Masallar Diyarı Nevşehir'in 12 Meşhur Lezzeti

Peribacalarıyla herkesin beğenisini kazanan Nevşehir'e gittiğinizde kesinlikle yemeniz gereken yöresel lezzetleri sizin için derledik.
Masallar Diyarı Nevşehir'in 12 Meşhur Lezzeti

Peribacalarıyla ünlü olan Nevşehir, Dünya'nın dört bir yanından turist çekiyor. Şehre gelen herkes masalsı görünümüne hayran olurken yöresel lezzetlerini de tatmadan dönmüyor. Bu sebeple hazırladığımız içeriğimiz; ''Nevşehir'de ne yenir?'', ''Nevşehir'in meşhur lezzetleri nelerdir'' ve ''Nevşehir'in yöresel yemekleri nelerdir?'' diye merak edenler için yemeden dönülmemesi gereken tatları barındırıyor.

İşte Nevşehir'in meşhur yemekleri...

Testi Kebabı

Nevşehir'in Meşhur Lezzetleri

Avanos testilerinin içinde pişirilen testi kebabı, Nevşehir'in coğrafi işaretli bir lezzetidir. Nevşehir'e gittiğinizde kesinlikle yemeniz gereken bu yemek, dana eti, domates, baharat ve yağın harmanlanıp testiyle beraber köze gömülmesiyle ortaya çıkıyor. Ağır ağır pişen bu yemek, Nevşehir'de genellikle akşamları tercih ediliyor.

Ayva Dolması

Nevşehir'in Meşhur Lezzetleri

Nevşehir'in meşhur yemekleri arasında bulunan ayva dolması, tatlı ve tuzlu lezzeti bir arada sunduğu için farklı tatlar denemek isteyenlerin seveceği bir yemek. Ayvanın içinin oyularak kıyma ve bulgurla yapılan harcın doldurulmasıyla hazırlanan bu lezzet, Nevşehir'de ne yenir diye soranlara önerebileceğimiz bir yemek.

Nevşehir Tava

Nevşehir'in Meşhur Lezzetleri

Nevşehir'in yöresel yemekleri arasında bulunan Nevşehir tava; en alta biber, domates, soğan, üstüne ise kuşbaşı etlerin dizilmesiyle hazırlanıyor. Taş fırında lokum kıvamına gelene kadar pişen etler, odun ateşinde piştiğinden dolayı daha da lezzetli olur. Nevşehir'e gittiğinizde yiyecekleriniz listesinde kesinlikle bulunması gereken bu yemek, geniş tepsilerde otantik bir şekilde sunuluyor.

Soğanlama

Nevşehir'in Meşhur Lezzetleri

Genellikle Aksaray ile adı geçen soğanlama, Nevşehir yöresinde de sıkça yapılan lezzetler arasında bulunmaktadır. Bir nevi gözlemenin soğanlısı diyebileceğimiz bu lezzetin iç harcı tamamen kavrulmuş soğandan oluşuyor. Nevşehir'de ister sabah kahvaltısında isterseniz de öğlen yiyebileceğiniz bu lezzet, diyeti bozduracak türden bir tada sahip.

Düğü Çorbası

Nevşehir'in Meşhur Lezzetleri

Nevşehir'de ince öğütülmüş bulgura düğü dendiğinden dolayı bu çorba adını oradan almaktadır. Düğü, soğan ve salçanın birleşimiyle ortaya çıkan bu yemek özellikle kış aylarında iç ısıttığından dolayı mutfaklardan eksik olmuyor. Yapması oldukça pratik olan bu çorba, az malzeme ile lezzetli yemek nasıl olur onu kanıtlıyor.

Nohutlu Yahni

Nevşehir'in Meşhur Lezzetleri

Nevşehir'in meşhur lezzetleri arasında bulunan nohut yahni, dana eti, nohut, soğan, salça ve baharatlarla hazırlanıyor. Çömlek içinde köz ateşine konulan bu lezzet, yavaş yavaş piştiğinden dolayı ağızda dağılan eti ve diğer bütün malzemelerin aromalarının birleşmesiyle hafızalarda yer ediniyor. Nevşehir'e gittiğinizde ne yiyeceğinizi düşünüyorsanız kesinlikle nohutlu yahniyi denemeniz gerekiyor.

Şarap

Nevşehir'in Meşhur Lezzetleri

Nevşehir denince meşhur meyvesi üzüm geliyor. Kendine has bir lezzete sahip olan Nevşehir üzümleriyle yapılan şarap ise kendini kanıtlamış ve dünyada üne sahiptir. Nevşehir'in meşhur içeceği olan şarap, mahsenlerde yıllarca saklanarak daha da lezzetli hale getirilmektedir.

Köftür

Nevşehir'in Meşhur Lezzetleri

Nevşehir'in bağlarında yetişen köftür, şehrin en meşhur tatlıları arasında bulunuyor. Yapımı oldukça basit olan bu tatlı, üzüm suyu, un ve nişastanın birleşmesinden oluşuyor. Kurutulup lokum gibi dilimlenen bu lezzet, Nevşehir'de kahve yanında servis ediliyor.

Dıvıl

Nevşehir'in Meşhur Lezzetleri

Nevşehir'in yöresel yemekleri arasında bulunan dıvıl, haşlanan patateslerin bulgurla yoğrulmasıyla hazırlanıyor. Küçük toplar haline getirildikten sonra kızartılıp servis edilen bu lezzet, yemeklerin yanında güzel bir eşlikçi oluyor.

Kuru Kaymak

Nevşehir'in Meşhur Lezzetleri

Derinkuyu ilçesindeki Kaymaklı köyünde üretilen bu lezzet, Nevşehir'in tescilli ürünleri arasında bulunuyor. Gofreti andıran lezzetiyle tadan herksin hoşuna giden kuru kaymak, sadece bu köyde bulunuyor. Nevşehir'e gittiğinizde kesinlikle tadına bakmanız gereken bu yöresel lezzeti eve dönüşte de götürmelisiniz.

Nevşehir Simidi

Nevşehir'in Meşhur Lezzetleri

Nevşehir'e özgü tescilli lezzetler arasında bulunan Nevşehir simidi, nohut mayasıyla üretilmektedir. Bildiğimiz simitlerden oldukça farklı olan bu lezzet dikdörtgen şeklinde üretilmektedir. Nevşehirlilerin sabah kahvaltıda çömlek peyniriyle tükettiği bu simit, şehirde yöresel ürün tatmak isteyenlere önereceğimiz lezzetler arasında.

Aside

Nevşehir'in Meşhur Lezzetleri

Nevşehir'in yöresel tatlısı olan aside, un helvasının biraz akışkan hali. Nevşehir'de pekmezle tatlandırılan bu tatlı, evlerde hala yapılan ve misafir geldiğinde ikram edilen lezzetler arasında bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Nevşehir'in En İyi OtelleriNevşehir'in Gezilecek Yerleri
Kapadokya'nın En İyi RestoranlarıNevşehir Hakkında Bilgi

Nevşehir'in en meşhur yemeği nedir?

Nevşehir'in en meşhur yemeği olan testi kebabı, şehrin tescilli lezzetlerindendir.

Ürgüp hangi yemeği meşhur?

Ürgüp'ün meşhur yemekleri arasında kayısı dolması, sütlü çorba, çömlek fasulyesi, nohutlu yahni, testi kebabı, düğü çorbası, dolaz ve gendirme yer almaktadır.

Nevşehir'in neyi meşhur?

Nevşehir'in meşhur lezzetleri arasında Türkiye'nin en kaliteli ikinci balı ve Kapadokya çömlek balı bulunuyor.

Nevşehir'in neyi meşhur meyve?

Nevşehir'in meşhur meyveleri arasında üzüm ve kayısı gelmektedir. Üzümle genellikle şarap üretilirken kayısı ise yemeklerde kullanılmaktadır.

Nevşehir'den alınabilecek hediyelik eşyalar neler?

Nevşehir'den dönerken alabileceğiniz hediyelik eşyalar neler merak ediyorsanız eğer; onyx taşından üretilen ürünler, minyatür Peribacaları, çömlek ürünler, magnetler ve çeş seramiği Nevşehir'de sevdiklerinize alabileceğiniz hediyelik ürünlerdir.

Nevşehir Kapadokya'da ne yenir?

Nevşehir Kapadokya'da yiyebileceğiniz yemekler arasında; testi kebabı, kabak çekirdekli erişte, kuru kaymak, Ürgüp köfte, yaprak sarma, düğü çorbası ve dolaz yer almaktadır.

Nevşehir'de en güzel yemek nerede yenir?

Nevşehir'de yemek nerede yenir diye merak ediyorsanız eğer; Bolu Et Mangal Restoran, Millocal Restoran, Haliçi Tavacı Mustafa ve Topuzlu Han Restoran Nevşehir'de yemek yenilecek en güzel mekanlardır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum