Aliexpress Sipariş İptali: 4 Adımda Hızlı Para İadesi İşlemi

Ürün siparişlerinizi iptal etme olanağı saylayan Aliexpress.com üzerinden sipariş iptali nasıl yapılır? hakkında tüm detayları sıraladık.
Aliexpress Sipariş İptali: 4 Adımda Hızlı Para İadesi İşlemi

AliExpress sipariş iptali; müşterilerin olası fikir değişikliklerine karşın gerçekleştirebileceği ve tüm AliExpress kullanıcılarının sahip olduğu bir çeşit iptal politikasıdır.

Alıcı koruması kapsamında tüm kullanıcıların para iade işlemini garanti kılan AliExpress.com, satın alma işlemi gerçekleştirdiğinizin ardından herhangi bir karar değişikliği yapmanıza olanak sağlamaktadır. Aliexpress üzerinden satın aldığınız ürünün iptalini talep ederek paranızı geri alabilirsiniz. Aliexpress üzerinden güvenli bir alışveriş için bağlantı üzerinden Aliexpress Türkiye satış sitesine hızlıca giriş yapabilirsiniz.

AliExpress Sipariş İptali Nasıl Yapılır?

Aliexpress Sipariş İptali

Günümüzde en popüler fikirler arasında yer alan online alışveriş yöntemi, bazen kullanıcılar tarafından ödeme gerçekleştirildikten sonra pişmanlık olabilmektedir. Birçok çevrimiçi alışveriş platformu satın alma işlemlerinizin ardından iptal politikası uygulasa da para iadesi konusunda garanti vermemektedir ancak Çinli alışveriş devi Aliexpress.com üzerinden gerçekleştireceğiniz ürün siparişlerinizi kolaylıkla iptal edebilir, paranızı %100 geri iade alabilirsiniz! Aliexpress para iade işlemleri için AliExpress Para İadesi Nasıl Yapılır? adlı içeriğimize göz atınız.

aliexpress-indirim-kuponu-012.jpg

Aliexpress.com'dan satın aldığınız ürün ya da ürünlerin iptaline karar vermeniz durumunda, Aliexpress sipariş iptali politikası devreye girmektedir. Sipariş iptal politikası gereğince mağaza üzerinden satın aldığınız ürünler, satıcının siparişinizi kargolama süresi boyunca "Bekleyen Gönderi" durumunda görülmektedir. Siparişinizin gönderi durumunda olduğu süre zarfından satın alma işlemlerinizi bir kaç adımda gerçekleştirebilirsiniz.  Aliexpress sipariş iptali yapmak isteyen kullanıcıların izlemesi gereken adımlar;

1. AliExpress hesabınızdan "Siparişim" kategorisine giriş yapın

Aliexpress Sipariş İptali

Satın alma işlemi gerçekleştirdiğiniz ürün veya ürünlerin iptali için "Siparişlerim" sayfasına giriş yapınız.

2. İptal etmek istediğiniz siparişi bulun

Aliexpress Sipariş İptali

Siparişlerim bölümüne giriş yapmanızın hemen ardından iptal etmek istediğiniz siparişi işaretleyin.

3. Bekleyen gönderi siparişini kontrol edin ve iptal butonuna tıklayın

Aliexpress Sipariş İptali

Siparişinizin satıcı tarafından kargoya teslim edilmediğinden emin olun. Siparişiniz kargoya teslim edilmemiş olması durumunda "Cancel Order" Türkçe dil seçeneği kullananlar için "Siparişi İptal Et" butonuna tıklayın.

4. Sipariş iptal nedenini seçin ve işlemi sonlandırın

Aliexpress Sipariş İptali

Sipariş iptal işlemini gerçekleştirmenizin ardından açılan "Talep Sipariş İptal Penceresi" üzerinden ürün iptal nedeninizi belirleyin ve işlemi onaylayın.


AliExpress sipariş iptali hangi şartlarda yapılır?

Aliexpress üzerinden satın aldığınız ürün ya da ürün siparişlerini birçok farklı nedene bağlı olarak iptal etmek isteyebilirsiniz. Aliexpress.com sitesinin belirtilen kural ve şartlar gereğince, müşteriler satın aldığı ürün siparişlerini kolaylıkla iptal edebilmektedir. Tamamen müşteri odaklı hizmet vermekte olan AliExpress, kullanıcılarına alıcı koruması ve geri ödeme politikası sunmaktadır. Kullanıcıların sipariş iptali için seçebileceği nedenler arasında;

  • Fiyat farkı,
  • Yanlış sipariş,
  • Yanlış boyut, miktar, malzeme, beden ve renk seçimi,
  • Fikir değişikliği,
  • Uzun işlem süreci, 
  • Ürün stoğunun olmaması,
  • Satıcının geri dönüş yapmaması,
  • Tercih edilen kargo yönteminin kullanılmaması.

Yukarıda belirtmekte olduğumuz sipariş iptal sebepleri arasında size uygun nedeni seçerek paranızın tamamını veya bir kısmını geri alabilirsiniz. Siparişinizin kargoya teslim edilmeden iptal sürecini başlatmanız gerektiğini unutmayınız.

AliExpress siparişimi iptal edersem para iadesi alabilir miyim?

Çoğu Aliexpress tedarikçisi siparişlerinizin iptalini kabul etmek istemeyecektir. Bu nedenle sipariş iptali gerçekleştirmeden önce mağaza satıcısının iptal politikasını kontrol etmeniz gerekmektedir. Eğer ürün iptal işleminiz onaylanmıyorsa, bu durumda Aliexpress Alıcı Koruması devreye girecektir. Alıcı koruması; müşterilerin ürün siparişlerinde yaşayabileceği mağduriyetlere karşı tam para iade garantisi anlamına gelmektedir. Aliexpress kullanıcılarının alıcı koruması kapsamına girmesi için herhangi bir şey yapmasına gerek duyulmamaktadır. Birbirinden farklı indirim seçenekleriyle kullanıcılarına bedava para dağıtan Aliexpress Kupon Merkezi, AliExpress'ten nasıl ucuza alışveriş yapabilirim? diyen kullanıcılar için şahane! 

Sipariş durumunuz "Ödeme Bekleniyor" ya da "Ödeme Doğrulanıyor" pozisyonunda ise satıcının onayına gerek duymadan ürün siparişinizi kolaylıkla iptal edebilirsiniz. Siparişinizin "Gönderi Bekleniyor" pozisyonunda olması durumunda aynı şekilde iade işlemi gerçekleştirebilirsiniz ancak satıcının sipariş iade işlemine onay vermesi gerekmektedir. AliExpress tarafından sipariş iptal talebinizin onaylanması durumunda paranız 24 saat ile 7 iş günü içerisinde işlem yaptığınız banka hesap numarasına geri iade edilmektedir. Para iade işlemleri anlaşmalı banka firmasına bağlı olarak 2 ila 15 iş gününü bulabilmektedir. 

Satıcı sipariş işlemi talebini reddederse ne yapabilirim?

Bazen satıcılar sipariş iptali işlemini reddedebilmektedir. Bu genellikle satın alma işlemini gerçekleştirdiğiniz ürünün iptal sebebine bağlı olarak gerçekleşebilmektedir. Başka bir durum ise satıcı iptal işleminizi görmezden gelerek ürünü biran önce kargo firmasına teslim etmek ve kazancını kaybetmek istemeyebilir. Size tavsiyemiz satın alma işlemini gerçekleştirmenizin ardından sipariş iptali için mantıklı sebepler bulmak olacaktır. Özellikle yanlış siparişi verdiğinizi  belirtmeniz de fayda var. Sipariş iptal işlemlerinizde satıcının paketi göndermiş olmasına dikkat ediniz. Tüm şartların doğru ilerlemesine rağmen sipariş iptal işlemini kabul edilmiyorsa bir anlaşmazlık açabilirsiniz. 

Satıcının iptal talebinizi kabul etmesinin ardından siparişiniz için "Tamamlandı" ibaresini göreceksiniz. Bu durum paranızın işlem yaptığınız ilgili banka kartınıza en kısa süre içerisinde iade edileceği anlamına gelmektedir. Ödeme işleminizi gerçekleştirmeden önce aşağıda belirttiğimiz durumları kontrol etmenizi öneririz;

  • Sipariş detayı,
  • Satıcının puanlaması ve müşterilerin ürün hakkında geri bildirimleri,
  • Ürün derecelendirmesi ve incelemesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum