Meslek Seçiminin Önemi

Meslek seçimi nasıl olmalıdır? Meslek seçimi neden önemlidir?
Meslek Seçiminin Önemi

Türkiye'de kalkınma insan gücüyle gerçekleşiyor. Evet, bu doğru ama Türkiye'de insanların kendi istediği mesleği yapamama gibi bir sorunu var. Bildiğiniz üzere büyüme ve kalkınma aynı şey değildir. Kalkınma için bireylerin ilgi ve yeteneklerine uygun meslek alanlarına yerleştirilmesi gerekir.

Meslek Seçiminde Etkili Olan Özellikler

  • Bireyin Kişisel Özellikleri

Özel yetenekleri, ilgileri vb.

  • Bireyin Fiziksel Özellikleri

Cinsiyeti, boyu, ses tonu vb.

  • Aileye Ait Özellikler

Ailenin ekonomik seviyesi, kültürel seviyesi vb.

  • Dış Çevreye Ait Özellikler

Arkadaşların etkisi, ülkenin ekonomik durumu vb.

Tıpkı meslek seçimi gibi öğrenim seçimi de insanların hayatında son derece önemli önemli bir karardır. Makro olarak baktığımızda bu ülke için de önem arz eder. Kişinin hayatında önemlidir çünkü yaşamının çoğunda yer kaplayacak olan mesleğini seçmesi için öğrenimi ona referans olacaktır. Ülke için önemlidir çünkü çalışma hayatının her alanında, çalışanların o alanla ilgi eğitim almış olması son derece önemlidir.

Tüm bunlarla birlikte en önemlisi kişinin mutlu bir hayat sürdürmesidir. Mutlu bir hayat sürdürmek isteyen kişi, bunu ancak ve ancak mutlu olduğu bir işi yaparak gerçekleştirebilir. Belki sadece geçimini sürdürebilmek için sevmediği işte çalışanlar çoğunluktadır. Peki, bu onların yaşamını, mutluluğunu ve diğer insanların hayatını nasıl etkiliyor? Tabi ki olumsuz. 

Buradan şu sonuç çıkıyor ki meslek, sadece geçim sağlamak için yapılan iş değil bir yaşam şeklidir. Başarı ile birlikte mutlu olmaktır. Belki de daha doğru cümle şudur: Mutluluk ile birlikte başarılı olmak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.