Dünyada Görmeniz Gereken En Güzel 10 Turistik Mekan

Dünya üzerinde yer alan turistik mekanlar arasında bazıları vardır ki, bu mekanları mutlaka görmelisiniz. İşte, sevgilinizle, ailenizle ya da arkadaşlarınızla mutlaka gitmeniz ve görmeniz gereken en güzel turistik mekanları...
Dünyada Görmeniz Gereken En Güzel 10 Turistik Mekan

Pek çok insan hayatı boyunca dünya üzerinde kesinlikle görülmesi ve yaşanması gereken yerlerde bulunmak ister. İnsanoğlunun doğasında olan “bilinmeyeni bilme ve keşfetme isteği” çoğu insanın dünya üzerindeki turistik mekanları hayatında bir kez görme isteği barındırır. Eğer siz de seyahate düşkün biriyseniz ya da Dünya turu için doğru yerleri keşfetmek istiyorsanız işte Dünya'da mutlaka görmeniz gereken en güzel 10 yer...

1. Lord Howe Adası

en güzel trustik mekanlar

Bundan yaklaşık 7 milyon yıl kadar önce volkanik patlamalar sonucunda meydana gelen Lord Howe Adası, Avustralya gezilecek yerler arasında bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan adeta cennete benzer görünümlü bir adadır. Sidney'e uçuş mesafesi olarak iki saat kadar uzaklıkta bulunan bu şirin adaya aynı anda yalnızca 400 turist kabul ediliyor. Müthiş doğa manzarasını bozmamak için sokak lambası, motorlu araç ve benzeri hiçbir makine kullanılmıyor. Bugün yerliler ve ada sakinleri yaşadıkları adayı koruyor ve doğal ortamın bozulmasını engelliyor. Adada sadece 9 odasıyla hizmet veren tek bir otel bulunuyor. Adada kalarak mercan kayalıklarında dalış yapabilir, Dünya'da hiçbir yerde görünmeyen balıkları fotoğraflayabilirsiniz.  


2. Petra Antik Kenti

en güzel trustik mekanlar lord howe adası

Ürdün sınırlarında yer alan Petra antik kenti günümüze ulaşan en etkileyici ve bir o kadar görkemli bir mekandır. Dünya mirasları arasında yer edinen Petra, Dünya'nın 8. harikası şeklinde ifadelendirilmektedir. Dönemin insanının azimli ve özverili çalışmasının göstergesi ve aklın nakış işlercesine işlendiği Petra antik şehri Dünya'da kesinlikle görülmesi gereken yerlerden.


3. Mavi Göl

en güzel trustik mekanlar

İzlanda'da yer alan Mavi Göl, son yıllarda jeotermal göl olarak İzlanda'nın turistik açıdan en çok ziyaret edilen mekanı olmuştur. Dünya'da bulunan en geniş şifa kaynaklarından biri haline gelen Mavi Göl sülfür ve silis açısından oldukça zengin olması yönüyle Dünya genelinde çok sayıda turisti kendine çekmektedir.


4. Mısır Piramitleri

en güzel trustik mekanlar

Dünya'daki en büyük ve en eski anıt-mezarların bulunduğu Mısır Piramitleri'nden en büyük olan Keops Piramidi görüntüsü itibariyle de Dünya'nın birinci halkası olmayı hak etmiştir. Firavunların mumyasının bulunduğu piramitlerde birbirinden değerli sanat eserleri, kraliçe, kral ve prensin heykellerini de barındırmaktadır. Bugün gizemleri, efsaneleri ve hazineleri ile Dünya'daki kilit noktalardan biri haline gelmiştir. İçerisinde Mısır Piramitleri'nin yer aldığı "Dünya'nın 7 Harikası" içeriğini de ziyaret edebilirsiniz.


5. Kapadokya Peri Bacaları

en güzel trustik mekanlar

Ülkemizde beyaz atlar diyarı olarak bilinen Kapadokya, müthiş bir doğa oluşumuna ev sahipliği yapmakla birlikte her yıl birçok yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bir turistik mekan. 60 milyon sene öncesinde Hasandağ, Melendiz ve Göllüdağ'ın püskürttüğü lavlar bugün peri bacalarını oluşturmakta. Dünya üzerinde yer edinmiş olan Nevşehir'deki bu değeri keşfetmediyseniz mutlaka keşfetmelisiniz. Aynı zamanda bu doğa harikasının bulunduğu yer olan Nevşehir hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için Nevşehir'de gezilecek yerler içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


6. Machu Picchu

en güzel trustik mekanlar

Peru'nun ev sahipliği yaptığı, günümüze kadar özenle korunan bir İnka antik kenti olan Machu Pichu, And Dağlarının zirvesinde yer alır. Zamanında İspanyollar bu kenti çok arasalar da bulamamışlar ve bu sayede Machu Pichu hiçbir zarara maruz kalmadan günümüze ulaşmış ve Dünya Kültür Mirası listesinde yer edinmiştir. Aynı zamanda Dünya'nın 7 harikasında biri olan bu harika antik kenti mutlaka görmelisiniz.


7. Efes

en güzel trustik mekanlar

İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Efes, Dünya'nın 7 harikasından biridir ve Anadolu'da mutlaka görülmesi gereken tarihi ve turistik bir mekandır. Efes Harabeleri sizi görselliği açısından etki altına alacak bir mekandır.


8. Eyfel Kulesi

en güzel trustik mekanlar

Fransa'da mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelen Paris'te yer alan Eyfel Kulesi, yılda milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Fransa'nın sembolik turistik yapılarından bir tanesidir ve kesinlikle görülmeye değerdir. Eğer aşıklar şehri Paris hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız "Paris Gezilecek Yerler" içeriğini okuyabilirsiniz.


9. Venedik

en güzel trustik mekanlar

Renkli renkli evleri, görkemli kiliseleri, muazzam görüntüdeki kanalları ve de manzara eşliğinde sürülen sandal keyfi ile Venedik, Dünya'da kendine has mekanlardan bir tanesidir. Burada müthiş fotoğraflar çektirebilir, şarapları tadabilir, sandal sefası sürebilir ve Venedik sokaklarında dolaşabilirsiniz. Venedik gezi rehberi konusunda daha çok bilgi isterseniz "Venedik'te Gezilecek Yerler" içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


10. Roma Collesiumu

en güzel trustik mekanlar

Yüzyıllarca Dünya'nın kalbi olarak nitelendirilen Roma'nın gezilecek yerleri, tarihi yapıları, Roma Collesiumu, Pisa Kulesi gibi pek çok turistik ögesiyle adeta tarihi bir müze. Sizler de bu güzide şehri ziyaret ederek bir müzede geziyormuş hissine kapılabilir, değerli anılar biriktirebilirsiniz.


Önerilen İçerik: Yok Olmadan Önce Mutlaka Görmeniz Gereken 12 Doğa Harikası

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum