Oscar Ödüllü Güzel Oyuncu: Jennifer Lawrence Hakkında 20 Şaşırtıcı Gerçek

Jennifer Lawrence; güzelliği, başarılı oyunculuğu ve lüks yaşamıyla magazin dünyasının en gözde isimleri arasında yer almaktadır. ABD asıllı ünlü film yıldızı Jennifer Lawrence hakkında neler biliyorsunuz? Daha önce hiç duymadığınız 20 eğlenceli bilgi!
Oscar Ödüllü Güzel Oyuncu: Jennifer Lawrence Hakkında 20 Şaşırtıcı Gerçek

Jennifer Lawrence Hakkında 20 İlginç Gerçek

Hollywood starları olarak da bilinen Jennifer Lawrence, dünyanın en ünlü kadın oyuncuları arasında yer almaktadır. Güzelliği, kusursuz fiziği ve başarılı oyunculuğuyla her daim magazin gündemine oturmayı başarmış Jennifer Lawrence, aldığı rollerle dünyanın en çok kazanan kadın oyuncuları arasına girmeyi başarmıştır.

Dünyanın en çok izlenen filmlerinde başrol oyunculuğu üstlenen Jennifer Lawrence hakkında bilinmeyenleri listeledik. Amerikalı oyuncunun çocukluktan bugüne kadar merak edilen ilginç hayatı hakkında 20 eğlenceli bilgi!

1. Jennifer Lawrence, 15 Ağustos 1990 tarihinde Amerika'nın Kentucky eyaletinde dünyaya gelmiştir.

Jennifer Lawrence Hakkında


2. Jennifer Lawrence, "İngiliz, Alman, İrlanda ve İskoç" asıllı bir ailenin çocuğudur.

Jennifer Lawrence Hakkında


3. Jennifer Lawrence'nin babası Gary inşaat işçisi, annesi Karen ise ev kadınıdır. Jennifer'ın Ben ve Blaine adında iki erkek kardeşi bulunmaktadır.

Jennifer Lawrence Hakkında


4. Jennifer Lawrence, küçüklüğünde "Erkek Fatma" lakabıyla bilinmektedir. Okul döneminde Lawrence'nin öğretmelerini, onun çok sert yapıya sahip olmasından dolayı diğer kızlarla oynamasına izin vermemiştir.

Jennifer Lawrence Hakkında


5. Jennifer Lawrence'nin çocukluk zamanında ailesine ait bir at çiftliği vardı. Burada sıklıkla atlarla vakit geçiren Lawrence'nin Muffin adında bir midilliye sahipti. Muffin, Jennifer Lawrence'nin en yakın çocukluk arkadaşı olarak bilinmektedir.

Jennifer Lawrence Hakkında


6. Jennifer Lawrence çocukluğu boyunca anne ve babasının desteğiyle kilise oyunlarında ve okul müzikallerinde sahne almıştır.

Jennifer Lawrence Hakkında


7. Çocukluk hayatından amigoluk yapan Jennifer Lawrence, lise hayatında çim hokeyi, voleybol, basketbol ve softball sporlarıyla ilgilenen atletik bir çocuktu. İşin garibi Lawrence katıldığı spor etkinliklerinde babasının koçluk yaptığı erkek takımlarında yer almıştır.

Jennifer Lawrence Hakkında


8. Son derece başarılı bir eğitim hayatı geçiren Jennifer Lawrence, liseden 3.9 not ortalamasıyla iki yıl içerisinde mezun olmuştur. Jennifer Lawrence, büyüdüğünde doktor olmak istediğini söylemiştir.

Jennifer Lawrence Hakkında


9. Ailesiyle birlikte New York'ta tatile giden Jennifer Lawrence, henüz daha 14 yaşındayken yetenek avcısı tarafından keşfedilmiştir. Daha sonra Los Angeles'a taşınacak olan Lawrence, oyunculuk kariyerin temellerini televizyon şovlarına konuk olarak elde edecekti.

Jennifer Lawrence Hakkında


10. Liseden iki yıl erken mezun olan Jennifer Lawrence, yetenek avcısının teklifini değerlendirerek Los Angeles'a taşınmıştır. Lawrence ilk büyük rolüne sitcom (durum komedisi) The Bill Engvall Show'da ana rol oyunculuğuyla başlamıştır.

Jennifer Lawrence Hakkında


11. Jennifer Lawrence 2008 yılında vizyona giren "Garden Party" bağımsız sinema filminde Tiff rolünü canlandırmıştır. Başarılı oyuncu aradan geçen 2 yılın ardından " Winter's Bone" bağımsız drama filmin de yoksulluktan arınan bir genci canlandırmıştır.

Jennifer Lawrence Hakkında


12. Başarılı oyunculuğu ve güzelliğiyle dikkat çeken Jennifer Lawrence, yönetmen Matthew Vaughn'ın teklifini kabul ederek X-Men: First Class filminde rol almıştır. 2011 yılında gösterime giren film başrolünde yer alan Jennifer Lawrence, Mystique karakterine hayat vermiştir.

Jennifer Lawrence Hakkında


13. X Men: First Class filmiyle şöhretin zirvesine tırmanan Jennifer Lawrence, tüm zamanların en çok hasılat yapan aksiyon filmi Açlık Oyunları'nda Katniss Everdeen karakterini canlandırmıştır. 2012 yılında gösterime giren film, 695 milyon dolar gişe hasılatına sahiptir.

Jennifer Lawrence Hakkında


14. Romantik komedi türünde çekilen Umut Işığım filminde depresif ve iki kutuplu dul bir kadını canlandıran Jennifer Lawrence, gösterdiği başarılı performansla "En İyi Kadın Akademi Ödülü" kazanmıştır.

Jennifer Lawrence Hakkında


15. Umut Işığım filminde gösterdiği performansla dillere düşen Jennifer Lawrence, aradan geçen bir yılın ardından "American Hustle" filminde sorunlu bir eşi oynayarak destek rolünde en iyi kadın oyuncu dalında "BAFTA ÖDÜLÜ" kazanmıştır.

Jennifer Lawrence Hakkında


16. Jennifer Lawrence, 2015-1016 yılları arasında dünyanın en çok para kazanan kadın oyuncusu olmuştur. Lawrence'nin rol aldığı filmler dünya genelinde 5.5 milyar dolardan fazla hasılat elde etmiştir.

Jennifer Lawrence Hakkında


17. Jennifer Lawrence, başarılı oyunculuğu ve hızla yükselen kariyeriyle Amerika'nın en çok konuşulan kadın oyuncuları arasında yer almaktadır. Lawrence, 2013 yılında Time dergisinin yayımladığı "Dünyanın En Etkili 100 Kişisi" listesinde yer almaktadır.

Jennifer Lawrence Hakkında


18. Jennifer Lawrence aradan geçen 15 yılın ardından: Medium, The Bill Engvall, Aşk Ateşi, Drillbit Taylor, Joy, Düzembaz, X Men: Geçmiş Günler Gelecek, Açlık Oyunları, X Men: Birinci Sınıf, X Men: Apocalypse başta olmak üzere 30 filmde rol almıştır.

Jennifer Lawrence Hakkında


19. Jennifer Lawrence 1.75 metre boya, 61 kg ağırlığa ve mavi göz rengine sahiptir. Doğal sarışınlar arasında yer alan güzel oyuncunun vücut ölçüleri 88-65-92.5 cm olarak bilinmektedir.

Jennifer Lawrence Hakkında


20. Ünlü sanat galerisi direktörü Cooke Maroney'le Şubat ayında nişanlanan Jennifer Lawrence, 20 Ekim 2019 tarihinde ABD'nin Rhode Adası'nda düzenlenen görkemli düğünle etkinliğiyle dünya evine girmiştir. Lawrence'nin düğününe Amerika'nın en ünlü sanatçıları damgasını vurmuştur.

Jennifer Lawrence Hakkında

Önerilen İçerik; Irina Shayk Hakkında 15 İlginç Gerçek

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum