Kayseri' de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kayseri, geçmişten bugüne birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu bakımdan tarihi eserler ve tarihi kalıntılar açısından oldukça zengindir. Kayseri'ye yolunuz düşerse, tarihi mekanlarını gezerek bilgi sahibi olabilirsiniz.
Kayseri' de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kayseri Kalesi

Kayseri Kalesi, Kayseri merkezde bulunmaktadır. Geçmişten günümüze hala aynı yapıdadır. M.Ö 238- 244 tarihine ait olduğu belirtilmektedir. Kale hala yapısı ile dikkat çekmektedir.

kayseride-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

Develi Kalesi

Develi Kalesi Bizans dönemine ait bir eserdir. Kalenin görüntüsü yıkık bir şekildedir. Günümüze gelene kadar harap olmuştur.

kayseride-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

Melikgazi Kalesi

Melikgazi Kalesi, Pınarbaşı ilçesinde yer almaktadır. Kale döneminde birçok devlet tarafından kullanılmıştır. Melikgazi Kalesi, Selçuklu döneminde tadilat görmüştür.

kayseride-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

Kayseri Arkeoloji Müzesi

Müze Melikgazi ilçesinde yer almaktadır. Kayseri Arkeoloji Müzesi, 1969 yılında açılmıştır. Müzede Bizans dönemine ait eserler ziyaretçiler için sergilenmektedir.

kayseride-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-009.jpg

Atatürk Evi Müzesi

Atatürk Evi Müzesi, Kayseri Melikgazi ilçesindedir. Atatürk Evi olarak adlandırılan konak 19. Yüzyılda yapılmış mimari bir eserdir. 1978 tarihinde restore edilerek Atatürk Evi olarak hazırlanmıştır. 19 Aralık 1919 tarihinde Atatürk’ün bu konakta misafir olarak kalması sebebiyle konak Atatürk Evi olarak adlandırılmış ve müze haline getirilmiştir.

kayseride-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-008.jpg

Güpgüpoğlu Konağı Etnografya Müzesi

Etnografya Müzesi’nin yer aldığı konak 1417- 1419 tarihleri arasında yapılmıştır. 1995 yılında ise konak müze olarak kullanılmaya başlamıştır. Konak Etnografya Müzesi haline getirilmiştir. Müze birçok odadan oluşmaktadır. Ayrıca müzede Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait eserler sergilenmektedir.

kayseride-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-005.jpg

Ahi Evran Müzesi

Ahi Evran Müzesi, Türkiye’nin ilk esnaf ve sanatkarlar müzesidir. Bu müzede birçok zanaat eşyaları ziyaretçilere sergilenmektedir. Müzeyi ziyaret ederek Kayseri tarihine ait birçok bilgi edinebilirsiniz.

kayseride-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-007.jpg

Hunat Hatun Medresesi

Hunat Hatun Medresesi, Kayseri merkezde yer almaktadır. 1237 yılında inşa ettirilmiştir. Daha önce arkeoloji müzesi olarak kullanılan medrese, şu an hediyelik eşya satan mağazalar tarafından kullanılmaktadır.

kayseride-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-004.jpg

Gereme Harabeleri

Gereme Harabeleri, Kayseri’nin Erciyes ilçesinde yer almaktadır. Hititler, Asurlular, Frigyalılar, Romalılar ve Bizanslılar Gereme Harabeleri’ni yerleşim bölgesi olarak kullanmışlardır.

kayseride-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-006.jpg

Erciyes Kayak Merkezi

Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye için önemli bir bölgedir. Türkiye’de kış turizminin yoğun olarak yaşandığı bir merkezdir. Kış tatili için mutlaka tercih edilmesi gereken bir yerdir.

kayseride-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

Ağırnas Yeraltı Şehri

Ağırnas Yeraltı şehri, Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde yer almaktadır. Yeraltı şehrinde birçok kalıntı ve esere rastlanmaktadır. Aynı zaman kiliseler ve çeşmeler bulunmaktadır.

kayseride-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-010.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.