Hayata Dair En İyi 7 Amazon Prime Biyografi Dizisi | 2024

Hayatlarını merak ettiğiniz insanları izlemeye hazır olun. Amazon Prime'da yer alan en iyi biyografi dizilerini sizler için derledik.
Hayata Dair En İyi 7 Amazon Prime Biyografi Dizisi | 2024

Ünlülerin, özel isimlerin ya da yüksek mevkiden insanların hayatlarının nasıl gittiğini hiç merak ettiniz mi? Sizler için Amazon Prime'da yer alan biyografi dizilerini derledik. Listemizde yer alan dizileri izlerken kendinizi özel hayatların içerisinde bulacaksınız. 

İşte en iyi 7 Amazon Prime biyografi dizisi...

1. Bang Bang Baby

Amazon Prime Biyografi Dizileri
Annesi Gabriella ile Kuzay İtalya’da orta sınıf bir kesimde yaşayan on altı yaşındaki Alice, kasabanın sakinliği ile huzurludur. Öldüğünü sanmakta olduğu babasının yaşadığına dair ipuçları elde ettiğinde işleri değişir. Alice, babasına olan sevgisi ile onu bulmak üzere Milano’nun suç dünyasına girdiğinde tehlikenin göbeğine adım atar.

TürMaceraBiyografiSuç
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAndrea
Di Stefano
Chiara
Imbriale
OyuncularArianna
Becheroni
Adriano
Giannini
Antonio
Gerardi

2. Vita da Carlo

Amazon Prime Biyografi Dizileri
Carlo özel hayatındaki annesinin sevgi dolu, kıskanç ama bir o kadar da baskıcı olması ile mücadele etmektedir. Kamuoyundaki cömert insan olan Carlı, müsait olduğu her anı hayranlarıyla öz çekim yapmaya hazır bir şekilde hareket ederek bunu ekranlara sunar.

TürBiyografiKomedi
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenCarlo
Verdona
Nicola
Guaglianone 
OyuncularCarlo
Verdona
Anita
Caprioli
Antonio
Banno

3. Maradona: Blessed Dream

Amazon Prime Biyografi Dizileri
Maradona aşırı dozdan ötürü ölmek üzeredir. Diego ise, kendisini bir futbol efsanesine dönüştürmek üzere bir kariyere çıkar. Kariyeri boyunca başına gelenler ve daha fazlası da bu yapım ile sizlerle.

TürBiyografiDramBelgesel
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAlejandro
Aimetta
Roger
Gual
OyuncularJuan
Palomino
Julieta
Cardinali
Mercedes
Moran

4. Ted Bundy: Falling for a Killer

Amazon Prime Biyografi Dizileri
Çağımızın en ünlü suç öykülerinden birisi olan Ted Bundy hikayesinin detayları bu dizi ile sizlerle. Uzun süreli sevgilisi Elizabeth, onun kızı Molly ve diğer kurbanlarla ilgili gerçekler farklı bakış açıları ile sunulurken işler değişiyor. Bundy’nin hastalıklı kadın nefretinin altındaki gerçekler, kültür savaşları ve yetmişlerin feminist hareketi de gözler önünde.

TürBelgeselBiyografiSuç
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2020
OyuncularElizabeth
Kendall
Molly
Kendall
Steve
Winn

5. Free Meek

Amazon Prime Biyografi Dizileri
Listeleri kasıp kavurmuş olan rapçi Meek Mill’in, adalet sistemine yönelik olarak yaptığı reform ile bir fitil ateşlenmişti. Meek, ailesi ve avukatları, özgürlüğü için çabalarken internet üzerinde yayımlanan #freemeek hareketinin altındaki gerçekleş de gün yüzüne çıkıyor. Yozlaşmış adli kirli polisler, özellikle yerleştirilmiş deliller ve sistematik olarak ilerletilen yolsuzluk ile dava yeniden gün yüzüne çıkıyor.

TürBelgeselBiyografi
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2019
OyuncularJay-ZMeek
Mill
Van
Jones

6. Long Strange Trip

Amazon Prime Biyografi Dizileri
30 yıl boyunca insanların kalplerinde iz bırakmış olan Grateful Dead grubu; rock’n roll tarihindeki en beklenmedik başarılara ev sahipliği yapmıştı. Popülerlikleri her geçen gün artarken, Amerika’da yaptıkları konserlerle en çok kazanan grup olurlar.

TürBelgeselBiyografiMüzikal
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenAmir
Bar-Lev
OyuncularJohny
Perry Barlow
Tom
Constanten
Sam
Cutler

7. Z: The Beginning Of Everything

Amazon Prime Biyografi Dizileri
Caz Çağı’nın simgesi haline gelmiş olan zeki, güzel ve yetenekli Belle Zelda’nın hayatı sizlerle. Zelda’nın hayatına Scott ile tanışmadan öncesini öğrenerek başlayacağınız bu yapımın ardından onların tutkulu ve sallantılı aşk hikayelerini de izlemeleri gerekmektedir. Çılgın partiler, kötü caz müziği, ahlaksız sanatçılar ve daha fazlası sizlerle.

TürBiyografiDramTarih
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenDawn
Prestwich
Nicole
Yorkin
OyuncularChristina
Ricci
David
Hoflin
Kristine
Nielsen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.