Dünyanızı Genişletecek En İyi 14 Belgesel Dizisi | 2024

Ufkunuzu genişletecek olan tüm belgesel dizilerini sizler için derledik. Gerek dünya hakkında gerek de suçlular hakkında 14 belgesel dizisi sizlerle...
Dünyanızı Genişletecek En İyi 14 Belgesel Dizisi | 2024

Ufkunuzu ve dünyanızı geliştirecek içerikleri izlemeyi isteyebilirsiniz. Bu isteğinizi dindirmek için sizlere belgesel dizilerini derledik. Her bölümünde farklı duygular yaşayabileceğiniz, kimi zaman tüylerinizi ürpertecek kimi zaman da dünyamız hakkında yeni bilgiler öğrenebileceğiniz en iyi 14 belgesel dizisi sizlerle... 

1. Terim

Belgesel Dizileri
Futbol tarihinin en önemli isimlerinden birisi olan Fatih Terim’in hayatı sizlerle. Bu belgesel ile hem ulusal hem de uluslararası futbol camiasında adını yazdırmış olan Terim’in; hayatındaki futbol kavramının ne demek olduğunu, insanların ona verdiği imparator, kral, hoca gibi rollerin neler hissettirdiğini ve çocukluğundan bu yana bilinmeyen tüm gerçekleri öğreneceksiniz.

TürBelgeselBiyografiSpor
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
OyuncularFatih
Terim
Derek
S. Orr
Bülent
Timurlenk

2. Kukla Ustası: ABD’nin En Başarılı Dolandırıcıları

Belgesel Dizileri
2005 yılında servet çalmak ve birden fazla hayatı yerle bir etmek üzerine hüküm giymiş olan, dünyanın en cüretkar dolandırıcılarından birinin dudak uçuklatan hikayesi sizlerle. Annelerinin güvenliğinden korkmakta olan çaresiz bir ailenin yapabilecekleri her şeyi izlerken tüyleriniz diken diken olacaktır.

TürBelgeselSuç
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2022
OyuncularStephen
Corrall
Sophie
Clifton
Charlie
Ives

3. Asya Geceleri: Yemek – Müzik – Tutku

Belgesel Dizileri
Asya kültürünü, yemeklerini ve gece yaşamlarını merak ediyor musunuz? Bu belgesel ile Asya metropollerinin karanlığında parlayan yiyecekler, içecekler, müzik dünyası ve gece dünyasını tüm detaylarını izlemeniz ise mümkündür.

TürBelgesel
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJoe
Evans
OyuncularCheska
Aguiluz
Kathy
Cheng
Mr.
Ogay

4. Gelmiş Geçmiş En Kötü Oda Arkadaşı

Belgesel Dizileri
Alex Miller, Jed Creek’in odasını Craigslist aracılığıyla kiralamasına izin verdiğinde ise kötü şöhretli bir seri gecekonducu olduğundan ve kiracılık kanunları hakkındaki bilgisi ile onu yavaşça kendi evinden atmak için kullanacağından haberi yoktur. Görünüş olarak zararsız olan bu kişi, kötü niyeti ve şiddete sunduğu niyetleri ile işleri kötüye sürüklemeye başlar.

TürBelgeselSuçGerilim
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2022
OyuncularAlex
Miller
Susan
Miller
Arleen
Hairbaedian

5. Andy Warhol Günlükleri

Belgesel Dizileri
Andy Warhol’un hayatında var olan tüm bilinmeyenler sizlerle. 1968 yıllarından vurulması ile hayatını ve duygularını bir günlüğe yazan Andy, kişiliğinin altında yer alan yaraları ve sırları da bu günlükte tutmuştur. Bu günlük sayesinde yapılmış olan bu belgeselde onun hayatına dair bilindiği sanılan ama kimse tarafından bilinmeyen gerçekler birer birer ortaya çıkmaktadır.

TürBelgesel
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2022
OyuncularBill
Irwin
Jeffrey
Deitch
Jessica
Beck

6. Prehistoric Planet

Belgesel Dizileri
Dünya… Yüzyıllarda yaşayan ve yaşadıkça da bünyesinde milyonlarca tür barındıran yeşil gezegen. 66 milyon yıl öncesinde yaşanıldığına inanılan dinozorların ve onların yanında yer edinmiş olan olağanüstü yaratıkların karalarda, denizlerde ve göklerdeki hükümlerini görmeye hazır olun.

TürBelgeselAnimasyonTarih
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2022
OyuncularDavid
Attenborough

7. Keep Sweet: Pray and Obey

Belgesel Dizileri
2008 yıllarının Batı Teksas’ında yer alan Zion’a Özlem Çiftliğine yapılmış olan büyük baskın, tüm dünyayı da büyük bir yankı eşliğinde sarmıştı. Emniyet güçleri bu baskın ile birlikte fiziksel, cinsel ve psikolojik istismara dair kanıtlar elde ederken bu çiftlikte yer edinmiş olan 400’den fazla sayıdaki çocuğu da koruma altına almıştı.

TürBelgeselSuç
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2022
OyuncularElissa
Wall
Mike
Watkiss
Rebecca
Musser

8. Surviving Death

Belgesel Dizileri
Ölümden sonra yaşam var mıdır? Herkesin aklını kurcalayan ve düşündükçe de kafayı yedirmekte olan bir sorudur bu. Belgeselimiz sayesinde her insanın sorduğu ama asla net cevap alamadığı bu sorunun derinlerine inmeye hazır olun. Ölüme yakın deneyimler yaşamış olan insanların hikayeleri, reenkarnasyonun mümkün olup olmadı ve bunların yanında gelen paranormal olaylar hakkında detayları bu belgesel ile bulmanız mümkündür.

TürBelgeselReality
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenRicki
Stern
Jesse
Sweet
OyuncularMary
Neal
Bruce
Greyson
Jim
Tucker

9. The Curse of Von Dutch: A Brand to Die For

Belgesel Dizileri
2000’lerin en ikonik moda akımının yükselişinin ve düşüşünün ardındaki inanılmaz gerçek hikaye belgeselimiz ile sizlerle. Venice Sahili sörfçüleri, gangsterler, Avrupalı giysiler ve Hollywood nakliyecileri kötü şöhretli markanın kontrolü için rekabete hazırlardır. Bilinmezlikten doğan bir Dünya’nın en tanınmış etkilerinden birisi de bu belgesel ile sizlerle.

TürBelgeselBiyografiSuç
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2021
OyuncularBobby
Vaughn
Mike
Cassel
Tonny
Sorensen

10. Stanley Tucci: Searching for Italy

Belgesel Dizileri
İtalya’nın güzellikle saymakla bitmezken belgeselimizde Stanley; ülkenin bölgesel mutfak sırlarını ve lezzetlerini keşfetmek için ülkeyi baştan aşağıya dolaşmaktadır. Roma’dan Sicilya’ya kadar tüm şehirlerinin mutfak lezzetleri ile dolup taşan bu belgesel ile sanki o yemekleri siz yiyormuşsunuz gibi hissetmeniz mümkündür.

TürBelgeselReality
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2021
OyuncularStanley
Tucci
Felicity
Blunt
Tess
Masazza

11. The Curse of Oak Island

Belgesel Dizileri
1795 yılınca üç erkek kardeş, Kanada’nın kıyılarının hemen dışında yer alan ormanlık bir ada olan Oak Island’da insan yapımı, garip bir çöküntü keşfederler. Çocuklar kazmaya başladıklarında daha da ilgi çekici eserler bulurlarken bu hazinelerin korsanlık döneminden kaldığını keşfetmektedir. 200 yılı aşan bir süredir devam etmekte olan bu hazine avının detayları ise sizlerle.

TürBelgeselReality
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenKevin
Burns
OyuncularRobert
Clotworthy
Marty
Lagina
Rick
Lagina

12. Bir Katilin İfadeleri: Ted Bundy

Belgesel Dizileri
Düzgün görünümlü, sosyal meziyetleri ve aldığı eğitimleri ile seri katil klişesini yerle bir eden Ted Bundy’nin hayatı sizlerle. Sorunlu bir çocukluk geçirmiş olan Ted, üniversiteden mezun olduktan sonra Utah’tan Colorado’ya, Washington’dan Florida’ya kadar birçok eyalette 30’dan fazla kadının hayatına son verir. Bu cinayetleri sıra sıra işlerken yakalanmamış olan Ted, çok sayıda Amerikalı kadının da ona sıra dışı bir hayranlık beslediğini öğrenmeye başlar.

TürBelgeselBiyografiPolisiye
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJoe
Berlinger
OyuncularStephen
Michaud
Bob
Keppel
Kathleen
McChesney

13. Lorena

Belgesel Dizileri
Lorena Bobbitt’in yıllarca tacize uğramasının ardından kocasına yapmış olduğu işkenceleri 1993’ün yılında araştırılmaya koyulur. John ve Lorena’nın hikayeleri 24 saatlik bir haber döngüsüne dönüştüğünde ise bu durum ulusal bir şaka haline gelir. Lorena çektiği acılar ile erkek egemenliğinin baskın tarafını göstermektedir.

TürBelgeselPolisiye
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2019
OyuncularLorena
Bobbitt
John Wayne
Bobbitt
Paul
Ebert

14. The Miracle of Bali

Belgesel Dizileri
Bali’nin kültürünü hiç merak ettiniz mi? Bu belgeselle birlikte Bali’ye gidiş, Bali’nin kültürel mirasları ve animistik ritüellerini ve festivallerini öğreneceksiniz. Belgesel ilerlerken Bali’nin mirasının tüm detaylarını öğrenirken şehre hayranlık duyacaksınız.

TürBelgesel
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
1969
OyuncularDavid
Attenborough

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.