En İyi ve En Yeni 20 Salman Khan Filmi Önerisi | 2024

Salman Khan'ın rol aldığı en iyi filmleri IMDb puanına göre listeledik. Hint film sevdalılarının kesinlikle izlemesi gereken en iyi Salman Khan filmleri...
En İyi ve En Yeni 20 Salman Khan Filmi Önerisi | 2024

Hintli Yıldız Salman Khan'ın Unutulmaz Filmleri

Bu listede tüm zamanların en iyi Salman Khan filmlerini spoiler içermeden bir araya getirdik. Listemizde yer alan en güzel Salman Khan filmlerini IMDb puanlarına göre sıralıyoruz. İşte aksiyon filmleri ve dram filmleri türünde en iyi ve en çok izlenen Salman Khan filmleri...

Salman Khan filmleri;

20. Notebook (2019) IMDb: 6.8

Salman Khan Filmleri

“Notebook” ismiyle beyazperdeye aktarılan filmin yönetmen koltuğunda Nitin Kakkar yer almaktadır. Salman Khan’ın başrolünü paylaştığı filmin oyuncu kadrosunda Pranutan Bahl, Mir Sarwar, Muazzam Bhat ve Farhana Bhat rol almaktadır. Hint dili romantik drama filmi olarak vizyona giren “Not Defteri”, eski bir ordu subayı olan Kabir’in Keşmir’de öğretmen olmasını konu etmektedir. Kabir, bir önceki yıl Keşmir’de öğretmenlik yapan Firdaus’un bıraktığı defteri bulunca işler değişecektir. Film, Salman Khan'ın 2019 yılında gösterime giren son filmidir.

Tür: Dram

Yönetmen: Nitin Kakkar

Oyuncular: Zaheer Iqbal, Pranutan Bahl, Mir Mohammed Mehroos

Fragman

Notebook Benzeri Filmler;

  • Senden Önce Ben (2016) IMDb: 7.4
  • Sevgili John I (2010) IMDb: 6.3
  • Aynı Yıldızın Altında (2014) IMDb: 7.7

19. Sultan (2016) IMDb: 7.1

Salman Khan Filmleri

Profesyonel dövüşçü Sultan Ali Khan’ın yaşamını konu eden filmin yönetmen koltuğunda Ali Abbas Zafar yer almaktadır. Köyünden ayrılarak tüm dünyada adını duyuracak olan boksör, onunla aynı kasabada yaşayan biricik aşkı Aarfa’nın aşkı zamanla körüklenmeye başlayacaktır. En iyi Hint filmleri arasında yer alan “Sultan”, “Salman Khan, Anushka Sharma, Ali Abbas Zafar, Amit Sadh ve Randeep Hooda” rol almaktadır.

Tür: Dram, Aksiyon

Yönetmen: Ali Abbas Zafar

Oyuncular: Salman Khan, Anushka Sharma, Randeep Hooda

Fragman

Sultan Benzeri Filmler;

  • Sevginin Gücü (2015) IMDb: 8.0
  • Dabangg (2010) IMDb: 6.2
  • Wanted I (2009) IMDb: 6.6

18. Jaan-E-Mann: Let’s Fall in Love… Again (2006) IMDb: 6.0

Salman Khan Filmleri

Son derece çapkın, çekici ve muazzam bir kişiliğe sahip olan Suhaan, genç bir fakülte öğrencisidir. Agastya ise okulun en zeki ve utangaçları arasında yer almaktadır. Duygu ve düşüncelerini paylaşmakta bir hayli sıkıntı çekmektedir. Okulun gözdesi, tüm erkeklerin hayranlık duyduğu kız ise Piya’dır. Adeta bir erkeğin aşık olması için her özelliği taşıyan güzel kız, Suhaan ve Agastya’yı kendine aşık etmeyi başaracaktır.

Tür: Romantik

Yönetmen: Shirish Kunder

Oyuncular: Salman Khan, Akshay Kumar, Preity Zinta

FRAGMAN

Jaan-E-Mann: Let’s Fall in Love… Again Benzeri Filmler;

  • Mujhse Shaadi Karogi (2004) IMDb: 6.7
  • Maine Pyaar Kyun Kiya (2005) IMDb: 5.5
  • No Entry (2005) IMDb: 6.6

17. Bajrangi Bhaijaan (2015) IMDb: 8.0

Salman Khan Filmleri

Kabir Khan yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan “Bajrangi Bhaijaan” filminin başrollerinde Salman Khan, Kareena Kapor, Meher Vij ve Harshaali Malhotra rol almaktadır. Filmin konusu; konuşamayan Pakistan’lı küçük bir kız çocuğunun, Hindistan’da tedavi edilebileceğini anlatmaktadır. Shahida’nın annesi bu haber ile kızını Hindistan’a getirmek isteyecektir. Her şey yolda küçük kızın kaybolmasıyla korkunç bir hal alırken Shahida'ya yardım elini Bajrangi Bhaijaan’ın müridlerinden Pavan uzatacaktır.

Tür: Dram, Aksiyon

Yönetmen: Kabir Khan

Oyuncular: Salman Khan, Harshaali Malhotra, Nawazuddin Siddiqui

Fragman

Bajrangi Bhaijaan Benzeri Filmler;

  • Tiger Zinda Hai (2017) IMDb: 5.9
  • Ek Tha Tiger (2012) IMDb: 5.5
  • Dabangg (2010) IMDb: 6.2

16. Judwaa (1997) IMDb: 6.0

Salman Khan Filmleri

David Dhawan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu “Judwaa”, Hint türünde yapılmış en iyi komedi filmlerindendir. Başarılı filmin başrollerinde Salman Khan, Anupam Kher, Rambha ve Karisma Kapoor rol almaktadır. Filmin konusu; ikiz olarak dünyaya gelen ancak yolları kısa süre içerisinde ayrılan iki kardeşin hayat hikayesini konu etmektedir. Sevdikleri kızların peşinden koşan iki kardeş, seneler sonra yeniden bir araya geleceklerdir. Güçlerini birleştirerek beraber mücadele etmeleri gerektiğine karar veren ikili, hiç tahmin etmedikleri büyük bir maceranın içerisine gireceklerdir.

Tür: Müzik, Komedi

Yönetmen: David Dhawan

Oyuncular: Salman Khan, Karisma Kapoor, Rambha

Fragman

Judwaa Benzeri Filmler;

  • Biwi No. 1 (1999) IMDb: 5.6
  • Maine Pyaar Kyun Kiya (2005) IMDb: 5.5
  • Partner (2007) IMDb: 5.7

15. Hum Saath-Saath Hain: We Stand United (1999) IMDb: 6.2

Salman Khan Filmleri

Son derece mutlu, huzurlu ve uyum içerisinde yaşamakta olan bir aile, en güzel ve en kötü günleri beraber atlatmaktadır. Adeta beraber gülüp beraber ağlayan bu ailenin Prem, Vinod, Vivek ve Sangeeta adında 4 çocuğu bulunmaktadır. Kardeşlerden üçü, sevdikleri kızlar ile evleneceklerdir. Son derece maceracı ve aksiyon dolu sahnelere ev sahipliği yapmakta olan “Hum Saath-Saath Hain: We Stand United” filminin yönetmen koltuğunda Sooraj Barjatya yer almaktadır.

Tür: Dram, Müzikal

Yönetmen: Sooraj R. Barjatya

Oyuncular: Mohnish Bahl, Salman Khan, Saif Ali Khan

Fragman

Hum Saath-Saath Hain: We Stand United Benzeri Filmler;

  • Maine Pyar Kiya (1989) IMDb: 7.3
  • Bhootnath (2008) IMDb: 6.3
  • Mr. India (1987) IMDb: 7.8

14. Dabangg (2010) IMDb: 6.3

Salman Khan Filmleri

Hintli senarist Abhinav Kashyap’ın yönetmen koltuğunda oturduğu “Dabangg”, 2010 yılının Eylül ayında vizyona girmiştir. Seri şeklinde çekilen filmin ilk yapımı olan “Dabangg”, Hint türünde en iyi aksiyon ve gerilim filmleri arasında gösterilmektedir. Cesur bir polisi canlandırmakta olan Salman Khan, filmin başrolünde yer almaktadır. Filmin konusu; annesi ve babası küçük yaşta vefat eden Salman Khan’ın üvey ailesiyle yaşayan kız kardeşinin kaçırılması üzerine verdiği mücadeleyi konu etmektedir. Kanunsuzların peşine düşen baş karakterimiz, tüm çabasını sonuna kadar kullanacaktır. Klasik Hint filmlerinde olduğu gibi Dabangg’da da sahneler müzikler ve abartılar ile işlenmektedir.

Tür: Aksiyon, Gerilim

Yönetmen: Arbaaz Khan

Oyuncular: Salman Khan, Sonakshi Sinha, Prakash Raj

Fragman

Dabangg Benzeri Filmler;

  • Dabangg 2 (2012) IMDb: 4.8
  • Kick (2014) IMDb: 5.3
  • Sultan (2016) IMDb: 7.0

13. Wanted (2009) IMDb: 6.6

Salman Khan Filmleri

Prabhu Deva’nın yönetmen koltuğunda yer aldığı “Wanted” filmi, 2009 yılının Eylül ayında izleyiciyle buluşmuştur. Filmin konusu; ansızın babasını kaybeden genç adam Radhe’nin gerçekleri kısa süre içerisinde nasıl öğreneceğini konu etmektedir. Hint yapımlı filmin başrollerinde Salman Khan, Ayesha Takia, Prabhu Deva ve Mahesh Manjrekar rol almaktadır. Film, gerilim ve aksiyon temalarını bir arada işleyen mükemmel bir Bollywood yapımıdır.

Tür: Gerilim, Aksiyon

Yönetmen: Prabhu Deva (as Prabudheva)

Oyuncular: Salman Khan, Ayesha Takia, Vinod Khanna

Fragman

Wanted Benzeri Filmler;

  • Ajan Salt (2010) IMDb: 6.4
  • Lucy I (2014) IMDb: 5.4
  • Taşıyıcı (2002) IMDb: 6.8

12. No Entry (2005) IMDb: 6.6

Salman Khan Filmleri

Ev hanımı olan Kaajan, Kishen adında genç bir adamla evlidir. Kaajan, son derece kıskanç ve takipçi bir kadındır. Kocası Kishen’in onu kandırdığını hatta aldattığını dahi düşünmektedir. Kishen ise karısı Kaajan’a son derece aşık ve sadık bir adamdır. Rüyasından dahi aldatmayacak kadar masum olan Kishen, karısı tarafından takiptedir. Prem ve Pooja ise evli başka bir çifttir. Prem ise son derece haylaz ve çapkın bir adamdır. Pooja ise Kaajan’ın aksine kocası Prem’e son derece güvenen ve arkasında olan bir kadındır.” No Entry” filmi, birbirinden bağımsız iki farklı çiftin komik ve macera dolu evliliklerini konu etmektedir. Başarı filmin yönetmen koltuğundan Anees Bazmee yer alırken filmin başrollerini Salman Khan, Anil Kappor, Bipasha Basu ve Lara Dutta paylaşmaktadır.

Tür: Müzikal Komedi

Yönetmen: Anees Bazmee

Oyuncular: Anil Kapoor, Fardeen Khan, Salman Khan

Fragman

No Entry Benzeri Filmler;

  • Mujhse Shaadi Karogi (2004) IMDb: 6.7
  • Pyaar Kiya To Darna Kya (1998) IMDb: 6.7
  • Tere Naam (2003) IMDb: 7.1

11. Pyaar Kiya To Darna Kya (1998) IMDb: 6.7

Salman Khan Filmleri

Hintli oyuncu, yapımcı ve yönetmen Sohail Khan’ın beyazperdeye aktardığı “Pyaar Kiya To Darna Kya”, 1998 yılının Mart ayında sinemaya girmiştir. Bollywood filmlerinin en sevilenleri arasında gösterilen yapım, Salman Khan’ın başarılı oyunculuğuyla bambaşka bir hal almaktadır. Romantik komedi türünde yazılan filmin oyuncu kadrosunda Salman Khan “Suraj”, Kajol “Muskaan”, Arbaaz “Vishal”, Anjale Zaveri “Ujala” karakterine hayat vermektedir.

Tür: Romantik, Komedi

Yönetmen: Sohail Khan

Oyuncular: Salman Khan, Kajol, Arbaaz Khan

Fragman

Pyaar Kiya To Darna Kya Benzeri Filmler;

  • Judwaa (1997) IMDb: 6.0
  • No Entry (2005) IMDb: 6.6
  • Hum Dil De Chuke Sanam (1999) IMDb: 7.5

10. Mujhse Shaadi Karogi (2004) IMDb: 6.7

Salman Khan Filmleri

Sammeer isimli adam, gününü gün eden haylaz ve şımarık bir gençtir. Goa kentinden tuttuğu evinde Sunny adında genç bir adamlar ev arkadaşlığı yapmaktadır. Sunny ise kente yeni gelmiş ve Rani adında genç bir kıza gönlünü kaptırmıştır. Rani ile evlilik haylleri kuran Sunny, arkadaşı Sameer’in farklı düşüncelerinden habersizdir. Her gün farklı bir kadınla vakit geçiren ve sonrasında terk eden Sunny, bir gün terk edilmenin acısını sindiremeyecektir. Bu kez haylaz adam kendini genç ve güzel Rani’ye kaptıracaktır. Müzikal komedi türünde gösterime giren “Benimle Evlenir Misin?” filmini başrollerinde Salman Khan, Priyanka Chopra, Amrish Puri, Akshay Kumar ve Rajpal Yadav rol almaktadır.

Tür: Müzikal Komedi, Dram

Yönetmen: David Dhawan

Oyuncular: Salman Khan, Akshay Kumar, Priyanka Chopra

Fragman

Mujhse Shaadi Karogi Benzeri Filmler;

  • Partner (2007) IMDb: 5.7
  • Heyy Babyy (2007) IMDb: 6.0
  • Biwi No. 1 (1999) IMDb: 5.6

9. Karan Arjun (1995) IMDb: 6.8

Salman Khan Filmleri

Hintli yapımcı Rakesh Roshan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu “Karan Arjun”, 1995 yılında vizyona giren en iyi aksiyon, gerilim ve melodramatik suç filmleri arasında gösterilmektedir. Film oldukça mutlu bir hayat yaşamakta olan Durga’nın eşi ve çocuklarıyla beraber başına gelenleri anlatmaktadır. Durga’nın eşi, kardeşi Durjan Singh tarafından vahşice katledilecektir. Karan ve Ajun’u yalnız başına büyütmek zorunda kalan Durga, eşinin büyük abisi Thakur’dan yardım eli alacaktır. Bu durumdan rahatsız olan cani kardeş Drjan Singh, daha büyük bir felaketle yeniden ortaya çıkacaktır. Başarılı Bollywood filmleri arasında gösterilen yapımın başrolünde Salman Khan rol almaktadır. Karan Arjun en iyi Salman Khan filmleri arasında gösterilmektedir.

Tür: Komedi, Romantik

Yönetmen: Rakesh Roshan

Oyuncular: Rakhee Gulzar, Salman Khan, Shah Rukh Khan

Fragman

Karan Arjun Benzeri Filmler;

  • Koyla (1997) IMDb: 6.2
  • Yes Boss (1997) IMDb: 6.8
  • Darr (1993) IMDb: 7.7

8. Tere Naam (2003) IMDb: 7.1

Salman Khan Filmleri

Tere Naam, henüz koleji yeni bitirmiş olan Radhe karakterinin hayatını konu etmektedir. Radha, okulunun önünde takılmaya devam eden ve zor durumda olan insanlara el açan ünlü bir kabadayı olmuştur. Kendisiyle evlenmek isteyen akrabalarının isteği üzerine Nirjara koleje başlayacaktır. Salman Khan’ın başrollerini paylaştığı filmin oyuncu kadrosunda Ravi Kishan, Bhumika Chawla, Sachin Khedekar ve Sarfaraz Khan rol almaktadır. Başarılı Hint filminin yönetmen koltuğunda Satish Kaushik yer almaktadır.

Tür: Aksiyon, Dram

Yönetmen: Satish Kaushik

Oyuncular: Salman Khan, Bhoomika Chawla, Sachin Khedekar

Fragman

Tere Naam Benzeri Filmler;

  • Wanted I (2009) IMDb: 6.6
  • No Entry (2005) IMDb: 6.6
  • Sultan (2016) IMDb: 7.0

7. Saajan (1991) IMDb: 7.2

Salman Khan Filmleri

Hintli yönetmen Lawrence D’Souza tarafından beyazperdeye aktarılan “Saajan”, 1991 yılının Ağustos ayında izleyiciyle buluşmuştur. Başrolünde Salman Khan’ın oynadığı filmin oyuncu kadrosunda Madhuri Dixit, Sanjay Dutt, Kader Khan ve Reema Lagoo rol almaktadır. Filmin konusu; iki çocukluk arkadaşın bir kıza aşık olma hikayesini konu etmektedir. Son derece basit bir konu etrafında dönen film, izleyiciyi büyük ölçüde tatmin etmeyi başarmıştır. Salman Khan filmde oldukça genç ve sıska bir adam olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tür: Dram, Komedi

Yönetmen: Lawrence D'Souza

Oyuncular: Sanjay Dutt, Madhuri Dixit, Salman Khan

Fragman

Saajan Benzeri Filmler;

  • Khamoshi: The Musical (1996) IMDb: 7.5
  • Hum Aapke Hain Koun...! (1994) IMDb: 7.5
  • Partner (2007) IMDb: 5.7

6. Maine Pyar Kiya (1989) IMDb: 7.3

Salman Khan Filmleri

Bir iş için Dubai’ye gidecek olan Karan, köyde yaşadığı kızını çocukluk arkadaşı Kishen’e emanet etmek istemektedir. Son derece zengin olan Karan, küçük kız Suman’a bakmayı kabul edecektir. Evin geçn oğlu Prem ise Suman’a aşık olacaktır. Bu durumu anne kabullense de baba asla istemeyecektir. “Maine Pyar Kiya” filminin yönetmenliğini Sooraj R. Barjatya üstlenirken filmin başrollerinde Salman Khan, Alok Nath, Bhagyashree ve Reema Lagoo rol almaktadır.

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Sooraj R. Barjatya

Oyuncular: Salman Khan, Bhagyashree, Alok Nath

Fragman

Maine Pyar Kiya Benzeri Filmler;

  • Baabul (2006) IMDb: 5.4
  • Mr. India (1987) IMDb: 7.8
  • Chachi 420 (1997) IMDb: 7.4

5. Hum Dil De Chuke Sanam (1999) IMDb: 7.5

Salman Khan Filmleri

Salman Khan’ın en iyi filmleri arasında yer alan “Hum Dil De Chuke Sanam”, 1989 yılında En İyi Film Ödülü’ne layık görülmüştür. Sanjay Leela Bhansali yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan film, Hint dilinde çekilmiş en güzel dram ve romantizm temalarını içermektedir. Başarılı filmin oyuncu kadrosunda Salman Khan, Aishwarya Rai, Ajay Devgan, Vikram Gokhale ve Smita Jaykar rol almaktadır.

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Sanjay Leela Bhansali

Oyuncular: Aishwarya Rai Bachchan, Salman Khan, Ajay Devgn

Fragman

Hum Dil De Chuke Sanam Benzeri Filmler;

  • Hum Aapke Hain Koun...! (1994) IMDb: 7.5
  • Judwaa (1997) IMDb: 6.0
  • No Entry (2005) IMDb: 6.6

4. Hum Aapke Hain Koun…! (1994) IMDb: 7.5

Salman Khan Filmleri

Sooraj Barjatya yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan “Hum Aapke Hain Koun…!” filmi, 1994 yılında izleyiciyle buluşmuştur. Son derece başarılı bir Salman Khan filmi olan yapım, evlilik hazırlığında olan genç bir çiftin dramını konu etmektedir. Pooja ve Rajesh birbirlerini seven iki çifttir. Evlilik hazırlığında olan ikilinin kardeşleri Prem ve Nisha’da birbirlerine aşık olmuştur. Her şeyin mükemmel gittiği bu yolda Pooja hayatını kaybedecektir. Evlilik planlarının tepe takla olduğu Rajesh, Nisha ile evlenmek zorunda kalacaktır. Gönülsüzce düğün hazırlıklarına giren Nisha, Prem’e karşı tüm duygularını anlattığı kağıdı Rajesh tarafından bulunmasıyla işler değişecektir.

Tür: Romantik, Dram

Yönetmen: Sooraj R. Barjatya

Oyuncular: Madhuri Dixit, Salman Khan, Mohnish Bahl

Fragman

Hum Aapke Hain Koun…! Benzeri Filmler;

  • Tere Naam (2003) IMDb: 7.1
  • Saajan (1991) IMDb: 7.2
  • Dabangg (2010) IMDb: 6.2

3. Khamoshi: The Musical (1996) IMDb: 7.5

Salman Khan Filmleri

Annie’nin sağır ve dilsiz bir ailede büyümüştür. Büyükannesinin ilgilendiği küçük kız, zamanla sesleri ve müziği son derece iyi bir şekilde öğrenmektedir. İlerleyen zamanlarda dans etmeye ve piano çalmaya dahi başlayacaktır. Hayatının acı gerçeklerine bir kez daha kapılarak kendini sineye çeken Annie, genç ve yakışıklı bestekar Raj ile tanışacağından habersizdir. “Khamoshi: The Musical” filminin yönetmen koltuğunda Sanjay Leela Bhansali yer almaktadır. Filmin başrollerinde Salman Khan, Manisha Koirala, Nana Patekar ve Seema Biswas rol almaktadır.

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Sanjay Leela Bhansali

Oyuncular: Manisha Koirala, Nana Patekar, Salman Khan

Fragman

Khamoshi: The Musical Benzeri Filmler;

  • Baaghi: A Rebel for Love (1990) IMDb: 5.6
  • Love (1991) IMDb: 5.8
  • Saajan (1991) IMDb: 7.2

2. Kuch Kuch Hota Hai (1998) IMDb: 7.7

Salman Khan Filmleri

Hintli yapımcı Karan Johar yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan “Kuch Kuch Hota Hai”, dram temalı Bollywood filmleri arasında yer almaktadır. Rahul ve Anjani adında iki üniversite öğrencisi son derece yakındır. Anjali, Rahul’a yanık olsa da bunu söylememektedir. Kısa süre sonra Rahul, Tina adında bir kızla tanışarak evlenecektir. Ne yazık ki Tina, bebeğini doğurduktan kısa süre sonra hayatını kaybedecektir. Filmin başrollerinde Shahrukh Khan “Rahul”, Kajon “Anjati”, Rani Mukerji “Tina”, Salman Khan “Aman” ve Sana Saeed “Anjali” karakterine hayat vermektedir.

Tür: Komedi, Romantik

Yönetmen: Karan Johar

Oyuncular: Shah Rukh Khan, Kajol, Rani Mukerji

Fragman

Kuch Kuch Hota Hai Benzeri Filmler;

  • Devdas I (2002) IMDb: 7.6
  • Baazigar (1993) IMDb: 7.7
  • Rab Ne Bana Di Jodi (2008) IMDb: 7.2

1. Andaz Apna Apna (1994) IMDb: 8.2

Salman Khan Filmleri

İki serseri gencin hikayesini konu eden filmin başrolünde Salman Khan rol almaktadır. Sürekli hayal aleminde yaşayan ikili, kafalarına estiği gibi yaşamayı tercih etmektedir. Bir gün evlenmek için Hindistan’a gelen Raveena isimli ünlü bir zengin kızı duyacaklardır. Aamir ve Salman ikilisi kızı tavlamak için elinden geleni yapacaktır. Peki sonuç ne olacak? Dram ve romantizmin en güzel şekilde anlatıldığı “Andaz Apna Apna” filminin yönetmen koltuğunda Rajkumar Santoshi yer almaktadır. Film ilk olarak 1994 yılının Kasım ayında gösterime girmiştir.

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Rajkumar Santoshi

Oyuncular: Aamir Khan, Salman Khan, Raveena Tandon

Fragman

Andaz Apna Apna Benzeri Filmler;

  • Jo Jeeta Wohi Sikandar (1992) IMDb: 8.2
  • Sarfarosh (1999) IMDb: 8.1
  • Hera Pheri (2000) IMDb: 8.2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum