LG'den Bütünleşik Bataryaya Sahip Telefon

Güney Koreli teknoloji firması LG ilk bütünleşik bataryaya sahip telefonu LG Class’ı tanıttı.
LG'den Bütünleşik Bataryaya Sahip Telefon

Teknolojinin geliştirilmesi “akıllı” sıfatına sahip telefonları hayatımıza soktu. Akıllı telefonlar yaptığı işlemler ile hayatımızı kolaylaştırsa da kullanıcıları en çok sevindiren yanı cihazların artık tek parça olarak gelmesi ve çıkartılabilir herhangi bir donanım parçasının bulunmaması.

İlk olarak Apple’ın ürettiği iPhone serisi ile başlayan bütünleşik batarya tasarımına daha sonra HTC ve Sony firmaları da eklendi. Bütünleşik batarya tasarımlarında batarya telefonun iç kısmında kalıyor ve her istendiğinde çıkartılamıyor ya da değiştirilemiyor. Bazı kullanıcılar bu durumu eleştirse de tasarım son derece rağbet gördü.

                  LG Class

Son olarak Galaxy S6 ve Note 5 ile bütünleşik bataryaya geçen Samsung’dan sonra piyasada bu tarz tasarım yapmayan tek firma olarak LG kalmıştı ancak firma tanıttığı yeni telefon ile bütünleşik batarya tasarımına geçtiğini gösterdi. Bütünleşik batarya tasarımıyla birlikte microSD kart desteğini de cihazda kullanmayan LG inceliği hedeflediğini açıkladı.

LG Class adını alan cihaz tasarımı ile çok konuşulsa da özellikleri bakımından da gayet iyi duruyor. Üzerinde 5.7 inç büyüklüğünde ekranla gelen telefon 1920x1080 çözünürlüğünü sunuyor ve ekran FHD teknoloji ile çalışıyor.

LG Class

LG Class gücünü Snapdragon 615 işlemciden alıyor. Bu işlemciyi de 2 GB kapasitesinde RAM destekliyor. Böylece telefon işlem yaparken herhangi bir sorun çıkartmıyor.

Telefonun kamera özellikleri de orta seviye bir cihaz olduğunu kanıtlıyor. 12 megapiksel arka kameraya sahip LG Class 5 megapiksellik ön kamera taşıyor. Dahili hafızası 16 GB kapasitesinde olan cihazın olumsuz özelliği ise microSD kart desteği sunmuyor oluşu yani kullanıcılar 16 GB hafıza kapasitesini genişletemiyor. Cihaz üzerinde 2.050 mAh gücünde batarya taşıyor.

LG Class

LG yetkililerinin yaptıkları açıklamaya göre LG Class 21 Eylül’de Güney Kore pazarında satışa çıkacak. Cihazın fiyat etiketi ve Avrupa pazarına ne zaman açılacağı hakkında bir bilgi bulunmuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.