18 Ekim Dünya Menopoz Günü Sözleri ve Mesajları 2024

Yumurtalıkların aktivitelerini kaybetmesinin ardından adet döngüsünün kalıcı olarak ortadan kalkmasına Menopoz denir.
18 Ekim Dünya Menopoz Günü Sözleri ve Mesajları 2024

Kısa Menopoz Günü Sözleri

18 Ekim Menopoz Günü'ne özel hazırlanmış sözleri aşağıda bulabilir, dilerseniz de sosyal medya platformlarında paylaşabilirsiniz. Ayrıca Menopoz ile ilgili mesajlar da içeriğimizde sizleri bekliyor... İşte Menopoz Günü ile ilgili sözler;

Değişim bize kişisel güce dönüştürdüğümüz deneyimler sağlar. ~ Byllye Avery

Güzellik, kendin olmaya karar verdiğin an başlar.

Menopozun, kâbus değil, bir süreç olduğunu unutmadan sağlıkla ve mutlulukla dolu bir ömür dileğiyle.

Tiroidin erken menopoz ve üreme sorunlarına neden olduğunu biliyor muydunuz?

Bir kadının sağlığı onun sermayesidir.

Bedenlerimiz, Kendimiz kadın sağlığının kutsal kitabıdır- Etnik, ırksal, dini ve coğrafi sınırları aşan kadınların sağlıklarını değişime neden olacak bir perspektiften incelemeye başlamaları için bir yol olarak hizmet etmiştir. -Byllye Avery

Kadınların hayatında önemli dönemeçlerden biri olan menopozu günümüzde sağlıklı ve rahat geçirmek hatta ikinci bahara dönüştürmenin mümkün olduğunu biliyoruz. Kadınlarımıza bu zorlu dönemlerinde sağlıklı hayatlar dileriz.

Menopoz Günü Sözleri

Hayatları boyunca birçok zorlukla mücadele eden kadınlarımızı geçirdikleri bu menopoz döneminde her zaman yanındayız. Kadınlarımızın yaşadığı bu süreci en hafif şekilde atlatabilmesini sağlayabiliriz.

Dünya Menopoz Günü her yıl 18 Ekim’de düzenleniyor. Bugünün amacı hem menopoz hem sağlık hem de refahı iyileştirmek neler yapılabilir konusunda farkındalık yaratmaktır.

Günde bir saatimi sırf bana bakmak ve kendimi sevmek için ayırdığımda çok daha iyi hissettiğimi öğrendim. Bu herkesi ve her şeyi düşünmemi engelliyor ve günü iyi geçirmeme yardımcı oluyor. – Byllye Avery, Sağlık Aktivisti

Her yıl birçok kadın fiziksel inaktivite, obezite, sigara kullanımı, bazı tedavi ve doğum kontrol yöntemleri gibi kontrol edilebilen veya yaş, ırk, adet görme, çocuk sahibi olma ve menopoz yaşı gibi kontrol edilemeyen risk faktörlerinden dolayı meme kanserine yakalanıyor. Erken teşhis ise meme kanserinin tedavisinde hayat kurtarıyor!

Ey kadınlar! Başkalarına gösterdiğiniz özeni ve ilgiyi kendinize de gösterin ve kendinizin nasıl bir çiçek gibi açtığını görün.

Kadın sağlığının her zaman ön planda olması gerekiyor- çoğu zaman öyle değil, ama öyle olması gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Mesajları19 Eylül Gaziler Günü Kutlama Sözleri
22 Kasım Diş Hekimleri Günü Sözleri7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü Mesajları
20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajları14 Mayıs Çiftçiler Günü Mesajları
21 Mart Down Sendromlular Günü SözleriÖğretmenler Günü Mesajları
19 Eylül Gaziler Günü Kutlama Mesajları21 Mart Dünya Bilgisayar Mühendisleri Günü Mesajları
Jandarma Günü Kutlama MesajlarıHemşireler Günü Sözleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.