5 Adımda Aliexpress Anlaşmazlık Nasıl Açılır? 2024

Aliexpress siparişleriniz de yaşadığınız sorun ve memnuniyetsizlikleri anlaşmazlık açarak çözebilirsiniz.
5 Adımda Aliexpress Anlaşmazlık Nasıl Açılır? 2024

Aliexpress üzerinden satın alınan siparişlerin "Gümrük Sunum Ücreti, Damga Pulu Vergisi, ÖTV ve KDV" ödemeleri alıcı tarafından gerçekleştirilmektedir. Aliexpress Gümrük Vergisi ve Aliexpress Vergi Hesaplama hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın.

Aliexpress Anlaşmazlık Nasıl Açılır?

aliexpress-indirim-kuponu-012.jpg

Aliexpress, satılan tüm ürün ve hizmetlerin kalitesini garanti etmek için müşterilerine "Alıcı Koruması" programı sunmaktadır. Ürünlerin kalite kriterlerini karşılamaması durumunda AliExpress geri ödeme yapmaktadır. Bu programdan yararlanmak isteyen kullanıcıların hatalı ürün veya kötü hizmet almış olması durumunda anlaşmazlık açması gerekmektedir. Türkiye Aliexpress kullanıcılarının merakla beklediği "Aliexpress Dispute Nasıl Açılır?" sorusunu adım adım anlattık. İşte Aliexpress.com üzerinden alışveriş yapan ve siparişinden memnun kalmayan kullanıcıların anlaşmazlık açmak için izlemesi gereken yol!

1. Aliexpress hesabınıza giriş yapın

Aliexpress Anlaşmazlık Nasıl Açılır

Bir anlaşmazlık açmak için Aliexpress'e giriş yapmanız gerekmektedir. Hemen ardından "Siparişlerim" butonuna tıklayınız. Burada tüm aliexpress siparişlerinizle ilgili ayrıntıları görüntüleyebilirsiniz. Üyelik işlemleri, ürün ekleme ve çıkartma, sipariş onayı gibi tüm işlemleri adım adım görüntüleyebileceğiniz AliExpress Üzerinden Nasıl Alışveriş Yapılır? adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

2. Siparişlerinizden anlaşmazlık ürününü seçiniz

Aliexpress Anlaşmazlık Nasıl Açılır

Siparişlerim sayfasında yer alan sorunlu ürünün hemen yanında ki "Open Dispute" butonuna tıklayınız. "Anlaşmazlığı Aç" butonu, ürün adının sağında yer almaktadır. Hem açık hem de bitmiş siparişler için kullanılabilmektedir. 

3. "Alıcı Koruması" süresini kontrol edin

Aliexpress Anlaşmazlık Nasıl Açılır

Alıcı koruma süresini "Ayrıntıya Bak" sayfasına tıklayarak görüntüleyebilirsiniz. Buraya ulaşmak için söz konusu siparişin üzerindeki bağlantıya tıklayın. Alıcı koruması sona erdiğinde geri ödeme mümkün olmayacaktır.

4. En az 15 gün koruma isteyin

Aliexpress Anlaşmazlık Nasıl Açılır

Bir anlaşmazlık açmadan önce muhakkak anlaşmazlığın sürdürülebilmesi için alıcı korumasının yeteri kadar zamanı olduğuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Alıcı koruma süreniz en az 15 gün olmalıdır.

5. Bir sipariş seçin ve anlaşmazlık formunu doldurun

Aliexpress Anlaşmazlık Nasıl Açılır

Sipariş, satıcı tarafından gönderilir gönderilmez "Siparişlerim" bölümünde görüntülenmektedir. Sipariş listesinden sorun yaşadığınız ürünü seçerek "Anlaşmazlığı Aç" butonuna tıklayın. Açılan sayfa üzerinden ürün hakkında yaşanabilecek sorunlarla ilgili tüm olasılıklar sıralanmıştır. Sorununuzu en iyi tanımlayan kutucuğu işaretleyin.

Aliexpress satıcısından gönderilen ürünü henüz daha almadıysanız anlaşmazlık açmanız daha kolay olacaktır. İlk yapmanız gereken ilk soruya "Hayır" yazıp "Tam İade" seçeneğini seçmek olacaktır. Siparişiniz tarafınıza ulaştıysa ve kalitesinden (boyut ve diğer) şüpheniz varsa, siparişi aldığınızı belirterek ikinci soruda anlaşmazlık nedenini seçiniz. Şimdi tek yapmanız gereken anlaşmazlık açtığınız satıcıdan gelecek cevap olacaktır. AliExpress Türkiye satış sitesinden kargo takibi yapabilmek için bu bağlantıya tıklayarak sisteme giriş yapabilir ve kargonuzun durumunu kontrol edebilirsiniz.


Aliexpress anlaşmazlıkta ne kadar beklerim?

Anlaşmazlık formunu doldurduktan ve başvuruyu gönderdikten sonra tek yapmanız gereken satıcının cevabını beklemek olacaktır. Son derece heyecanlı ve endişeli geçen bu süre boyunca mağaza yetkilisinden gelecek cevap son derece önem arz etmektedir. Peki ya satıcının cevabı ne olabilir?

  • Satıcı olaya sessiz kalabilir (anlaşmazlığı başlattıktan sonraki 5 gün içinde) veya kabul edebilir. Her iki durumda anlaşmazlığı kazandığınız ve geri ödeme prosedürünün çoktan başladığı anlamına gelmektedir.
  • Satıcı teklif sunabilir ancak bu yöntem son derece dikkat gerektirmektedir. Bazı Çinli satıcılar anlaşmazlık isteğinize karşı sunduğu tekliflerde geri ödeme tutarını 0 TL olarak değiştirebilmektedir. Siz teklifi kabul ettiğinizde anlaşmazlık kapanacak ve hiç bir hak talep edemeyeceksiniz. Bu sebeple anlaşmazlık sonucunda satıcının size sunduğu vaatleri yerine getirmesinin ardından teklifi kabul ediniz.

Aliexpress Dispute Türkçe Açabilir miyim?

Anlaşmazlık açmak isteyen Türk kullanıcıların, metin alanında yer alan sipariş sorunu ve şikayet bilgilerini muhakkak İngilizce olarak iletmesi gerekmektedir. Ürün sorunlarınızı, şikayetlerinizi ve kanıtlarınızı Türkçe olarak belirtmeniz, Çinli satıcıların sizi anlamada zorluk çekmesine sebep olacaktır. Bu durumda talebiniz netliğe kavuşturulamayacaktır. Türkiye Aliexpress kullanıcılarının anlaşmazlık bildirilerini İngilizce olaraka yapması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Aliexpress'in geniş ürün yelpazesinden yararlanmak için bu bağlantı üzerinden Aliexpress Türkiye satış sitesine hızlıca giriş yapabilirsiniz.

AliExpress Anlaşmazlık Kararı

Gerekli tüm kanıtlar sağlandıktan sonra yapabileceğiniz tek şey Aliexpress.com'dan gelecek kararı beklemektir. Aliexpress ürün hakkında ki anlaşmazlık kararını bildirmek için bir e-posta gönderimi yapmaktadır. 

Anlaşmazlığı kazanmak isteyen müşterilerin; Alexpress anlaşmazlık formunu düzgün bir şekilde doldurması ve tüm kanıtları sağlaması gerekmektedir. Anlaşmazlık sürecini bu şekilde başlatan kullanıcıların para iadesi alması ve anlaşmazlığı kazanması son derece kolay olacaktır. Aliexpress üzerinden satın aldığınız ürünlerin vergi oranını hesaplamak için AliExpress Vergi Oranları Ne Kadar? adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Aliexpress Anlaşmazlık Çözümü

AliExpress.com , kullanıcılarına eksik, hatalı ya da ulaşmamış ürünlerin geri ödemesini alma olanağı sunmaktadır. Mağaza satıcıları tarafından sağlanacak olan bu ödeme, Aliexpress güvencesi altında garantiye alınmaktadır. Bu işlem yalnızca "Geri Ödeme" düğmesine tıklamak kadar kolay değildir. AliExpress'te anlaşmazlık süreci üç adımdan oluşmaktadır. 

  • İlk olarak satıcıyla iletişim kurmanız ve sorununuzu doğrudan dile getirmeniz gerekmektedir. Siparişinizi tamamlamadan önce veya tamamlamanızın ardından 15 günden fazla bir anlaşmazlık varsa bu yöntemi kullanmanız gerekecektir. Hala tamamlama öncesi aşamadaysanız ve satıcı işbirliği yapmayı reddediyorsa, sipariş kapanana kadar beklemeniz ve sorunu AliExpress'le görüşmeniz gerekmektedir. 
  • İkinci olarak 15 günlük süre içerisindeyseniz ve satıcıdan aldığınız cevaplar karşısında ne yapacağınız konusunda emin değilseniz anlaşmazlık bileti açabilirsiniz. Anlaşmazlık bileti açmanız, siz ve mağaza arasında ki anlaşmazlığı resmi bir hale getirmektedir.
  • Son olarak ise mağazayla resmi tartışmadan memnun değilseniz, yaşadığınız sorunu AliExpress'e iletebilirsiniz. Bu işlem sonrasında AliExpress, mağaza ve siz arasında aracılık yapacaktır.

Ucuz ve güvenilir bir alışveriş için Aliexpress Güvenli mi? içeriğimize tıklayarak mağaza yorumları ve puanları hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

AliExpress Alıcı Koruması Nedir?

Birçok kullanıcı Çinli tüccarların ve Çin malı ürünlerin güvenilir olmadığını düşünmektedir. Bilinenin aksine Aliexpress.com, tüm kullanıcılarının alışveriş işlemleri için alıcı koruması sistemine sahiptir. Bu sistem kapsamında her müşteri güvensiz mağaza ve satıcılardan korunmaktadır. Aliexpress üzerinden gerçekleştirdiğiniz alışverişlerinizde uygulanan satıcı koruması;

  • Sipariş verdiğiniz ürün ya da ürünlerin satıcının belirttiği sürede ulaşmaması,
  • Aldığınız ürünlerin açıklandığı gibi olmaması,
  • Orjinal olarak garanti edilen ürünün sahte olması.

Aliexpress anlaşmazlık açma; satın alınan ürün ve hizmette meydana gelen memnuniyetsizlik sonucunda her kullanıcının gerçekleştirebileceği bir çeşit Aliexpress Alıcı Koruması programıdır. Bu kapsamda anlaşmazlık açabilir, para iadesi alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum