Samsung Galaxy C7 Ön İncelemesi

Samsung Galaxy C serisi adını verdiği orta-üst segment telefonlarından olan büyük ekranlı modeli C7 nin tanıtımını gerçekleştirdi. İşte, telefonun teknik özellikleri ve tüm detayları...
Samsung Galaxy C7 Ön İncelemesi

C AİLESİNİN BÜYÜK ÜYESİ

Samsung, geçtiğimiz günlerde orta-üst segmentte rekabet edecek C ailesi modellerinden ilk olarak C5' in tanıtımını gerçekleştirdi. Galaxy C5 modeli hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Firma, aynı etkinlik içinde C serisinin dev ekranlı modeli olan ve Note serisi ile benzer ebatlara sahip cihazı C7' nin tanıtımını da gerçekleştirdi.

Samsung Galaxy C7' nin metal gövdesi, dev ekranı ve performanslı işlemcisi piyasadaki üst segment modellere göz kırparken, orta segmentte iddialı rakip olacak gibi görünüyor. Telefonun donanım özelliklerini ve diğer ayrıntılarını merak edenler, kafasındaki soruların cevabını bu haberimizde bulabilecekler. İşte, detaylar...


GALAXY C7 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.7 inç 1920x1080p FHD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 386 ppi yoğunluk ve %74 ekran/gövde oranı

- 2 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 625 MSM8953 İşlemci

- 4 GB Ram ve Adreno 405 Grafik İşlemci

- 32 ve 64 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 16 MP çift led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 8 MP geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 3.300 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, parmak izi okuyucu ve dahili radyo alıcı

GALAXY C7 EKRAN ve TASARIM ÖZELLİKLERİ

galaxy-c7-gold.png

Galaxy C5 ile oldukça benzer tasarıma sahip olan Galaxy C7, ekran farkıyla öne çıkıyor. 5.7 inç dev ekranıyla 1920x1080p FHD çözünürlük sunabiliyor ve inç başına 386 ppi netlik değeri sayesinde kaliteli görseller üretebiliyor. Telefonda, kendi üretimi olan Super AMOLED panele yer veren Samsung, ekranın yüksek kontrastlı renkler üretebilmesini ve güneş ışığı altında dahi görünürlüğünü sürdürebilmesini sağlıyor.

Tasarıma bakınca, akıllı telefon modellerinde kullandığı tasarım detaylarıyla uzunca bir süre eleştiri oklarının hedefi olan Samsung'un bu gidişata dur dediği görülebiliyor. Özellikle plastik malzeme kullanması ve rakiplerine göre yüksek fiyat politikası uygulaması yüzünden eleştirilen firma, yekpare metal malzeme kullanarak Galaxy C7' nin gerek estetik gerekse kalite bakımından üst seviyede yer almasını sağlamış.

galaxy-c7-rose.jpg

Ekran etrafında bırakılan boşluklar küçük tutulmuş ve böylece %74 ekran/gövde oranı elde edilmiş. Yandan bakınca oldukça ince olduğu fark edilen telefon, sadece 6.7 mm kalınlığa sahip. Arka tasarıma bakıldığında ilk kamera çıkıntısı dikkat çekiyor. Yekpare alüminyum kasalı olması sebebiyle, üstte ve altta anten çizgileri farklı rengiyle öne çıkıyor.

GALAXY C7 KAMERA ve İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

galaxy-c7-kamera.jpg

Dışa doğru çıkıntılı tasarıma sahip ana kamera 16 MP çözünürlüğe sahip. F/1.9 diyafram açıklığı ile ışık hassasiyeti iyi olan kamera, 1080p FHD video kaydı yapabiliyor. Samsung' un gelişmiş kamera özelliklerini barındıran ana kamera, çift tonlu led flaşı sayesinde karanlık ortamlarda çekilen fotoğraflardaki renk patlamalarını önleyebiliyor.

Öndeki kamera 8 MP çözünürlüğü ile dikkat çekiyor. F/1.9 diyafram açıklığı, arka kamera ile aynı olan ön kamera özçekim konusunda kalite vadediyor. Geniş açılı lensi ve yazılımsal eklentileri sayesinde özçekim konusunda kullanıcısını memnun edebilecek ön kamera, 1080p FHD video kaydedebiliyor.

galaxy-c7-islemci.png

Orta-üst segment sıfatını almasına neden olan 2.0 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 625 işlemciden güç alan telefonun Adreno 506 grafik birimi ve 4 GB ram belleği, performans anlamında üst düzey kullanım sunabiliyor. Yeni nesil işlemcinin gücüyle geniş ram bellek birleşince, telefonun oldukça akıcı bir kullanıma sahip olacağını ve grafik işlemcisinin gücü ile dev ekranda oyun oynamayı sevenlere keyif vereceğini şimdiden söyleyebiliriz.

3.300 mAh bataryası, yekpare gövdesi nedeniyle çıkarılamayan telefon hızlı şarj özelliği ile geliyor. Kapasite bakımından büyük olan batarya hakkında 2 güne varan pil ömrü sunacağı söyleniyor. Ekran çözünürlüğü ve işlemcisine bakıldığı zaman telefonun yoğun kullanımda dahi 1 günü rahatlıkla çıkarabileceğini düşünüyoruz.

galaxy-c7-detaylar.png

Orta ve üst segment telefonların olmazsa olmazı parmak izi okuyucuya da sahip olan Galaxy C7, öndeki fiziksel tuşu üzerinde bulunan okuma sensörüyle kişisel güvenliği artırıyor. Dahili radyosu ile karasal radyo yayınlarını dinleyebileceğiniz model, 3G üzerinden görüntülü konuşma olanağı ile de öne çıkıyor.

GALAXY C7 FİYAT ve YORUM

galaxy-c7-pembe.png

32 GB ve 64 GB dahili depolama seçenekleriyle satışa sunulacak Galaxy C7 fiyatı, henüz belli değil. Yakın zaman içinde ülkemizde de satışa sunulacak telefonun 128 GB microSD kart ile hafızasının genişletilebilir olduğunu belirtelim.

Editör Yorumu: Galaxy C serisinin büyük ekranlı modeli olan telefon, performanslı işlemcisiyle dikkat çekiyor. Ram miktarı ve dev bataryasıyla da işlerini telefondan yürüten kişileri oldukça memnun edecek model, ülkemizde uygun fiyat etiketiyle satışa çıkarsa kullanıcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılaşacaktır.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.