En Çok Para Kazandıran 10 Meslek

Daha kaliteli bir yaşam için herkes kendisine en uygun mesleği aramaktadır. Bu içeriğimizde size uygun olabilecek en çok kazandıran meslekleri derledik.
En Çok Para Kazandıran 10 Meslek

Herkesim amacı iyi bir iş sahibi olmak ve güzel kazanç sağlamaktadır. Günümüzde öyle meslekler var ki oldukça iyi miktarlarda para kazanmamızı sağlayabiliyor. Bu içeriğimizde ülkemizde en çok kazandıran meslekleri derledik.

İşte Türkiye'de en çok para kazanan meslekler...

1. Pilot

En Çok Para Kazanan Meslekler

Hem Türkiye'de hem de dünyada en çok kazandıran mesleklerden birisi de pilotluktur. Çalışılan havayolu şirketine göre farklılık gösteren kazanç, ABD'de yıllık 90.000 Dolar ile 400.000 Dolar arasında değişiklik göstermektedir.

Pilotlar Türkiye'de de oldukça yüksek miktarlarda para kazanılabilmektedir. 50 bin ile 100 bin TL arasında kazanç vaat eden bu meslek, çalışma şartları açısından da oldukça iyidir.

2. Uzman Doktor

En Çok Para Kazanan Meslekler

Türkiye'de en çok kazandıran mesleklerden birisi hiç şüphe yok ki uzman doktorluktur. Belirli alanlarda uzmanlaşan doktorlar hem özel sektörde hem de devlette çalışabilmektedir. Kamuda maaşları çok yüksek olmasa da özel sektörde ciddi paralar kazanabilmektedirler.

3. Yazılım Mühendisliği

En Çok Para Kazanan Meslekler

Günümüzün ve geleceğin en önemli mesleği olarak gösterilen yazılım mühendisliği, gün geçtikçe daha fazla para kazandırmaktadır. Ülkemizde bile başlangıç maaşlarının 1000 Dolar seviyesinde olduğu bu meslek, yurtdışındaki şirketlerde 2500 Dolar'dan başlamaktadır.

Yazılımcıların çoğunluğunun evinden çalışması sebebiyle Türkiye'den yurtdışına da çalışabilme imkanı olması bu mesleği Türkiye'nin en çok kazandıran mesleklerinden birisi yapıyor. Proje bazlı veya bir şirkette yer alan yazılımcılar oldukça yüksek refah seviyesine kavuşmaktadırlar.

4. Diş Hekimi

En Çok Para Kazanan Meslekler

Üniversitelerin ilgili bölümünden mezun olan diş hekimleri, hem kamuda hem de özel sektörde çalışabilmektedir. İsterse kendi işyerlerini açabilen bu mesleğe sahip olan kişiler hizmet ettiği hasta sayısına göre para kazanmaktadırlar. Başka bir firmada çalışırlarsa ise ona göre bir maaş alır.

ABD'deki bir diş hekimi yıllık 129 bin dolar kazanmaktadır. Bu sayede de ABD'deki en çok kazandıran meslek gruplarından ikincisi olmaktadır. Türkiye'de ise maaşlar 15.000 - 45.000 TL arasında değişmektedir.

5. Üniversite Profesörü

En Çok Para Kazanan Meslekler

Oldukça zorlu süreçlerden geçerek profesör olmaya hak kazanan kişiler çok yüksek olmasa da ciddi miktarda para kazanmaktadır. Profesörlerinin aldığı maaşlar çalıştığı üniversiteye göre değişiklik göstermektedir. Kamuda çalışan profesörlerin maaşı ise kıdem yılına göre değişmektedir. Uluslararası görevlerde yer alan ve belli bilgi birikimi olan profesörler ise ciddi miktarda maaş almaktadır.

6. Avukat

En Çok Para Kazanan Meslekler

Avukatlık da Türkiye'de en çok para kazandıran meslekleri arasındadır. Hukuk fakültesi eğitimini aldıktan sonra kişiler 1 yıl stajyer avukatlık yaparak ruhsat kazanıyorlar. Daha sonra da kamuda, özel sektörde ya da kendi bürolarını kurarak meslek hayatına başlayabilirler.

Avukatlar çalıştıkları yere göre para kazanmaktadır. Kamuda çok fazla para kazanmayan avukatlar özel sektörde ciddi miktarda ücret alabilmektedirler. Avukatlar, kendi bürolarını kurarak ya da önemli hukuk firmalarında işe başlayarak aldıkları dosyalara göre kazanç sağlamaktadırlar.

7. Eczacılık

En Çok Para Kazanan Meslekler

Eczacılık da iyi kazandıran meslekler arasındadır. Üniversitelerin ilgili bölümünde okuyan kişiler bu mesleği icra edebilmektedir. Bu kişiler çoğunlukla başka birinin eczanesinde çalışmaya başlamaktadır. Ancak kendi eczanesini açarak da meslek hayatına başlanılabilir.

8. Terapist

En Çok Para Kazanan Meslekler

Bu meslek şimdi de çok yüksek rağbet gördüğü gibi geleceği de çok açıktır. Terapistliğin kamuda iş imkanları olsa da kişiler genellikle özel sektörde çalışmaktadır. Belirli kliniklerde çalışan terapistler görüşme başına ücret kazandıkları için ne kadar çok hastayla ilgilenirse o kadar yüksek para kazanmaktadır.

9. IT Yöneticisi

En Çok Para Kazanan Meslekler

Geleceğin mesleklerinden birisi olan IT yöneticisi, özel sektörlerde oldukça fazla iş imkanına sahiptir. Bu mesleğe sahip olan kişiler firmaların çeşitli departmanlarında çalışmaktadır. Buna göre de aldıkları maaş değişmektedir.

ABD'de bu mesleği yapan kişiler yıllık 140 bin Dolar kazanırken, Avrupa'da 100 bin Euro'ya kadar çıkabilmektedir. Türkiye'de ise tecrübeye ve çalışılan yere göre değişiklik göstermektedir. Maaşlar aylık 20 bin ile 45 bin TL arasında değişmektedir.

10. Noter

En Çok Para Kazanan Meslekler

Son yıllarda git gide daha popüler hale gelen noterlik ülkemizde ciddi miktarda para kazandırmaktadır. Evraklara resmiyet kazandıran noterler, ne kadar fazla işlem yaparsa o kadar fazla kazanç saplamaktadır. Önde gelen noterlerin maaşı 300 bin ile 350 bin TL arasında değişmektedir.

İlginizi Çekebilir
Hızlı Bir Şekilde Para Kazanma YollarıEvden Çalışmanın Artıları ve Eksileri

Yüksek maaşlı işler nelerdir?

Ülkemizde ciddi miktarda kazanç sağlayan bazı meslekler bulunmaktadır. Yazılım geliştirme uzmanlığı, sigorta uzmanlığı, avukatlık, pilotluk, doktorluk, eczacılık ve noterlik bu meslekler arasında öne çıkanlarıdır.

Hangi meslek daha kolay iş bulur?

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'ne göre tıp fakültesi mezunları kolay bir şekilde iş bulmaktadır. Listenin ilk sıralarında eczacılık, hemşirelik, doktorluk ve fizyoterapi gibi meslekler yer almaktadır.

Hangi meslek ölmez?

Bazı meslekler vardır ki asla ölmemektedir. Fırıncılık, kuaförlük, terzilik, tesisatçılık, kafe işletmeciliği ve boyacılık gibi mesleklerin insanlar var oldukça ölmeyecekleri ifade edilmektedir.

En zor meslek hangi meslektir?

En zor meslekler emekle yapılanlardır. Dalgıçlık ve teknisyenlik gibi meslekler emek yoğun mesleklerdir. Bu meslekler ciddi tehlikeler barındırmaktadır.

Çok zengin olmak için hangi meslek yapılmalı?

Çok zengin olmak meslekle yapılabilecek bir şey değildir. Ancak bazı meslekler refah seviyesini ciddi miktarda yükseltmektedir. Uzman doktorluk, avukatlık, yazılım mühendisliği, noterlik, IT yöneticisi ve pilotluk gibi meslekler ciddi miktarda para kazandırmaktadır.

Kadınların en çok tercih ettiği meslekler hangisidir?

Kadınlar erkeklere göre daha farklı meslekler seçmektedir. Hosteslik, bankacılık, satış danışmanlığı, bilgisayar mühendisliği, moda tasarımcılığı, restoran/kafe işletmeciliği, eczacılık ve fitness antrenörlüğü kadınların en çok yaptığı mesleklerdir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum