En İyi Sayısal Bölümler - SAY Puanıyla Alan Fakülteler

Geleceğinizi inşa ederken, yeni meslek arayışında olan sayısalcılar için en iyi sayısal bölümleri sıraladık.
En İyi Sayısal Bölümler - SAY Puanıyla Alan Fakülteler

Sayısal bölümler, tıp fakültesi, pilotaj, mühendislikler ve eczacılık gibi birçok meslekte uzmanlaşmanızı sağlayan bölümlerdir. Gelecek planı yapan sayısalcıların birçok alternatifi olduğunu söyleyebiliriz. Üniversite tercihi yaparken bölüm seçmek ise tüm hayat akışınızı etkileyen bir durumdur. Dolayısıyla seçim yaparken mesleği incelemeli ve sizin için uygun olduğuna emin olmalısınız.

Seçtiğiniz bölümün derslerini, zorluk derecesini ve üniversite detaylarını en ince ayrıntılarına kadar araştırmanızı öneririz. Bir ömür sizlere olanaklar sunan, sizi mutlu eden mesleklere yönelmeli ve en doğru tercihi yapmalısınız. Bu sayede hayatınız boyunca sizin için ilk sırada yer alan kariyerinizle, mutlu bir ömür geçirebilirsiniz.

Geleceğinizi İnşa Etmeniz İçin En İyi Sayısal Bölümler

Geleceğinizi ve kariyerinizi inşa etmenizi sağlayan sayısal bölümler, mesleğinizde uzmanlaşmanızı sağlıyor. Eğer tercih yapma dönemindeyseniz, ülkemizin değerli üniversiteleri ve değerli akademik ekiplerinden eğitim alabilir ve donanımlı bireyler haline gelebilirsiniz. Sizler için en üst düzey eğitimi sunan iyi üniversiteleri tercih etmenizi öneririz. Bu sayede hem sosyal hem de mesleki anlamda tam anlamıyla donanımlı ve kariyerinde başarılı bireyler haline gelebilirsiniz.

Bölüm seçimi kadar, üniversite seçiminin de oldukça önemli olduğunu söylemek doğru olacaktır. Mesleğinizi bulma ve öğrenme yolunda ilerlerken yaptığınız işten memnun olmanızı sağlayacak, örnek alabileceğiniz, donanımlı bir akademisyen ekipten eğitim almak bir ayrıcalıktır. Bu sayede mesleğinize ve bölümünüze daha iyi sarılabilirsiniz. Hayatınızı şekillendirirken yeni meslek arayışında olan sayısalcılar için en iyi sayısal bölümleri sıraladık.

1. Tıp Fakültesi

Türkiye'nin En İyi Sayısal Bölümleri Tıp Fakültesi

Tıp Fakültesi, sayısal bölümün en değerli ve en anlamlı bölümlerinden biridir. Ömrünü iyileştirmeye ve yaşam sunmaya adayan doktorlar ve cerrahlar, tıp fakültesinden mezun oluyorlar. En yüksek puanla öğrenci kabul eden Tıp Fakültesi, ilk 100 sıralamayla İstanbul Medipol Üniversitesi ve Koç Üniversitesinde öğrenci kabul ediyor. Birçok üniversitede yer alan Tıp Fakültesinin en değerli meslek eğitimini sunan ve en yüksek puanla kabul eden bölümlerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Hayatınız boyunca iyileştirmek ve mutlu etmek istiyorsanız Tıp Fakültesini tercih edebilirsiniz. Tüm dünyanın en değerli mesleği olan doktorluk, insan hayatı için son derece önemli bir meslektir. Ancak Tıp Fakültesi, oldukça zorlayıcı bir okul sürecidir. Dolayısıyla hayatınızı ve ideallerinizi bu yönde belirlemelisiniz. Kendinizi mesleğe adamalı ve okul dönemi boyunca her an çalışmaya hazır olmalısınız. Mezun olduktan sonra dahi hayatınızın önceliği, hastalarınız olacaktır. Dolayısıyla Tıp Fakültesini seçmek büyük bir karardır.

Tıp Fakültesi okuyanlar insan anatomisiyle ilgili tüm detayları öğrenir. Mezun olduktan sonra ise hastanelerde, kliniklerde, araştırma merkezleri ve özel muayenehanelerde kolaylıkla mesleğini yerine getirebilir. Uzmanlık sınavına girerek uzmanlık unvanını alabilir ve cerrah olma yolunda ilerleyebilirsiniz.

2. Bilgisayar Mühendisliği

Türkiye'nin En İyi Sayısal Bölümleri Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği özellikle son zamanlardan teknolojinin gelişmesiyle en popüler mesleklerden biri olmaya başladı. Teknolojinin her geçen gün geliştiği ve birçok mesleğin yerini yapay zekaya bıraktığı bir geleceğe gidiyoruz. Dolayısıyla Bilgisayar Mühendisleri tüm dünyada kolaylıkla iş bulabilen mesleklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bilgisayar mühendisi adayı öğrenciler ilk 330-400 sıralamayla Koç Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi tarafından kabul ediliyor.

Bilgisayar Mühendisliğinin Tıp Fakültesinden sonra, en yüksek puanla kabul eden bölümlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Bilgisayar Mühendisleri, yazılım, algoritma ve programlamayla ilgilenen değerli mesleklerden biridir. Günümüzün ve geleceğin değerli mesleklerinden biri olan Bilgisayar Mühendisleri, hayatımızı kolaylaştıran teknolojik dünyanın en büyük yaratıcılarındandır. Dolayısıyla değerli ve uzmanlık gerektiren bir bölüm olduğunu söyleyebiliriz.

Bilgisayar Mühendisliğinden mezun olduğunuzda birçok alanda iş bulabilir, dilerseniz kendi işinizi de yapabilirsiniz. Uluslararası bir meslek olduğu için genelde İngilizce eğitim verilir. Bu sayede dünyanın her yerinde iş bulabilir ve hayatı keşfederek yaşayabilirsiniz. Tüm dünyada yapay zeka çalışmaları, bilgisayar ve yazılım sektöründe web tasarım uzmanı, veri analisti, kalite kontrol ve test uzmanı ve robotik mühendisliği gibi alanlarda kolaylıkla iş bulabilirsiniz.

3. Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Türkiye'nin En İyi Sayısal Bölümleri Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği en yüksek sıralamayla Koç Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi tarafından kabul ediliyor. Değerli ve yüksek başarı sıralamasına sahip olan bölüm, tercih edilen ve memnun kalınan bölümlerden biridir. Eğer sayısal bölüm tercihi yapma dönemindeyseniz ve elektrikle ilgili sorunları çözmeye odaklanma konusunda kendinize güveniyorsanız, bu bölümü tercih edebilirsiniz.

Farklı endüstrilerde birçok iş olanağı sunan Elektrik-Elektronik Mühendisliği temelde, elektrik ve elektronikle ilgili sorunları çözmek amacında olan bir bölümdür. Bölümde sizlere verilen eğitim sayesinde Devre Analizi, Elektromanyetik Teori, Elektrik Sistemleri Tasarımı ve Sinyal İşleme gibi birçok konuda uzmanlaşmanız sağlanıyor. Bu sayede bölümden mezun olduğunuda Enerji, Elektrik, Elektronik, Otomasyon, Robotik ve Savunma ve Uzay Endüstrileri gibi birçok alanda iş bulmanız mümkün.

4. Pilotaj

Türkiye'nin En İyi Sayısal Bölümleri Pilotaj

Hayali Pilot olmak olanlar için en ideal bölüm ise ''Pilotaj'' bölümüdür. Pilotaj bölümü, pilot olmak isteyenler için en ideal bölümdür. En yüksek puanla Özyeğin Üniversite'sinde öğrenci kabul edilen bölüm, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi gibi birçok değerli üniversitede eğitim imkanı sunuyor.

Pilotaj bölümünü tercih eden ve mezun olanlar uçak kullanımı, uçak planlaması, hava sahası, uçak dinamiği gibi konularda uzmanlaşıyor. Eğer hayalinizde pilot olmak varsa ve sayısal tercih dönemindeyseniz sizin için pilotluk, hayatınıza mutluluk katacak en iyi mesleklerden biri olabilir. Birçok değerli ve uzman ekip tarafından eğitim verilen üniversitelerde, en iyi eğitimi alabilir ve hayatınıza uçak kullanarak ve dünyayı gezerek mutluluk katabilirsiniz.

5. Makine Mühendisliği

Türkiye'nin En İyi Sayısal Bölümleri Makine Mühendisliği

Makine Mühendisliği, günümüzün en değerli mesleklerinden biridir. Temel fizik kurallarıyla enerji türlerini dönüştüren makinelerin üzerinde çalışma yapan bir bölümdür. Makine Mühendisleri genel olarak mukavemet, akışkan mekaniği, robotik ve motorlar gibi bilgilere sahip olarak makine tasarlama ve imal etme konusunda uzmanlaşan mühendislerdir. Aynı zamanda en ucuz yöntemleri kullanarak en kaliteli ürünleri ortaya çıkarmak ve iş sağlığı ve güvenliğini her daim önde tutarak, enerji dönüşümü ve mekanik üzerinde yeni bilgileri daima takip eden mühendislerdir.

Makine Mühendisleri, birçok değerli üniversitede eğitim alabilir ve uzmanlaşabilir. En yüksek sıralamayla öğrenci kabul eden üniversiteler başta Koç Üniversitesi olmak üzere Boğaziçi Üniversitesi , Bilkent Üniversitesi ve TOBB üniversitesidir. Bu üniversitelerin değerli akademik kadrosundan en iyi eğitimi alabilir ve mesleğinizde için uzman konumuna gelebilirsiniz. Eğer ilgi alanınız bu yöndeyse ve hayatınız boyunca bu meslekte uzmanlaşmak istiyorsanız, sizin için ideal bölümlerden biridir.

6. Yapay Zeka Mühendisliği

Türkiye'nin En İyi Sayısal Bölümleri Yapay Zeka Mühendisliği

Yapay Zeka Mühendisliği, yüksek puan skalasında ve yüksek başarı sıralamasında olan günümüzün en değerli mesleklerinden biridir. Geleceğin ve günümüzün değerli mesleklerinden biri olan Yapay Zeka Mühendisliği, TOBB Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesinde yüksek puanla öğrenci kabul edilen bir bölümdür. Değerli akademik kadrosuyla ve uzman ekibiyle eğitim almanızı sağlayan iyi bir üniversitede Yapay Zeka Mühendisliği okuyabilirsiniz.

Yapay Zeka Mühendisliği bölümünde makinelerin insan beyni gibi düşünme ve hareket etme kabiliyetine sahip olması için programlama ve yazılım alanında üst düzey eğitim almanızı sağlayan bir bölümdür. Her alanda robotikleşen ve teknolojinin sıçrama yaşadığı dönemimizin en ideal mesleklerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Eğer yazılım, programlama ve yapay zeka konusunda ilgiliyseniz ve hayatınızı bu mesleği yaparak devam ettirme hayaliniz varsa, sizin için en ideal bölümlerden biridir.

7. Diş Hekimliği

Türkiye'nin En İyi Sayısal Bölümleri Diş Hekimliği

Diş Hekimliği, her daim ihtiyaç duyulan ve insan sağlığı için büyük önem taşıyan bölümlerden biridir. Eğer diş ve diş sağlığı konusunda ilginiz varsa, insanlara yardımcı olmak ve iyileştirme hayalindeyseniz, sizin için en ideal bölümlerden biri olabilir. Diş Hekimliği, en yüksek puan sıralamasıyla Yeditepe Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi tarafından öğrenci kabul ediyor. Hacettepe Üniversitesi ve İstanbul Medipol Üniversitesi de bir sonraki sıralamadadır. İyi üniversiteler, değerli akademik ekibinden eğitim almanızı ve mesleğinizi en iyi şekilde öğrenmenizi sağlar.

Diş Hekimliği, diş, diş eti ve çene yapısı sağlığı hakkındaki tüm bilgileri öğrenerek iyileştirme konusunda uzmanlaşan bir bölümdür. Mezun olduğunuzda dilerseniz özel kliniklerde ve hastanelerde çalışabilir, dilerseniz kendi kliniğinizi açabilirsiniz. Alanında uzmanlaşan iyi bir Diş Hekimi her daim ihtiyaç duyulan ve değerli bireylerdir. Dolayısıyla hayatı boyunca insanları iyileştirmek ve estetik görünüm sahip olmasını sağlamak isteyenler için en iyi bölümlerden biridir.

8. Eczacılık

Türkiye'nin En İyi Sayısal Bölümleri Eczacılık

Eczacılık bölümü, sağlık sektörünün en değerli bölümlerinden biridir. Yeditepe Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesinde yüksek puanla kabul edilen bölüm, ilaç ve kozmetik alanında insanların ihtiyaçlarını tamamlayan, değerli bir bölümdür. Eczacılık bölümünde sağlıkla ilgili ilaç ve kozmetik, gıda takviyeleri, saklama ve dağıtım işlemleri gibi birçok alanda uzmanlaşabilir ve eczacı olarak görev yapabilirsiniz.

Eczacılık bölümü okuyan öğrencilerin derslerinde insan vücut yapısını öğrenme, Kimya, Biyoloji, Farmakoloji ve Toksikoloji gibi birçok bölüm mevcuttur. Bu bölümler sayesinde insan vücudu ve ilaçlar konusunda uzmanlaşmanız ve insanlar için yararlı ilaçların dağıtımını yapmanız mümkün. Mezun olduktan sonra dilerseniz kendi eczanenizi açabilir ve hayatınız boyunca insanların iyileşmesine katkıda bulunabilirsiniz.

9. Mimarlık

Türkiye'nin En İyi Sayısal Bölümleri Mimarlık

Mimarlık bölümü, insan yaşam alanlarını tasarlayan, vizyon ve beceri sahibi insanlar yetiştiren bir bölümdür. Hayali olan ve mesleği sevenler için en güzel bölümlerden biridir. Öncelikle en yüksek Mimarlık bölümü üniversitelerinin Bilkent Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi olduğunu görüyoruz. Bu üniversitelerin uzman ve değerli eğitimcilerinden en iyi eğitimi alabilir ve siz de alanınızda uzmanlaşabilirsiniz.

Mimarlık bölümü, estetik ve işlevsellik özelliklerini bir arada tutan ve Tasarım Teorisi ve Tarihi, Yapı Malzemeleri, İnşaat Mühendisliği derslerini alan bir bölümdür. Kullanışlı ve güvenilir yapılar inşa eden mimarlık, oldukça değerli bir meslektir. Özellikle estetik ve beceri konusunda kendine güvenen, hayatı boyunca bu meslekte mutlu olacağını düşünenler için en ideal bölümlerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Mimarlık bölümünden mezun olduğunuzda özel mimarlık firmaları, inşaat şirketleri, devlet kurumları, kentsel planlama kurumları gibi birçok alanda iş bulabilirsiniz. Eğer bölümde uzmanlaşmak ve eğitim vermek istiyorsanız akademisyen olabilir ve başka insanların hayatına dokunabilirsiniz. Bölümü sevenler ve bu konuda kendini geliştirmek isteyenler için oldukça avantajlı bir meslektir.

10. Veterinerlik

Türkiye'nin En İyi Sayısal Bölümleri Veterinerlik

Veterinerlik, en değerli mesleklerden biridir. Hayvanların sağlığını önemseyen ve iyileştiren veterinerlere her zaman ihtiyacımız var. Eğer hayvanları seviyor ve onları iyileştirerek hayata anlam katmak istiyorsanız, sizin için hayatınızı güzelleştiren bir meslek olabilir. En yüksek başarı sıralamasıyla öğrenci kabul eden üniversiteler ise başka Ankara Üniversitesi olmak üzere İstanbul Üniversitesi, Uludağ Üniversitesidir.

Veterinerlik bölümü öğrencileri, hayvanların sağlığı, bakımı ve tedavisi için Hayvan Anatomisi, Hayvan Beslenmesi, Hastalık Teşhisi gibi birçok dersi alır. Bu sayede hayvanlarla ilgili her konuda bilgiye sahip olan Veterinerler, hayvanların sağlığını iyileştirebilir. Aynı zamanda hayvanların fizyolojik ve davranışsal ihtiyaçlarını en iyi şekilde bilen ve onlara yardımcı olan uzman veterinerler olabilirsiniz.

Veterinerlik okuyanların mezun olduğunda birçok iş fırsatı vardır. Öncelikle bölümü tercih edenlerin hayvanları sevmesi ve hayatı boyunca onlara yardım etmeyi amaçlaması önemlidir. Mezun olduktan sonra ise hayır kuruluşlarında, araştırma ve laboratuvarlarda, hayvan besini üreten kuruluşlarda, ilaç firmaları ya da gıda firmalarında kolaylıkla iş bulabilirsiniz. Hayvan hastanelerinde çalışabilir, dilerseniz kendi veteriner kliniğinizi açabilirsiniz. Hayvanların sağlığını iyileştiren veterinerlik, her an ihtiyaç duyulan, en değerli mesleklerden biridir.

En İyi Sayısal Bölümler

#BölümLisans YılıPuan Türü
1Tıp6SAY
2Bilgisayar Mühendisliği4SAY
3Elektrik-Elektronik Mühendisliği4SAY
4Pilotaj4SAY
5Makine Mühendisliği4SAY
6Yapay Zeka Mühendisliği4SAY
7Diş Hekimliği4SAY
8Eczacılık4SAY
9Mimarlık4SAY
10Veterinerlik4SAY

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum