Türkiye'nin En İyi İnşaat Mühendisliği Fakülteleri

Yapıların güvenliğini sağlayarak, şehirlerin gelecek temellerini sanata dönüştüren en iyi inşaat mühendisliği fakültelerini sizin için araştırdık.
Türkiye'nin En İyi İnşaat Mühendisliği Fakülteleri

Şehir planlamasında hayal edilen projelerin gerçeğe dönüşmesine katkı sağlayan, yapıların dayanıklılığını ve en önemlisi sürdürülebilirliğini mümkün kılan inşaat mühendisliği fakülteleri, mühendislik dalının en kıdemli alanlarından biridir. Hayal edilen şehir manzaralarını, modern bir şekilde inşa ederek, altyapıyı sağlam bir şekilde oluşturan inşaat mühendisleri, gelecek şehir yapılanmasının gelişmesine de büyük ölçüde katkı sağlamaktadır.

En İyi İnşaat Mühendisliği Fakülteleri

Mühendislik becerisini teorik ve uygulamalı bir şekilde harmanlayarak, çeşitli projelerin sürecini şekillendiren ve o disiplini ilke benimseyen birçok üniversite bulunmaktadır. Bu alanda okuyan öğrenciler, üniversitelerinin vizyon ve misyonunu benimseyerek, estetik bir anlayışla yaklaştığı dersleri, toplumun ihtiyaçlarını doğru bir şekilde anlamayı amaçlayarak almaktadır. Bu sayede en uygun ve güvenilir çözümler üreterek, hedeflenen mesleki ilkeyi göz önünde bulunduran Türkiye'deki en iyi inşaat mühendisliği fakültelerini gelin hep birlikte inceleyelim.

1. Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi

En İyi İnşaat Mühendisliği Fakülteleri Boğaziçi Üniversitesi

En eski ve temel mühendislik dallarından biri olan inşaat mühendisliğini, Türkiye'de temsil eden kurumların en başında gelen Boğaziçi Üniversitesi, köklü geçmişi ve geleneksel yapısından kaynaklı olarak öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversitelerden biri olarak bilinmektedir. Fakültenin amacı, temel kuramsal bilgileri, gözlemleme ve sorgulama sonucu öğrencilerin analitik düşünmelerine katkı sağlayarak, projelerde liderlik vasfı gösterebilecek mezunlar ortaya çıkarmaktır. 1912 yılında kurulan fakülte, İstanbul'un Beşiktaş semtinde yer almaktadır.

Yenilenen eğitim kültürüyle, teknolojiyi de yakından takip eden okul, ilk olarak öğrenciler arasındaki iletişimi esas almaktadır. Aynı zamanda Ar-Ge alanında çalışabilecek inşaat mühendisleri yetiştirmeyi hedefleyen kurum, mezunlarının uluslararası alan ve projelerde kendilerine yer bulabilmelerine de önem vermektedir. Diğer mühendislik alanları ile ortak proje üreterek, öğrencilerin çoğu şeyi görmelerini sağlayan fakülte, çift anadal programları ve faaliyetlerle de eğitime katkı sunmaktadır.

2. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi

En İyi İnşaat Mühendisliği Fakülteleri Orta Doğu Teknik Üniversitesi

1957 yılında eğitim vermeye başlayan ve Ankara Çankaya'da yer alan Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi, 14 bölümden oluşmaktadır. Birçok bölümün akredite edildiği okul, 2002 yılında ulusal mühendislik kuruluşu olan MÜDEK'İN oluşmasında öncü olmuştur. İlk sene genel teorik derslerin öğretildiği fakülte, ikinci seneden itibaren meslek derslerine giriş yapmaktadır. Daha sonra ihtisas dersleriyle birlikte temel oluşturan ODTÜ, geniş çaplı kadrosu, köklü geçmişi ve donanımlı eğitimleri sayesinde, mezun olduktan sonraki hayatı öğrenciler için kolaylaştırmaktadır.

Verilen eğitim, seminer, sempozyum, kongre vb. tarzı etkinlikler ile öğrencilerin almış olduğu bilgileri harmanlayan okul, staj imkanlarıyla da sahaya çıkma fırsatı tanıyarak, gelecekteki mesleklerini yakından tanıma fırsatı sunmuş oluyor.

3. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi

En İyi İnşaat Mühendisliği Fakülteleri İstanbul Teknik Üniversitesi

İnşaat alanına dair tüm detayları, öğrenim görülen süre boyunca öğrencilere en doğru şekilde aktaran İstanbul Teknik Üniversitesi, 1957 yılında hizmet vermeye başladığı inşaat mühendisliği fakültesi ile İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yer almaktadır. Kaliteli inşaat mühendisleri yetiştirmeyi misyon edinen ve günümüz teknolojisine ayak uydurarak ilerleyen fakülte, geçmişten gelen eğitim sisteminin birikimiyle, işini en doğru şekilde yapabilecek mezunlar vermeyi amaçlamaktadır.

İnşaat Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği Çift Diploma, Geomatik Mühendisliği ve Çevre Mühendisliği dahil olmak üzere 4 ayrı program üzerinden eğitim veren fakülte, ingilizce programlarıyla da geleceğin temellerinin en sağlam şekilde atılmasına yardımcı olmaktadır.

4. Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi

En İyi İnşaat Mühendisliği Fakülteleri Gazi Üniversitesi

Birçok etkinlik, seminer vb. faaliyetleri, alanında uzman kişiler ile birlikte öğrencilere sunan Gazi Üniversitesi, uluslararası platformlarda kendi adını duyurmayı başarmış üniversitelerden biri olarak bilinmektedir. Aynı zamanda mezun olan öğrencilerin, kariyer planlamasına büyük katkı sağlayan ve rahatlıkla iş bulmalarını kolaylaştıran kurum, özellikle yüksek lisans isteyen öğrencilerin sıklıkla tercih ettiği fakültelerden biridir. Akademik personel sayısının fazlalığıyla da bilinen fakülte, sayısız organizasyon ile köklü bir geçmişe sahiptir.

1982 yılında kurulan fakülte, Ankara Maltepe'de yer almaktadır. Deneyimli hocalar ile teorik ve uygulamalı bir eğitim hayatı sunan kurum, akademik başarılarda diğer üniversitelerin üstünde yer almaktadır. Özellikle kampüs hayatını derinden hissettiren üniversite, öğrencilere motivasyon kaynağı olmayı da ilke edinmiştir.

5. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi

En İyi İnşaat Mühendisliği Fakülteleri Yıldız Teknik Üniversitesi

İnşaat Mühendisliği, Harita Mühendisliği ve Çevre Mühendisliği bölümleriyle hizmet veren Yıldız Teknik Üniversitesi, Türkiye'nin en eski ikinci inşaat mühendisliği bölümü olarak bilinmektedir. Yapı, geoteknik, hidrolik, ulaştırma, yapı malzemeleri ve daha birçok alanda tezli yüksek lisans ve doktora programlarıyla hizmet veren fakülte, 1992 yılında kurulmuştur. Okulun köklü tarihi ile birleşen ve dilerseniz %100 ingilizce bölüm eğitimi veren kurum, tezsiz yüksek lisans eğitimi de vermektedir.

Deneysel çalışmaların teoride alınan bilgilerle yürütülmesine yardımcı olan ve 6 laboratuvara sahip olan fakülte, öğrencilere çeşitli projeleri görme fırsatı sunmaktadır.

6. Hacettepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi

En İyi İnşaat Mühendisliği Fakülteleri Hacettepe Üniversitesi

Beytepe Ankara'da bulunan Hacettepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi, 1992 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Temel misyon ve vizyonu, ülkede ihtiyaç duyulan istek ve değerlere uygunluk sağlayacak ve bunları öğrendiği tüm teori ve uygulama ile hizmete geçirecek olan mezunlar yetiştirmektir. Akademik kadrosuyla, her zaman kalitesini belli eden fakülte, uygulama dersler için sunduğu imkanlar ile en çok tercih edilen üniversitelerden biri olmayı başarmaktadır.

7. Ege Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi

En İyi İnşaat Mühendisliği Fakülteleri Ege Üniversitesi

%30 ingilizce ve %100 ingilizce eğitim planı sunan Ege Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi, 1994 yılında eğitim vermeye başlamıştır. Teknik bilginin yanı sıra, proje bazında da öğrencilerin liderlik vasıflarının gelişmesine katkı sağlamak isteyen fakülte, işletme yöneticiliği dersi de vermektedir. Bu sayede mühendis kimliğinin yanında yönetici özelliğini de taşıyan mezunlar, gelecek yıllarda iş hayatında kendilerine rahatlıkla yer bulacaklardır.

4 yıl boyunca verdikleri eğitimler ile su, geoteknik, ulaştırma, yapı malzemesi ve yapı işletmesi olmak üzere altı anabilim dalı sunan kurum, teorik bilgilerden edindikleri eğitim sonrası okulun sunduğu staj imkanı ile öğrencilere sahaya inme fırsatı sunmaktadır. Birçok profesör, doçent ve öğretim üyesini bünyesinde barındıran fakülte, deneyim sahibi insanların, öğrencilere bilgi aktarımı yapmasına da katkı sunmaktadır.

8. Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi

En İyi İnşaat Mühendisliği Fakülteleri Karadeniz Teknik Üniversitesi

Türkiye başarı sırasında önemli bir noktada olan Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi, verdiği ingilizce eğitim ile öğrencilerin 4 yıllık süreci dolu ve verimli bir şekilde geçirmelerine katkı sağlamaktadır. İnşaat sektörünü takip ederek, bu teknolojiye uygun eğitimler veren KTÜ, Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yer almaktadır. Karadeniz bölgesinin en başarılı devlet üniversitelerinden biri olarak görülen kurum, uygulama dersleri ile desteklediği eğitimi, yabancı dil seviyesinde öğrencilere sunarak, donanımlı nesiller yetişmesine yardımcı olmaktadır.

Akademik kadrosu ve geniş çaplı vizyonuyla 1963 yılında hizmet vermeye başlayan fakülte, geçmişten bugüne, öğrencilerin istek ve doğrultularını da göz ardı etmeden eğitim vermektedir.

9. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Fakültesi

En İyi İnşaat Mühendisliği Fakülteleri İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

Birbirine destek verecek ders içeriğiyle donatılan ve öğrencilerin eğitim hayatına ilk olarak Temel Analiz dersleriyle başlamasına katkı sağlayan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Fakültesi, 1992 yılında hizmet vermeye başlamıştır. İzmir Urla'da yer alan fakülte, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimleriyle öğrencilerin isteklerini ön planda tutarak eğitim sağlamaktadır.

Lisans dereceleri alırken tez ile daha çok bilgi sahibi olmalarına katkı sağlayan fakülte; yapı mekaniği, zemin mekaniği, su kaynakları mühendisliği, ulaştırma planlaması ve mühendisliği gibi alanlarda öğrencilerin uzmanlaşmasına büyük ölçüde yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda öğrencilerin ilk yıldan itibaren araştırma ve sorgulama odaklı çalışmalarını isteyen kurum, etik değerlere bağlı birer mühendisler yetiştirmeyi misyon edinmiştir.

10. Bahçeşehir Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi

En İyi İnşaat Mühendisliği Fakülteleri Bahçeşehir Üniversitesi

Günümüz değerlerini göz önünde bulundurarak, beraberinde oluşan sorunlara yaratıcı ve bilimsel çözümler üretebilecek mühendisler yetiştirmeyi ilke edinen Bahçeşehir Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi, çağdaş bir altyapı sunarak geleceğin inşa edilmesinde temel oluşturmaktadır. 1998 yılında kurulan ve İstanbul Eyüpsultan'da yer alan fakülte, öğrencilerine birçok olanak sağlamaktadır.

Verilen eğitimle birlikte, saha ve ofis uygulamalarını yakından gösterebilmek için öğrencilerin sektördeki firmalarda staj yapmasına katkı sunan fakülte, piyasayı görerek, iletişim açısından da kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda öğrencilerin isteğine bağlı olarak üniversitenin anlaşmalı olduğu uluslararası okullarda ders imkanı da sunan fakülte, MÜDEK akreditasyonuna sahip olmasıyla kalitesini tüm öğrencilere ispatlamıştır.

En İyi İnşaat Mühendisliği Fakülteleri

#Üniversiteİlçe / İlKuruluş
1Boğaziçi ÜniversitesiBeşiktaş / İstanbul1912
2Orta Doğu Teknik ÜniversitesiÇankaya / Ankara1957
3İstanbul Teknik ÜniversitesiSarıyer / İstanbul1957
4Gazi ÜniversitesiMaltepe / Ankara1982
5Yıldız Teknik ÜniversitesiEsenler / İstanbul1992
6Hacettepe ÜniversitesiBeytepe / Ankara1992
7Ege ÜniversitesiBornova / İzmir1994
8Karadeniz Teknik ÜniversitesiOrtahisar / Trabzon1963
9İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ÜniversitesiUrla / İzmir1992
10Bahçeşehir ÜniversitesiEyüpsultan / İstanbul1998

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.