Kayseri'nin Meşhur Lezzetleri

Kayseri, yöresel yemekleri ve yöresel tatlıları oldukça meşhur ve lezzetlidir. Kayseri'ye yolunuz düşerse meşhur lezzetlerinin tadını bakmalısınız.
Kayseri'nin Meşhur Lezzetleri

Pastırma

Kayseri deyince akla ilk gelen pastırmadır. Pastırma Kayseri ile özdeşleşmiştir. Pastırma çiğ etin baharatlarla harmanlanması ve kurutulması ile oluşan bir lezzettir. Kayseri’ye yolunuz düşerse sevdiklerinize Kayseri pastırması götürmeyi ihmal etmeyiniz.

 

kayserinin-meshur-lezzetleri-002.jpg

 

Mantı

Mantı genel olarak her ilde yapılmaktadır fakat Kayseri mantısı oldukça meşhurdur. Kayseri mantısı diğer mantılara göre boyutu daha küçüktür. Kayseri’de mantı mutlaka yenilmesi gerekmektedir.

 

kayserinin-meshur-lezzetleri-001.jpg

 

Kalburabastı

Kalburabastı, Kayseri’ye özgü bir tatlı çeşididir. Şerbetli olan bu tatlı oldukça lezzetlidir. Kayseri’ de tadılması gereken bir tatlıdır.

 

kayserinin-meshur-lezzetleri.jpg

 

Yağlama

Yağlama bir hamur işidir. Yağlamanın diğer bir adı da şebittir. Hamur yoğurulur ve kıymalı bir harç hazırlanır. Hamurlar krep şeklide, kıymalı harç baharatlarla pişirilir. Daha sonra harç arasına ve üzerine koyularak sıcak servis edilir.

 

kayserinin-meshur-lezzetleri-004.jpg

 

Kayseri Çorbası

Kayseri Çorbası, kesme hamur ve kıyma ile yapılmaktadır. Kayseri’nin meşhur bir çorbasıdır. Genellikle kış aylarında pişirilen bu çorba sıcak olarak tüketilmektedir.

 

kayserinin-meshur-lezzetleri-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum