Türkiye'deki En İyi Besyo Üniversiteleri

Spor alanında uzmanlaşabileceğiniz, kaliteli eğitim ve zengin içerikli programlarıyla en iyi Besyo üniversitelerini sizin için araştırdık.
Türkiye'deki En İyi Besyo Üniversiteleri

Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Üniversiteleri (Besyo), kariyerini spor dünyası ile oluşturmak isteyen öğrencilere birçok imkan sunmaktadır. Türkiye’de bu imkanları, kaliteli eğitim ve büyük çaplı organizasyonlar ile sağlayan üniversite sayısı da oldukça fazladır. Teorik bilgi ve pratik becerileri bir araya getiren bu üniversiteler, öğrencilere spor ve sağlık alanında başarılı bir şekilde ilerlemelerinin temelini atmalarına yardımcı olmaktadır.

Spor ve Bilimin Buluştuğu En İyi Besyo Üniversiteleri

Nitelikli ve kıdemli kadrosuyla, öğrencilere spor alanında kusursuz tesis ve yer ortamı yaratan Besyo üniversiteleri, zengin akademik programları ile bilgiyi öğrencilere aktararak, daha sonra bu bilgileri uygulamalı bir şekilde harmanlamaya katkı sağlamaktadır. Saha deneyimi ve teorik bilgiyi, alanında uzman kişilerle beraber ilerleten üniversiteler, öğrencilerin hangi alanda ilerlemek istediklerine yardımcı olarak, hem kafalarındaki soru işaretini kaldırarak hem de başarılı bir kariyere adım atmalarında rol oynamaktadır. Gelin, Türkiye'deki en iyi Besyo üniversitelerini hep birlikte inceleyelim.

1. Hacettepe Üniversitesi

En İyi Besyo Üniversiteleri Hacettepe Üniversitesi

1989 yılında kurulan Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, sağlık bilimleri, fen bilimleri, sosyal bilimler ve eğitim bilimleri gibi alanında uzman birçok kişinin deneyim ve bilgilerini öğrencilere aktarmaktadır. Sistematik ve bilimsel olarak her açıdan katkı sağlayarak kariyerlerini spor alanında ilerletmek isteyen öğrenciler, insan hareketlerini tüm boyutlarıyla öğrenerek, vücut dilini iyi bir şekilde tanımlarına yardımcı olmaktadır.

Sportif performansların geliştirilmesi bir yana fiziksel aktivitelerini de rahatlıkla gerçekleştirebilmeleri için öğrencilere geniş bir alan imkanı tanıyan fakülte, özellikle spor bilimleri açısından ülkemizin öncü üniversitelerinden bir olmaktadır. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği başta olmak üzere, Egzersiz ve Spor Bilimleri ve Rekreasyon dahil 3 ayrı bölüm imkanı tanıyarak öğrencilerin ilerlemek istedikleri alanlarda koşulsuz destek göstermektedir.

2. İstanbul Üniversitesi

En İyi Besyo Üniversiteleri İstanbul Üniversitesi

Özel yetenek sınavlarıyla da alım yaparak, geleceğin parlayan yıldızlarının yetişmesine katkı sağlayan İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, 1997 yılında eğitim vermeye başlamıştır. Spor alanında ihtiyaç duyulan ve çağımızın toplumsal eksikliklerini kapatarak, bilinçli ve profesyonel sporcular yetişmesine yardımcı olan fakülte, iletişim becerileri başta olmak üzere, bir sporcunun olmazsa olmazlarından olan analitik yetenek ve eleştirel düşünceye sahip olmaları için güçlü kadrosuyla destek sağlamaktadır.

Mezun olduktan sonra birçok alanda çalışma imkanı sunan bölüm içinde öğrenciler, teorik ve uygulamalı derslerin entegre edilmesiyle, daha rahat ve anlaşılır bir eğitim hayatı geçirmektedirler. Aynı zamanda spor yönetiminin felsefesini derinlemesine öğrenen öğrenciler, deneyimlerini tüm dünya ile paylaşma fırsatı yakalamaktadır.

3. Gazi Üniversitesi

En İyi Besyo Üniversiteleri Gazi Üniversitesi

Etkinlik ve organizasyonlarla birlikte, öğrencilerin kaliteli ve zengin içerikli bir eğitim hayatı geçirmesine imkan tanıyan Gazi Üniversitesi, Cumhuriyet Dönemi'nde kurulan ilk beden eğitimi öğretmeni yetiştiren bir fakülte olarak bilinmektedir. Öğrencilerin, araştırmacı, sorgulayıcı ve en önemlisi çözümleyici bir yaklaşımla yetişmelerine yardımcı olan fakülte, her birinin liderlik vasfı taşıyabilecek üreten ve paylaşan toplum olması için çaba göstermektedir.

Sadece ülkemizde değil, ulusal alanda da tanınan kişiler olmaları için akademik kadrosuyla çalışan fakülte, daima yenilikçi bir vizyon ve misyon ile eğitim vermektedir. 1982 yılında eğitim vermeye başlayan fakülte, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon olmak üzere dört bölüm ile hizmet vermektedir.

4. Marmara Üniversitesi

En İyi Besyo Üniversiteleri Marmara Üniversitesi

1976 yılında kurulan Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, 4 yıllık lisans eğitimi ile öğrencilerin donanımlı ve spor alanında yetişmiş bilinçli bir birey olmalarına katkı sağlamaktadır. Milli takımlarda antrenörlük hizmeti veren kişilerin bulunduğu akademik kadroyla birlikte kaliteli bir ders içeriği sunan fakülte, dünya ve olimpiyat şampiyonları dahil birçok mezunların yetişmesine vesile olmuştur.

Yetenek sınavıyla da alım yapan okulun temel misyonu, bilgi üreten ve topluma hizmet eden adaylar yetiştirmektir. Aynı zamanda ülkenin vizyonunu temel alarak, öğrencilere program sunan üniversite, Atatürk ilkelerini de benimseyerek, spor dünyasında öncü ve lider kişiler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

5. Ege Üniversitesi

En İyi Besyo Üniversiteleri Ege Üniversitesi

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak hizmet vermeye başladıktan sonra, Spor Bilimleri Fakültesi olarak eğitim sürecine devam eden Ege Üniversitesi, öğrencilerin belirledikleri hedefler doğrultusunda, bilimsel araştırmalar ile beraber ideal düzeyde eğitim veren bir fakültedir. 1992 yılında kurulan fakülte, köklü akademik geçmişi sayesinde, spor alanında ilerlemek isteyen öğrencilerin sıklıkla tercih ettiği üniversite olarak bilinmektedir.

Beden Eğitimi ve Sport Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği (1. ve 2. Öğretim) olmak üzere 3 bölüme sahip olan fakülte, ülkesine ve dünya adına duyarlı, bilinçli ve üretken bir nesil olarak hizmet etmelerine yardımcı olmaktadır. Kurulduğu günden itibaren birçok öğrenciyi spor dünyasına kazandıran kurum, atletizm sahası, jimnastik salonu, kapalı ve açık yüzme havuzu gibi çok çeşitli tesis imkanlarını öğrencilere sunmaktadır.

6. Gaziantep Üniversitesi

En İyi Besyo Üniversiteleri Gaziantep Üniversitesi

Beden Eğitimi ve Spor, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük Eğitimi gibi bölümlerle hizmet veren Gaziantep Üniversitesi, geniş akademik kadrosunda bulunan profesör, öğretim üyesi, öğretim görevlisi ve araştırma görevlileriyle birlikte eğitim vermektedir. Nitelikli sporcuların topluma kazandırılmasına katkı sağlayan fakülte, 1997 yılında hizmet vermeye başlamıştır.

Eğitim ve bilimin entegre edilen misyonuyla, sadece teorik olarak değil aynı zamanda uygulamalı şekilde eğitim veren fakülte, etik değerleri ön planda tutarak, toplumsal duyarlılıkları her daim kariyerinin önünde tutacak nesiller yetiştirmeyi amaç edinmektedir.

7. Kocaeli Üniversitesi

En İyi Besyo Üniversiteleri Kocaeli Üniversitesi

Gelişen teknolojiyi takip ederek, öğrencilerin istekleri doğrultusunda eğitim veren Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, 1992 yılında kurulmuştur. Genel vizyon ve misyonunu, bilgi aktaran üniversite olarak değil, bilgi üreten üniversite olarak belirten kurum, öğrencilere de bu amaç doğrultusunda eğitim vermektedir. İyi birer bilinçli sporcuları, akademik kadrosuyla birlikte yetiştiren üniversite, özellikle sporcu olmak isteyen kişilerin sıklıkla tercih ettiği fakülte olarak bilinmektedir.

8. Dokuz Eylül Üniversitesi

En İyi Besyo Üniversiteleri Dokuz Eylül Üniversitesi

İzmir'in Seferihisar ilçesinde bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi, beden eğitimi alanında altyapıyı oluşturarak, gelişen spor teknolojisini takip ederek eğitim vermektedir. 2009 yılında kurulan fakülte, nitelikli mezunların yetişmesine katkı sağlayarak 4 yıllık bir eğitim vermektedir. Aynı zamanda diğer üniversiteler ile iş birliği yapmaktan çekinmeyen fakülte, bilimin ve sporun ayrılmaz bir bütün olduğunun bilinciyle hareket ederek, dinamik bir eğitim kadrosuyla bu alanda bilinçli nesiller yetiştirmektedir.

Spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, jimnastik salonu, kondisyon salonu, egzersiz fizyoloji laboratuvarı ve konferans salonu gibi birçok imkanı öğrencilere sunan üniversite, ekstra olarak Erasmus ve Farabi değişim programları gibi eğitim hizmeti sağlamaktadır.

9. Ankara Üniversitesi

En İyi Besyo Üniversiteleri Ankara Üniversitesi

2013 yılında hizmet vermeye başlayan Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, öğrencilerin gerekli teknik bilgi sahibi olmasına katkı sağlayarak, uygulamalı eğitimlerle birlikte yeterli düzeyde yetişmelerine yardımcı olmaktadır. Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı çağdaş bir nesil yetiştirme amacını da ön planda tutan üniversite, toplum ve birey üzerindeki spor etkilerini öğrencilere aktararak, başarılı bir meslek hayatı geçirmelerine katkı sunmaktadır.

Lisans eğitimlerinin yanı sıra lisansüstü eğitim de veren fakülte, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yer almaktadır. Düzenlenen organizasyonlar ile diğer kurumlarla birlikte iletişim halinde olmalarına da imkan tanıyan okul, organizmanın yapı ve fonksiyonlarını bilen ve biyolojik-psikolojik stresin tartısını en doğru şekilde yapabilen bireyler yetişmesi için eğitim vermektedir.

10. İnönü Üniversitesi

En İyi Besyo Üniversiteleri İnönü Üniversitesi

Malatya, Battalgazi'de bulunan İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, 2014 yılında eğitim hayatına başlamıştır. Yetenek sınavıyla da alım yaparak, alanının parlayan yıldızlarını ön gören üniversite, spor bilimleri, beden eğitimi, antrenörlük ve spor yönetimi gibi alanlarda, hem lisans hem lisansüstü eğitim vermektedir. Fakülte içerisinde görülen teorik bilgileri, uygulamaları dersler ile destekleyen üniversite, öğrencilerin aynı zamanda pratik beceriler kazanmasına yardımcı olmaktadır. Ekstra olarak alanlarında disiplin sahibi olmalarına katkı sunarak, bu imkanları, ders, saha çalışmaları ve laboratuvarlarda göstermelerine de imkan sunan kurum, staj imkanı ve projelerle birlikte, istedikleri alanda uzmanlaşmalarına ve yeterli bilgiye ulaşmalarına fırsat tanımaktadır.

En İyi Besyo Üniversiteleri

#Üniversiteİlçe / İlKuruluş
1Hacettepe ÜniversitesiBeytepe / Ankara1989
2İstanbul ÜniversitesiAvcılar / İstanbul1997
3Gazi ÜniversitesiYenimahalle / Ankara1982
4Marmara ÜniversitesiBeykoz / İstanbul1967
5Ege ÜniversitesiBornova / İzmir1992
6Gaziantep ÜniversitesiŞahinbey / Gaziantep1997
7Kocaeli Üniversitesiİzmit / Kocaeli1992
8Dokuz Eylül ÜniversitesiSeferihisar / İzmir2009
9Ankara ÜniversitesiGölbaşı / Ankara2013
10İnönü ÜniversitesiBattalgazi / Malatya2014

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.