Hintli Aktör Shahrukh Khan'ın İzlenmesi Gereken En İyi Filmleri

Shahrukh Khan'ın rol aldığı en iyi filmleri IMDb puanına göre listeledik. Bollywood'un en başarılı oyuncuları arasında yer alan Khan'ın fantastik filmleri, dram filmleri, aksiyon filmleri, komedi filmleri, gerilim filmleri, romantik filmleri sizlerle..
Hintli Aktör Shahrukh Khan'ın İzlenmesi Gereken En İyi Filmleri

En İyi ve En Çok İzlenen 30 Shahrukh Khan Filmi

Bu listede tüm zamanların en iyi Shahrukh Khan filmlerini spoiler içermeden bir araya getirdik. Listemizde yer alan en güzel Shahrukh Khan filmlerini IMDb puanlarına göre sıralıyoruz. İşte rol aldığı aşk filmleri ile sinema dünyasına damga vuran Shahrukh Khan'ın gelmiş geçmiş en iyi filmleri...

Shahrukh Khan Filmleri;

30. Baadshah (1999) - IMDb: 6.8

Shahrukh Khan Filmleri

Hintli yönetmen Abbas ve Mustan beraberliğinde beyazperdeye aktarılan “Baadshah”, Shahrukh Khan’ın başrolünde oynadığı filmler arasında yer almaktadır. Bollywood’un en sevilen filmleri arasında gösterilen “Baadshah”, kendini başka insanların iyiliğine adamış Joker Badshah’ı anlatmaktadır. Hayallerini gerçekleştirebilmek için dedektif olmaya karar veren Joker, kaybolan bir çocuğu arama çalışmaları esnasında kendini büyük bir terör batağının içinde bulacaktır. Filmin başrollerinde Shahrukh “Raj”, Amrish Puri “Suraj”, Twinkle Khanna “Seema”, Hohnny Lever “Ram” karakterini canlandırmaktadır.

Tür: Müzikal Komedi, Aksiyon

FRAGMAN


29. Raju Ban Gaya Gentleman (1992) - IMDb: 6.8

Shahrukh Khan Filmleri

1992 yılında vizyona giren “Raju Ban Gaya Gentleman”, Aziz Mirza yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Müzikal komedi ve dram temalarının baskın olarak işlendiği filmin başrollerinde Shahrukh Khan, Juhi Chawla, Nana Patekar, Amrita Singh rol almaktadır. Film, mesleğinde yükselmek için Bombay’daki akrabası gitme kararı alan bir mühendisin hayatını anlatmaktadır. Hayallerinin peşinde yola çıkan Raju Mathur, akrabasının ölmüş olduğunu öğrenecektir. Şehirde tek başına kalan Raju, bir gece tapınakta kaldığı sırada tanışacağı sokak meddahı Jai ile farklı bir hayatın perdesini açacaktır.

Tür: Dram, Müzikal Komedi

FRAGMAN


28. Deewana (1992) - IMDb: 6.8

Shahrukh Khan Filmleri

Raj Kanwar yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan “Deewana”, Bollywood’un en iyi müzikal komedi ve romantik filmleri arasında yer almaktadır. Son derece çekici, alımlı ve dansçı Kajan, şans eseri sergilediği bir gösterisinde şarkıcı Ravi ile tanışmaktadır. Kısa süre içerisinde dolu dizgin aşk yaşamaya başlayan çift, evlilik kararı alacaktır. Her şeyin mükemmel gittiğini zanneden çift, ansızın gerçekleşen bir ölümle kahrolacaktır. Filmin başrollerinde Shahrukh Khan “Raja”, Divya Bharti “Kaajal”, Rishi Kapoor “Ravi”, Amrish Puri “Dhirendra” karakterini canlandırmaktadır.

Tür: Müzikal Komedi, Romantik

FRAGMAN


27. Raees (2017) - IMDb: 6.8

Shahrukh Khan Filmleri

Başarılı yapımcı Rahul Dholakia’nın beyazperdeye aktardığı “Raees”, 2017 yılında vizyona giren en iyi Hint filmleri arasında gösterilmektedir. Başarılı ve son derece cesur bir polis memurunun kendisini öldürmek isteyen zeki ve acımasız suç makinesine karşı vereceği mücadele konu edilmektedir. Filmin en dikkat çeken kısmı Hindistan’ın sahil bölgesinde uyuşturucu ve kadın ticaretinin yasaklanması sonrasında yeraltı dünyasının mafyaları polis memurunun peşine düşecektir. Filmin başrollerinde Shahrukh Khan “Raees”, Mahira Khan “Aasiya”, Sunny Leone “Laila” karakterlerine hayat vermektedir.

Tür: Suç, Gerilim

FRAGMAN


26. Yes Boss (1997) - IMDb: 6.8

Shahrukh Khan Filmleri

Başarılı yönetmen Aziz Mirza tarafından beyazperdeye aktarılan “Yes Boss”, 1997 yılında gösterime giren en iyi müzikal komedi filmleri arasında yer almaktadır. Filmin başrollerinde Rakesh Bedi, Shahrukh Khan, Juhi Chawla, Aditya Pancholi ve Kashmira Shah rol almaktadır. Hindistan’da zengin olma hayalleriyle yaşan genç kadın Seema, güzelliğiyle görenleri kendine aşık etmektedir. Hayranları arasında yer alan zengin işadamı Sidharth, Seema ile birlikte olmak istediğini söylemektedir. Teklifi kabule den genç kadın, Sidharth’ın evli olduğunu öğrenecektir. Yeni bir aşka yelken açan Seema istediği hayatı elde edebilecek mi?

Tür: Müzikal Komedi, Romantik

FRAGMAN


25. Karan Arjun (1995) - IMDb: 6.8

Shahrukh Khan Filmleri

Hintli yapımcı Rakesh Roshan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu “Karan Arjun”, 1995 yılında vizyona giren en iyi aksiyon, gerilim ve melodramatik suç filmleri arasında gösterilmektedir. Film oldukça mutlu bir hayat yaşamakta olan Durga’nın eşi ve çocuklarıyla beraber başına gelenleri anlatmaktadır. Durga’nın eşi, kardeşi Durjan Singh tarafından vahşice katledilecektir. Karan ve Ajun’u yalnız başına büyütmek zorunda kalan Durga, eşinin büyük abisi Thakur’dan yardım eli alacaktır. Bu durumdan rahatsız olan cani kardeş Drjan Singh, daha büyük bir felaketle yeniden ortaya çıkacaktır.

Tür: Aksiyon, Romantik, Komedi

FRAGMAN


24. Anjaam (1994) - IMDb: 6.9

Shahrukh Khan Filmleri

Rahul Rawail yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan “Anjaam”, Bollywood’un en iyi psikolojik gerilim filmleri arasında yer almaktadır. Film, zengin ve şımarık Vijay Agnihotri’nin aşkı için yapacağı mücadeleleri konu etmektedir. Yaşamı boyunca istediği her şeye kolaylıkla sahip olan Vijan, gönlünü Shivani’ye kaptıracaktır. Ne yaparsa yapsın kendini Shivani’ye sevdiremeyen Vijan, annesinide alıp evlilik teklifi için gitmeye karar verecektir. Filmin başrollerinde Shahrukh Khan, Madhuri Dixit, Deepak Tijodi, Tinnu Anand ve Johnny Lever yer almaktadır.

Tür: Gerilim

FRAGMAN


23. Pardes (1997) - IMDb: 7.0

Shahrukh Khan Filmleri

Pardes, Hint sinemasının efsanevi isimlerinden Subhash Ghai yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Aksiyon ve dramın müzikle eğlenceli hale geldiği filmde, evlatlık olarak sahiplenen Arjun’un kendini bir kıza kaptırmasını konu etmektedir. Arjun, evlatlık olasından çok kendini hizmetçi gibi hisseden garip ve içine kapanık bir gençtir. Ailesine olan şükran borcu sebebiyle aşık olduğu kıza karşı hissettiklerini içine atması gerekecektir. Son derece keyifli ve sürükleyici bir film öyküsü olarak izleyiciyle buluşan “Pardes” filminin başrollerinde Shahrukh Khan, Mahima Chaudhry, Amrish Puri ve Apurva Agnihotri rol almaktadır.

Tür: Dram, Aksiyon, Romantik

FRAGMAN


22. Dil To Pagal Hai (1997) - IMDb: 7.0

Shahrukh Khan Filmleri

Yash Chopra yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan “Dil To Pagal Hai”, müzikal romantik türünde yayına giren en iyi Hint filmleri arasında yer almaktadır. Film, hayatının her noktası dans olan Rahul ve Nisha ikilisinin arkadaşlığını konu etmektedir. Nisha, ayağında meydana gelen sakatlık sebebiyle dans okulundan ayrılmak zorunda kalacaktır. Nisha’nın yerine dans okuluna gelen Pooja, hem çok güzel hem de oldukça başarılı bir dansçı olmasıyla dikkatleri üzerine çekecektir. İşte işlerde tam bu noktada karmakarışık bir hal alacaktır. Filmin başrollerinde Shahrukh Khan “Rahul”, Madhuri Dixit “Pooja”, Karisma Kapoor “Nisha”, Farida Jalal “Ajan’s Mother” ve Dadı “Nisha’s” karakterini canlandırmaktadır.

Tür: Dram

FRAGMAN


21. Main Hoon Na (2004) - IMDb: 7.0

Shahrukh Khan Filmleri

Main Hoon Na filmi, Anvita Dutt Guptan’ın hayat hikayesinden esinlenerek sinemaya uyarlanmıştır. Filmin yönetmen koltuğunda Farah Khan yer alırken başrollerini Shahrukh Khan, Zayed Khan, Sushmita Sen, Amrita Rao ve Sunil Shetty üstlenmektedir. Bollywood filmlerine adeta aşık eden bu yapım, yüzbaşı Ram’ın senelerdir görmediği kardeşini bulmak için girdiği zorlu mücadeleyi konu etmektedir. Yüzbaşı Ran, kardeşini bulmak ve komutanın kızını korumak için öğrenci hayatı yaşamaya başlayacaktır.

Tür: Dram, Gerilim

FRAGMAN


20. Don 2 (2011) - IMDb: 7.0

Shahrukh Khan Filmleri

Don 2 “Yüzleşme”, 2006 yılında vizyona giren Don filminin devam niteliğindedir. Filmin yönetmen koltuğunda Farhan Akhtar yer alırken başrollerinde Shahrukh Khan “Don”, Priyanka Chopra “Roma”, Lara Dutta “Ayesha” ve Boman Irani “Vardhaan” karakterini canlandırmaktadır. Film, Asya yeraltı dünyasının kirli ismi Don’un, gözlerini Avrupa’ya dikmesiyle başlamaktadır. Don’un dikkatinden kaçan şey ise Avrupa’da sayısız mafya ve güvenlik güçlerinin onu bilmesidir. “Don mutlaka yok edilmeli” diyen Avrupa yeraltı dünyası liderleri, onun Asya’dan Berline uzanan maceralarına şaşıp kalmaktadır.

Tür: Dram, Suç

FRAGMAN


19. Rab Ne Bana Di Jodi (2008) - IMDb: 7.1

Shahrukh Khan Filmleri

Senaristliğini ve yönetmenliğini Aditya Chopra’nın üstlendiği “Rab Ne Bana Di Jodi” filmi, 2008 yılında dram türünde vizyona giren bir Bollywood filmidir. Romantik komedi türünün en güzel örnekleri arasında yer alan filmin başrollerinde Shahrukh Khan ve Anushka Sharman rol almaktadır. Film, ilahi aşkın sevilen kişilerdeki yansımalarını konu etmektedir. Müzikal dans türünde izleyiciyle buluşan filmin oyuncuları arasında Vinay Pathak, M. K. Raina ve Preity Zinta rol almaktadır.

Tür: Dram, Komedi

FRAGMAN


18. Fan (2016) - IMDb: 7.1

Shahrukh Khan Filmleri

2016 yılında vizyona giren “Fan”, aksiyon ve gerilim temalarının işlendiği en güzel Hint filmleri arasında yer almaktadır. Yönetmenliğini Maneesh Sharma’nın üstlendiği filmin başrollerinde Shahrukh Khan “Aryan”, Shriya Pilgaonkar “Neha”, Waluscha De Sousa “Aryan” ve Sayani Gupta “Sharukh” karakterini canlandırmaktadır. Film, Delhi kenditnde yaşayan Gaurav’ın, Bombay şehrine hayranı olduğu Aryan’ın doğum gününü kutlamak için yola çıkmasıyla başlamaktadır. Kendisine son derece benzetilen Gaurav, mega yıldız Aryan’a ulaşamaması halinde büyük bir saplantının içerisine girecektir.

Tür: Dram, Gerilim

FRAGMAN


17. Mohabbatein (2000) - IMDb: 7.1

Shahrukh Khan Filmleri

Müzikal Hint filmlerinin en güzel örnekleri arasında yer alan “Mohabbatein”, Aditya Chopra yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Hindistan ve İngiltere’de çekilen filmin konusu öğrencilerin okul hayatlarında ki aşk hikayelerini konu etmektedir. Son derece ciddi ve sert bir okul müdürü olan Amitabh Bachchan, müzik öğretmeni olarak okula Shahrukh Khan’ı alacaktır. Okulun en büyük yasakları arasında yer alan aşk olayları, daha önce bir öğrencinin intiharı ile sonuçlanmıştır. Okul müdürünün kızına aşık olan Shahrukh Khan, okuldan kovulmasının ardından biricik aşkı Aishwarya intihar edecektir.

Tür: Dram

FRAGMAN


16. Don (2006) - IMDb: 7.2

Shahrukh Khan Filmleri

Chase Yine Başlıyor ismiyle de bilinen “Don”, başarılı yönetmen Farhan Akhtar tarafından beyazperdeye aktarılmıştır. 2006 yılının en iyi aksiyon ve gerilim temalı Bollywood filmleri arasında gösterilen Don, uyuşturucu kaçakçısı Mumbaili vatandaş Vijan, bir polis memuru tarafından Don’un yerine geçmesi için görevlendirilecektir. Son derece sürükleyici ve gerilim dolu sahneler ev sahipliği yapmakta olan filmin başrollerinde Shahrukh Khan, Priyanka Chopra, Kareena Kapoor, Arjun Rampal ve Boman Irani rol almaktadır.

Tür: Gerilim

FRAGMAN


15. Kabhi Khushi Kabhie Gham… (2001) - IMDb: 7.4

Shahrukh Khan Filmleri

Karan Johar yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan “Kabhi Khushi Kabhie Gham”, 2001 yılında vizyona giren bir Bollywood filmidir. Dünyanın en muhteşem ailelerinden işadamı Yashovardhan, eşi nandini ve biricik oğulları Rahun ve Rohan’ın inanılmaz hayat öyküsünü konu etmektedir. Rahul evlatlık bir çocuk olarak aileye katılmıştır. Son derece sevilen ve ilgi duyulan bu genç adam Anjali adında bir kıza aşık olacaktır. İlk kez ailesiyle ters düşen Rahul, evden ayrılarak evlenme kararı alacaktır. Kardeş Rohan, ailesine söz vererek onu eve getirme mücadelesine girişecektir. Filmin başrollerinde Shahrukh Khan, Kajol, Hrithik Roshan, Kareena Kapoor ve Amitabh Bachchan rol almaktadır.

Tür: Dram

FRAGMAN


14. Devdas (2002) - IMDb: 7.6

Shahrukh Khan Filmleri

Film, Sharat Chandra Chattopadhyay’ın 1917 yılında yazdığı “Devdas” romanından sinemaya uyarlanmıştır. Aynı romanın dördüncü kez sinemaya aktarıldığı Devdas filminin yönetmen koltuğunda Sanjay Leela Bhansali yer almaktadır. Film, 10 yılı aşkın süredir Londra’da yaşamakta olan gencin, memleketi Hindistan’a dönmesiyle başlamaktadır. Devdas adındaki bu genç, beraber büyüdüğü Paro adında genç kız ile aşk yaşamaktadır. Evlenmek isteyen romantik aşıklar, ailelerinden izin almaması nedeniyle Devdas kendini alkole verecektir. İşin daha da kötüsü Paro’nun ailesi zengin bir adamla evlendirilme kararı alacaktır. Filmin başrollerinde Shahrukh Khan, Aishwarya Rai, Madhuri, Dixit, Jackie Shroff, Kirron Kher rol almaktadır.

Tür: Dram

FRAGMAN


13. Dil Se.. (1998) - IMDb: 7.6

Shahrukh Khan Filmleri

Başarılı Bolly wood oyuncusu Preity Zinta’nın oynadığı ilk film olan “Dil Se..”, gerilim ve dram temalı konularıyla 1998 yılında vizyona girmiştir. Mani Ratman yönetmenlğinde beyazperdeye aktarılan filmin konusu; radyocu olan gencin, ayrılıkçı Kuzey Doğu teröristine aşık olmasını konu etmektedir. Aşk ve terörizm konularının bir arada götürüldüğü film, “Kuzey Hindistan” hakkında detaylı bilgi vermektedir. Filmin başrollerinde Shahrukh Khan “Amarkant”, Manisha Koirala “Meghna”, Preity Zinta “Preeti” ve Aditya Srivastava “Meghna’s” karakterini canlandırmaktadır.

Tür: Gerilim

FRAGMAN


12. Dear Zindagi (2016) - IMDb: 7.6

Shahrukh Khan Filmleri

Hint reklam filmi ve sinema yönetmeni Gauri Shinde tarafından beyazperdeye aktarılan “Dear Zindagi” filmi, 2016 yılında vizyona girmiş en iyi Bollywood filmleri arasında gösterilmektedir. Filmin ana karakteri olan Jehangir ve Kaira, dolu dizgin bir aşka yelken açmaktadır. Sıradan aşk filmlerinin yanı sıra izleyicide düşünme ve sorgulama imkanı sağlayan “Sevgili Hayat” filmi, başarılı oyuncu kadrosuyla bir adım öne çıkmaktadır. Filmin başrollerinde Alia Bhatt “Kaira”, Shahrukh Khan “Dr. Jehangir”, Ali Zafar “Rumi”, Kunal Kapoor “Raghuvendra” ve Angad Bedi “ Sid” karakterini canlandırmaktadır.

Tür: Dram, Romantik

FRAGMAN


11. Baazigar (1993) - IMDb: 7.7

Shahrukh Khan Filmleri

Mustan ve Abbas yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan filmin başrollerinde Shahrukh Khan ve Kajol rol almaktadır. Suç ve gerilim temalı “Baazigar” filmi, istediğini elde etmek için her şeyi göze alan bir gencin hayat hikayesini konu almaktadır. Filmin başrollerinde Shahrukh Khan “Ajan Sharma”, Shilpa Shetty “Seema”, Kajon “Priya”, Johnny Lever “Babulal” karakterini canlandırmaktadır.

Tür: Dram, Suç

FRAGMAN


10. Kuch Kuch Hota Hai (1998) - IMDb: 7.7

Shahrukh Khan Filmleri

Hintli yapımcı Karan Johar yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan “Kuch Kuch Hota Hai”, dram temalı Bollywood filmleri arasında yer almaktadır. Rahul ve Anjani adında iki üniversite öğrencisi son derece yakındır. Anjali, Rahul’a yanık olsa da bunu söylememektedir. Kısa süre sonra Rahul, Tina adında bir kızla tanışarak evlenecektir. Ne yazık ki Tina, bebeğini doğurduktan kısa süre sonra hayatını kaybedecektir. Filmin başrollerinde Shahrukh Khan “Rahul”, Kajon “Anjati”, Rani Mukerji “Tina”, Salman Khan “Aman” ve Sana Saeed “Anjali” karakterine hayat vermektedir.

Tür: Dram

FRAGMAN


9. Darr (1993) - IMDb: 7.8

Shahrukh Khan Filmleri

Hint yapımlı “Darr” filmi, romantik gerilim temalı en iyi Shahrukh Khan filmleri arasında yer almaktadır. Filmin yönetmen koltuğunda Yash Chopra yer alırken oyuncu kadrosunda Shahrukh Khan, Juhi Chawla, Sunny Deol, Tanvi Azmi ve Anupam Kher rol almaktadır. Film, Rahul Mehra ve Sunil Malhotra adındaki iki gencin Awasthi adında genç bir kıza aşık olmasını öykülemektedir. Awasthi’yi elde etmek içim kıyasıya bir mücadeleye giren ikili, aradığı aşkı bulabilecek mi?

Tür: Gerilim, Korku

FRAGMAN


8. Veer-Zaara (2004) - IMDb: 7.8

Shahrukh Khan Filmleri

En İyi Film Ödülü’ne layık görülen “Veer-Zaara”, Hintli yönetmen Yash Chopra tarafından beyazperdeye aktarılmıştır. Bollywood filmleri arasında en güzel dram ve romantik temalı yapımlar arasında gösterilen film, Pakistanlı bir kız olana Zaara ile Hindistan asıllı subay Veer’in arasında geçen imkansız aşkı konu etmektedir. Filmin başrollerinde Shahrukh Khan “Veer”, Preity Zinta “Zaara”, Rani Mukerji “Saamiya” ve Divya Dutta “Shabbo” karakterlerine hayat vermektedir.

Tür: Dram, Romantik

FRAGMAN


7. Kabhi Haan Kabhi Naa (1994) - IMDb: 7.8

Shahrukh Khan Filmleri

KANK olarak da bilinen “Kabhi Haan Kabhi Naa” filmi, 2006 yılında vizyona giren başarılı bir Bollywood filmidir. Dram temasının en güzel şekilde işlendiği filmin yönetmen koltuğunda Karan Johar yer almaktadır. Film, furbol kariyerinin zirvesinde ciddi bir sakatlık geçiren aile babası ve çevresinde gelişen olay örgülerini konu etmektedir. Güzel ve alımlı bir kadına sahip olan adam, çocuklara bakmakla görevlendirilmiştir. Eşi son derece başarılı ve kariyer peşinde olan baş karakterimizin hayatı hiç beklemediği bir anda değişecektir. KANK filmini başrollerinde Karan Johar, Shahrukh Khan, Rani Mukerji ve Preity Zinta rol almaktadır.

Tür: Dram

FRAGMAN


6. Hey Ram (2000) - IMDb: 7.9

Shahrukh Khan Filmleri

Hint yapımlı siyaset filmi olarak vizyona giren “Hey Ram”, Hintli yönetmen Kaman Haasan tarafından beyazperdeye aktarılmıştır. Kaman Haasan, filmin hem yönetmenliğini hem senaryosunu hem de baş rol oyunculuğunu üstlenmektedir. Film, arkeolojik kazı çalışmaları için bir firmada çalışan iki yakın arkadaşın hikayesini konu etmektedir. Hindu ve Müslüman çatışmaları sebebiyle işi bırakmak zorunda kalan baş karakterlerimiz, hayatının büyük acısını yaşayacaklarından habersizdirler. “Hey Ram” filminin başrollerinde Kaman Haasan “Saketh”, Shahrukh Khan “Amjad Ali”, Rani Mukerji “Aparna”, Hema Malini “ Ambujam” karakterlerini canlandırmaktadır.

Tür: Dram, Tarihi Kurgu

FRAGMAN


5. Kal Ho Naa Ho (2003) - IMDb: 8.0

Shahrukh Khan Filmleri

Kal Ho Naa Ho, Bollywood filmleri arasında en iyi dram ve komedi türünde vizyona girmiş filmler arasında yer almaktadır. Hintli yönetmen Nikkhil Advani tarafından beyazperdeye aktarılan filmin başrollerinde Shahrukh Khan, Preity Zinta, Saif Ali Khan, Jaya Bhaduri ve Sushma Seth rol almaktadır. Film, yıllar önce babası intihar eden ve hala bunun acısıyla yaşayan Naina karakterini anlatmaktadır. Annesi ve babaannesi ile oldukça kötü olan Naina’nın hayatını aynı mahallede oturan Aman ile değişecektir. Bambaşka bir hayatın peşine düşen Naina, Aman’ın sakladığı sır ile tepetaklak olacaktır.

Tür: Dram, Komedi

FRAGMAN


4. My Name Is Khan (2010) - IMDb: 8.0

Shahrukh Khan Filmleri

Shahrukh Khan’ın en iyi filmleri arasında gösterilen “My Name Is Khan”, Hintli yönetmen Karan Johar tarafından beyazperdeye aktarılmıştır. Film, asperger sendromuyla başı dertte olan bir Müslüman, sıkıntılarına çare bulmak için ABD başkanına derdini anlatmaya karar vermektedir. Amacı için tüm mücadeleyi vermeye hazır olan baş karakterimiz, zorlu bir yolcuğuna yelken açacaktır. Filmin başrollerinde Shahrukh Khan “Rızvan”, Kenton Duty “Reese”, Kajon “Mandira”, Sobya Jehan “Hasina” ve Christopher B. Duncan “Barack Obama” karakterini canlandırmaktadır.

Tür: Dram

FRAGMAN


3. Dilwale Dulhania Le Jayenge (1995) - IMDb: 8.1

Shahrukh Khan Filmleri

En güzel Bollywood filmleri arasında yer alan “Dilwale Dulhania Le Jayenge”, Hintli yapımcı Aditya Chopra tarafından yönetilmiştir. İlk serisi 1995 yılında beyazperdeye uyarlanan filmin başrollerinde Shahrukh Khan, Kajon, Amrish Puri, Anupam Kher ve Karan Johar rol almaktadır. İyi bir aile babası olarak Londra’da yaşayan Chaudhry, Hindistan’dan gelen bir mektupla çok eskilere gidecektir. Mektup, Chaudhry’nin eski bir arkadaşı tarafından gönderilmiştir. Geçmişte verdiği sözlerle yeniden yüzleşen karakterimiz, kızını arkadaşının çocuğuna vermek için söz vermiştir. Sözünün arkasında durmakta kararlı olan Chaudhry, kızına 1 aylık özgürlük tanıyacaktır.

Tür: Dram

FRAGMAN


2. Chak De! India (2007) - IMDb: 8.2

Shahrukh Khan Filmleri

Hindistan’ın en güzel spor filmleri arasında yer alan “Chak De! India” filminin yönetmen koltuğunda Shimit Amin yer almaktadır. Filmin baş karakterini canlandıran Shahrukh Khan, şike yaptığı düşünülerek buz hokeyi oyunculuğundan uzaklaşmıştır. Aradan geçen 7 yılın ardından Hindistan Kadın Hokey Takımı’nı yeniden yarışmaya hazırlama kararı alacaktır. Kıyasıya bir rekabetin döneceği filmde Kabir karakterini Shahrukh Khan, Preety karakterini Sagarika Ghatge, Vidya karakterini Vidya Malvade ve Komal karakterini Chitrashi Rawat canlandırmaktadır.

Tür: Dram

FRAGMAN


1. Swades: We, the People (2004) - IMDb: 8.2

Shahrukh Khan Filmleri

Hintli yönetmen Ashutosh Gowariker’in yazıp yönettiği “Swades: We, the People” filmi, vatanına dönen Hintli bir adamın gerçek hikayesini konu etmektedir. NASA bünyesinde proje yöneticisi olarak çalışan Hintli Mohan, onun için yıllarca emek veren dadısını aramadığını fark etmektedir. Vicdan azabı çekmeye başlayan Mohan, dadısı Kaveri’yi bulmak için Hindistan’a yeniden gelecektir. Shahrukh Khan’ın en iyi filmleri listemizde birinci sırada yer alan “Swades: We, the People”, 12 farklı dalda ödüle layık görülmüştür. Filmin kadrosunda Gayatri Joshi “Gita”, Shahrukh Khan “Mohan”, Kishori Balal “Kaveri”, Daya Shankar “Mela” karakterlerini canlandırmaktadır.

Tür: Dram

FRAGMAN

Önerilen İçerik; En İyi Chris Evans Filmleri

Neoldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.