Evde Hızlıca Karın Kası Yapmak İçin En İyi 8 Hareket

Karın kaslarınızı hızlı şekilde güçlendirecek ve baklava çıkartacak yöntemleri araştırdık. İşte en iyi karın kası hareketleri ve fitness antremanları...
Evde Hızlıca Karın Kası Yapmak İçin En İyi 8 Hareket

Güçlü Karın Kasları İçin En İyi Fitness Hareketleri

Vücutta en zor eritilen ve en zor şekillendirilen kaslar karın bölgesindedir. Yanlış beslenme ve hareketsizlik sonucu yağlanan karın bölgesi, içeriğimizde yer verdiğimiz hareketler ile evde kolayca eritilebilir. Bu yağlardan kurtulmak için doğru beslenme en önemli unsur olsa da karın kaslarınızı güçlendirmek ve baklava çıkartmak için düzenli egzersiz yapmanız gerekmektedir. Bu içeriğimizde evde hızlıca karın kası yapmak için uygulayabileceğiniz aletsiz fitness hareketleri yer alıyor. Ayrıca göğüs kasları ve omuz kasları için yapılması gereken antrenmanlara yer verdiğimiz içeriklerimize linklere tıklayarak göz atabilirsiniz.

En İyi Karın Kası Hareketi Listesi

SıraHareketEtkisiYardımcı Ürün
1MekikTüm Bel KaslarıKondisyon Aleti
2Ters MekikAlt Karın KaslarıPilates Malzemeleri
3PlankKarın ve Bel KaslarıDambıl
4TekerlekTüm Karın, Bel ve KalçaFitness Aksesuar
5Bisiklet MekikAlt, Orta ve Üst Karın KaslarıKondisyon Bisikleti
6Tırmanma HareketiBel, Basen ve KalçaKoşu Bandı
7Rus TwistiKarın KasıTitreşimli Baklava Makinesi
8SquatSırt, Karın ve KalçaMat
Amazon
Fiyatlarını Gör
Karın Kası
Hareketleri
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi Karın Kası Egzersizleri

İşte en etkili 8 karın kası hareketi;

1. Mekik

Evde Karın Kası Hareketleri

Amazon
Fiyatını Gör
Mekik
Hareketi Ürünleri
Aradığın
Fiyatı Gör

Karın kasları için evde en kolay uygulanabilecek egzersizler arasında mekik yer alır. Düz bir karın, daha sıkı bir görüntü ve baklavalar için mekik hareketi gereklidir. Mekik hareketi yapılırken sadece karın kasları değil, onunla birlikte bel, yan karın ve kalça kasları da çalışır. Bel bölgesini inceltmek için kullanılabilecek egzersizlerin başında gelir. Yapılış şekline göre üst ve alt karın kasları çalıştırılabilir. Kardiyo, güç ve fonksiyonel egzersizler için üretilmiş en iyi kondisyon aleti modellerine göz atmak için aşağıdaki linklere tıklayınız.

2. Ters Mekik

Evde Karın Kası Hareketleri

Amazon
Fiyatını Gör
Ters Mekik
Hareketi Ürünleri
Aradığın
Fiyatı Gör

Mekik hareketini yaparken ayaklarınızı havaya kaldırırsanız hareket zorlaşacak ve alt karın kaslarınız fazla çalışacaktır. Eğer ayaklarınızı divan ya da sabit bir cismin altına sıkıştırarak mekik yaparsanız daha çok tekrardan sonra kaslarınız yanmaya başlayacaktır. Hareketi kolaylaştırmak ya da zorlaştırmak sizin elinizdedir. Belinde, sırtında ve boynunda rahatsızlığı olanlar için mekik hareketi tavsiye edilmez. Bu kişiler mekik aletlerinden yardım alabilirler ya da squat hareketiyle karın ve bel kaslarını güçlendirebilirler. Vücudun esnemesini sağlamak, tüm kas gruplarını harekete geçirmek, denge merkezini düzeltmek ve yağ yakımını kolaylaştırmak için üretilen en iyi pilates malzemelerini incelemek için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.

3. Plank

Evde Karın Kası Hareketleri

Amazon
Fiyatını Gör
Plank
Hareketi Ürünleri
Aradığın
Fiyatı Gör

Plank hareketi şınava benzer şekilde pozisyon alınarak yapılır. Aradaki fark ellerin değil, dirseklerin üzerinde durularak yapılmasıdır. Basitçe tarif etmek gerekirse dirseklerin üzerinde baş karşıya bakacak şekilde karın ve sırt gergin, dayanılabildiği kadar beklemektir. Bu hareket ile karın ve bel kasları direnç kazanır. Düz bir karın isteyenlerin mutlaka uygulaması gereken hareketler arasındadır. Ayrıca bu hareket ile güçlenen karın kasları mekik ve diğer hareketleri yapmanızı kolaylaştıracaktır. Vücudun her bölümünü çalıştıran ve kasların gelişimine yardımcı olan en iyi dambıl modellerini görüntülemek için aşağıdaki linklere tıklayınız.

4. Tekerlek

Evde Karın Kası Hareketleri

Amazon
Fiyatını Gör
Tekerlek
Hareketi Ürünleri
Aradığın
Fiyatı Gör

Karın kaslarını geliştirme konusunda ileri seviye kişilerin kullanımı için tasarlanan tekerlek, çok eski zamanlardan beri kullanılan ve dayanıklı karın kasları için en önemli olan aletlerden biridir. Kollardan tutup öne uzanarak yapılan hareket ile dizler ve tekerlek arasında açılan vücudu düz tutabilmek için tüm karın, bel ve kalça kasları çalışır. Bu hareket oldukça zor ve ileri seviye bir harekettir. Çelik gibi sağlam karın kaslarına sahip olmanıza ve belinizin kuvvetlenmesine imkan sağlar. Karın kaslarının büyümesini hızlandırmak ve fit bir görünüm sağlamak için üretilmiş en iyi fitness aksesuar modellerine göz atmak için buraya tıklayın.

5. Bisiklet Mekik

Evde Karın Kası Hareketleri

Amazon
Fiyatını Gör
Bisiklet Mekik
Hareketi Ürünleri
Aradığın
Fiyatı Gör

Yattığınız yerden bisiklet pedalı çevirir gibi bacaklarınızı hareket ettirmek suretiyle yapılır. Ellerinizi ensenizin arkasında kenetlemeli, belinizin ve sırtınızın zemine iyi yaslandığından emin olmalısınız. Hareketi yaparken bacaklar ve kollar çapraz hareket etmelidir. Yani sol dizinizi gövdenize doğru çektiğiniz zaman sağ dirseğinizle değecek noktaya gelmelidir. Bu çapraz hareket ile alt, orta ve üst karın kasları yoğun şekilde çalıştırılır. Kalori harcamanıza yardımcı olan ve yağ yakımını hızlandıran kondisyon bisikleti modellerine göz atmak için aşağıdaki linklere tıklayınız.

6. Tırmanma Hareketi

Evde Karın Kası Hareketleri

Amazon
Fiyatını Gör
Tırmanma
Hareketi Ürünleri
Aradığın
Fiyatı Gör

Tırmanıcıların karın kasları kuvvetlidir. Buradan yola çıkarak geliştirilen tırmanma hareketi karın kaslarını kuvvetlendiren en etkili hareketler arasında yer alır. Hareketin yapılışına bakınca eller omuz genişliğinde açılarak yere konur. Sırt düz pozisyonda bacaklar dizlerden kırık şekilde, bir bacak geride olarak, aynı 100 metre koşucularının koşuya başladığı pozisyonda durulur. Sonra arkadaki bacak öne çekilirken öndeki arkaya doğru atılarak hareket gerçekleştirilir. Bu hareketin ileri safhası iki ayağın birden geriye ve öne atılıp çekilmesidir. Bel, basen ve kalça bölgesindeki yağların erimesini hızlandıran en iyi koşu bandı modellerini incelemek için aşağıdaki linklere tıklayınız.

7. Rus Twisti

Evde Karın Kası Hareketleri

Amazon
Fiyatını Gör
Rus Twisti
Hareketi Ürünleri
Aradığın
Fiyatı Gör

Twist hareketi farklı şekillerde yapılır. Hareketin temelinde üst ve alt bedenin birinin sabit tutulması diğerinin sağa ya da sola doğru salınım yapması mantığına dayanır. Enseye sopa alınarak yapılan çeşidi ve üst bedenin sabit olduğu twist diski ile yapılanı çok meşhurdur. Yapılan araştırmalar belinde rahatsızlık olanların bu hareketi yapmaması gerektiğini göstermiştir. Salınım hareketi yapıldığı için vücut haddinden fazla esneyebilmekte ve sağlıklı olan omurlarda dahi sorunlar yaratabilmektedir. Bu konuda öne çıkan Rusların yöntemi olan twist modelidir. Bacaklar hafif kaldırılarak ve ağırlık kullanılarak yapılan twist karın kaslarını iyi çalıştırır. Ayrıca karın kasları her daim gergin olduğu için sağa ve sola yapılan hareketler kontrollüdür. Omurlara zarar vermez. Karın kası gelişimini hızlandıran tekerlekli spor aleti, kopmayan lastik, titreşimli baklava makinesi modellerine göz atmak için buraya tıklayın.

8. Squat

Evde Karın Kası Hareketleri

Amazon
Fiyatını Gör
Squat
Hareketi Ürünleri
Aradığın
Fiyatı Gör

Hareket, bacakların omuz genişliğinden biraz fazla açılması ve çömelip kalkılması ile yapılır. Başlangıç için kişinin kendi vücut ağırlığı yeterli olacaktır. Vücut ağırlığınız hafif gelmeye başladığı zaman kucağınıza ağırlık oluşturacak nesneler alabilir ya da ağır eşyalar koyduğunuz bir sırt çantasından yardım alabilirsiniz. Çoğu sporcu hiç mekik çekmeden sadece squat hareketleriyle sağlam karın kaslarına sahip olduklarını itiraf etmişlerdir. Ayrıca bacakların bir tanesini öne atarak squat yapılabilir, böylece denge sağlamak için yan karın kaslarınızı daha aktif çalıştırabilirsiniz. Yüzeydeki bozuklukların hissedilmesini, spor esnasında kaymayı ve sırt bölgesinin zemine bağlı olarak acımasını engelleyen en iyi mat modellerine göz atmak için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum