine yer verilen telefon oldukça ince ve hafif olmasıyla dikkat çekiyor.

galaxy-alpha-arka.png

Arka tasarıma gelince ortada dışa çıkıntılı büyük kameranın yanındaki flaş ve nabız sensörü dikkat çekiyor. Onların altında şirketin logosu haricinde arka tasarımda öne çıkan başka detay bulunmuyor. Arka kapağın pürüzlü yapısı telefonun elden kaymasını engelliyor ve kalite algısını yükseltiyor.

 

SAMSUNG GALAXY ALPHA KAMERA VE İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

galaxy-alpha-kamera.jpg

12 MP çözünürlüğe sahip ana kamerası f/2.2 diyaframa sahip. Led flaş ile desteklenen kamera HDR özelliği ile birlikte karanlık ortamlarda başarılı sonuçlar ortaya koyabiliyor. Ayrıca yüz tanıma, zamanlayıcı, gülümseme yakalama, görüntü sabitleme, manuel mod ve panorama modu bulunan ana kamera ile 4K 2160p UHD video kaydı yapılabiliyor. Öndeki kamera 2.1 MP çözünürlüğe sahip. Ön kameranın güncel modellere göre biraz geri kaldığı söylenebilir. Galaxy Alpha tanıtıldığında özçekim modası bu kadar yaygın değildi fakat telefonun ön kamerası hakkında yeterli kaliteyi sunabiliyor diyebiliriz. Ön kamera ile 1080p Full HD video kaydı yapılabildiğini de ekleyelim.

galaxy-alpha-islemci.jpg

İşlemci tarafında Samsung' un kendi ürettiği 1.8 GHz 8 çekirdekli Exynos 5 Octa 5430 işlemci yer alıyor. Mali-T628 MP6 ve 2 GB ram bellek işlemciye destek oluyor. Telefon piyasaya çıkalı 2 seneden fazla olmasına rağmen hala iyi performans değerleri elde edebiliyor. Uygulamalar arası geçişlerde ya da çoklu uygulama açıldığı zaman kasma ya da takılma yaşatmıyor. Oyun performansına baktığımızda güncel oyunlarda dahi başarılı sonuçlar elde edebiliyor. Üst düzey grafiklere sahip oyunları en yüksek grafik ayarlarında oynatamadığını belirtelim.

galaxy-alpha-batarya.jpg

1.860 mAh kapasiteli batarya gövde ile bütünleşik tasarımı sebebiyle çıkarılamıyor. 32 GB dahili hafıza ile tek seçenekle satılan telefonun hafızası arttırılamıyor. Telefonun en çok eleştirildiği konuların başında batarya geliyor. Kapasitesi düşük olan batarya normal kullanımda 1 günü ucu ucuna çıkarabiliyor denebilir. Yoğun kullanıldığı zamanlarda ise gün içinde şarj etme ihtiyacı doğuruyor. Oyun oynamayı sevenlerin ve telefonda diz-film izleyenlerin yanına şarj aleti ya da taşınabilir batarya almaları gerekebilir.

galaxy-alpha-parmak-izi.jpg

Alpha' nın dikkat çeken diğer özellikleri ise parmak izi okuyucu ve nabız ölçüm sensörü oluyor. Öndeki ana menü tuşuna yerleştirilen parmak izi okuyucu telefonun çıktığı dönemde sadece üst segment modellerde yer verilen özellikler arasında yer alıyordu. Ana kameranın yanındaki nabız sensörü, kalp ritminizi ölçüyor ve S Health uygulaması ile spor aktivitelerinizi takip etmede fayda sağlıyor. Son olarak telefonun Android 5 Lollipop güncellemesi aldığını ve Android 6 Marshmallow güncellemesi alacağını ve 4.5G desteği sunduğunu da ekleyelim.

 

SAMSUNG GALAXY ALPHA FİYAT VE YORUM

galaxy-alpha-fiyat.jpg

Samsgun Galaxy Alpha fiyatı 1.000 TL civarında seyrediyor. 

 

Editör Yorumu: Telefonun özelliklerine ve fiyatına bakınca yeni çıkan orta segment modellerle yarışabilir olduğunu söyleyebiliriz. Android 6 Marshmallow güncellemesi alacak olması ve 4.5G desteği, telefonun hala güncel olduğunu gösteriyor. Eleştiri yapılabilecek iki noktası bulunuyor. Birincisi kapasitesi düşük bataryası, ikincisi ise nispeten düşük sayılabilecek ön kamerası... 

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.