Göbek Yağlarını Eritmek İçin Egzersizler ve Beslenme Önerisi

Yağlanma, bölgesel olarak en çok karın bölgesinde olmaktadır. İçeriğimizde karın bölgesindeki yağlarından kurtulmanıza yardımcı olacak önerileri derledik.
Göbek Yağlarını Eritmek İçin Egzersizler ve Beslenme Önerisi

Göbek çevresinde oluşan yağlar, günümüzde birçok insanın yaşadığı problemlerden biridir. Günlük yaşam temposunda özellikle masa başı işlerde çalışan çoğu insanın sorunu olan bölgesel kilolar, genellikle karın bölgesindeki yağlanmayla kendini gösterir.

Diyet yaparak bu kiloların bir kısmından kurtulmamız mümkün olsa da tamamını maalesef eritemiyoruz. Fakat evde yapabileceğiniz basit hareketlerle birlikte kolaylıkla 1-2 aya göbek yağlarınızdan kurtulmuş olursunuz. Bu egzersizleri yapmaya başlarken 5'er tane yapmanız ve her gün sayıyı artırarak devam etmelisiniz. İşte göbek yağını eritmenin yolları.

Yağları Eritmek için Egzersizler Listesi

SıraEgzersizlerEtkisiÜrün
1Otur-Yat Mekik EgzersiziKarnınızı SıkılaştırırPilates Matı
2MakasKalça ve Karnı SıkılaştırırPilates Matı
3Çapraz MekikHızlı EtkiPilates Matı
4İki Aşamalı MekikYağları EritirPilates Matı
5Dağ Tırmanıcı HareketiKalça, Kol ve Karın SıkılaştırırPilates Matı
6Hareketli PlankKarın ve Bacak SıkılaştırırPilates Matı
7CrisscrossBacak ve Karın SıkılaştırırPilates Matı
Amazon
Fiyatlarını Gör
Göbek Yağı
Eriten Ürün Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

1. Otur-Yat Mekik Egzersizi

göbek yağını eriten hareketler

Göbek yağları için etkili bir antrenman olan otur-yat mekik egzersizi karnınızdaki yağların yakılmasını sağlayacaktır. Bu antrenmanı yapmak için sırt üstü uzanın ve iki elinizle bir dambılı kollar uzun şekilde yukarıda tutun. Boynunuz dik ve karnınız sıkı olmalıdır. Bu pozisyondayken ayaklarınızı yerden kesmeden ve sırtınızı düz bir şekilde yerden kaldırarak standart mekik çekin. Eğer ağırlık sizi zorluyorsa ilk başlarda ağırlık kullanmadan bu antrenmanı yapabilirsiniz.

2. Makas

göbek yağını eriten hareketler

En etkili karın egzersizlerinden biri olan makas hareketi ilk yapıldığı andan itibaren etkili bir antrenman olduğunu kanıtlıyor. Acılı bir süreç sunan makas antrenmanı için ilk önce sırt üstü yere uzanın. Sonra elleriniz kalçanızın altındayken karın kaslarınızı sıkmaya çalışın. Daha sonra bacaklarınızı yukarı doğru kaldırın ve birini indirirken diğerini kaldırın. Bu antrenmanı uygularken dizlerinizi kırmayın ve boynunuzu düz bir şekilde yerde tutun.

3. Çapraz Mekik

göbek yağını eriten hareketler

Mekik yapmaktan sıkılmış olabilirsiniz ancak göbek yağlarını eritmenin en etkili yolu mekik antrenmanlarını eksiksiz olarak tamamlamaktan geçer. Bu egzersizde yapmanız gereken sırt üstü uzanıp bacaklarınızın arasına bir top yerleştirmektir. Topu düşürmeden dizlerimizi 90 derecelik açıyla yukarı doğru kırın. Şimdi antrenman için hazırız. Ellerinizi kafanızın yanında birleştirin ve belinizi yerden kaldırmadan sol kolunuzu sağ dizinize doğru esneterek mekik hareketini yapın. Antrenmanı uygularken karın kaslarınızı sıkmaya çalışın ve düzenli bir şekilde nefes alıp vermeyi unutmayın.

4. İki Aşamalı Mekik

göbek yağını eriten hareketler

Standart mekik uygulaması olarak bilinen bu antrenman, göbek yağı eritme egzersizleri arasındaki en kolay ve etkili antrenmanlardan biridir. Bu antrenmanı uygulamak için sırt üstü uzanın, bacaklarınız ve yer arasında bir üçgen oluşacak şekilde dizlerinizden kırın. Ayak tabanlarınız yere düz bir şekilde basmalıdır. Ellerinizi kafanızın yanına toplayın ve karın kaslarınızı sıkın. Son olarak baş ve omuzları dizlerinize doğru kaldırarak mekik hareketini tamamlayın.

5. Dağ Tırmanıcı Hareketi

göbek yağını eriten hareketler

Dağ tırmanıcı hareketi zevkli ve kolay görünse de en sert göbek eritme antrenmanlarından biridir. Yüzünüz yere bakacak şekilde yere uzanın. Sonrasında ayak parmaklarınızın ve ellerinizin üzerine kalkarak bir nevi şınav pozisyonu alın. Son olarak da bacaklarınızı bir sağ bir sol olmak üzere dirseklerinize doğru hızlıca çekin. Sırt, bacak ve karın kasları için etkili bir antrenman olan dağ tırmanıcı hareketini son derece ciddi bir şekilde yaptığınız takdirde gözle görülür sonuç alabilirsiniz.

6. Hareketli Plank

göbek yağını eriten hareketler

En etkili karın kası geliştirme antrenmanları listesinde de yer alan plank hareketini göbek yağları antrenmanları için hareketli olarak yapmamız gerekiyor. Bu antrenmanı yaparken şınav pozisyonu alın, sonrasında sağ veya sol dirseğinizi ve elinizi yere koyun. Hemen ardından diğer dirseğinizi ve elinizi de yere koyup standart plank pozisyonuna geçin. Sonra hareketi sırasıyla tekrarlayarak şınav pozisyonuna dönün. Kısacası sizden duruşunuzu bozmadan sadece kollarınızı kullanarak bir şınav pozisyonuna bir plank pozisyonuna geçmenizi istiyoruz.

7. Crisscross

gobek-yagini-eriten-hareketler-006.webp

Göbek yağlarını eritmek için yapmanız gereken etkili antrenmanlardan sonuncusu olan crisscross egzersizi hem kalori hem de yağ yaktıran bir çalışmadır. Sırt üstü yere uzanın ve ellerinizi kafanızın yanlarına alın. Bacaklarınızı dizlerinizden 90 derecelik açıyla kırın. Mekik hareketini yaparken sağ dirseğinizle sol dizinizi birbirine değdirmeye çalışın. Aynı işlemi ters kol ve bacağınızla da tekrarlayın. Sol kol ve sağ bacağı birleştirmeye çalışırken diğer bacağınızı düz bir şekilde uzatın.


Göbek Yağlarından Kurtulmak İçin 5 Öneri

Göbek yağlarından kurtulmanız için yukarıdaki egzersizleri düzenli olarak yapmanız gerekiyor. Bu egzersizleri yaparken de bazı noktalara özen göstermeniz lazım. İşte fazla yağlardan kurtulmanız için dikkat etmeniz gerekenler.

1. Beslenmenize Özen Gösterin

göbek yağını eritmek için ne yapmalı

Göbek yağlarınız aslında nasıl beslendiğinizin bir yansımasıdır. Bu yüzden sağlıklı beslenmeyi günlük hayatınızda bir alışkanlık haline getirmeniz gerekmektedir. Özellikle yüksek yağ oranlı, karbonhidratlı, besin değeri düşük donmuş gıdalar ve abur cuburlar karın bölgesindeki yağ oluşumuna sebep olacak yiyeceklerdir. Ayrıca yemekleri sık olarak fakat küçük porsiyonlar halinde yemeniz de sağlıklı beslenmeniz için önemli olan bir diğer noktadır. Bu safhada diyetisyenlerin önerdiği en etkili 10 diyet içeriğimizden yararlanabilirsiniz.

2. Egzersiz Yapın

göbek yağını eritmek için ne yapmalı

Günlük hayatın karmaşasıyla çoğu insan egzersiz yapmaya zaman bulamamaktadır. Fakat bölgesel kilolardan kurtulmanın en önemli aşaması haftada en az 3 gün düzenli egzersiz yapmaktır. Karın bölgesini çalıştıracak egzersizleri, günlük hayatınızın bir parçası haline getirirseniz, göbek yağlarından hem kurtulur hem de bir daha karşılaşma riskinizi azaltırsınız.

3. Su Tüketimine Dikkat Edin

göbek yağını eritmek için ne yapmalı

Günlük ortalama 1,5-2 litre su içmemiz gerektiğini artık neredeyse hepimiz biliyoruz. Su tüketimi, yağ yakıcı özelliğinden dolayı kilo vermek ya da bölgesel yağlardan kurtulmaya çalışan kişiler için büyük kolaylık sağlamaktadır.

4. Masaj Yapın

göbek yağını eritmek için ne yapmalı

Karın bölgenize düzenli olarak her gün yapacağınız masaj, kan dolaşımını ve yağların yakımını hızlandırır. Ayrıca kabızlık problemine de iyi gelebilecek olan göbek masajlarını, deniz tuzuyla ya da bebek yağlarıyla yapabilirsiniz.

5. Kararlı Olun

göbek yağını eritmek için ne yapmalı

Sabırlı ve kararlı olabilmeniz aslında göbek yağlarından kurtulabilmeniz için en önemli olan maddedir. Çünkü çoğu insan bu önerilere uyarken sabredemeyip daha sonra vazgeçebiliyor. Göbek yağlarını eritmek çok hızlı gerçekleşebilen bir şey olmadığı için, sabır ve kararlılık gerektirdiğini kesinlikle unutmayın.

Göbek Yağı Eriten Ürünler Listesi

SıraÜrünlerHacimneoldu Puanı
1Bigjoy Sports Thermonator L-carnitine3000 mg10/9.6
2Hardline L-carnitine Sıvı Limon3000 mg10/9.8
3Proteinocean L-carnitine3000 mg10/9.7
4Dynamic Nutrition Thermo L-carnitine150 g10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Göbek Yağı
Eriten Ürün Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

Göbek Yağını Eriten Ürünler

Göbek yağını eritmenin yollarından ve uymanız gereken önemli noktalardan yukarıda bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise spor yapmadan önce kullanabileceğiniz ve yağ yakımına yardımcı olan ürünleri inceleyeceğiz. İşte yağ yakımında en iyi ürünler.

1. Bigjoy Sports Thermonator L-carnitine

Göbek Yağını Eriten Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Bigjoy
Sports L-Carnitine
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Bigjoy markasının yağ yakıcısıyla başlıyoruz. İçerisindeki yeşil kahve çekirdeği ekstraktı, trunç kabuğu ekstraktı ve yeşil çay sayesinde sindirim sistemini düzenleyen ürün, ilk kullanımdan itibaren etkisini gösteriyor. Termojenik formülasyon sahip olan Bigjoy Thermonator L-carnitine aynı zamanda B grubu vitaminleri ile desteklenmiştir. Bu sayede hem yağ yakımınız hızlanır hem de vitamin ihtiyacınız karşılanır.

2. Hardline L-carnitine Sıvı Limon

Göbek Yağını Eriten Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Hardline
Limon L-Karnitin
Aradığın
Fiyatı Gör

Hardline markasının ürettiği ürünlerin kalitesini hepimiz iyi biliyoruz. Ürettiği her ürünle farklı bir ihtiyacımızı karşılayan Hardline, limon aromalı L-carnitine ürünüyle özellikle antrenman öncesinde alındığında yağ yakımını hızlandırıyor. Antrenmandan 15 dakika önce içildiğinde büyük bir etki gösteren ürün, içeriğinde 200 mg tauirin bulunduruyor. Böylelikle hem daha kısa sürede yağlarınızı yakarsınız hem de vücudunuzun tuz ve su dengesi sağlanmış olur.

3. Proteinocean L-carnitine

Göbek Yağını Eriten Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Protein
Ocean L-Carnitine
Aradığın
Fiyatı Gör

İlave şeker ve aspartam içermeyen formülü sayesinde çok beğenilen Proteinocean L-carnitine, benzersiz lezzeti ile çoğu kişinin ilk tercihi olmayı başarıyor. Toz formda olması sayesinde su ve shakeler ile karıştırılarak tüketilebilen ürün, bu sayede daha rahat bir kullanım sunuyor. Son olarak bu ürünün kısa süre içerisinde sizi göbek bölgesindeki yağlardan kurtaracağını söyleyelim.

4. Dynamic Nutrition Thermo L-carnitine

Göbek Yağını Eriten Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Dynamic
Thermo L-Carnitine
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Dynamic Nutrition markasının ürünüyle bitiriyoruz. Protein metabolizmasında, bağışıklık ve sinir sistemlerinde büyük etkilere sahip olan ürün, vücudun L-carnitine ihtiyacının %30'unu tek başına karşılayabiliyor. Spor ve egzersizlerden önce kullanımlarda yağ yakımını hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olan Dynamic Nutrition Thermo L-carnitine, bu sayede daha fit bir görünüme kavuşmanızı sağlar. Ek olarak bu ürünün spor ve egzersiz sırasında enerjinizi arttıracağını belirtelim.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.