1.000 TL Altındaki En İyi 10 Telefon

Telefon fiyatlarının el yaktığı günümüzde hem uygun fiyatlı hem de ihtiyacımızı karşılayacak telefon modelleri yok mu? İşte bu soruyu soranlar için 1.000 TL altındaki en iyi telefonlar...
1.000 TL Altındaki En İyi 10 Telefon

Hem Uygun Fiyatlı Hem De Performanslı 10 Akıllı Telefon Modeli

Akıllı telefon piyayası son yıllarda inanılmaz bir fiyat artışı gösterdi. Donanım yarışıyla artan maliyetlerin fiyatlara yansımasıyla kullanıcılar daha fazla bütçe ayırmak durumunda kaldı. Hele ki ülkemizde vergiler ve kur farkı da eklenince yeni çıkan akıllı telefonların fiyatı ikinci el eski model bir araba fiyatına kadar yükseldi.

Bu yüksek fiyatlar kullanıcıları düşündürürken Çinli üreticilerin modelleri yavaş yavaş Türkiye pazarına girdi. Agresif fiyat politikalarıyla geliştirdikleri iyi telefonlar giderek artan satış grafikleriyle sektörde kendine yer buluyor. Tanıdığımız büyük firmaların da giriş ve orta segmentlerinin uygun fiyatlar ile satılması rekabeti iyice kızıştırıyor. Bu ta tüketiciye olumlu yansıyor. 

Eğer siz de telefona çok fazla para vermek istemiyorsanız ama ihtiyacımı karşılayabilsin, işimi görebileyim diyenlerdenseniz işte sizin için hazırladığımız 1.000 TL altındaki en iyi akıllı telefonlar listemiz.

 

1) Meizu M2 Note - 840 TL

m2-note.jpg

Meizu firmasının donanım ve uygun fiyat konusundaki iddialı modeli M2 Note modeli, kullanıcılar tarafından beğenildi ve ilgi gören bir model oldu. Telefonun özelliklerine kısaca bakacak olursak; 1.3 GHz 8 çekirdekli işlemciden gücünü alan telefon 2 GB ram belleğinin de desteğiyle iyi performans sunuyor. 5.5 inç ekranı 3.100 mAh bataryasıyla şarj konusunda sıkıntı yaşatmıyor. 13 MP arka ve 5 MP ön kamerası bulunan telefonun detaylı incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

 

2) LG G4 Stylus - 830 TL

g4-stylus.jpeg

LG' nin amiral gemisi modeli G4 beğenilince ardından daha uygun fiyata sahip alternatiflerini piyasaya sundu. Bu alternatifler arasında en dikkat çeken model ise 5.7 inç ekranı ve dokunmatik kalemiyle birlikte gelen G4 Stylus modeli oldu. Snapdragon 410 işlemciden gücünü alan telefon 1 GB ram belleğe sahip. Arkada 13 MP, önce 8 MP kameralarıyla kamera yazılımıyla iddialı fotoğraflar çekebilen telefon 3.000 mAh bataryasıyla da uzun kullanım ömrü sunuyor.

 

3) Lenovo P70 - 780 TL

p7.jpg

Lenovo akıllı telefonlar konusundaki yatırımıyla ve ülkemizde de sunduğu geniş model seçeneğiyle büyük beğeni kazandı. Telefonlarının çoğu kendi segmentinde fiyat/performans ürünü oluyor ve diğer firmaların ülkemizde satmadığı modelleri de olmayınca düşük bütçeli telefon kullanıcıları için en güçlü alternatifler arasında yer alıyor. P70 modeline bakınca 1.7 GHz 8 çekirdekli işlemciyi ve 2 GB ram belleğini görüyoruz. Lenovo'nun stabil arayüzü ile işlemlerinizde ve oyunlarda iyi performans alabileceğiniz telefonun en dikkat çeken yanı ise 4.000 mAh kapasiteli bataryası... 5 inç 720p HD çözünürlüklü ekran ve düşük güç tüketen işlemci batarya ile birleşince ortaya muhteşem bir pil ömrü sunan telefon çıkıyor. Kameralarına bakınca 13 MP arka ve 5 MP ön kameranın yer aldığı telefon USB On-The-Go özelliği ile diğer telefonları kendi bataryasından şarj edebiliyor.

 

4) Huawei Ascent P8 Lite - 999 TL

ascent-p8-lite.jpg

Huawei diğer Çinli firmalara göre daha önce dünyaya açıldı ve şu an en fazla telefon satan markalar arasında üçüncü sıraya yerleşti. Ascent serisiyle uygun fiyatlı telefonlar sunan marka Ascent P8 Lite modeliyle iddialı özellikler sunuyor. 1.2 GHz 8 çekirdekli işlemciden gücünü alan telefona 2 GB ram eşlik ediyor. 5 inç 720p HD çözünürlüğe sahip ekranı ve 2.200 mAh bataryasıyla 11 saatlik kullanım ömrü sunuyor. Arkada 13 MP ve önce 5 MP çözünürlüğünde kameralara sahip telefon Full HD videolar çekebiliyor.

 

5) General Mobile Discovery 2 Plus - 920 TL

discovery-2-plus.jpg

General Mobile firması, ilk çıkardığı Discovery modeliyle ülkemizde en çok satılan telefonlar arasında yer aldı ve ardından Discovery serisine yeni modelleri ekledi. Bunların en son çıkan ve yine donanımıyla ön plana çıkan Discovery 2 Plus modeli uygun fiyatıyla da göz dolduruyor. Telefon 2.0 GHz hızında 8 çekirdekli işlemciden güç alıyor. Ram kapasitesi 2 GB olarak belirlenen telefonun 2.500 mAH bataryası hem performasn hem de bütün gün yeterli pil süresi sunuyor. 13 MP arka ve 5 MP ön kamerasıyla iyi fotoğraflar yakalayabileceğiniz Discovery 2 Plus, Gorilal Glass 3 ile kaplı 5 inç ebatlarında kırılmalara karşı dayanıklı bir ekrana sahip.

 

5) Samsung Galaxy A5 - 999 TL

galaxy-a5.jpg

Samsung' un tasarım değişikliği etkisiyle metal kasalı orta segment telefonu olarak tanıttığı A5 modeli indirime girdi ve 1.000 TL barajının altına indi. Telefonun 1.2 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 410 işlemcisini 2 GB ram ile desteklediğini görüyoruz. 720 p HD çözünürlüğe sahip 5 inç ekranın kullanıldığı telefon tasarımıyla ince ve şık görünüm ortaya koyuyor. 13 MP arka kamera ve 5 MP geniş açılı ön kameranın sahip olduğu farklı özçekim yazılımlarıyla ile özellikle gençlerin dikkatini çekmeye çalışan Samsung, telefonun batarya kapasitesini 2.300 mAh olarak belirlemiş.

 

6) Lenovo A7000 - 620 TL

a700.jpg

Lenovo' nun bir diğer uygun fiyat ve yüksek güç sunan telefonlarından olan A7000 detaylı incelememize isterseniz buradan göz atabilirsiniz. Telefonun teknik özelliklerine bakınca 1.5 GHz 8 çekirdekli işlemci ve 2 GB ram bellek ile yüksek performans üretebildiğini görüyoruz. Telefonun 8 MP arka ve 5 MP ön kamerası ile Full HD videolar kaydedebiliyorsunuz. 2.900 mAh kapasiteli bataryanın bulunduğu telefon 5.5 inçlik geniş bir ekrana rağmen uzun pil ömrü sunuyor. Fiyatıyla giriş, özellikleriyle orta segment sınırlarını zorlayan telefon için bu fiyat değerini fazlasıyla hakkını veriyor diyebiliriz.

 

7) General Mobile Android One 4G - 640 TL

android-one-4g.jpg

General Mobile markasının Google işbirliği ile ürettiği ve Android işletim siteminin saf halini kullanan telefon aynı zamanda en son çıkan Android sistem güncellemelerini de ilk alan telefonlardan olacak. Telefonda 1.2 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 410 işlemcinin yer aldığını görüyoruz. Bu işlemciye 2 GB ram belleğin eşlik ettiği telefonun bataryasına bakınca 2.500 mAh değerini görüyoruz. 13 MP arka ve 5 MP ön kamerasıyla Full HD videolar çekebileceğiniz telefon, saf Android deneyimi yaşamak ve işletim sistemini her zaman ilk güncelleyenlerden olmak isteyenler için fiyatıyla iyi bir alternatif diyebiliriz. Daha detaylı incelememize buradan ulaşabilirsiniz.

 

8) LG Aka - 760 TL

lg-aka.jpg

LG markasının üst seviye telefon modellerine alışık olduğumuz zamanlarda gelen bu farklı telefon kullanıcılarına diğer telefonlarda bulamayacağınız bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Telefonun ekranında yer alan ve bekleme modunda çalışan iki adet göz ile farklı duygu ve karakterleri seçebilmeniz mükün kılınıyor. Teknik özellikler tarafında bizi 1.2 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 400 işlemci ve 1.5 GB ram bekliyor. 5 inç 720p ekranı ve 2540 mAh bataryasıyla başarılı pil ömrü sunduğu söylenebilir. Arkada 8 MP önde 2.1 MP kameranın bulunduğu telefon performans iddiasından çok farklı tasarım ve kullanım sunmasıyla tüketicilere hitap ediyor.

 

9) Samsung Galaxy J7 - 900 TL

galaxy-j7.jpg

Samsung' un giriş seviyesi olarak belirlediği büyük ekranlı telefonu J7 ile geniş ekranda film ya da video izlemeyi seven kişiler düşünülmüş. 5.5 inç 720p HD ekranıyla ve 3.000 mAh bataryasıyla gün boyu kullanılabilir bir pil dayanımı sağlıyor. Telefonun gücünü aldığı işlemcinin 1.5 GHz hızında Samsung yapımı Exynos işlemciyi ve 1.5 GB ram belleği görüyoruz. Telefonun performans anlamında da bu işlemci ile başarılı grafik gösterdiğini belirtelim. Telefonun arka tarafında 13 MP, ön tarafında da 5 MP kameraları bulunuyor.

 

10) HTC Desire 816 - 940 TL

desire-816.jpg

HTC' nin orta segmentteki Desire serisinde yer alan 816 modeli geniş ekran sevenler için uygun alternatif olabilir. 5.5 inç 720p HD ekranıyla büyük ekran keyfi sunuyor. Telefonun 1.6 GHz hızında 4 çekirdekli Qualcomm 400 işlemci ve 1.5 GB ram belleğe sahip olduğunu görüyoruz. Bu donanıma eşlik eden 2.600 mAh bataryanın çok üst düzey performans çıkaramadığını fakat gün içinde yeterlü kullanım süresini sunduğunu belirtelim. Telefonun 13 MP BSI sensörlü ve yüz tanıma özellikli arka kamerası ile 5 MP çözünürlüğünde ön kamerasının bulunduğunu ekleyelim.

İlkay Engin

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum