Uykunuzu Kaçıracak En İyi 10 Disney+ Korku Filmi | 2024

Geceleri uykunuzu kaçırmaya hazır mısınız? Disney+'da yer alan en iyi korku filmlerini sizler için derledik. Bu filmleri izledikten sonra uyku tutmayacak.
Uykunuzu Kaçıracak En İyi 10 Disney+ Korku Filmi | 2024

Karanlık bir odada, yapayalnız bir şekilde film izlerken arkanızdan birisinin hareket ettiğini duyduğunuzu düşünün. Bu hissi yaşayabilmek için Disney+'da yer alan korku filmlerini sizler için derledik. Listemizde yer alan filmleri izlerken evde tek olmadığınızı hissedeceksiniz. 

İşte en iyi 10 Disney+ korku filmi...

1. Barbarian

Disney+ Korku Filmleri
Kasabaya bir iş görüşmesi üzerine gelen genç bir kadın, gece geç saatlerden Airbnb’deki kiralık dairesine gelir. Gelmiş olduğu evde bir rezervasyonun olduğunu ve yanında bir erkeğin daha kalması gerektiğini fark eder. Daha iyi bir sonucun olamayacağını düşünerek adam ile kalmayı kabul eder. Lakin kısa bir süre sonra evde kalan diğer misafirle ilgili korkunç şeyler meydana gelmeye başlar.

TürKorkuGizemGerilim
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenZack
Cregger
OyuncularGeorgina
Campbell
Bill
Skarsgard
Justin
Long

2. 28 Weeks Later

Disney+ Korku Filmleri
28 Gün Sonra filminde Londra şehrinin korkunç bir virüs tarafından yok edilmişti. Ancak, ABD Ordusu karantinaya alınan şehri yeniden doldurmak için çalışmaya başlar ve ilk mülteci dalgası geri döner. Ne yazık ki, bulaşıcı patojenin yüksek oranda taşıyıcısı olan bir kişi ölü şehre girer ve bilmeden enfeksiyonun yayılmasını tekrar başlatır. Bu sefer, virüs daha da tehlikeli hale gelir ve kabus yeniden başlar.

TürAksiyonMaceraKorku
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenJuan Carlos
Fresnadillo
OyuncularJeremy
Renner
Rosa
Byrne
Robert
Carlyle

3. Alien

Disney+ Korku Filmleri
Ticari uzay gemisi Nostromo’nun mürettebatı, uzak bir aydan gelen imdat çağrısı almıştı. Mürettebat soruşturma yapmakla yükümlüdür ve ardından da uzay gemisi bu yardım çağrısına gider. Zorlu bir iniş ile birlikte, üç mürettebat üyesi, aydaki bölgeyi keşfetmek için uzay gemisinden ayrılmıştı. Lakin bilinmeyen bir yaratık kolonisi keşfettikleri anda, işler değişmeye başlar.

TürKorkuBilim Kurgu
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
1979
YönetmenRidley
Scott
OyuncularSigourney
Weaver
Tom
Skerritt
John
Hurt

4. Antlers

Disney+ Korku Filmleri
Oregon’un merkezinde bulunan küçük bir kasabada, Frenk terk edilmiş bir madenden meth laboratuvarı işletmektedir. Küçük oğlu Aiden kamyonuyla medenin daimi olarak dışında beklerken, Frank ve bir suç ortağı görünmemiş bir yaratık tarafından saldırıya uğrar. Garip sesleri araştırmak üzere hareket eden Aiden’de babası gibi saldırı altında kalır. Frank ve Aiden yaratıkla karşılaştıkları anda hayatta kalmayı başarırlar. Frank evine döner dönmez Aiden ve ağabeyini kilitli bir oda içinde tutmak için mücadele eder.

TürDramKorkuGizem
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenScott
Cooper
OyuncularKeri
Russell
Jesse
Plemons
Jeremy
T. Thomas

5.  Dark Water

Disney+ Korku Filmleri
Dahlia ve kızı Cecelia, New York'taki Roosevelt Adası'ndaki yıkık dökük bir apartman dairesine yaşamaktadır. Boşanma davasının ortasında olan Dahlia, kızı için mükemmel bir okulun yakınında olmasına rağmen, parasının yettiği tek yer bu daire olur. Ancak taşındıkları andan itibaren tuhaf olaylar yaşanmaya başlar ve tek yatak odasında tavandan sürekli damlacıklar oluşmaya başlar. Dahlia, ayrıca dairesinin hemen üstündeki boş gibi görünen daireden de sesler duyar. Bu olayların perili bir daireye ait olup olmadığını keşfetmeye çalışır veya daha basit bir açıklamasını bulmaya çalışır.

TürDramKorkuGizem
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenWalter
Salles
 
OyuncularJennifer
Connelly
Ariel
Gade
John
C. Reilly

6. Devil’s Due

Disney+ Korku Filmleri
Balayında gizemli, kayıp bir gecenin ardından yeni evli bir çift; kendilerini plandan daha erken bir hamilelik ile karşı karşıya bulur. Gelecek nesiller için her şeylerini kaydederken, kocası karısının başlangıçta sinirlerini bozan tuhaf davranışlarını fark etmeye başlar. Aylar geçtikçe vücudundaki ve zihnindeki karanlık değişikliklerin çok daha uğursuz bir kökene sahip olduğu meydana çıkar.

TürKorkuGizem
IMDb4,1
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenMatt Bettinelli
Olpin
Tyler
Gillett
OyuncularAllison
Miller
Zack
Gilford
Sam
Anderson

7. The Fly

Disney+ Korku Filmleri
Eksantrik bir bilim insanı olan Dr. Seth Brundle, ışınlanma teknolojisiyle dünyayı değiştirmeyi hedefler. Deneyi başlatır ve görünüşe göre iyi sonuçlar alır. Ancak Brundle, makinesini kendi üzerinde test etmeye karar verdiğinde işler değişir. Dünya Gezegeninde bulunan en kötü haşere türüyle kaynaşır: Sinek. Bu durumu ise sadece Seth bilmektedir ve Dünya büyük bir tehlike altındadır.

TürDramKorkuBilim Kurgu
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
1986
YönetmenDavid
Cronenberg
OyuncularJeff
Goldblum
Geena
Davis
John
Gets

8. The Hills Have Eyes 

Disney+ Korku Filmleri
30. evlilik yı ldönümlerini kutlayan bir çift; 3 çocukları, damatları ve bebek torunlarıyla birlikte çölde seyahat eder. Ailenin geri kalanı, bu yıl dönümünü daha uygun bir şekilde kutlamayı tercih ederler ancak bu çift kendi yaptıklarıyla yetinir. Yarım yamalak bir benzin istasyonu görevlisinin onlara "kısa yol" hakkında bilgi vermesiyle işler tersine döner. Bu, onların çöldeki bir dizi tepenin arasında kalmasıne ve tepelerin gerçekten de gözleri olduğunu fark ederler. Yalnız olmadıklarını anladıklarında ise işler tamamen değişir.

TürKorkuGerilim
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenAlexandre
Aja
OyuncularTed
Levine
Kathleen
Quinlan
Dan
Byrd

9. Alien: Resurrection

Disney+ Korku Filmleri
200 yıl sonra, Ripley'nin insanlık uğruna kendini feda etme hikayesi hala efsane halindedir. Eski işverenleri çoktan gitmişti ve bu sefer, Ripley'yi genetik klonlama yoluyla diriltmek isteyen bir ordu bulunmaktadır. Ancak, Ripley'nin DNA'sı bir uzaylı olan kraliçe ile kaynaşır ve uzaylılar özgür kalır. Şimdi ise, Ripley bağlılığının nerede olduğuna karar vermelidir ve uzaylılarla nasıl başa çıkacağını öğrenmeye çalışır.

TürBilim KurguKorkuAksiyon
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenJean-Pierre
Jeunet
OyuncularSigourney
Weaver
Winona
Ryder
Dominique
Pinon

10. The Omen

Disney+ Korku Filmleri
Robert ve Katherine her şeye sahip gibi görünen bir çifttir. Mutlu bir evlilikleri vardır ve kendisi ABD'nin Büyük Britanya Büyükelçisi’sir. Ancak çocuk sahibi olmaktan başka bir şey istemiyorlardır. Katharine'in ölü doğmuş bir çocuğu olduğunda, hastanedeki bir rahip Robert'a yaklaşarak annesi doğum sırasında yeni ölmüş sağlıklı bir yenidoğanı almalarını önerir. Karısına söylemeden bu durumu kabul eder. Londra'ya taşındıktan sonra, garip olaylar ve bir rahibin uğursuz uyarıları artar. O İtalyan hastanesinden aldığı çocuğun kötülüğün vücut bulmuş hali olduğuna inanmaya başlar.

TürKorkuGizem
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
1976
YönetmenRichard
Donner
OyuncularGregory
Peck
Lee
Remick
Harvey
Stephens

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.