Diyetisyenlerin Önerdiği En Etkili 10 Diyet Çeşidi

Dünya üzerinde yüzlerce diyet çeşidi vardır. Peki en etkili hangisidir, hızlı kilo vermenin yolu var mı, formumuzu korumak için hangi diyeti uygulamalıyız?
Diyetisyenlerin Önerdiği En Etkili 10 Diyet Çeşidi

Diyetisyenlerin Önerdiği Diyet Listeleri

Diyet hem sağlık hem güzellik hem de fit görünmek için 18 yaş üstü bay ve bayanların belli bir zaman diliminde zorunlu olarak yaptıkları dengeli beslenme ve spor etkinliklerini içerir. Her dönem farklı bir diyet programı ile karşılaşılması, hangi diyetin yapılması konusunda akılları bulandırmaktadır. Yeni bir diyete başlayacak olanlara yönelik hazırlanan 10 muhteşem diyeti inceleyip diyetinizi ona göre seçin.

1. Kişiye Özel Kalori Verdiren Diyet

Diyetisyenlerin Önerdiği Diyet Listeleri

Her insanın yaradılıştan farklı olan kimyasına uygun hazırlanan bu diyet programının diğer adı Myfitnesspal olarak da bilinmekte ve en çok tercih edilen diyetler arasında öncelikli yer almaktadır. Vücudun azami yakacağı kalori hesaplanarak uygulanan diyet pek çok insanın zayıflamasında etken olmuştur.

2. Yiyerek Diyet Yapmak

Diyetisyenlerin Önerdiği Diyet Listeleri

Diyet yapmayı düşünenlerin en çok sevdiği diyet olan bu programda sık sık yemek yemek, ara öğünlerde dahi yemek yiyerek zayıflamak önemsenmektedir. Yalnız bu diyette dikkat edilmesi gereken şey porsiyonların az olmasıdır. Ara öğünlerde olabildiğince meyve tüketilir. Düşük kalorili besinlerin az az tüketilmesi gerekir.

3. Üç Beyazdan Uzak Durarak Yapılan Diyet

Diyetisyenlerin Önerdiği Diyet Listeleri

Geleneksel ve klasik diyet grubu içerisinde yer alan bu diyetteki amaç, tuz, şeker ve undan uzak kalarak uygulanan diyet olmasıdır. 3 beyazda karbonhidrat ağırlığı göze çarpmakta olup karbonhidrattan uzak yapılan diyette denilebilir. Son derece yaygın olan bir diyet türüdür. Yapılması oldukça kolaydır, etkisini kısa süre içerisinde gösterir.

4. İnternet Aracılığı ile Yapılan Diyet

Diyetisyenlerin Önerdiği Diyet Listeleri

İnternet ve internet sağlayıcısı olan her kişinin kendine özgü seçme hakkı olan bu diyet son yılların trend diyeti olmaktadır. Dünya çapında olan diyet programlarından birini seçerek mobil cihazınıza indirmek daha sonra bu diyeti uygulamak son derece kolay olmaktadır.

Ayrıca bu diyet programlarında bir diyetisyen desteği de online sağlanmaktadır. Bazı programlar araştırıldığı taktirde ücretsiz olarak bulunabilir. Yemeğinizi kendiniz seçmeniz daha da kolaylık sağlar.

5. Ödüllendirme Diyeti

Diyetisyenlerin Önerdiği Diyet Listeleri

Ödüllendirme diyeti daha çok kadınlara yöneliktir. Kadınların uygulamış olduğu ödüllendirme diyeti programının her aşamasında göstermiş olduğunuz performansa göre yiyecek ödüllendirmeleri yapılır. Örnek vermek gerekirse; gün boyunca düşük kalorili yiyecekler tükettikten sonra akşam kalorisi yüksek, sağlıklı bir yemek yiyerek diyete teşvik edilirsiniz.

6. Egzersizle Birlikte Yapılan Diyet

Diyetisyenlerin Önerdiği Diyet Listeleri

Her diyet programında başarı sağlanması için muhakkak egzersiz ile desteklenmelidir. Yoksa belli bir süre sonra yine aynı kiloya dönmek mümkün olur. Yürümek, danslı sporlar, yüzmek gibi egzersizleri muhakkak her diyet programınıza ekleyin ki diyetiniz boşa gitmesin. Diyet yaparken aynı zamanda spora başlamak, kas kütlenizi artıracak şeyler yapmak eski kilonuza dönmenizi zorlaştıracak, vücudunuzu daha fit hale getirmenizi sağlayacaktır.

7. Yiyecek ve İçecekleri Kalorisine Göre Değerlendirerek Yapılan Diyet

Diyetisyenlerin Önerdiği Diyet Listeleri

Bu diyetteki amaçta vücudun ihtiyacı olan kaloriyi almak. Fazlasını vücut alır ise kilo olacağı için günlük tüketilecek yiyecek ve içeceklerin kalorilerini baz alarak uygulanan diyet olarak tanımlanabilir.

Kilo vermek isteyen bireyler günlük alması gereken kalori miktarının biraz daha altını alırken kilo almak isteyenler biraz daha üstünü alır. Bu sayede hem kilo almak hem de kilo vermek isteyen kişiler diyet sonrasında istedikleri vücuda kavuşur.

8. Kan Grubu Diyeti

Diyetisyenlerin Önerdiği Diyet Listeleri

Bu diyet zamanında en çok rağbet görülen diyet grubundaydı. Kan gurubuna göre uygulanan programda yapılan tahliller sonucu yiyecek ve içecek önerilmekteydi. Hala daha popülerliği devam eden diyetler içerisinde yer almaktadır. Son derece etkili bir diyettir. Bilim insanları tarafından kanıtlanmıştır. Kan grubuna göre beslenmeniz kilo verme sürecinizi hızlandıracaktır.

9. Sağlıklı Beslenmeye Yönelik Diyet

Diyetisyenlerin Önerdiği Diyet Listeleri

En çok tercih edilmesi gereken diyet programı olması gerekirken daha çok kısa zamanda daha fazla kilo verilen diyetler tercih edilmektedir. Halbuki bu diyetteki amaç hem sağlık, hem de kilodan uzak öngörülmektedir. Sağlıklı diyet seçenekleri tercih etmeniz gereken diye seçeneği olmalı. Hiçbir şey sağlığınızdan daha önemli değil.

10. Su Diyeti

Diyetisyenlerin Önerdiği Diyet Listeleri

Klasik diyet gurubu içerisinde yer alan bir diyet olup, günde yetişkin bir insanın ortalama 3 litre su tüketilmesi baz alınarak uygulanmaktadır. Vücutta detoks etkisi yaratarak kalori yakımını hızlandıran su diyeti günlük en az 2 litre su veya sıvı tüketimi ile uygulanır. Tokluk hissi veren suyun yanı sıra, kan basıncının düşmemesi için gerekli besinler tüketilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ender Saraç Diyeti İle Zayıflamak5 Günde 7 Kilo Verdiren Elma Diyeti Listesi

En çok hangi diyet kilo verdirir?

En hızlı ve çok kilo vermenizi sağlayacak diyetler detoks diyeti, İsveç diyeti, GAPS diyeti, alkali diyeti, Candida diyeti, yumurta diyeti, üç beyaz diyeti, lahana diyeti, su diyeti ve 3+3 diyetidir. Bu diyetler sayesinde hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

En çabuk zayıflatan besin nedir?

En çabuk zayıflatan besinler; ıspanak, roka, maydanoz, lahana, brokoli, yeşil yapraklı sebzeler ve kükürtlü sebzelerdir. Bu sebzelerin hacmi yüksek olduğu için tokluk hissi yaratır. Bu sayede kilo vermek kolaylaşır.

Çok hızlı kilo vermek için ne yapmalıyım?

Hızlı bir şekilde kilo vermek için bir anda yemek yemeyi kesmeyin, spor yapın, çok düşük kalorili besinlerle beslenmeyin, yağ alımını düşük tutmayın, bol bol su için, erken yatın, diyetinizde yeşil sebzelere yer ayırın, kalori yakın, ağırlık antrenmanlarına önem verin.

1 ayda 20 kilo nasıl verilir?

1 ayda 20 kilo vermek için günde ortalama 1000 kalori almaya çalışın. Normalde sağlıklı bir bireyin günlük alması gereken kalori 1500 ile 2000 kalori arasıdır. Bu şekilde 1 ayda 20 kilo vermek mümkün değildir. Bu yüzden günde 700 ile 1000 kalori alarak hedeflediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz.

Gece aç yatmak kilo verdirir mi?

Gece aç bir şekilde yatmak öğrenme ve çalışma üzerinde olumsuz etkilere neden olur. Aç kalmak, kilo vermenize yardımcı olabilir fakat sağlığı kötü etkiler. Bu yüzden uyumadan 4 ile 5 saat önce yemek yemek hem karnınızı tok tutacak hem de kilo vermenizi kolaylaştıracaktır.

Göbekten kilo nasıl verilir?

Göbek eritmenin en kolay yolu haftada 3 saat egzersizdir. Göbeği eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığınız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo yürüyüş göbeği eritir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.