Samsung Galaxy A9 İncelemesi

Samsung, Galaxy A serisi modellerini 2016 yılında yeniledi. Galaxy A serisi modeller arasında büyük ekranıyla dikkat çeken ve diğerlerinden ayrılan A9 modelini tüm özellikleriyle masaya yatırıyoruz. İşte Samsung Galaxy A9...
Samsung Galaxy A9 İncelemesi

GALAXY A SERİSİNİN EN BÜYÜĞÜ

Samsung Galaxy A serisi telefonlar, orta segmentte konumlanan ve nispeten daha uygun fiyatlarıyla ve çeşitli ebat seçenekleriyle müşterilerin ilgisini çeken telefonlar oldu. Samsung A serisi ile yakaladığı başarıyı devam ettirebilmek için 2016 yılında A3, A5 ve A7 modellerinde güncelleme yaparak tekrar satışa sundu. 

Değişen tasarım diliyle birlikte güncellenen donanım öğelerine sahip telefonlar isimleri aynı kalmasına rağmen yeni birer telefon olarak raflardaki yerlerini aldı. Daha büyük ekran isteyenler için aileye yeni ürün eklemek isteyen Samsung, daha büyük ekrana sahip phablet modeli A9'u tanıtmış ve satışa sunarak Note serisi modelleri alamayanlar için alternatif üretmişti. İşte Galaxy A9 teknik özellikleri ve fiyatı...

SAMSUNG GALAXY A9 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 6 inç 1800p Full HD çözünürlüğe sahip Super AMOLED ekran

- 2.5D eğimli ekran ve %75 ekran/gövde oranı

- 1.8 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 652 İşlemci

- 3 GB Ram ve Adreno 510 Grafik Birimi

- 32 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 13 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 8 MP geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 4.000 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, çift hat, dahili radyo ve parmak izi okuyucu

GALAXY A9 EKRAN VE TASARIM ÖZELLİKLERİ

galaxy-a9-ekran.png

Galaxy A9' un devasa ekranı 6 inç ebada sahip ve 1920x1080p FHD çözünürlük sunuyor. 367 ppi keskinlik değerine sahip bu ekran, net görüntüler oluşturabiliyor. Süper AMOLED paneli sayesinde yüksek kontrastlı renkler üretebiliyor ve gerçeğe yakın beyaz ile siyah renk üretebilme konusunda öne çıkıyor. 

Ekranın üstündeki cam 2.5D eğimli yapısıyla köşelere doğru inceliyor. İnce çerçevelerle bütünlük sağlayan bu tasarım, çizilmelere ve kırılmalara karşı Gorilla Glass 4 teknolojisi ile korunuyor. Önden bakıldığı zaman devasa ekranın etrafındaki boşlukların gerçekten ince tutulduğu dikkati çekiyor. Telefonun ekran/gövde oranı %75.87 gibi yüksek rakama sahip yapısıyla bunu kanıtlıyor. 

galaxy-a9-tasarim.png

Metal malzemeden üretilen çerçeve, telefonun kalite algısını yükseltiyor. Bu çerçeve ince olmasıyla ergonomik katkı sağlarken üretilen malzemenin dayanıklı yapısı sayesinden aynı zamanda sağlamlık sağlıyor. Arka tarafını çevirince A serisinin diğer modellerine benzer şekilde sadelik ön planda tutulan tasarım karşılıyor. Diğer A serisi telefonlardan ayrılan tarafı ise telefonun arka yüzeyinin de camdan yapılmış olması... Arka cam da ön cam gibi Gorilla Glass 4 ile kırılmalara karşı sağlamlık sunabiliyor. Üst tarafta ortaya konumlandırılmış kamera, yanında led flaşı ve onların altındaki Samsung logosu bilindik tasarımıyla sizi karşılıyor.

GALAXY A9 KAMERA ve İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

galaxy-a9-kamera.png

Samsung, kamera konusunda A serisinin genelinde kullandığı iyi kamera algısını biraz daha geliştirerek A9 modeline uyarlamış. Telefonun arka kamerası 13 MP çözünürlüğe ve F/1.9 diyafram açıklığına sahip. Optik görüntü sabitleyici(OIS) özelliği bulunan bu kamera ile sarsıntısız video kaydı yapılabiliyor. Arka kameranın ayrıca yüz tanıma, gülümseme yakalama, HDR, seri çekim, panorama, sesli komut ve zamanlayıcı gibi özellikleri de bulunuyor.

Öndeki kamera, 8 MP çözünürlüğe ve aynı arka kamera gibi F/1.9 diyafram açıklığına sahip. Bu sayede daha iyi ışık alabilen ön kamera, geniş açılı lensiyle de kadraja daha fazla ayrıntı sığdırmanızı sağlıyor. Öndeki kameranın el hareketi tanıma, sesli komut ve panorama selfie gibi özellikleri de bulunuyor. Ön kamerasıyla özçekimlerinizin kalitesini artıracak telefon her iki kamerasıyla 1080p FHD video kaydı yapabiliyor.

Telefonun performansını veren sistem donanımları tarafı da A serisinin zirvesinde kendine yer edinmesini sağlıyor. 1.8 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 652 işlemcisi, Adreno 510 grafik birimi ve 3 GB ram belleği sayesinde telefon Note 4 modelinin üstünde performans sergiliyor. Donanım öğelerinin gücünü merak edenler için Samsung Galaxy A9 Antutu testinden 65.000 puan alıyor.

galaxy-a9-batarya.png

4.000 mAh kapasiteli bataryası ile telefon normal kullanımda 1 günü aşan kullanım süresine rahatlıkla ulaşabiliyor. Yoğun kullanımda dahi 1 günü rahatlıkla kurtarabilen batarya sayesinde şarj aleti ile gezme sıkıntısını sona erdirebiliyor. Geniş ekranda oyun oynamayı ve film izlemeyi sevenler için telefonun büyük ekranıyla ve geniş piliyle memnun edeceğini söyleyelim.

Çift hat desteği sunabilen A9, aynı anda iki hattınızı birden kullanabilmenize imkan sağlayarak, yanınızda fazladan bir telefon gezdirmenizi önlüyor. Dahili radyo özelliği sevenler için internet bağlantısına gerek duymadan karasal radyo yayınlarını dinlemeyi mümkün kılan telefon, öndeki fiziksel tuşta bulunan parmak izi okuyucusuyla da güvenlik anlamında avantaj sağlıyor. 

GALAXY A9 FİYAT ve YORUM

galaxy-a9-fiyat.png

Sadece 32 GB dahili hafıza seçeneği ile satışa sunulan Samsung Galaxy A9 fiyatı 1.800 TL' den alınabiliyor. Telefonun hafızası istenirse 128 GB' ye kadar MicroSD kart ile artırılabiliyor.

 

Editör Yorumu: A9, geniş ekran sevenlere yönelik tasarlanan ve tasarım detaylarıyla oldukça şık duran model... Kameraları, ekranı ve dev bataryası ile kullanıcısını oldukça memnun edecek demek zor değil. Ayrıca fiyatıyla da 2.000 TL barajının altında kalarak Türk müşterilerine hem performans hem de şıklığı bir arada sunabilecek modeller arasında yerini alıyor.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum