C Vitamini Deposu Olan Limon Kabuğu Yağının Saça 10 Faydası

Yeteri kadar C vitamini alamıyorsanız limon yağının saça faydalarını kullanarak bu eksikliği kapatabilirsiniz. İşte limon kabuğu yağının saça faydaları.
C Vitamini Deposu Olan Limon Kabuğu Yağının Saça 10 Faydası

Limon Kabuğu Yağı Saça Faydaları

C vitamini açısından en zengin meyvelerden biri olan limon, insan vücuduna sağladığı etkileri ile bilinen bir meyvedir. Özellikle kış aylarında hastalıklardan korunmak için bolca tüketilen limon, günlük yemeklerimizin de başköşesinde yer almaktadır. Bilinen faydalarının yanında bir de limon kabuğunun da insan sağlığına kattığı mükemmel etkiler vardır. Özellikle saç bakımında doğru sonuçlara ulaşmak isteyenlere önerilebilecek en güzel saç bakım yağlarından biri limon kabuğu yağıdır. Peki, limon kabuğu yağının saça faydaları nelerdir?

1. Saçlara C Vitamini Desteği Sağlar

limon kabuğu yağının saça faydaları

Limon kabuğu yağının saça faydalarından en önemlisi saçın C vitamini ihtiyacını karşılamasıdır. Saçların da cilt gibi C vitaminine ihtiyacı vardır. Yeteri kadar C vitamini almayan saçlar, zaman içinde yıpranmaya başlar ve bu da çeşitli bazı problemlerin oluşmasına neden olur. Limon kabuğu yağı, C vitamini açısından oldukça zengin olan bir meyvedir. Kabuktan çıkartılarak elde edilen bu bitkisel saç bakım yağı ile düzenli şekilde bakım yapıldığında, saçların gerek duyduğu vitamin desteği sağlanmış olur. Bu sayede saçlar daha güçlü bir hale gelir.

2. Saç Derisi Problemlerinin Çözümüne Yardımcı Olur

limon kabuğu yağının saça faydaları

Limon kabuğu yağının saça faydalarından birisi saç derisi problemlerini ortadan kaldırmasıdır. Saç derisi problemlerinin başlamasının nedenleri birçok yönden ele alınabilir. Saçların fazla işlem görmesi, boyama işleminin sık tekrarlanması, röfle, gölgelendirme gibi işlemlerin uygulanması, saç spreyi ve jöle gibi saç şekillendiricilerin sık kullanılması gibi nedenlerden dolayı saç problemleri kendini göstermeye başlar. Limon kabuğu yağı, saçların gerek duyduğu vitamin ve mineralleri saçlara sunarak saç derisi kaynaklı oluşan problemlerin önüne geçmeye yardımcı olur. Limon kabuğu yağı saç derisi problemlerini çözmede oldukça etkili. Fakat diğer bitkilerle kullanınca etkisi daha da artıyor. 

İlginizi Çekebilir
Saça ve Saç Derisine Faydalı Yağlar

3. Saçlara Dolgunluk Kazandırır

limon kabuğu yağının saça faydaları

Doğal bir jöle görevi sağlayan limon kabuğu yağı, saçların hem şekil almasına yardımcı olur hem de hacim kazandırarak daha dolgun görünmesini sağlar. Bitkisel saç bakım yağları arasında yer alan ve uzmanların da önerdikleri limon kabuğu yağı, saçlara doğal bir detoks etkisi sunarak hacim kazanmasına yardımcı olmaktadır. Düzenli kullanımda kısa sürede etkisini görebilirsiniz.

4. Kepek Problemini Önlemeye Yardımcı Olur

limon kabuğu yağının saça faydaları

Kepek problemi, her insanın yaşayabileceği en doğal saç problemlerinin başında gelmektedir. Aslında her insanda kepeklenme vardır. Fakat bu durum bazen arttığı için kötü bir görünümün oluşması söz konusu olabilmektedir. Limon kabuğu yağının saça faydaları arasında kepeği önlemesi de yer almaktadır. Haftada 1 veya 2 defa kullanıldığında saç kepeklenmesi problemine karşı etki gösterir. Limon yağı kullanımı kadar şampuan seçimi de oldukça önemli. Kaliteli bir arındırıcı şampuan seçimi yaparsınız kepek sorunundan kurtulabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
En İyi 10 Arındırıcı Şampuan Tavsiyesi

5. Yıpranmış Saçları Onarır

limon kabuğu yağının saça faydaları

Etkili içeriği ile saç problemlerine karşı çözüm sunan limon kabuğu yağı, düzenli kullanılmaya devam edildiğinde yıpranan saçların onarılmasına yardımcı olur. Fazla işlem gören saçlarda daha sık görülen kırılmalar, kuruluk ve cansızlık gibi problemlerin önüne geçmede etkili sonuçlar sunan limon kabuğu yağı, düzenli kullanılmaya devam edildiğinde saç problemleri kısa sürede çözüme ulaşır. Bu da daha sağlıklı bir saça sahip olmanızı kolaylaştırır.

İlginizi Çekebilir
Yıpranmış Saçlar Nasıl Kurtulur?

6. Saç Tellerini Kalınlaştırır ve Gürleştirir

limon kabuğu yağının saça faydaları

İçerdiği bileşenler sayesinde saç tellerini kalınlaştıran limon kabuğu yağı aynı zamanda saçları dolgun gösterir. Limon kabuğu yağı saç sağlığı için oldukça faydalıdır. İncelmiş, seyrelmiş saç ve saç tellerini kalınlaştıran limon kabuğu yağı seyrelmiş bölgeleri onarır. Gür, hacimli saçlara kavuşmanızı sağlar.

7. Saçların Parlamasını Sağlar

limon kabuğu yağının saça faydaları

Yüksek ısıdan veya boyadan dolayı yıpranmış saçlar mat gözükür. Bunun önüne geçmek için kişiler çeşitli yollara başvurmaktadır. Saçları yıpranmış görüntüden kurtarmak için limon kabuğu yağı tercih edilebilir. Kullanıldığı andan itibaren etkisini gösteren limon kabuğu yağı, saç rengini de koyulaştırmaktadır.

İlginizi Çekebilir
Parlak ve Işıltılı Saçlara Sahip Olmak İçin Yapılması Gerekenler

8. Saçların Güçlü Uzamasına Yardımcı Olur

limon kabuğu yağının saça faydaları

Saçlarınız eğer normalden daha az uzuyorsa ve sürekli dökülüyorsa limon kabuğu yağını elinize dökün, daha sonra saçlarınıza masaj yapın. Ortalama olarak bir saat kadar beklettikten sonra saçlarınızı şampuan ile durulayın. Bu işlem haftada iki kez tekrarlanırsa saçlarınız eskisinden daha hızlı ve gür uzayacak.

İlginizi Çekebilir
En Kolay ve Hızlı Saç Uzatma Tüyoları

9. Saçların Daha Kolay Şekil Almasını Sağlar

limon kabuğu yağının saça faydaları

Limon kabuğu yağı saçları nemlendirdiğinden dolayı yumuşatır. Bu da şekil almayan saçların kolay şekil almasını sağlar. Saç tellerini yumuşatan yağ, kabarıklaşmanın ve elektriklenmenin de önüne geçer. Eğer sabah kalktığınızda saçınıza 15 dakikadan fazla vakit ayırıyorsanız yumuşatıcı etkiye sahip limon kabuğu yağını deneyebilirsiniz.

10. Saç Kırıklarını Onarır

limon kabuğu yağının saça faydaları

Saç kırıkları hem saça hem de saç derisine zarar verir. Bunun önüne geçmek için saç tellerinizi güçlendirecek yağlar kullanılabilir. Limon abuğu yağı sayesinde saç kırıklarını onarmak mümkündür. Elinizi saçınıza attığınızda 5'ten fazla saç teli geliyorsa kırıklarınız fazladır. Dilerseniz kuaförünüze giderek saç kırıklarını aldırabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Saç Kırıklarını Gidermenin Yolları

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Argan Yağı FaydalarıBitkisel Yağlar

Limon Kabuğu Yağı İçeren Ürünler Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1Diamond Hair Saç SerumuDerinlemesine Besler10/9.8
2Balen Limon Kabuğu YağıHacim Kazandırır10/9.9
3Botalife Limon Kabuğu YağıKırıkları Onarır10/9.7
4Bioil Limon Kabuğu YağıParlaklık Verir10/9.8
5Panlife Limon Kabuğu YağıSaçları Uzatır10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Limon Kabuğu
Yağlı Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Limon Kabuğu Yağı İçeren Ürünler

Yukarıdaki kısımda limon kabuğu yağının saça faydalarını derledik. Bu kısımda ise içerisinde limon kabuğu yağı bulunan ürünleri inceleyeceğiz. İşte limon kabuğu yağı içeren en iyi ürünler.

1. Diamond Hair Saç Serumu

nar çekirdeği yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

İçerisinde 12 farklı bitkinin özü bulunan Diamond Hair saç serumu, saçın tüm besin ihtiyacını karşılayabilmesiyle öne çıkıyor. İlk kullanımdan itibaren saç derisi problemlerini ortadan kaldıran ürün, saçın uzama hızını arttırarak daha dolgun saçlara kavuşmanızı destekliyor. Ayrıca yeni saç kökü oluşumunu da sağlayan serumun düzenli kullanımlarda kafa bölgesindeki açıkları kapatacağını belirtelim.

2. Balen Limon Kabuğu Yağı

nar çekirdeği yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Balen
Limon Kabuğu Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Tamamen organik içeriğe sahip olan bu limon kabuğu yağı, saça C vitamini sağlayarak daha güçlü hale gelmesine yardımcı oluyor. İlk kullanımdan itibaren saçın dolgunlaşmasını destekleyen ürün, kepek problemine karşı da oldukça etkili. Kısa süre kullanımda bile kepek problemini tamamen yok eden ürün aynı zamanda kırılmış, yıpranmış saçları onararak kötü görüntünün önüne geçiyor. Bu sayede saçlarınız hiç olmadığı kadar sağlıklı olur.

3. Botalife Limon Kabuğu Yağı

nar çekirdeği yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Botalife
Limon Kabuğu Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Botalife markasının ne kadar kaliteli bir bitkisel yağ üreticisi olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. %100 saf bitkisel yağ olan bu ürün, saçı dolgunlaştırmasıyla öne çıkıyor. İlk kullanımdan itibaren saçın hasar görmüş bölgelerini onaran limon kabuğu yağı, düzenli kullanımlarda ise saç tellerini güçlendiriyor. Bu sayede kısa süre içerisinde hem daha güçlü hem de daha sağlıklı saçlara sahip olursunuz. Son olarak saçın vitamin ihtiyacını karşılayan bu ürünün kepeğe karşı da etkili olduğunu söyleyelim.

4. Bioil Limon Kabuğu Yağı

nar çekirdeği yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Bioil
Limon Kabuğu Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

İçerisindeki yoğun besin değeri içeren vitamin ve mineraller sayesinde saçın tüm ihtiyacını karşılayan Bioil limon kabuğu yağı, bu sayede saçın kırılmasını ve yıpranmasını engelliyor. Kısa süre kullanımda bile saçtaki kepek sorununu engelleyen ürün, düzenli kullanımlarda saçın uzama hızını arttırıyor. Bu sayede saçlarınız daha önce olmadığı kadar dolgun ve hacimli olur.

5. Panlife Limon Kabuğu Yağı

nar çekirdeği yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Panlife
Limon Kabuğu Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Panlife markasının limon kabuğu yağı ürünüyle bitiriyoruz. Tamamen organik bileşenlerden üretilen bu ürün, ilk kullanımdan itibaren kepek oluşumunu engellemesiyle biliniyor. Kepek, egzema gibi saç derisi hastalıklarının oluşmasını engelleyen limon kabuğu yağı aynı zamanda saçın C vitamini ihtiyacını karşılıyor. Bu sayede C vitamini ihtiyacının karşılanmamasından kaynaklanan yıpranmalar ve kırılmalar önleniyor.

Limon kabuğu içeren en iyi ürünler hangisi?

Kepek oluşumunu engelleyen, saçlarınızı koruyan ve besleyen, kırıklarınızı onaran limon kabuğu yağı içerikli ürünler arasında; Balen Limon Kabuğu Yağ, Botalife Limon Kabuğu Yağı, Bioil Limon Kabuğu Yağı, Panlife Limon Kabuğu Yağı saç uzatan limon kabuğu yağı içerikli ürünler olarak biliniyor.

Limon kabuğu faydaları nelerdir?

Limon kabuğunun faydalarını merak ediyorsanız;

Saçlara c vitamini desteği sağlar, saç derisi problemlerinin çözümüne yardımcı olur, saçlara dolgunluk kazandırır, kepek problemini önlemeye yardımcı olur, yıpranmış saçları  onarır.

Limon kabuğu saça nasıl uygulanır?

Diğer bitkisel saç bakım yağları gibi tek başına ya da diğer bitkisel yağlarla karıştırılarak kullanılabilen limon kabuğu yağı, banyo yapmadan önce nemli saçlara uygulanır. 15 dakika kadar saçlarda bekledikten sonra saçlar hafif şampuan ile yıkanabilir. Düzenli kullanılması durumunda, saçlarda yaşanan problemlerin birçoğunu çözmeye yardımcı olur.

Limon kabuğu yağı saç uzatır mı?

Limon kabuğu yağı saç uzatıcı etkisiyle öne çıkmaktadır. Eğer saçlarınız uzamıyorsa limon kabuğu yağını deneyerek saçlarınızı uzatmanız mümkündür. Ayrıca saç dökülmelerini de önlemektedir.

Limon kabuğu yağı şampuana katılır mı?

Limon kabuğu yağı isteğe bağlı olarak şampuana katılarak kullanılabilir. Saç şampuan ile yıkandıktan sonra iyice durulanmalıdır. Limon kabuğu yağı ile birlikte kullanılan şampuanlar ise içerisinde katkı madde barındırmamalıdır.

Limon kabuğu yağı saça sürülür mü?

Limon kabuğu yağı saça sürülebilir. Sürüldüğü andan itibaren 1 saat kadar saçta bekletilir, daha sonra ise şampuan ile bolca yıkanır ve durulanır. Bunlar uygulandıktan sonra limon kabuğu yağı etkisini göstermeye başlar.

Limon kabuğu yağı saçta ne kadar kalmalı?

Limon kabuğu yağının saçta kalma süresi ortalama bir saattir. Haftada maksimum iki kez denenmelidir. Fazlası saça zarar verebilir. Limon kabuğu yağını kullanırken elleriniz ile saç derisine masaj yapmanız fayda vardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum