11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Mesajları ve Sözleri!

Resimli ve kısa yazılmış 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'ne özel sözler sizleri derledik. İşte duygu ve anlam dolu kız çocukları günü mesajları.
11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Mesajları ve Sözleri!

Dünya Kız Çocukları Günü Mesajları

Bir kız çocuğu eğitilirse, Bir anne yetişir. Bir anne okursa, tüm insanlık aydınlanır. Benim kızım okuyacak Dünya kız çocukları günü kutlu olsun.

Yarın hayallerini gerçekleştirmesine izin vermek için küçük kız çocuğunuzu okutun ve onun için güzel bir hayat hazırlayın.

Bugün Dünya Kız Çocukları günü. Güçlü bir gelecek için, güçlü kızlara ihtiyacımız var. Aydınlık yarınlara hep birlikte. Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun!

Onlar bu dünyanın en güzel nimetleri…

Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun. Benim kızlarımın ve tüm kız çocuklarının mükemmel bir yaşam sürmelerini diliyorum.

Kızlar incidir, kadınlar yakuttur, anneler cennettir.

Kız çocuğu hayat ve sevgi doludur.

Bana Dünyayı kucakla deseler, ben gider kızıma sarılırım. Dünya kız çocukları günü kutlu olsun.

Kız çocuklarının güvenliğinden biz sorumluyuz.

Bu dünya kız çocuklarının mutlu yaşaması için daha güvenli ve daha mutlu bir yer olsun. Uluslararası Kız Çocukları Günü için içten dileklerimizle.

Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle, onlara daha iyi bir yaşam, daha iyi bir gelecek sağlamak için kız çocuklarının haklarını ve ayrıca tüm dünyada karşılaştıkları sorunları dile getirelim.

Gül yetişir, bahçe güzelleşir. Kız yetişir, vatan güzelleşir…

Toplumsal cinsiyet kalıplarına karşı kız çocuklarının hayallerini gerçekleştireceği bir dünya dileğiyle.

Onlar bu dünyanın en güzel nimetleri… Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun. Geleceğimizin teminatı evlatlarımızı seviyor, önemsiyoruz.

Bir gülüşe bin acı sığdırıyorlar… öyleyse neden üzüyoruz toplumu emanet ettiğimiz şu melekleri? Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun.

Bir ülkede kız çocukları için eğitim seferberliği başlamışsa o ülkeye gelişmeye açıktır.

Her genç kızın öğrenme, gelişme ve hayal etme hakkı vardır.

Resimli Dünya Kız Çocukları Günü Sözleri

Kız çocuklarının toplumda daha güçlü olduğu, ayrımcılığa maruz kalmadığı, hayatları boyunca kendi kararlarını alabildiği bir dünyaya açılan kapı eğitimden geçiyor. Tüm kızlarımızın Dünya Kız Çocukları Günü Kutlu Olsun!

Kızlar avukat da olur, doktor da uçak da uçurur, araba da sürer, harika kardeş, koruyan abla, iyi arkadaş olur, inanırsa yapar, isterse sever, tüm güçlükleri aşar, güçlü kızlar dünyayı güzelleştirir, yeter ki kız çocuklarımızı eğitelim onlara özgüven verelim.

Dünya Kız Çocukları Günü Mesajları

Her gün haberlerde kız çocuklarına istismar olaylarını izliyoruz. Artık böylesi iğrenç haberleri duymak istemiyoruz. Kız çocuklarına sahip çıkalım, onları koruyalım. Kız çocukları ülkemizin teminatıdır.

Kendi potansiyelinin farkına varan bir kız çocuğu, gücünü tüm dünyaya gösterme cesaretine sahip olur. Toplumsal gelişim yolunda atılacak en sağlam adımlardan biri bu cesarete sahip kız çocukları yetiştirmektir. Toplumun ön yargılarını ve daha da önemlisi kız çocuklarının zihinlerindeki kalıpları kıracak, hayal kurma özgürlüklerini ve yeteneklerini destekleyecek her adım çok değerlidir. Kız çocuklarımıza sahip çıkalım.

Dünya Kız Çocukları Günü’nü içten dileklerimle kutlarım. Kızlarımız sevgiyi, şefkati ve muhakkak eğitimi en iyi şekilde hak ediyor.

Ne istediğini bilen, bir amacı olan, görüşlerini rahatça paylaşabilen, kendi olan, güçlü, cesur ve özgür çocuklar yetiştirin. Kız çocuklarına ayrım yapılmadığı, eğitimlerinin aksatılmadığı, fikirlerinin önemsendiği bir dünya dileğiyle…

Allah bizlere Vatanını Milletini Seven Ahlaklı çocuklar yetiştirmeyi nasip etsin. Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun.

Hayatta her şey kadının eseridir. Ey Kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın! Kız çocukları gününde seni bir kere daha andık! Minnettarız Ata’m!

Kız çocukları utanç kaynağı görülüp diri diri toprağa gömülürken, peygamberimiz ilk kızı Fatımayı omuzlarına alıp Mekke sokaklarında gezdiriyordu.

Dünya Kız Çocukları Günü Mesajları

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenler için dediği gibi “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” ve kimseye mecbur kalmadan, ayakları üzerinde durabilen, ahlakı sağlam kız çocukları yetiştirelim.

Kız çocuğunu koru ve ona saygı duy çünkü o ailenin, ülkenin ve dünyanın geleceğidir.

Okula gitmeyen kız çocuğunun kalmadığı “Çocuk gelin” kavramının tarihe karıştığı, cinsiyet eşitliğinin pozitif ayrımcılığa bile gerek kalmayacak kadar sağlandığı bir dünya dileğiyle, bütün kız çocuklarının dünya kız çocukları gününü kutlarım.

Bir kız çocuğu eğitilirse, Bir anne yetişir. Bir anne okursa, tüm insanlık aydınlanır. Benim kızım okuyacak Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun.

Kız çocukları bizim geleceğimiz değerlerini bilelim.

İnsanlığın umudu, sevinci, şiiri kız çocuklarıdır. Umudu, sevinci, şiiri karartmayın! Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun.

Kızlar eğitildiğinde ülkeleri daha güçlü ve daha başarılı hale geliyor. (Michelle Obama)

Düşlerinden vurulurken çocuklar! Hangi yaşamaktan bahseder ki, Masallar!!.. Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun.

Dünya Kız Çocukları Günü Mesajları

Evde, okulda, sokakta güçsüz olmadığını hisseden kız çocukları; gökyüzünün yarısının sahibi olduğunu bilen kadın demek. Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun.

Dünya çapında her yıl 7 milyon 500 bin kız çocuğu erken yaşta evlendiriliyor, şiddet ve istismar beraberinde geliyor Hayallerine koşan, okuyan, “kız çocuğusun” diye kısıtlanmayan, zorla evlendirilmeyen çocuklar yetişmesi dileğiyle Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun.

Kız çocuklarını güçlendirin Kız Çocukları okuyup, aydınlandıkça Dünya da insanlıkta aydınlanacak. Tüm Çocuklar güçlendikçe, dünya şiddetten, istismardan ve tüm kötülüklerden arınacak.

Kız çocuğunun iyiliği için el ele verelim.

Tüm çocuklarımızın Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutlarım.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
19 Eylül Gaziler Günü Kutlama Mesajları22 Kasım Diş Hekimleri Günü Kutlama Mesajları
7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü Sözleri18 Ekim Dünya Menopoz Günü Sözleri
20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajları14 Mayıs Çiftçiler Günü Mesajları
21 Mart Down Sendromlular Günü SözleriÖğretmenler Günü Mesajları
19 Eylül Gaziler Günü Kutlama Mesajları21 Mart Dünya Bilgisayar Mühendisleri Günü Mesajları
Jandarma Günü Kutlama MesajlarıHemşireler Günü Sözleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.