Peribacaları ile Ünlü Nevşehir'de Görülmesi Gereken 23 Yer

Tarih ve doğanın iç içe geçerek, farklı bir güzellik sergilediği Türkiye’nin en dikkat çeken şehri olan Nevşehir'de görülmesi gereken yerler...
Peribacaları ile Ünlü Nevşehir'de Görülmesi Gereken 23 Yer

Peribacaları, yeraltı şehirleri, mağaraları ve sıcak hava balonları ile bir masalın içindeymiş gibi hissettiren Nevşehir, Dünya'nın dört bir yanından turist çekiyor. Özellikle gün doğumu ve gün batımında harika manzaralar sunan bu şehir, Anadolu'nun en dikkat çeken şehirleri arasında bulunuyor.

Nevşehir'e gitmek isteyenler için hazırladığımız bu içeriğimiz, hem doğal güzellikleri hem de tarihi yerleriyle bir liste oluşturuyor. Listemizde yer alan bu gezi noktaları, turistler tarafından en popüler yerler arasında bulunuyor.

Nevşehir'de Görülmesi Gereken Yerler Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1Kızılçukur VadisiÜrgüpDoğası/Manzarası
2Hacı Bektaş-ı Veli TürbesiHacıbektaşTarihi
3Özkonak Yeraltı ŞehriAvanosMimarisi
4Zelve Açık Hava MüzesiAvanosDoğası/Manzarası
5Asmalı KonakÜrgüpMimarisi
6Derinkuyu Yeraltı ŞehriDerinkuyuMimarisi
7Güvercinlik VadisiGöremeManzarası
8Göreme Açık Hava MüzesiGöremeDoğası
9Uçhisar KalesiUçhisarTarihi/Mimarisi
10Saç Müzesi NevşehirAvanosHikayesi
11Kaymaklı Yer Altı ŞehriCami Kebir MahallesiMimari
12Çavuşin KilisesiAvanosMimarisi/Tarihi
13Paşabağ Rahipler VadisiAvanosDoğası
14Üç GüzellerÜrgüpŞekli/Hikayesi
15Ortahisar KalesiÜrgüpTarihi
16Saruhan Kültür ve Kongre MerkeziAvanosTarihi
17Devrent VadisiAvanosDoğası
18Güray MüzeÜrgüpMimarisi/Eserleri
19Temenni TepesiÜrgüpManzarası
20Mazı Yeraltı ŞehriÜrgüpMimari
21Gomeda VadisiÜrgüpDoğası
22Göreme Bağlıdere Aşk VadisiGöremeManzarası
23Nevşehir KalesiEskili MahallesiTarihi

Nevşehir'de Görülmesi Gereken 23 Yer

İşte Nevşehir'e gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler...

1. Kızılçukur Vadisi

Nevşehir'de Görülmesi Gereken Yerler

Kızıl renginde olan tüf kayalarıyla özellikle gün batımında muhteşem manzaralar sunan Kızılçukur Vadisi, yürüyüş yapmak ve TV safarileri yapmak için birçok turist tarafından tercih ediliyor. Nevşehir'de görülmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda bulunan bu vadi, üzümlü kilise, direkli kilise, haçlı kilise gibi bünyesinde birçok tarihi kilise barındırıyor.

AdresKızılçukur Vadisi, Yukarı Kızılçukur Vadisi, 50500 Ürgüp/Nevşehir

Google Yorumları

👤 Mükemmel manzarası var. Günbatımı seyri için giderken içimden: sıradan bir günbatımı seyri ya ne farkedecek derken gittikten sonra iyi ki gelmişiz dedim. Çok güzel manzarası ve seyir yeri var.

👤 Doğanın mucizesi ile oluşmuş harika manzaraya tanıklık ediyorsunuz. Güneşin doğduğu zaman pembemsi olup gün batımı ile kırmızıya dönen taşları özellikle güneşin battığı saatte görmek için mutlaka gitmelisiniz.

2. Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi

Nevşehir'de Görülmesi Gereken Yerler

Bektaşiliğin Dünya'ya yayıldığı merkez olan Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi, 13. yüzyıldan beri bölgenin en önemli dini merkezleri arasında bulunuyor. Türklere İslamiyeti yaymak için kurulan bu okul zaman zaman eklemeler yapılarak büyütülmüş ve günümüzdeki halini almış. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi, 1964 yılından beri müze olarak kullanılıyor. Türkiye'nin en çok gezilen 8. müzesi olmasıyla da dikkat çeken bu mekan, Nevşehir ile Kırşehir arasında konumlanıyor.

Saat08:00-18:45
AdresSavat, Dikilitaş Sk. No:13, 50800 Hacıbektaş/Nevşehir

Google Yorumları

👤 Etkilendiğim bir yer oldu. İçinde hem türbe, hem müze, hem de cami barındırıyor. Müzeler çeşitli bölümlere ayrılmış, birkaç tanesi kapalıydı. Dış mekan çok ferah ve huzurluydu.

👤 Bambaşka, huzur dolu bir yer olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Her noktası adım adım muhakkak gezilmeli. En ince ayrıntısında dahi tevazu ve saygının işlendiği bir yer.

3. Özkonak Yeraltı Şehri

Nevşehir'de Görülmesi Gereken Yerler

Nevşehir'de görmeniz gereken yer altı şehirleri arasında en popülerinden biri olan Özkonak Yeraltı Şehri, M.Ö 400'lü yıllarda yapıldığı tahmin ediliyor. 1972 yılında ziyarete açılan bu yeraltı şehri, 8 kuyu, 4 mezar, 3 havalandırma ve testilerin yer aldığı şarap ve su depolarına ev sahipliği yapıyor. Gidenleri kendine hayran bırakan bu yeraltı şehri, en alt katında ise hapishane olarak kullanılan tünelle ilgi görüyor.

Telefon(0384) 513 51 68
Saat08:00-16:15
AdresÖzkonak Yeraltı Şehri Yolu, 50500 Özkonak/Avanos/Nevşehir

Google Yorumları

👤 Mutlaka gezilmesi görülmesi gereken bir yer çok güzel müze kart geçerli yoksa alabiliyorsunuz.

👤 Klostrofobisi olanlar için biraz zor bir yer olsa da müthiş güzellikler barındırıyor.

4. Zelve Açık Hava Müzesi

Nevşehir'de Görülmesi Gereken Yerler

Zelve Vadisi üzerine konumlanmış olan Zelve Açık Hava Müzesi, kayalara oyulan kiliseler, geçitler, değirmenler ve camilerle Nevşehir'de görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Peri Bacaları'nın en yoğun olduğu bölge olduğundan dolayı da turistler tarafından ilgi gören bu bölge üç vadinin birleşiminden oluşuyor. 9. ve 13. yüzyılda Hristiyanlığın en önemli merkezi olan Zelve, balıklı kilise, manastır ve direkli kiliseye ev sahipliği yapıyor.

Telefon(0384) 271 35 35
Saat08:00-17:30
AdresAydınlı Mahallesi, Yavuz Sk. No:1 D:No:1, 50180 Aktepe/Avanos/Nevşehir

Google Yorumları

👤 Zelve açık hava müzesi gerçekten olağanüstü bir yer, camisi, manastırı, evleri ile her karışı tarih ve heyecan verici güzellikle dolu. Hele ki 1952 yılına kadar aktif şekilde kullanılmış olması gerçekten çok şaşırttı, bu tarafa yolu düşenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer.

👤 Dağların arasında gizli bir mabet sanki. İyi korunmuş. Görülebilir. Müze kart almanızı tavsiye ederim.

5. Asmalı Konak

Nevşehir'de Görülmesi Gereken Yerler

Bir zamanların en sevilen dizisi olan Asmalı Konak'ın çekildiği bu tarihi konak, Nevşehir'e gidenlerin görmek istediği yerler arasında bulunuyor. Bölgenin mimarisini en iyi anlatan konaklar arasında yer alan Asmalı Konak, dizide oynayan oyuncuların kıyafetlerinin ve yöresel kıyafetlerin sergilendiği bir müze olarak hizmet veriyor.

Telefon(0384) 341 89 30
Saat08:00-19:00
AdresYunak, Hacı Hafız Sokak No:8, 50400 Ürgüp/Nevşehir

Google Yorumları

👤 Giriş ücretli, özel bir işletme. Çok güzel bir havası olan bir kısmı kayalara oyulmuş taş konak. Yöresel kıyafetli bebeklerin olduğu bir müzesi var.

👤 Bölgenin ünlü ve kısmen tarihi bir değeri olduğu için uğradık. Konak gerçekten görkemli ve o müstakil yaşam algımızın güzelliğinin elimizden nasıl da alındığını, o yaşam biçimini, bir avluya sahip olunmasının güzelliğiniz nasıl kaybettiğimizi yüze çarparcasına hissettiriyor.

6. Derinkuyu Yeraltı Şehri

Nevşehir'de Görülmesi Gereken Yerler

Nevşehir'de görmeniz gereken yerler arasında olan Derinkuyu Yeraltı Şehri, 8 kattan oluşmasıyla dikkat çekiyor. Turistlerin en çok ziyaret ettiği yeraltı şehirleri arasında olan Derinkuyu Yeraltı Şehri, Asurlar zamanına kadar dayandığı rivayet ediliyor. Bünyesinde birçok kuyu barındırdığı için ismine derinkuyu denilen bu yeraltı şehri, vaftiz havuzu, günah çıakrtma havuzu ve misyoner okulu en dikkat çeken alanlar arasında bulunuyor.

Telefon(0384) 381 31 94
Saat08:00-18:15
AdresBayramlı, Niğde Cd., 50700 Derinkuyu/Nevşehir

Google Yorumları

👤 Muhteşem bir tarihi mekan. Kasım ayında gittiğimiz için çok kalabalık yoktu. Müzekart barkodumu okutarak hiç beklemeden içeri girdim. Yeraltına böyle bir yeri her şeyi düşünerek ve planlayarak nasıl yapabilmişler hayretler içerisinde kaldım.

👤 Mutlaka gidilip görülmesi gereken bir yer. Yolunuz düşmese bile yolunuzu düşürün.Yıllar önce havalandırmasına kadar o teknoloji ile insanlar nasıl buraları yapmış hayretler içerisinde kalmamanız imkansız.

7. Güvercinlik Vadisi

Nevşehir'de Görülmesi Gereken Yerler

Yüz yıllar önce rahipler tarafından güvercin yetiştirilen Güvercinlik Vadisi, geçmişte güvercin gübrelerinin üzüm bağlarında kullanılmasıyla dikkat çeken yerler arasında bulunuyor. Nevşehir'de bisiklet, ATV, ve at turları yapabileceğiniz yerler arasında bulunan bu vadi, seyir noktalarıyla da gidenleri hayran bırakıyor. Ayrıca dilek ağacı ve nazar ağaçlarının da yer aldığı bu vadi, dilek dilemek isteyen turistlerin uğrak noktaları arasında oluyor.

AdresGöreme No:24, 50180 Nevşehir Merkez/Nevşehir

Google Yorumları

👤 Çok güzel ve huzurlu, harika bir doğası var. Kapadokya bölgesinde görülmesi gereken muhteşem bir yer.

👤 Harika bir manzarası vardı dikkatli bakarsanız güvercinlerin yaşadığı vadideki oyukları görebilirsiniz .

8. Göreme Açık Hava Müzesi

Nevşehir'de Görülmesi Gereken Yerler

Göreme'nin en önemli yerleri arasında bulunan Göreme Açık Hava Müzesi, kayaların içine oyulmuş olan manastır, kilise, yemekhane, şapaller ve yaşam alanlarıyla gidenleri kendine hayran bırakıyor. Tamamını gezmeniz için iki saatinizi harcamanız gereken bu açık hava müzesi, manastır eğitimlerinin de başlangıç noktası olarak kabul görmektedir.

Telefon(0384) 271 21 67
Saat09:00-17:30
Adres50180 Göreme/Nevşehir Merkez/Nevşehir

Google Yorumları

👤 Çok güzel bir yer. Turla gittim ve rehberlerden oranın tarihi ile ilgili birçok şey öğrendim. Girişler ücretli, müze kartını online olarak önceden satın almanız gerekir yoksa uzun bir sıra beklemek zorunda kalabilirsiniz.

👤 Kapadokya’nın en nadide bölgelerinden biri olan Göreme açık hava müzesindeyiz. İnsanı mest eden bir ortamı olup her girdiğiniz mağarayı hayretler içerisinde inceleyeceğinize emin olabilirsiniz.

9. Uçhisar Kalesi

Nevşehir'de Görülmesi Gereken Yerler

Kapadokya'nın en yüksek peribacası olma özelliğine sahip olan Uçhisar Kalesi, her yerden kolaya görülebilmesiyle de dikkat çekiyor. M.Ö. 4. veya 1. yüzyıl arasında yapılan bu kale, Bizans, Roma ve Osmanlı döneminde sığınak ve gözetleme kulesi olarak kullanılmış. Nevşehir'e gelenlerin mutlaka görmesi gereken Uçhisar Kalesi, özellikle gün batımında balon uçuşlarını izleyip fotoğraf çektirmek isteyenler için oldukça uygun.

Telefon(0384) 219 20 05
Saat05:00-21:00
AdresTekelli, 50240 Uçhisar/Nevşehir Merkez/Nevşehir

Google Yorumları

👤 Uçhisar kalesi bölgenin en yüksek yeri. Mutlaka gezmenizi öneririm.

👤 Çok güzel bir manzarası var kaleye çıkmak merdiven tırmanmak zor olsada manzara görülmeye deger.

10. Saç Müzesi Nevşehir

Nevşehir'de Görülmesi Gereken Yerler

Hikayesiyle dikkatleri üzerine çeken Saç Müzesi, Çömlekçiler çarşısında Chez Galip'in dükkanında yer alıyor. Dükkanın sahibi olan Galip beyin Fransız aşkının ülkesine dönerken saçından bir tutamı keserek dükkanın duvarına asmasıyla başlayan hikaye, daha sonra gelen herkesin saçlarını asmasıyla oldukça ilginç bir hal almaya başlamış. Guiness tarafından dünyanın en ilginç müzeleri arasında konumlandırılan Saç Müzesi, hala birçok ülkeden gelen turistlerin saçlarını asmasıyla dikkat çekiyor. Ayrıca senede 2 kere düzenlenen ve seçilen saçın sahiplerine Kapadokya tatili sunan bu müze, görülmeye değer yerler arasında bulunuyor.

Telefon03845114577
Saat09:00-20:00
AdresChez Galip Hair Museum, Yukarı, No: 24, 110. Sk., 50500 Avanos/Nevşehir

Google Yorumları

👤 Çoook güzel bir yer, yorumlara bakarak gittik. Evet gerçekten söylenildiğinden daha harika, güler yüzle bizi karşılayıp gezdirdiler. Teşekkür ediyorum

👤 Saç müzesi kısmıyla, birbirinden güzel envai çeşit çömleğiyle ve en önemlisi de içindeki altın kalpli insanlarıyla muhteşem bir yer olduğunu söylebilirim. Avanosa geldiyseniz ilk durağınız burası olmalı ❤️

11. Kaymaklı Yer Altı Şehri

Nevşehir'de Görülmesi Gereken Yerler

Havalandırma sistemiyle hayret uyandıran Kaymaklı Yer Altı Şehri, 8 katlı olsa da sadece 4 katının görülmesine izin veriliyor. 5 bin kişinin kolayca yaşayabileceği bu yer altı şehri, Nevşehir'e gidenlerin mutlaka gezmesi gereken yerler arasında bulunuyor. İçinde yer alan kiliseler, mezarlar ve ambarlarla aylarca dışarı çıkmadan sığınak olarak kullanılan bu şehir, diğer yeraltı şehirleriyle bağlantılı tünellere sahip olmasıyla da hayranlık uyandırıyor.

Telefon(0384) 213 14 47
Saat08:00-18:15
AdresCami Kebir Mahallesi yeraltı şehri Belediye Caddesi, 50760 Nevşehir

Google Yorumları

👤 Müthiş bir deneyimdi. İlk kez bir yer altı şehrini ziyaret ettim. Kapalı alanlarda rahat edemiyorum. Yorumları okuyunca açıkçası çok tedirgin olarak girdim. Fakat beklediğim kadar zorlayıcı değildi. Zaten şaşkınlık ve hayranlık daha ağır basıyor.

👤 İnanılmaz bir yer. İçine girdiğinizde vaktinde insanların burada nasıl kaybolmadan yaşadığını, nasıl dar geçitlerden zorlamadan geçebildiğini ve daha nice soruları sorgulamaya başlayacağınız ilginç bir yer.

12. Çavuşin Kilisesi

Nevşehir'de Görülmesi Gereken Yerler

En eski yerleşim yeri olarak bilinen Çavuşin köyünde bulunan Çavuşin Kilisesi, Kapadokya'nın en eski kilisesi olmasıyla her yıl binlerce turisti kendisine çekiyor. 1985 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan bu kilisenin M.S. 964 yılında yapıldığı tahmin ediliyor. Nevşehir'de gezilecek yerler arasında bulunan bu kilise, kayalar oyularak yapıldığı içinde mimarisiyle hayranlık uyandırıyor.

AdresÇavuşin Kilisesi, 50500 Çavuşin/Avanos/Nevşehir

Google Yorumları

👤 Hayranlık uyandırıyor. Bu bölgeye gelindiğinde mutlaka görülmeli.

👤 Kayaların oyularak yapıldığı ve bunun çok eskiden yapıldığını düşününce hayran oluyor insan.

13. Paşabağ Rahipler Vadisi

Nevşehir'de Görülmesi Gereken Yerler

Nevşehir'in turistlik yerleri arasında bulunan Paşabağ Rahipler Vadisi, Bizans zamanında keşişlerin kendilerini dinlediği yer olarak anılıyor. Tüf ve bazalt kaya oluşumlarıyla dikkat çeken Paşabağ Rahipler Vadisi'nde Aziz Simeon adına yapılan şapele de yoğun ilgi görüyor.

AdresZelve Yolu, 50500 Çavuşin/Avanos/Nevşehir

Google Yorumları

👤 Ben buraya aşık oldum. Yaşanmışlık, sanat, inanç, dert, çile, ızdırap, ümit, doğa, maddiyat ve maneviyat bütün bu duyguları hep bir arada aynı anda yaşatan çok güzel bir ören yeri.

👤 Peri bacalarının en yoğun olduğu bölgelerden, girişte müzekart alarak ya da önceden alınan müze kart ile hiç beklemeden gezilebilir. Çok sıcak olduğu için erken ya da akşam üzeri gidilebilir.

14. Üç Güzeller

Nevşehir'de Görülmesi Gereken Yerler

Şapkalı peribacalarının en güzel örnekleri olan Üç Güzeller, Kapadokya'nın simgesi haline gelmiş turistlik bir yerdir. Hakkında birçok efsane bulunan bu Üç Güzeller, fotoğraf çekmek isteyenlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. Hem gündüz hem de gece manzarasıyla da hayranlık uyandıran bu peribacaları, Ürgüp'te yer alıyor.

AdresEsbelli, Nevşehir Ürgüp Yolu, 50400 Ürgüp/Nevşehir

Google Yorumları

👤 Peri bacalarının en güzel örnekleri sanırım üç güzeller. Giriş ücretsiz.

👤 Efsaneye göre, annesinin yanına sokulmuş bir çocuk ve ailesinin yanı başında duran bir babayı andıran irili ufaklı üç peribacası gerçekten bir doğa harikası.

15. Ortahisar Kalesi

Nevşehir'de Görülmesi Gereken Yerler

Kapadokya'nın bacası olarak tanımlanan Ortahisar Kalesi, büyüklüğüyle kendine hayran bırakıyor. Etiler zamanında inşa edildiği düşünülen bu kale, Roma, Bizans ve Osmanlı döneminde sığınak olarak kullanılmış. Nevşehir'e gidildiğinde görülmesi gereken yerler arasında bulunan bu kale, manzarasıyla da fotoğrafçıların beğenisini kazanıyor.

Saat10:00-18:00
AdresResul Bey Sk., 50650 Ortahisar/Ürgüp/Nevşehir

Google Yorumları

👤 Ürgüp öncesi mutlaka görülmesi gereken Ortahisarın kalesi. Aynı zamanda en büyük peribacası olma özelliğine sahip. Kaleni hemen girişinde yemek yenilecek alan mevcut.

👤 Yıllardır gittiğim yer çok güzel yüksek bir kale kesinlikle çıkın gidin gecesi ayrı güzel gündüzü ayrı güzel.

16. Saruhan Kültür ve Kongre Merkezi

Nevşehir'de Görülmesi Gereken Yerler

Selçuklu döneminde yapılan son han olarak dikkat çeken Saruhan Kültür ve Kongre Merkezi, 1249 yılında II. İzzettin Keykavus döneminde inşa edilmiştir. İpek Yolu'nda doğu ve batı bağlantısı sağlamak için inşa edilen bu handa her gün yapılan semah gösterileri ise turistlerin beğenisini kazanıyor.

Telefon0532 553 07 41
Saat09:30-19:30
AdresYeni, Kayseri Cd. 6.Km, 50500 Aktepe/Avanos/Nevşehir

Google Yorumları

👤 Hemen her gün akşam semah gösterisi oluyor. Güzel bir restorasyon yapılmış. Fotoğraf çekimi için güzel mekanlar tasarlanmış.

👤 Muhteşem bir yer mutlaka gitmelisiniz görevlilerin ilgisi yardımı için çok teşekkür ederim.

17. Devrent Vadisi

Nevşehir'de Görülmesi Gereken Yerler

Peribacalarının hepsinin farklı bir hayvan siluetine benzemesiyle dikkat çeken Devrent Vadisi, Nevşehir'e gidenlerin en çok ziyaret ettiği vadiler arasında yer alıyor. Birçok dizi ve filminde çekildiği bu vadi, bölge halkının getirdiği develerle de ortaya çok güzel fotoğraflar çıkmasını sağlıyor. Hayal vadisi olarak da anılan bu vadi, sıcak hava balon turları içinde güzel bir manzara sunuyor.

Telefon(0252) 659 01 01
Saat09:00-17:30
AdresÜrgüp Yolu, 50500 Aktepe/Avanos/Nevşehir

Google Yorumları

👤 Güneş tam tepedeyken kışın gezdiğim bir noktaydı. Sanıyorum Kapadokya gezim boyunca bölge jeolojik yapısını en iyi hissettiğim nokta idi

👤 Güzel bir yer. Vadi içerinde gezindikçe güzel peri bacalarını ve manzara keşfedebilirsiniz. Eğer Nevşehir açık hava müzelerini ve vadilerini gezecekseniz mutlaka güneşten korunmak amacıyla şapka veya şemsiye kullanınız ve suyunuzu eksin etmeyin.

18. Güray Müze

Nevşehir'de Görülmesi Gereken Yerler

Dünya'nın tek kayaya oyularak yapılan müzesi olan Güray Müze, Nevşehir'de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çömlek ve seramiklere ev sahipliği yapan bu müze, Dünyaca ünlü seramik sanatçılarının eserlerini de barındırıyor. Türkiye'nin ilk seramik müzesi olan Güray Müze, mimarisiyle de beğeni topluyor.

Telefon(0384) 511 23 74
Saat09:00-18:00
AdresYeni, Dereyamanlı Cd., 50840 Avanos/Nevşehir

Google Yorumları

👤 Dolu dolu bir müze. Kalıntıların sergilenişi, usta sanatçıların eserleri, içerisinin ambiansı harika.

👤 Farklı havası ile dikkat çeken özel bir müze. Yer altında çok geniş bir alana inşa edilmiş. Özellikle modern eserler bölümünü ilgiyle gezdim.

19. Temenni Tepesi

Nevşehir'de Görülmesi Gereken Yerler

80 metre yüksekliğe sahip olan Temenni Tepesi, şehri panoramik görmek isteyenlerin gittiği yerler arasındadır. Tepede yer alan 3. Alâeddin Keykubat’ın türbesiyle de birçok kişiyi kendisine çeken Temenni Tepesi, dilek dilemek isteyenlerin çaput bağlamasından dolayı bu ismi almıştır. Nevşehir'de gezilip görülecek yerler arasında bulunan bu tepe, Erciyes dağı manzarasıyla da dikkat çekiyor.

Telefon(0384) 341 54 51
Saat09:00-17:30
AdresTemenni, Kılıç Arslan Cd. No:21, 50400 Ürgüp/Nevşehir

Google Yorumları

👤 Kapadokya gezi planınız içerisinde Ürgüp; Ürgüp gezi planınız içerisinde Tememnni Tepesi mutlaka olmalı. Tüm Ürgüp ve etrafını kuş bakışı seyrederek manzaranın tadını çıkartabilirsiniz. Türbeyi ziyaret ederek tepeye çıkan yolları sokakları keşfedebilirsiniz.

👤 Temenni tepesi, Ürgüp'ün merkezinde yer alan bir tepe. Eğer Ürgüp ve civarını görmek isterseniz. Bu tepenin üstüne çıkabilirsiniz.

20. Mazı Yeraltı Şehri

Nevşehir'de Görülmesi Gereken Yerler

Nevşehir'in ünlü yeraltı şehirleri arasında bulunan Mazı Yeraltı Şehri, 4 farklı girişi ve 8 katlı olmasıyla gidenlerin beğenisini kazanıyor. 1995 yılında bir çoban tarafından tesadüfen bulunan bu yeraltı şehri, erken Roma dönemlerine ait kaya mezarları ve kiliseleriyle gelenleri hayrete düşürüyor.

Telefon(0384) 365 53 39
Saat09:00-17:30
AdresTemenni Mahallesi, Kazım Karabekir Cd. No:10, 50400 Mazı/Ürgüp/Nevşehir

Google Yorumları

👤 Çok az sayıda insanların olduğu ve kimsenin yaygın olarak bilmediği yerlerden bir tanesi müze kartınız ile giriş yapabiliyorsunuz. İsterseniz ücretsiz rehberde eşlik ediyor. Tek dolaşmak isterseniz okları takip ediyorsunuz ayrı bir bilmece oluyor. Gezi için geldiğinizde görülmesi gereken yerlere eklemelisiniz

👤 Çok güzel bir yer. Mutlaka görün.

21. Gomeda Vadisi

Nevşehir'de Görülmesi Gereken Yerler

Nevşehir gezi turunuza mutlaka eklemeniz gereken Gomeda Vadisi, gizemli atmosferi sayesinde diğer vadilerden ayrılıyor. Şeytan deresi olarak anılan bu vadi, ürkütücü kaya oluşumlarıyla tüyleri diken dike yapacak gizli tünelleri ve kapkaranlık mağaralarıyla aksiyon sevenlerin beğenisini kazanıyor.

AdresGomeda Vadisi, 50402 Ayvalı/Ürgüp/Nevşehir

Google Yorumları

👤 Yürümesi çok keyifli ağaçlar ve peri bacaları bi arada. Çok keşfedilmemiş olması daha da güzel

👤 Eğer doğa yürüşü seviyorsanız kesin gitmeniz lazım, içerisinde mağaralar, saklı kiliseler ve tüneller bulunuyor.

22. Göreme Bağlıdere Aşk Vadisi

Nevşehir'de Görülmesi Gereken Yerler

Nevşehir'de hemen hemen bütün evlilik tekliflerinin yapıldığı Aşk Vadisi, adını buradan alıyor. Nevşehir'in doğal güzellikleri arasında yer alan bu Vadi, seyir tepesiyle de aşıkların gözdesi. Yürüyüş yapmak için de uygun olan bu vadi, gün batımı ve doğumunda pembemsi kaya oluşumlarıyla da romantik bir ortam sunuyor.

AdresBağlıdere Vadisi, 50180 Göreme/Nevşehir Merkez/Nevşehir

Google Yorumları

👤 Yürü yürü bitmeyen bir vadi yürümeyi sevenler için gidip görülesi bir manzara daha 🤗

👤 Baştan sona yürünmesi gereken harika bir vadi

23. Nevşehir Kalesi

Nevşehir'de Görülmesi Gereken Yerler

Nevşehir'in simgesi haline gelen Nevşehir Kalesi, ne zaman inşa edildiği bilinmeyen oldukça eski bir kale. Osmanlı döneminde onarılan ve Cumhuriyet döneminde ise burçlarla desteklenen bu kale, Bizans mimarisini andırıyor. Altında yer alan yeraltı şehriyle de dikkat çeken bu kale, 3. derece arkeolojik sit alanı olarak korunuyor.

Telefon(0384) 213 12 20
Saat08:00-00:00
AdresEskili Mahallesi, Kale Sk. No:24, 50200 Nevşehir Merkez/Nevşehir

Google Yorumları

👤 Nevşehir'e geldiyseniz mutlaka görmeniz, bu manzarayı kaçırmamanız gerekir.

👤 Nevşehir’in zirvesinde içerisinde kaleyi de barındıran Kayaşehir’e muhakkak gitmelisiniz. 360 derece panoramik manzara mükemmel 🤩

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Nevşehir'in En İyi OtelleriKapadokya'nın En İyi Restoranları
Nevşehir'in Meşhur LezzetleriNevşehir Hakkında Bilinmeyenler

Nevşehir'de gezilecek yerler neresi?

Nevşehir'de gezilmesi gereken yerler arasında; Kızılçukur Vadisi, Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi, Özkonak Yeraltı Şehri, Zelve Açık Hava Müzesi, Asmalı Konak, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Güvercinlik Vadisi, Göreme Açık Hava Müzesi, Uçhisar Kalesi, Saç Müzesi Nevşehir, Kaymaklı Yer Altı Şehri, Çavuşin Kilisesi, Kapadokya Paşabağ Rahipler Vadisi, Üç Güzeller, Ortahisar Kalesi, Saruhan Kültür ve Kongre Merkezi, Devrent Vadisi, Güray Müze, Temenni Tepesi, Mazı Yeraltı Şehri, Gomeda Vadisi, Göreme Bağlıdere Aşk Vadisi ve Nevşehir Kalesi Nevşehir'de görülecek yerlerdir.

Nevşehir'in meşhur yerleri neresi?

Nevşehir'in meşhur gezilecek yerleri arasında; Kızılçukur Vadisi, Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi, Özkonak Yeraltı Şehri, Zelve Açık Hava Müzesi, Asmalı Konak, Güvercinlik Vadisi, Göreme Açık Hava Müzesi, Uçhisar Kalesi, Saç Müzesi Nevşehir, Üç Güzeller ve Aşk Vadisi Nevşehir'in meşhur yerlerdiri.

Kapadokya'yı gezmek için kaç gün ayırmak gerekir?

Oldukça geniş bir alana yayılan ve 3 farklı şehri içine alan Kapadokya'yı gezmek için en az 4-5 gün ayırmanız gerekiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.