Düşük Bütçe ile Çekilen Birbirinden Muhteşem 15 Film Önerisi

Sinemasına damga vuran düşük bütçeli fakat izleyenler tarafından çok sevilen, hatta bazısı kült denecek kadar başarılı filmlerin listesini derledik...
Düşük Bütçe ile Çekilen Birbirinden Muhteşem 15 Film Önerisi

Düşük Bütçeli En İyi Filmler

Harry Potter, Karayip Korsanları, Avatar gibi yüksek bütçeli ve hasılat rekoru kıran filmleri duymayan, bilmeyen yoktur çünkü bu filmler için müthiş bir bütçe ayrılmıştır ve ayrılan bütçe çoğu zaman daha fazlasını kazandırmıştır. Bazı filmler ise diğerlerine nazaran daha düşük bir bütçeyle izleyende büyük bir ilgi bırakmıştır. İşte düşük bütçeyle çekilen kimi zaman harika kimi zamanda çok kazandıran filmler...

Düşük Bütçeyle Çekilen Filmler;

1. Aşk Engel Tanımaz

düşük bütçeyle çekilen filmler
Hürrem, küçük yaşta tekerlekli sandalyeye mahkum olan genç bir kadındır. Öğretmen olan Ömer ise atanamadığı için geçimini sokaklarda çöp toplayarak sağlamaya çalışan bir adamdır. İkisi arasında beklenmedik bir şekilde dostluk meydana gelirken, Hürrem’in iyileşme ihtimalinin olduğunu söyleyen doktorlardan dolayı Ömer Hürrem’e spor hareketleri yaptırmaya başlar. İkisi arasındaki çekim bu sayede artarken aşk onların kapısını çalar.

TürDramRomantik
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenNurettin
Özel
OyuncularBanu
Bakikuşağı
Hakkı
Balcı
Tevfik
İnceoğlu

2. Bebek Servisi / Broker

düşük bütçeyle çekilen filmler
Genç bir kadın, yeni doğan çocuğunu bir kiliseye evlatlık vermeye karar verir. Lakin bu çocukları satılık olarak çalan aktif bir grup ile karşı karşıya gelirler. Grubu suçüstü yakalayan kadın bir çocuğu satın almak üzere hevesli olan müşterileri bulmak için eşsiz bir yolculuğa başlar. İki bayan polis bu durumun peşine düşmüşken beklemedikleri birçok şeylerle de karşılaşmaları gerekmektedir.

TürDram
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenHirokazu
Koreeda
OyuncularSong
Kang-ho
Gang
Dong-won
Doona
Bae

3. Shin Ultraman

düşük bütçeyle çekilen filmler
S-Sınıf türler olarak bilinen devler, yeniden ortaya çıkar. Bu durum altında Japon hükümeti, onları nasıl yeneceklerini araştırmak için SSSP’yı kurar. Bu canavarların saldırısı altında olan SSSP, zorlu savaşta gümüş dev Ultraman’den destek alır. İşin sonunda ise insanlık tarihini baştan yazabilecek bilgileri kavuşmaya başlarlar.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenShinji
Higuchi
OyuncularTakumi
Saitoh ​​​​​​​
Masami
Nagasawa ​​​​​​​
Hidetoshi
Nishijima

4. Blair Cadısı 

düşük bütçeyle çekilen filmler

Film üç gencin dilden dile dolaşan Blair Cadısı efsanesini araştırmak için Black Hills ormanlarına gitmelerini ve orada yaşadıklarını anlatıyor. Film gençlerin el kameralarıyla çektiği görüntülerden oluşuyor. Film 60 bin dolar bütçesiyle, 140 milyon dolar hasılat elde etti. Filmin yönetmenliğini ise Eduardo Sanchez ve Daniel Myrick yaptı.

TürKorku
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenAdam
Wingard
OyuncularBrandon
Scott
Callie
Hernandez
Valorie
Curry

5. Arınma Gecesi 

düşük bütçeyle çekilen filmler

Korku filmleri düşük bütçeyle bile gişede oldukça iyi iş çıkarmayı biliyor desek yanlış olmaz. Küçük bir kızın masum sandığı suçluyu sıradan ailesinin yanına, evine getirmesiyle başlayan film dakikalar geçtikçe insanı daha da etkiliyor. 3 milyon dolarlık bütçeyle çekilen film bütçesini neredeyse 30'a katladı ve gişede 89 milyon dolar hasılat elde etti. 

TürGerilimKorku
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJames
DeMonaco
OyuncularEthan
Hawke
Lena
Headey
Max
Burkholder

6. Bir Ayrılık

düşük bütçeyle çekilen filmler

Kocasının babasına bakmak istemeyen Simin, kocasından ayrılmaya karar verir. Ayrılık sonrasında babasıyla kalmak istediğini söyleyen kızı da Simin ile birlikte yaşamaz. Eve bakması için bir hizmetçi tutulur. İşte o anda her şey değişmeye başlar. 300 milyon dolarlık bütçesini 100'e katlayan film aynı zamanda Altın Ayı Ödülü'nü de kazanmıştır. Filmin yönetmenliğini ise İranlı başarılı yönetmen Asghar  Farhadi yaptı.

TürDram
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenAsghar
Farhadi
OyuncularLeila
Hatami
Payman
Maadi
Shahab
Hosseini

7. Buried

düşük bütçeyle çekilen filmler

Ryan Reynolds’un başrolünde yer aldığı Buried filminde Irak’ta çalışan Amerikalı bir kamyon şoförünün ölümle burun buruna kaldığı anlar anlatılmaktadır. Birgrup direnişçi tarafından kaçırılan ve toprağın altında bir tabutta gözünü açan Paul hayatta kalabilmek için mücadele ediyor. 3 milyon dolarlık bütçe ile çekilen film Hollywood yapımlarına göre az bütçesine rağmen iyi bir para kazanarak sinema dünyasını şaşırtmıştır.

TürGerilim
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenRodrigo
Cortés
OyuncularRyan
Reynolds
 Erik
Palladino
Robert
Paterson

8. Exam 

düşük bütçeyle çekilen filmler

Düşük bütçeli bir diğer film olan Exam 2009 yılında izleyiciyle buluşan ve en çok izlenen filmlerden biridir. Filmde birbirinden yetenekli 8 aday bir oda içerisinde sınava tabi tutulur. Sınav sonucunda başarılı olan 1 kişi işe alınacaktır ancak bu sınav şimdiye kadar bildiğiniz tüm mülakatlardan oldukça farklıdır.

TürGerilim
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenStuart
Hazeldine
OyuncularAdar
Beck
Gemma
Chan
Nathalie
Cox

9. Paranormal Activity 

düşük bütçeyle çekilen filmler

Mikah ve Katie birlikte yaşarlar. Birbirlerini seven ve hayatları yolunda giderken Katie’nin çocukluğundan beri olan problemi yeniden baş gösterir. Katie, kendisini görünmeyen bir mahlukun takip ettiğini düşünür ve ikilinin hayatı zindan olur. Film 15 bin dolarlık bütçesiyle 107 milyon dolarlık hasılat yapmıştır.

TürKorkuGerilim
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenOren
Peli
OyuncularKatie
Featherston
Micah
Sloat
Amber
Armstrong

10. The Descent 

düşük bütçeyle çekilen filmler

Bir mağara içerisinde sıkışığ kalan arkadaş grubu hayatta kalabilmek için zamanla yarışırlar. Ölüm korkusu ile yaşama tutunan gençler bir de canavarların yemi olmaktan kurtulmalılardır. 3.5 milyonluk bütçesine rağmen kaliteli bir film olan The Descent izlenmesi gereken korku filmleri arasında yer alıyor.

TürKorku
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenNeil
Marshall
OyuncularShauna
Macdonald
Myanna
Buring
Alex
Reid

11. Testere 

düşük bütçeyle çekilen filmler

Film, kurbanlarına hayatın kıymetini anlatmak için onlarla oynayarak öldüren bir seri katilin yaptıklarını anlatıyor. Filmin daha sonra devam filmleri de çekildi. 1 milyon dolarlık bütçeyle çekilen film, 55 milyon dolar hasılat elde etti.

TürKorkuGerilim
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenJames
Wan
OyuncularLeigh
Whannell
Cary
Elwes
Danny
Glover

12. Pink Flamingos 

düşük bütçeyle çekilen filmler

Unutulması mümkün olmayan bu filmde obezite problemi olan ve kötü davranışlarıyla çevrede ünlü olan Divine isimli bir transın korkunç hayatını anlatılıyor. En az film kadar etkileyici olan detaysa yönetmen John Waters'ın filmi 10 bin dolar gibi oldukça düşük bir bütçeyle çekmesi. Filmin gişede yakaladığı hasılat ise 1.250.000 dolar.

TürKorkuKomedi
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
1972
YönetmenJohn
Waters
OyuncularDivineDavid
Lochary
Mink
Stole

13. Pi 

düşük bütçeyle çekilen filmler

Matematik profesörü olan Max, pi sayısıyla alakalı bir takıntıya sahiptir. Evrenin tamamen bir kodlama sisteminden oluştuğunu düşünen Max, bu konuyla alakalı müthiş bir gelişme bulur. 60 bin dolarlık bütçesiyle film, sevilenler arasına girmeyi başardı.

TürKomediDram
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenGeorge
Lucas
OyuncularRichard
Dreyfuss
Ron
Howard
Paul
Le Mat

14. Gençlik Yılları

düşük bütçeyle çekilen filmler

Yönetmen George Lucas tüm parasını Yıldız Savaşları (Star Wars) serisi için biriktirmiş olacak ki, bir grup lise öğrencisinin üniversiteye gitmeden önce birlikte geçirdikleri bir geceyi anlatan filme 775 bin dolar harcamış. 5 Oscar adaylığı da bulunan filmin gişeden elde ettiği hasılat ise 140 milyon dolar. 

TürDramKomedi
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
1973
YönetmenGeorge
Lucas
OyuncularRichard
Dreyfuss
Ron
Howard
Paul
Le Mat

15. 12 Sinirli Adam 

düşük bütçeyle çekilen filmler     

Gelmiş geçmiş en iyi filmler arasında da gösterilen 12 Kızgın Adam...Babasını öldürdüğü iddia edilen çocuğun savunması zayıf bulunur. Gencin babasını öldürdüğü yönünde ifade veren komşular da ortaya çıkar. Jüri üyeleri bu konuda fikirlerini belirtir. Her üye idam cezasını öngörerek suçludur der fakat sekizinci üye suçsuzdur der. Bu esnada geri planda kalmış dürtüler ve yaşanmışlıklar devreye girer. 350 bin dolarlık bütçesiyle geniş kitleler tarafından sevilen filmdir.

TürDram
IMDb8,9
Gösterim
Tarihi
1957
YönetmenSidney
Lumet
OyuncularHenry
Fonda
Martin
Balsam
John
Fiedler

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.