Dini İnancını Değiştiren 8 Ünlü İsim!

Dini inanç, bireyin kendi benliğini oluşturan en önemli unsurudur. Herkes istediği dini yaşamakta ve değiştirmekte özgürdür.
Dini İnancını Değiştiren 8 Ünlü İsim!

Kimisi inancını veya bu konudaki düşüncelerini paylaşmaktan çekiniyor olsa da pek çok ünlü hem konuşmaktan hem de sosyal paylaşım yapmaktan kaçınmıyor. Bizde sizler için dinini değiştiren hatta değiştirdikten sonra pişman olup eski dinine tekrar dönen ünlüleri araştırdık.

İşte dini inancını değiştiren 8 dünya yıldızı isim...

1. Julia Roberts - Hinduizm

Ünlü oyuncunun ismini basında en çok dini konularda duymaya başladık. Son olarak geçtiğimiz yıllarda Hristiyanlıktan Hinduizm'e geçiş yaptığını açıklamıştır.

Dinini Değiştiren Ünlüler

2. Mehmet Öz - Müslüman

Dünyanın tanıdığı ünlü Cerrah Mehmet Öz'ün sözlerine göre kendisinin müslüman olmasında babasının payı büyük. Babası cuma namazlarını hiç kaçırmazmış. Ayrıca babasının gelenek, göreneklere bağlı kalması yönünde mücadele edip iyi bir Müslüman olarak yetişmesini sağladığını dile getirmiştir.

Dinini Değiştiren Ünlüler

3. Richard Gere - Budizm 

En ünlü Hollywood Budisti de Hristiyan inancında doğmuştu, ancak on sekiz yaşında meditasyon ile ilgilenmeye başlayınca Budizm'e geç yapmıştır.

Dinini Değiştiren Ünlüler

4. Tuğçe Kazaz - Müslüman

Eski manken olan Tuğçe Kazaz, 2005 yılında Hristiyan olmuştur. Yunan bir oyuncu ile klisede evlenmiştir. "Namazla boyun ağrılarımdan kurtuldum" sözleriyle 2014 yılında dikkatleri üzerinde çeken Tuğçe Kazaz'ın geçmişte Budizm'e inandığını sonra Hristiyan olduğunu biliyoruz. Ancak en sonunda tekrar İslam dinine geri dönmüştür.

Dinini Değiştiren Ünlüler

5. Madonna - Musevilik

Dünyaca ünlü yıldız din tercihi konusunda sürekli gündeme gelmektedir. En son Katolik Klisesi tarafından aforoz edildiği açıklanmıştı. Daha sonra ünlü şarkıcının Musevilik dinine geçmiştir.

Dinini Değiştiren Ünlüler

6. Almeda Abazi - Müslüman

Survivor yarışmasında hayran kitlesini kat ve kat arttıran oyuncu Almeda, Müslüman olduğunu duyurmuştur. Zaten Arnavutlukta yaşadığı dönemde dinine bağlı olmadığını dile getirmiştir. Türkiye'ye geldiğinde Müslümanlığa daha çok bağlandığını ve namaza başladığını açıklamıştır.

Dinini Değiştiren Ünlüler

7. Brad Pitt - Ateist

Brad Pitt, çok dindar bir ailede yetiştiğini ama şu an da ateist olduğunu söylemiştir. Pitt, çocukluk çağlarında çok sıkı bir dini terbiye alarak büyüdüğünü de sözlerine eklemiştir.

Dinini Değiştiren Ünlüler

8. Orlondo Bloom - Budizm

Orlando 2007'de Budizme dönmüştür. Ruhsal olarak kendisini geliştirmeyi hedeflemek için bir duraklama yaptığını açıklamıştır. Bloom arkadaşlarının tepkisi üzerine şu sözleri söyledi. “Benim benimsediğim felsefe, bir ağacın ve meditasyonun altında oturmakla uğraşmaz. Hayatını ve gelişimini anlamakla ilgilidir."

Dinini Değiştiren Ünlüler

9. Sinead O'Connor - Müslümanlık

8 Aralık 1966 yılında İrlanda'da doğan Dünyaca ünlü Rock yıldızı Sinead O'Connor Müslüman olduğunu sosyal medya hesaplarından açıkladı. Herkesi şaşkına çeviren kararı ile gündeme gelen Sinead O'Connor, İslam dinini seçip ismini de değiştirdi. Yeni ismi Shuhada Davitt olan yıldız dünya basınında geniş yer aldı.

Dinini Değiştiren Ünlüler

İsmini değiştirmesinin ardından dinini de değiştirmeye karar veren Shuhada Davitt katolik hristiyanlık inancını değiştirerek Müslüman olmayı seçti. "Çeşitli araştırmalar yapıp doğru yolu buldum." açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum